sakura

Alla inlägg under oktober 2012

<3

Av Malin - 12 oktober 2012 20:55

     


Bjuder på varsin bild på mina älskade bäsar som jag älskar väldigt mycket, även om dom inte är perfekta jämt ;)


Update från idag då... Jag gjorde ju upp ett litet schema efter gårdagens skitpass och även dagen innan det.. Så jag tog faktiskt tag i det fast jag var så sjukt jävla trött och död.


Jag tog och fixade vattnet först och mockade sedan sen plockade jag in Miraz och gjorde henne klar (hon låg förövrigt helt dödstrött i höt när jag kom)...

Sen gick vi iväg, alltså hon är sååååååå underbar. Började tömköra direkt från gården igen och UTAN PROBLEM, tömkörde dessutom bort mot Lönnemossa, hon gick på utan problem. Hon såg himla nöjd och glad ut faktiskt.


Väl framme där jag tänkte jobba på volt så började vi, och det gick sjukt bra =D Och vet ni vad, jag satte tömmarna i BETTET idag och inte i grimman. Hon var så himla duktig, dock blev det ibland att hon backa bakåt när jag bromsa henne lite "hårdare" för att hon inte stanna direkt, men det där sitter nog ganska snabbt bara vi gör det ett par ggr till tror jag.

Vi tog faktiskt och provade trava lite också och det gick bra, kanske inte helt varv men framåt! Och för den delen så försökte hon inte heller att käka gräs!


Hon busa till 1 lr två ggr också samt så kom det TVÅ tåg under tiden vi var där men det gick väl hyfsat även om sista tåget (sådant där godståg) skrämde henne lite så hon dansa runt lite granna. 

Så stolt över min bääääääs <3


Näst ut var Sakura!

Hon var sjukt pigg redan när vi lämnade gården, raska och säkra steg gik vi utåt, samma väg som med Miraz.

Väl uppe på plats så fick hon minsann jobba ;)

Det gick väldigt bra, förutom att hon är lite mer häst att arbeta så man hann inte med ibland så det blev några stopp tack vare mig faktiskt :/


Men vi fick till det bra till slut, vi jobbade i alla gångarter, galoppen var lite svår i början, framförallt med inspänningstyglarna så dom plockade jag bort och voila, gick mycket bättre!

Riktigt fin, hade velat ställa henne något mer i höger varv för där sprang hon en aningen snett igen, kan häste någonsin vara rak? Alltså jämn.. Hoppas ni fattar!


Blev lite galopp i backen hemåt också, väldigt mjuk och kort galopp. Jag behövde inte anstränga mig för att springa efter där inte. Hon har blivit väldigt duktig på kommandona tycker jag!

Ibland tar hon inte galopp direkt vid kommandot men oftast så!! =D


Nu sitter jag hemma, helt död... Ska se någon film eller serieavsnitt, får se vad bara ;)

Godnatt alla!

Av Malin - 11 oktober 2012 21:28

Två dagar i rad har det gått skit och då med båda, Miraz igår och Sakura idag :o


Dom blir knäppare och piggare för var dag kylan kommer! Haha

Undrar hur denna vinter kommer sluta?


Tanken var iaf dressyrpass idag, det hela började redan i stallet faktiskt.

Hade lagt tyglarna om halsen om Sakura och skulle precis stoppa in bettet i munnen då hon flyger i lyften för något som skrämde henne ganska så rejält, hon for ut från stallet med tränset hängandes om halsen och sadeln på ryggen.

Springer något varv i hagen och jag ser då att tränset även kommit mellan frambenen så det hänger och skramlar där, just det brydde hon sig inte i tur nog.


Hon kom tillbaka när jag ropade, så jag gick och hämtade henne, knäppte loss tränset och satte på grimman och ledde in henne igen.

Provade och tränsa om vilket gick betydligt bättre nu även om hon tittade bakåt lite emellanåt. Vette fan vad som skrämde henne?


Provade även nya gjorden idag, och jag vette fan om jag gillar den? Tycker den drog fram sadeln nu... :(

Ska prova den ett par ggr till, annars får jag leta mig något annat helt enkelt. Kanske köpa den jag fått låna av Sanne för den går det bra med, sadeln ligger där den ska liksom. 

Så det var lite konstigt faktiskt!


Ridningen bort till järnvägen gick kanon, hon hade lugnat sig och gick fint för mig tills där uppe vid rälsen för då kommer det ett gäng joggare nere från pumpen som kommer upp mot oss och Sakura började frusta lite lätt och kollade på dom i massor, stannade en hel del också för att hålla koll på dom.


Så där blev hon skrämd igen och speciellt efter att gubben med bilen vid grusplan åkte iväg då började hon att stissa upp sig rejält, kort trav framåt och totalvägrade sakta ner, tog jag det minsta i tyglarna så skaka hon på huvudet och halvt på kroppen :o


Sen blev det tvärnit när jag sa till henne på skarpen och då blev det istället snurra runt och dumma sig, till slut bad jag henne gå framåt och sen stanna och så hoppade jag av och gick fram och tillbaka med henne så hon kunde lugna ner sig lite.
Sen hoppade jag upp igen och skulle försöka rida lite dressyr vilket kändes meningslöst men efter ett tag lugna hon sig och gick hyfsat fint ett tag innan hon började dumma sig igen, då red jag på lite till och sen styrde jag boråt mot Lönnemossa en sväng och sen vände vi hemåt.


Sakura är inte den som dummat sig någonsin, alltid lyssnat på mig fast hon varit pigg men nu har hon varit halvknäpp 3 ggr när jag ridit. Första gången blev det rodeo för något hon blev rädd för, andra gången dumma hon sig i gångarterna mest och sen idag som jag trodde kunde ha blivit lite av en rodeo om vi fortsatt bråka innan jag hoppade av och lugna ner henne så istället. Ett tag kändes det som hon nästan hade kunnat sticka också när hon blev så rädd för joggarna. Mn hon höll sig :)


Jag vet att hästarna blir knäppa när kylan kommer men vad fan, samtidigt som när hon redan är pigg? Ingen bra kombinikation måste jag säga!


Så imorgon blir det tömkörning, förmodligen på volt för jag vet inte om jag kommer orka springa efter :p

Sen blir det ev löshoppning på lördag med Sarah och ALLA 3 hästarna som är helt galna av denna kyla.

Sen blir det töm på söndag igen och sedan vila på måndag för att sedan ev rida på tisdag vi får se.... Mer aktivitet än vila blir det ett tag nu iaf!

Av Malin - 10 oktober 2012 21:06

Minst sagt!


Sett fram emot hela dagen att longera Miraz en sväng, med sadel på. Men jag var en aningen irrterad när jag kom ut till stallet men trodde det skulle släppa en aningen när jag väl började pyssla med bebisen. Till viss del gjorde det också det men inte helt.


Sen började vi gå iväg och tänkte det att man kan väl prova att vara i lilla beteshagen istället för att gå bort till lilla grusplan. Så jag började där vilket absolut inte gick, hon skulle bara käka.


Så då gick vi därifrån och bort till grusplan, där det började riktigt bra men såg sen att hon börja ömma lite så då tänkte jag att fan testar väl på gräs igen och BULLSHIT, skulle inte gjort det för fan vad dåligt det gick :(

Miraz har så sjukt mycket laddning i sig = Pigg som satan och vet inte alls vart hon ska göra av energin riktigt så till slut explodera hon kan jag lova :p


Det var stegringar, och hopp upp i luften på bakbenen och sedan någon bockning men slutade när jag sa till henne, och hela tiden hörde man hennes busrop "uhuh", ok inte för att ni fattar riktigt hur det där låter men ja... 

Försökte lite till men det var fan omöjligt, sen tappade jag såklart spöt *grr*


Så jag gick hemåt och tänkte att jag kan ta lite galopp i backen, gick bra tills hon blev lite skrämd för då var det full fart som gällde och tur man hade långrep för annars hade jag tappat henne.

Märks att hon blir överlycklig när hon får galoppera.


Jag jobbar ju henne enbart i skritt, sista två tömkörningarna har vi tagit in mer trav, thats it liksom... Ojoj


Så nu har jag bestämt att vi ska longera med töm, hjälpa till att få framdrivandet och styrningen (ville inåt mot mig ibland). Sen får man se helt enkelt.


Jag och Sanne ska börja tömköra tillsammans också, hon Bamse och jag Miraz så då kanske det blir av regelbundet också istället för en dag där och en dag om 2v...

Vi har sagt 1gång/veckan till och börja med. Sedan när Sanne börjar köra honom så får Miraz hänga med på släp iaf :)


Sakura fick bara sin kära kraft, hon pratade med mig när jag ropade in henne för maten, sötnos :)

Imorgon ska jag väl göra något med henne också kanske. Dressyr? Hm, jag vet ej...

Av Malin - 9 oktober 2012 18:37

Yes idag står det roliga åter på schemat igen, tvätta!

Jag hinner aldrig ut när vi tvättar så därför passar man på och bokar dagar som tisdag eller torsdag för då har Sarah stallet. Väldigt bra vid sådana tillfällen :)


Från december och fram tills Pillan flyttar får syrran eller någon hjälpa mig vid dessa tillfällen tror jag, hihii

Tur man har lite folk runt omkring sig, dock inte direkt hästmänniskor. Men det brukar kunna lösa sig i slutändan.


Sak samma!!

Som sagt inget stall idag men mellan tvättillfällerna så var jag ner på ica och hämtade ut mitt paket med min sadelgjord, nya borstar samt svampar. Det var på tiden, glömmer och köpa det precis hela tiden när vi är iväg på saker. Men NU finns det!


Sadelgjorden ska provas imorgon, eftersom den bara finns i stl 125 samt 135 så fick det lov att bli 125 och så har jag beställt förlängningsgjord från börjes ifall den inte går runt. 130 var tajt på Sakura men nu går det bra och spänna faktiskt så jag tror eller tycker att 125 ska passa! Det märks imorgon.


För övrigt ska jag nog ta och rida på banan någon dag, känner att vi lär köra lite dressyr nu. Testa sadeln ordentligt och få henne och jobba. Min piggelin är lite småbusig och det förstår man nu när kylan börjar krypa fram. Ojoj, hur blir det när första snön kommer tro? HAHA


Skit samma, nu ska jag glutta lite Gossip girl innan man ska ner igen :)
Sen ska man hinna duscha innan man ska sova också, jösses. Färga något hår blir det då inte :(

Av Malin - 8 oktober 2012 21:21

Blev en ridtur runt lilla Långtäkt idag tillsammans med Sanne :)
Gick ruskigt bra faktiskt, mötte både last och buss men det gick bra.


Var en tokig och pigg häst även idag, blev en del bockningar och bakutsparkar för våran del i den lilla galopp man tog.. Pigg? Nej absolut inte ;) Sanne bara skrattade och sa det att ojoj det där tyckte hon om. Så med andra ord lär jag ut och galoppera lite med henne snart.


Jag jobbar mycket med skritt och traven nu då jag vill stärka henne riktigt rejält där först. Framförallt så försöker jag med ökad skritt och trav men att hon ska gå kvar i formen vilket inte riktigt finns styrka till ännu men ibland går det så vi är på god väg!


Jobbade lite skänkelvikningar också idag i traven och nu var hon sådär fin och följsam som hon alltid är, rak i kroppen och inte som en banan som det har varit lite nu ett tag.

Nu har vi inte tagit ett riktigt dressyrpass på 2-3v tror jag så det kanske är dax!

Vill så gärna bort och klättra också men det är den där fördömda älgjakten så vi får vänta helt enkelt.


Nåot positivt är att muggen är i princip borta, ingen svullnad eller värme alls. Irriterat såklart eftersom såren är kvar men det har försvunnit i massor också =D Så himla skönt!


Miraz blev det storborstning av och rengörning utav såret hennes som blivit riktigt fint, fin läkning och ingen svullnad. Dock var hon lite varm idag men man kan förstå det faktiskt!

På henne känner jag ingen mugg alls så *peppar, peppar*. Jag ÄLSKAR karledssalvan som jag köper hos Börjes helt ärligt... Tur jag får hem mer snart för min tog slut i förrgår :(


Tog ut Miraz på gården och gick lite med sadeln på, och tog väl och hängde lite osv. Men jag ska försöka få med mig syrran i helgen så hon kanske kan hjälpa mig, funderar ju på och sitta på henne men jag vet inte om jag kanske ska prova och gå några steg med mig hängandes i sadeln först INNAN jag sitter på henne. 

Haha lite nervös :p


Jag vet, hon är helt underbar. Skit lugn och jätte snäll, men tänk om hon tycker det blir läskigt med mig på, det blir ju ett helt annat tryck när man sitter än när man hänger..! Hm ;)



Av Malin - 6 oktober 2012 21:30

Update (Lördag)...


Tog mig en ridtur med Sakura idag i det otroligt fina vädret! Ridturen i sig gick så sjukt jävla bra faktiskt.

Red bort mot Lönnemossa och upp för galoppbacken sen vände vi.


Jobbade väldigt mycket i trav, något galoppsteg blev det också men eftersom jag vill jobba med både skritten och traven så blir det tyvärr inte mycket galopp nu för tiden. Kanske dumt eftersom hon tänder till när vi väl tar den :p Men ja vi får se.


Fick henne sjukt jävla fin på vägen hem, ojoj då var hon sjukt jävla dyr :p

Man verkligen kände hur klockrent hon gick och fick med sig ryggen högt och benen under sig, känns som man lyfts upp :p haha

Äh jag och förklara kan vi glömma men man känner verkligen när dom jobbar sig korrekt :)


Väldigt fina ökade traver fick jag också, hon lyssna kanon även om hon försökte ta galoppen vid vissa tillfällen vid ökningen men slutade såklart när jag sa till.


Sjukt nöjd med ridningen faktiskt!

Av Malin - 5 oktober 2012 20:38

Fick skjuts ut till stallet idag för att vi svängde förbi och köpte mat till hästarna, har inte blivit av tidigare eftersom älskling jobbat natt. Men nu så, gud så skönt!


Väl ute så fick Miraz lite käk medans jag mockade, sedan borstade jag av henne, sadla och gick på en promenad.

Gick bort mellan åkrarna för jag tänkte motionera henne i alla gångarter. Och det gick typ bra ;)

Mesta delen bra, hon har aldrig galopperat med sadeln på så man kan säga att hon protesterade lite med bockningar samt bakutsparkar.


Ja hon såg ut som en cowboyhäst helt ärligt! Som när dom rider på en tjur eller oinriden häst!!

Men hon lugna sig hyfsat på slutet, men jag sa då det att vi håller oss till skritt och trav ett tag till kanske. Eller så kanske det är bra att träna galoppen iaf... För jag vill då inte vara med om något sådant där sen :o HAHA


Hon lyckades även sparka sig själv på bakbenet, nere mellan hov och kota på insidan av benet, ganska stor reva dessutom.

Så det var bara att göra rent och ha på massa grejs och sen fick hon stå i boxen medans jag donade med Sakura!


JUST DET!!

Glömde nästan, väl hemma med Miraz så hängde jag lite på henne. Från bägge sidor och hon var lika oberörd som tidigare gånger. Tog och testade att lägga lite tyngd med handen i sadeln så att jag kunde "stå" upp och då hamna som i sitthöjd på henne, och det reagerade hon inte heller på, hon håller såklart koll lite bakåt osv men det förstår man väl.

Men sen är hon kolugn alltså, står snällt still medans man håller på!

Massa beröm och godis fick hon efter ;)


Sakura tog jag en promenad med, bort till pumpen... Och hon kändes spänd/pigg och det visade hon även sen när vi skulle springa lite :p För hon var riktigt busig och till slut kom bockningarna, halvstegring och bakutsparkarna :p

Blev inte bättre när en fet buss kommer infarandes från ingenstans (enligt Sakura som var upptagen med att käka) så då for hon omkring ännu mer, frustade och hade svansen rakt upp.


Sen fick hon sådana där snygga luftiga steg som hon kan få när hon blir sådär "aaah, omg osv".. Haha

Att lugna den där pigga hästen tog ett tag, men jag lyckades till slut!


Puuh vilken knas dag, skitjobbig dag på jobbet och sen två galna hästar :p

Men men, skönt var det iaf!


Får se vad morgon dagen erbjuder sig, ska ut på dagen då eftersom det händer lite saker på kvällen tillsammans med mina arbetsgrupp! Ska bli SÅ najs!


Godnatt!

Av Malin - 4 oktober 2012 20:47

Jag och Sanne skulle ta en liten tur idag och vi var extra taggade eftersom det varit SOL idag =D

Dessvärre försvann det när vi slutat så det blev regn istället.


Åkte ut lite senare än tänkt just pga vädret, men när jag väl stack så lyste solen igen och det var fint.

Så jag och Sanne bestämde oss för en tur iaf, en minitur.


Tog Miraz med som handhäst idag också, perfekt och motionera två i samma veva ;)

Blev dock väldigt kort, backa barna helt enkelt. Red bort till holmen först sen tillbaka, och då travade vi också.


Red ända bort till pumpen för vi tänkte rida runt kyrkan, men eftersom det var så mycket bilar och folk där så vände vi hemåt istället. Kände mig inte manad med två hästar som jag höll med varsin hand :p


Så en liiiiten tur, måste känt mysko för både Aramis och Sakura som är vana med lite mer iaf!

Men det var skönt, skönt väder.


Och det gick super allting!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards