sakura

Alla inlägg under januari 2015

:)

Av Malin - 23 januari 2015 23:08

En dag med uppehåll ifrån snöandet, kändes bra.


Åkte ut direkt efter jobbet eftersom jag hade morgonen i stora stallet. Släppte ut alla hästar och donade med allt.

Hade tänkt rida båda två också men jag blev så förbannat trött efter några timmar där ute men jag tog mig ut med Sakura på berget iaf.


Mest skritt då jag tog nya sadeln, men fick lov och testa något trav och galoppsteg med.

Lugn och fin var hon men pigg framåt, hehe


Miraz blev det ingenting med, så imorgon lär jag rida båda två alltså! Får se om jag kanske kan få skjuts ut ;) hihii

Vi ska nog ev till Borlänge nämligen, Hööks bland annat och köpa ett par boots.


Todelooo

Av Malin - 22 januari 2015 22:20

Idag blev det en promenad med Sakura, en kort en dock. Hade tänkt rida men kl sprang iväg så när jag hade borstat och donat Sakura så hade jag 20min på mig innan David skulle hämta mig :p (skulle till apoteket innan 20).


Så då fick det bli en promenad, Sakura var så sjukt pigg så fick lov att stanna till borta vid lilla åkern och försöka longera henne i ett vanligt grimskaft = jag fick röra på mig en del med.

Men det gick och det behövdes, jösses så Sakura busade runt, helt crazy verkligen. Bakutsparkar och halvbockningar tror jag samt lite stegring :p


Det var verkligen sjukt länge sedan jag såg henne såhär busig, glad och pigg för den delen! Det var kul och se henne få släppa loss lite och ha kul. Hon såg verkligen ut att ha jävligt kul!


Miraz fick vila!


Imorgon har jag morgon, igen... Men ska försöka orka mig ut och rida iaf. Det är jobbigt sådär efter jobbet men jag sov ganska länge idag så tror det går bra. Hoppas jag!


*Snow*

Av Malin - 20 januari 2015 22:15

Idag red jag och Moa på en tur tillsammans, Miraz var pigg som vanligt. 

Jag fick gå en hel del eftersom det hade kommit lite fjun med snö och lagt sig överallt på isen. Snorhalt verkligen.


Så pass så vi gick omkull igen, allt gick bra åter igen. Moa blev livrädd dock men lugnade sig.
Duktiga Miraz ligger kvar nere när jag ber henne göra det, tacka gudarna för det IGEN!


Men jag klantade mig däremot när jag skulle kliva av henne, tar i med foten för och resa mig och glider iväg med det i full fart så ja glider ur sadeln och iväg på isen. Sträckte benet som satan :( Skulle kanske ha tänkt till lite innan jag klev av henne. Suck!


Men allt gick bra iaf, men som sagt. Jag fick gå en bit. Vi red runt Ann, så gick hela den vägen och hoppade upp efter bilvägen där inne trava och galopperade vi lite granna och vi hade två busiga ponnier. Hehe..


Sedan fick jag gå på andra bilvägen med, där hade Miraz sitt vanliga jag igen, crazy som fan :p Tills man kommer in i lillskogen, så hela biten vid sommarhagen är hon helt crazy, bakutspark efter bakutspark.. Lyssnar i någon sekund när man säger åt henne.


Men förutom det galna så var det en underbar ridtur!

Sakura fick vila igen, hann inte alls det jag hade tänkt :(

Av Malin - 19 januari 2015 18:41

Idag blev det bara en liten promenad med Miraz, runt As sommarhagar.

Provade bootsen bak på henne och det gick bra, passar på längden men på bredden är dom lite breda dock inte så pass så att dom kan snurra.
Hon verkade kunna både skritta och trava i dom och pulsa i snön utan problem, dom sitter där dom sitter.


Så jag hoppas dom kan passa bak, det skulle underlätta för henne som inte har lika bra koll på fötterna :p

Sen skall jag beställa skor till Sakura med!


Det visa sig att dom typ har lika långa hovar, hur i hela friden det nu går till :p Sakura har fått lte mindre hovar sen hon blev barfota. Dom hittar sin form och får växa och må bra utan skor, känns bra!


Miraz var iaf sjukt busig och pigg, inget ovanligt. Vet inte hur jag ska få ur energin i denna ponny helt ärligt. Vi har inte kommit någonstans i dressyrandet så det blir ju svårt att jobba henne i det. Hoppning gick ju bra, det tyckte hon var superkul så det skulle väl kunna gå, men då är det bara borta vid stocken för banan är isig så det blir ju inte mycket hoppning så heller.


Ut och galoppera/trava på sträckor vore bra men det är som sagt is överallt och det vill man inte springa på även med brodd.


Suck, varför kan vi inte få ha snö och vinter. 


---------------------

Sakura fick lite ompyssling inne i stallet idag, hade tänkt skritta en liten tur på henne med nya sadeln men kl sprang iväg och David skulle hämta mig då vi skulle handla. Men hon njöt av bara ompysslingen med så ;)


Bjuder på två bilder på Miraz från promenaden!


   

Av Malin - 18 januari 2015 19:22

Vilken underbar dag det varit idag, så jävla glad om jag får säga det   


Dagen började med att fixa åt Miraz så det var klart samt så hann jag mocka och fixa kraft åt Sakura innan jag och Moa skulle rida.

Vi blev lite sena så vi hann inte alls rida så mycket, väldigt trist just den delen :(


MEN vi var ut på "åkern" och busa med dom, skritt, trav och galopp. Helt underbart i snön och Miraz tyckte det var superkul. Lite busig i början och ville gäääärna galoppera men fick nöja sig med och värma upp med lite trav först.

Hon gjorde något konstigt bushopp idag, typ nästan som en stegring men mer som ett hopp, tja det går inte och beskriva tror jag :p Men det bästa med henne är att hon slutar direkt man höjer rösten och skänklar på henne!


Och överskottsenergi har hon, massor! Så det är skönt att vi är igång nu och att hon får galoppera av sig lite. Trist med isgatorna nu är ju att man knappt kan gå någonstans. Dock har dom grusat på bra på vissa delar av vägarna nu, men med hennes vingliga/ostabila bakdel så halkar hon bara.

Men idag fick hon dom andra bootsen bak, ganska förstora där men det gick och hon halkade faktiskt mindre med dom på, så det var skönt!


Men ridpasset gick väldigt bra, dock trycker ena bootsen. Så lär mäta om hovarna på henne imorgon och se. Tror fasen hon behöver en större stl som sagt. Hm.. Eller så är hovarna lite olika långa, men tycker dom ser jämna ut! Vi får se imorgon helt enkelt. Annars hoppas jag dom passar bak!


Sakura fick komma in och bli avborstad och fin innan sadelutprovaren kom idag, Och Miraz stod snällt på gången i lilla stallet (fick ta dit henne när sadeln skulle provas). 


Började med och kolla gamla sadeln på Sakura, och den var som jag trott lite för trång så den har legat på bogbladen lite och tryckt samt lite bakåtlut vilket jag faktiskt inte direkt tyckt men nåja.

Skönt och få veta det, då ska jag köpa ett bredare järn och se om det blir bättre annars får jag sälja den!


Den nya sadeln låg väldigt bra på Sakura, lite hög vid manken men hon sa att den kommer ju forma sig efter hästen lite mer och då kommer ju den sjunka ner lite också, där den blir inriden och mjukare. Så hon tyckte den låg riktigt bra på henne. Skönt det!

Den låg även väldigt bra på Miraz, dock lär hon få upp lite ryggmuskler då den nu låg ner lite i "fickorna" om vardera sida om ryggraden så att säga.

Men annars helt ok, hade jag behövt en större sitsstl så hade den blivit för lång på henne, denna ligger precis på gränsen så hon sa att jag får ju hålla uppsikt sen när jag börjar rida med den på henne också.


Men hon tror att när ryggen fått mer muskler och kommit upp mer så blir det nog bättre också. Så vi får se med det. Känns jäkligt skönt att sadeln passar båda två, vilken glädje =D


Nu ska bara JAG vänja mig vid den också, hehe



Av Malin - 17 januari 2015 18:56

i stallet idag! 

Lördag morgon och det var ok väder ute förutom blåsten då. Så jag tog det lilla lugna och lyssnade på musik och donade. Hämtade halm i säckar i omgångar, ok två omgångar men iaf ;)


Vattnade hästarna i hagen några ggr, jävlar vad dom dricker iaf 3 av dem (min inkluden). Men det är bra!


Tog in Sakura och raspade henne hovar, så nu är dom fina igen :D Tycker verkligen dom börjar ta form igen och börjar bli fina, lite mer önskad längd på dom också så det går framåt. Hon har dock den där sprickan på ena hoven som idag såg lite ut som ev gammal böld, liiiiitet hål i hoven nämligen. I tån. Men jag vet ej.


Sen blev det bara lite mys och borstning av henne, ingen promenad eller ridtur eftersom det är glansis igen :( Har inte fått mina boots sålda ännu så har inte haft möjligheten till att köpa nya till henne heller, så vi tar oss inte långt på isen då :(


Sen har hon och ena hästen i stallet (dom två gillar verkligen inte varandra) bråkat vid staketet IGEN och denna gången rivit ner det. Sakura har fått tråden om bakbenet och rivit upp sin gamla skada samt ett märke från tråden högre upp på benet, så tyspiskt.

Så jag gjorde rent det och donade, fastnat lite spån i såret så fick sitta och mjuka upp skorpan för att försöka få bort det. USCH!


Hade kunnat gå värre än vad det gjorde givetvis så jag är glad för det, även om jag hade hoppats på att dom inte bråkat!

Så nu lär vi göra något åt det, så det inte händer mer.


-------------------------

Sen gick jag över och fixade åt Miraz, satte mig i köket och drack lite choklad också innan jag plockade in henne. Min rygg gör fortfarande ont, speciellt när jag mockat osv :(

Så fick vila lite innan jag gick ut med lillbusen!


Vi stack ut på en liten ridtur tillsammans, vi fick hålla oss i skogen eftersom det är glansis överallt på vägarna :( Och eftersom hon bara har boots och brodd på framhovarna så glider hon bra fint med bak om vi går på isen så det går ju inte så bra.


Men vi red bort till hoppstocken och tog några skutt.

Första lyfte hon inte ens benen för att hoppa utan sprang över det bara, fina höga lyft ;) haha


Men det blev något fint skutt ibland faktiskt och OJ vad kul hon tyckte detta var, blev riktigt taggad och busig.

Jag tyckte givetvis det var super kul med, hon är väldigt fin, mjuk och följsam. Lite vinglig och dant men det kommer!


Så det kanske blir lite hoppning med fröken iaf, vi får se!


Sedan tog vi lite galopp runt om i skogen, skitkul även det tyckte hon ;) haha...

Denna madame blir fan inte trött lätt, krävs mycket för att hon ska bli trött har jag märkt. Så inte ens detta tog det minsta lilla. Jisses!
Så imorgon ska vi ut och galoppera lite på någon åker alt hage så hon får göra av med lite energi tänkte jag ;)

Hoppas kanske kunna få någon bild/film med tur, hihi


Var i stallet många timmar men det är alltid lika skönt, terapi för själen <3


 

Av Malin - 16 januari 2015 22:10

Idag stod longering på schemat för båda två faktiskt.

Regnat under dagen så det är åter igen isgata på vägarna, snön ligger väl kvar i skogarna och på åkrarna men det är lite halt då det smälter :(


Skritt och trav blev det och lite stoppkommandon, går väldigt bra. Dock lyssnar Miraz bara i ena varvet :p Ganska störande men det kommer, bara kämpa vidare!

Nu är det även väldigt länge sen jag longerade någon av dem så det kanske behövdes.


Gick smidigt och bra, lugna och fina båda två trots storm ute!

Blev ett pass på ca 15min vadera. Var enklare och longera Miraz då underlaget var bättre där och där jag longerade Sakura var det ganska blött på en del ställen under så hon halkade lr sjönk ner för jämnan så därför blev det inte så länge.


Sen nattat hästarna, nu käkat så ska väl ta det lugnt innan jag ska sova.

Morgon i lilla stallet imorgon :)


Godnatt!

Av Malin - 15 januari 2015 20:03

Ingen sömn i natt, lr jo, somnade strax innan 23 igår men vaknade vid 00 igen och vid 03 gav jag upp, gick inte och somna om tack vare våra jävla fläktar/ventilationer som KS har fixat till igår. Dom låter hemskt nu :(


Så vid 03 gick jag upp och lagade mat och så satt jag mig och kikade på PLL, sedan var väl kl nästan dags för och gå upp så jag slöade lite innan jag tog och började göra mig klar.

Tog bussen 06 till stallet, släppte ut alla hästar (stora stallet), mockade och fixade allt åt båda hästarna sedan så åkte jag hem och la mig.


Somnade efter en stund iaf!


Så flickorna fick idag vila, Miraz stod igår också men det ska väl gå bra hoppas jag för det ;)
Skall rida imorgon ut på en liten tur sedan kommer ev en tjej och ska prova henne på lördag som det ser ut. Spännande!


Imorgon ska jag raspa lite hovar igen, får se om jag ens kan det med ryggen :S Tror fan inte det men lär försöka!

Sen får vi se vad som händer med Sakura!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards