sakura

Alla inlägg under januari 2015

Av Malin - 14 januari 2015 19:07

Min rygg är fortfarande dålig men betydligt bättre än igår vilket är riktigt skönt!

Dessvärre känns det direkt när man varit i stallet, man mockar, bär vatten, sopar och idag fick jag skotta igen :( Så min rygg känns lite sämre igen men jag får vila!


Jag och Sakura tog en liten tur, hade så djävulskt ont av att sitta i sadeln kan jag tala om! Men vi tog lilla vägen på berget vilket gick fort och smidigt. Hon fick räjsa på i galoppen vilket hon tyckte var superkul och efter det ville hon bara springa mer :p Men ikke sa nikke för då gick det nedför.


Sen var vi och hämtade hösilage, tur man har världens bästa kille <3 Men det får ligga kvar i kärran för jag tänker inte bära sånt där när min rygg är kass redan. Vill ju bli bra igen!


Nu ska jag bara ta de lugnt och vila, ska dock ner och hämta två paket. Batteri till datorn och sen Miraz nya täcke =D


Tjing!



Vi fick ett litet hinder med, men det gick vi rakt igenom ;) hehe

   

Av Malin - 13 januari 2015 12:59

Blev lite bilder idag i det fina vädret =D Dock inte dom bästa bilderna kanske men skit samma ;) haha


Tog och red ett litet dressyrpass på Sakura idag, i nya sadeln dock utan stigläder då jag verkligen ville prova sadeln först. Tycker det gick ruskigt fint faktiskt, sadeln verkar ligga där den ska och jag sitter där jag ska! Mjuk och skön sadel men efter att ha suttit och "spänt" sig lite i och med inga byglar så kände jag av kanterna framtill på sadeln, alltså där sitsen smalnar av och det var inte så skönt, så skulle tro att jag kommer känna det dom första gångerna kanske eller så var det iof bara för att jag red utan stidläder + byglar. Hoppas det!


Men sadeln blir kvar, det känns faktiskt bra så får hoppas det håller sig så för annars blir det ju lite tråkigt måste jag erkänna! Det är inga pengar man leker med och man får aldrig tillbaka beloppet.


Nåja åter till dressyrpasset!


Blev såklart i snön, i ena hagen eftersom jag inte har någon ridbana att tillgå med Sakura. Inget ridhuskort eftersom jag ska flytta osv.


Men det gick väl bra, Sakura tyckte det var lite småjobbigt och det förstår jag så jag tog det lugnt men hon busade och protesterade en del ggr men gick sedan på som en klocka efter att jag sagt mitt ;) 

Tycker hon var riktigt fin och sadeln känns himla bra på henne med och hon verkar acceptera den väldigt bra med.


Testade den i alla gångarterna och det kändes bra, satt ju kvar trots att hon busade till emellanåt ;)


Protesterna och surigheten har hon hållit på med ett tag, började redan innan jul och jag trodde det var min allroundsadel som ev inte satt bra längre men den verkar ligga helt ok nu igen, red ju i den igår och det kändes bra då. Dock var det lite rusfs under i pälsen men tror ärligt det är mitt schabrak som är kasst :/ Blir alltid så med det.


Hur som helst, dressyrsadeln låg bra efter ridpasset. Inget hår som var rufsat osv så då borde det väl vara bra!

Så jag kör på den som sagt, håll tummarna för att den kommer passa läääääänge och gärna båda!


Har inte testat om den på Miraz ännu, ska väl göra det med samt rida i den men nu är det ingen brådska nu när jag valt att behålla den.


------------------------------------

Blev ett litet "dressyr"pass på Miraz med idag, på banan.


Red först en liten tur i skogen som uppvärmning och när jag sedan red tillbaka in på gården så ville inte Miraz in där, haha stackaren ville uppenbarligen inte hem riktigt ännu.

Så vidare in på ridbanan som var nyplogad och fin, lite småhal i kanterna bland annat men det gick bra bara man tog det varsamt.


Tog lite skritt och trav runt i båda varven, försökte hålla en stadig och lugn hand men måste erkänna att vid lättridning har jag svårare för det :( Så jag valde och sitta ner lite emellanåt också och då gick hon betydligt finare också :) 

Blev lite galopp på långsidorna också, första galoppen så bjöd hon på en liten bakutspark, hehe


Men det blev ingen lång ridning för min rygg började skrika och göra ont :( Så det blev nog inte mer än 20min max 30min innan vi avslutade.


Tycker hon var riktigt duktig! Min fina tjej <3


Bilder!!


                       

Av Malin - 12 januari 2015 21:15

Blev en ridtur runt byn med Sakura idag, äntligen!
Känns faktiskt som det var en evighet sedan jag red henne då jag lagt mesta tiden på Miraz nu. Går tydligen inte att köra jämnt mellan dessa, inte för mig!


Väldigt mysig tur, vi tog lite trav och galopp och Sakura var lite busig men knappt märkbart, men det fanns där ;)

Pigg och glad att få komma ut det märktes långa vägar på henne.


Försökte jobba henne lite grann i skritten iaf och det gick väl sådär, märks att hon slölat länge nu från detta för hon försökte komma undan en hel del. Men sen gick hon fint stundtals gånger med.


Miraz fick vila, skulle ha gått en promenad med M men så blev det ej.

Skönt dom går ute till kvällen nu iaf!

Av Malin - 11 januari 2015 21:14

Som rubriken säger, flytt!

Jag har sagt upp stallplatserna och bestämt mig för och flytta tjejerna.


Stallet ligger lite närmare mig och sen ligger det dessutom på rätt sida av stan om mig vilket gör mycket!

För det andra så får jag flickorna i samma stall och i samma hage och till och med boxarna bredvid varandra :) Helt underbart enligt mig måste jag erkänna!


Det finns ridbana på gården men inget ridhus i närheten då är det antingen Sveden eller Falu ridklubb som gäller isåfall. Men det gör inget, finns det ridbana så går ju det lika bra och vill jag till ridhuset, tja då får väl David köra mig ;)


Det som är JOBBIGT däremot är att lämna Moa, vi har fått sådan bra kontakt mellan varandra och våra hästar går så bra ihop, både i hagen och vid ridturena) och vi har även alltid kul på ridturerna och när man tar sällis till stallet för den delen. Så det känns inte alls lika kul :(


Men jag tror detta kommer bli ap kalas i slutändan. Det finns som sagt transport så vi kan fortfarande rida ihop om vi vill det ;)


-----------------------------------------

Dagen till ära!


Blev en ridtur med Miraz tillsammans med Moa, vi var upp på berget och det blev lite fel väg till en början så vi fick rida den tänka vägen baklänges vilket vi helst inte ville i och med att det är mer backar åt rätt håll så att säga så nu fick vi en del nedförsbackar. Gick iof väldigt bra trots det!


Men vi kom bort oss lite där i mörkret och djupsnön så vi traska runt bland ris och stenar, inte OK alltså :( Men kom till slut på rätt väg igen och då var det inga problem igen.

Miraz blev nog lite trött, dels uppför och sen massa snö :p Men hon var så duktig och vi skrittade dessutom bara.


Sen när vi kom ut på vanliga vägarna så gick det bättre för dom och pulsa på hemåt.


Sakura tog jag in och borstade, provade sadeln igen men efter att jag hade gjort den vidare i bommen. Tycker den ser ut och ligga bra faktiskt.
Tog ut henne utanför stallet och provade sitta upp och gick lite fram och tillbaka utanför stallet, tog några travsteg med och det kändes faktiskt helt ok =D


Så jag tror jag kör på denna sadel, en Santa Cruz Roxette =D



Av Malin - 10 januari 2015 19:15

Rejält snöstorm idag!

Började snöa vid kvart i ett tiden och vid 16 tiden var det flera dm ute, härligt som tusan men blåsten som höll igång samtidigt var inte kul. Piska fint i ansiktet, kändes som isbitar emellanåt :(


Men jag och Miraz tog oss en tur för det ;) Inget väder stoppar oss, för engångsskull. haha!


Blev en del trav och galopp idag, tänkte lika bra och få busa av henne lite men hon var så snäll så, väldigt glad att få springa igen tror jag. Alla dessa isgator och hård bar mark har ju blivit så man inte kunnat göra mer än skritt ute. Men nu så, wiiee så kul. Tyckte både jag och hon.


Trodde hon skulle bli lite trött iaf men ikke sa nikke, hon har fan energi för 10 hästar tror jag? Ja jösses ja!

Min älskade lilla åsna <3


Hade tänkt rida Sakura med men efter allt piskade i ansiktet och sen all snö som la sig över en = pissblöt så blev det inte så. Dessutom var jag vrålhungrig med så älskling kom och hämtade mig.


Bra dag trots snöstorm ;)

Av Malin - 9 januari 2015 21:31

Idag var Miraz helt normal, ingen värme i benet :D så himla skönt alltså!


Så jag tog en skrittur med Moa runt byn i mörkret, säg någon gång det är ljust på em/kvällen nu :p haha

Gick väldigt bra, pigg och glad och lite busig!


Blev lite trav på dom ställen där snön låg kvar. Men sen valde jag att hoppa av innan vi kom ut på bilvägen igen. Där hon kan bli lite crazy när hon är pigg :p Och det var nog tur för rumpen var mer i luften än på marken hela den sträckan :p Jisses, vette tusan vad som hänt med denna brud, hahaha


Nåja inne i skogen gick hon lugnt och fint igen så det var ju skönt!


Sakura fick stå idag igen :o Nu är det plötsligt hon som kommer lite i andra hand, men det gör nog inget!

Hade tid och rida idag men var så jädrans hungrig, hade så ont i magen och det kändes som den sög hål :p Så älskling kom och hämta mig och så köpte vi pizza!


Imorgon ska jag prova sadel, kommer säkert svära en del, vi får se 

Av Malin - 8 januari 2015 22:15

Då har det regnat lite i morse och varit massa plus grader så nu är det väl isgator överallt igen. Lite snö ligger väl kvar på vissa ställen men eftersom det frysit på igen (minus) så är det ganska vasst/hård snö nu. Suck.. 


Varför kan vi inte bara få en härlig vinter för? Jag skulle verkligen vilja det, ut och galoppa i snön tex :D Underbart!

Och sen bygger dom snygga muskler av att pulsa i snön ;) Haha


Idag blev det iaf en promenad med Miraz för och se hur hon såg ut och kändes bland annat. Hon ser fin ut i rörelserna och verkar inte alls stel heller för den delen så det är kanon.

Däremot var hon lite varm på ena bak kotan, så hon slog väl till sig antagligen men det är iof inte så konstigt heller.


Jag är glad över att det gick så bra som det gjorde iaf. Hade kunnat gått så sjukt mycket värre :( Gruvade mig lite när jag tog in henne, livrädd för vad som väntade så jag är glad över att det "bara" var lite värme, ingen svullnad lr hälta alls. Hon reagerar inte ens på benet så det försvinner nog snart.


Sakura tog jag in och borstade av och myste lite med :)


Sedan så provade jag sadeln på båda två, hade dock inte riktigt tiden till att öppna vertygen, måste nämligen brädda vidden lite då den var lite för tajt men annars låg den iaf bra på Sakura. Osäker på Miraz, men den såg ut att hanma i bra läge även på henne.


Men jag vill nog försöka få ut en som kan se, sadelexpert liksom!


Vi får se, jag provsatt aldrig i den iaf. Får göra det i helgen.


Nu ska jag snart dra mig till jobbet, sista natten innan lite ledigt iaf.

Av Malin - 7 januari 2015 21:38

 


Börjar med en bild för ovanligthetensskull kanske ;) Fina Miraz och jag tog oss en ridtur i mörkret, man lär faktiskt passa på och njuta när snön kom åter till oss igen.

Imorgon kan det tyvärr vara borta igen!


Vi tog någon liten galopp och sedan lite trav men mesta delen skritt för det var lite isigt på vissa ställen under snön. Jag tänkte dessutom att vi skulle rida förbi skjutbanan också vilket jag sedan valde att inte göra och vände då om och efter några steg så låg vi ner, Miraz halkade till rejält och for omkull, jag satt kvar och Miraz gjorde ett försök till att resa sig men halkade direkt igen så jag sa "ptrroo" och så låg hon kvar blickstilla medans jag kunde kliva av henne och inspektera läget.


Det var glansis under hela henne kan jag tala om, men hon låg snällt kvar medans jag donade där och sedan så tog jag ett rejält stöd mot henne med både händer och kroppen och bad henne resa sig vilket hon gjorde, hon halkade till lite med kom upp på fötter och jag fick "bära" henne försiktigt ifrån isen och över på sidan.


Kollade igenom henne men såg ingenting och hon verkade lika glad och framåt för det, tur nog.
Jag är så tacksam för att hon lyssnar på min vid tex sådana här situationer, det hade kunnat sluta mer illa liksom. Sen är det tur att benen gick åt rätt håll och inte rätt ut så att säga, hon hade kunnat bryta benen i värsta fall. Min duktiga fina tjej <3


Sen var det helt ok med henne igen, visst hon gick lite mer försiktigt efter det men det kan man ju förstå. Men så fort hon kände fäste så var hon framåt och glad sen sakta hon in när hon kände isen under. Riktigt duktig!

Väl hemma blev det ompyssling och godis och en till genomgång av henne, men det kändes och såg bra ut! Så imorgon kommer hon säääkerligen vara stel och öm, om inte så blir jag fan förvånad för det skulle jag vara efter en vurpa!


Sakura blev det ompyssling med i stallet, lite gos och borstning samt lite godis och mat ;) haha


Just det. IDAG FICK JAG MIN SADEL! Så imorgon skall den provas, vi får se hur det går!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards