sakura

Alla inlägg under oktober 2012

Av Malin - 22 oktober 2012 21:27

Vad tiden går ;)

Nejdå...


Blev en ganska slö dag, blev ingenting gjort som jag tänkt.

Vi handlade direkt efter jobbet så vi kom hem vid 16 tiden och då ringde jag veterinären direkt och rådfrågade lite över Pillans ben och muggen som går upp och ner hela tiden.


Pratade med henne i 30min så då hann kl bli strax efter halv 5, och då skulle jag käka och byta om så det blev snabba ryck då jag tog 17 bussen ut till stallet.


Väl ute så mockade jag först, var inte så farligt skönt nog.
Sedan fixade jag vattnet, fixade i ordning mat till alla brudar och stängde in dom i stallet medans jag fixade Pillan ben samt tempa henne.


Sedan ut och göra rent alla hinkar och möta upp älskling som hjälpte mig att vända upp en bal i hagen, rulla ut osv gick bra tills jag fasnade i en lervälling som heter duga :o Så han fick komma och hjälpa mig.. Puuh vad den sjönk ner i det må jag lova.


Sen öppna upp stallet och släppa ut grisarna, dom stod dock kvar alla i stallet när vi for så det kanske var läggdags? ;)


Detta med andra ord betyder att ingen häst blev motionerad! Väldigt trist, Pillan hade jag velat hinna ut med för hon är extra viktig att få komma ut och röra på sig, helt i alla gångarter. Det var även veterinären, men nu blev det såhär.


Och såklart glömde jag min jacka ute i stallet också, skitbra :/ Så jag får lov att åka ut imorgon även om jag hade behövt tvätta, tyvärr. MIN jacka hade jag behövt tvätta med för den delen. Men men...


Skit samma...

Väntar på min nya stalljacka, men den verkar inte alls vilja komma :( Brukar ta 1-2dgr sen har jag paketet men nu vette fan vart det tog vägen? haha


Godnatt alla <3

Av Malin - 21 oktober 2012 17:45

Mm det har varit lite dött här sen senaste uppdateringen i torsdags, har helt glömt bort den, haha


Men kan iaf försöka uppdatera lite, hur det nu ska gå!


I fredags så red jag och Sanne ut, mycket trevlig ridtur!

Vi bestämde oss för att klättra vilket kändes så himla skönt, men jag har fortfarande svårt att stå upp i sadeln så det var mindre kul :p Fick hålla om Sakuras hals emellanåt.


Sista backen, den brantaste så galopperade vi upp för nästan hela, upp tills stenarna började för då fick det bli skritt igen. Himla kul tyckte både vi två benta och 4 benta =D Så det blir nog fler ggr. Skritt och galopp är bra i backarna ;)


Ridturen i sig var bra, dom skötte sig himla bra och var lugna, vi travade på en hel del faktiskt och någon liten galopp blev det också.


I lördags blev det också en ridtur tillsammans med Sanne, denna gång runt Långtäkt, även denna tur himla lyckad och bra. Blev lite klättring även här i dom små backarna. Så kul!

Blev en del trav idag med och just nu jobbar jag henne inte så mycket heller men lite ibland. Mest lös ridning.


Men vi ska ta oss till ett dressyrpass under veckan tänkte jag, känner att det behövs också för nu är det länge sedan tack vare jakten. Spännande och se hur det går!


Idag fick dom alla vila för jag är bakis efter gårdagens 30års fest som var jävligt skojj!!

Tack för den kvällen alla :)


Imorgon däremot ska det arbetas med bägge hästarna är tanken.

Ridning på Sakura tror jag och sen promenad/longering med Miraz. Funderar på att gå bort till små backarna och klättra lite? Vi får se!


Det är måndag och först ska man orka med ett arbetspass också!

Blir en lång dag imorgon tror jag :/



Av Malin - 18 oktober 2012 19:12

Hej och hå vad det går här kan jag säga! Men det är bara kul och man lär väl börja någonstans också?


Sarah hann ej rida idag så det blev en promenad med Pillan istället så då passade jag på och fråga om hon kanske kunde tänka sig att leda även Miraz så att jag kunde få skritta på henne för första gången.

Inga problem sa hon och så blev det även :)


Vi gick ner på grusvägen till Sanne och tillbaka och det gick sjukt jävla bra :D

Hon var lite osäker och skeptisk i stegen men gjorde absolut ingenting annars, hon verkade inte ha något emot det vill säga.


Efter en liten bit släppte det mer och mer osäkerheten i stegen så hon började gå på som vanligt med fin framåtbjudning. Kändes kanon!

Och vet ni vad, jag kände mig inte så hemskt stor heller för den delen och Sarah tyckte inte jag såg så lång ut heller för delen vilket kändes väldigt skönt.


Så nu är premiären gjord och mer ggr blir det innan hon ställt av, tanken är att framåtbjudningen ska bli ännu bättre, hon ska acceptera styrningen genom bettet bättre än vad hon gör idag (iof bara arbetad i träns 3ggr idag) så det går framåt.

Sen ska hon kunna trava också med mig på sen så är hon klar för vila iaf, så vi får se hur lång tid det tar.


Räknar på att rida 1-2ggr/v och då väldigt korta turer och traven kommer först när hon har fin framåtbjudning i skritten samt är helt styrbar såklart!


Till hjälp tar jag tömkörningen med styrningen, sen får vi se hur det går.

Det kan gå fort och lära in eller lite längre tid det märks, men jag hoppas på vila under december och januari månad men det kan likaväl bli januari och februari osv. Beror helt på fröken själv!


Bilder från idag...

       

Av Malin - 17 oktober 2012 20:54

Idag har vädret varit som igår, regn och regn och ganska mycket då också :(

Så himla trist för så fort hagen börjar torka upp lite åtminstone då ska regnet komma och förstöra åter igen. Det är väl självklart att dom inte ska slippa leran typ... *grr*


Slutade halv 3 idag så jag drog ut redan med kvart över 3 bussen till stallet, där gjorde jag då iordning Miraz och så tog vi oss en liten tömkörningstur, det blev runt kyrkan.

Vilket gick väldigt bra, hon stannade några ggr och kikade på olika saker. Bland annat en karl med sin hund som gick några meter framför!


Kul att hon äntligen fått dojor fram, tror även hon uppskattade det för hon var mycket mer framåt, travade mer än gärna när jag bad henne. Inga problem alls, sitter kvar lite att man ska gå i gräset men det släppte efter ett tag också. Styrningen funkar bra, men ibland är hon en aningen seg när man ev vill byta sida eller få in henne mot en sida. Men bara och jobba på så sitter det där.


Även idag körde vi med tränset, utan problem =D


Bjuder på en bild och en liten film!

 

Filmen


 

Haha här gick det med farten tydligen :p Tröck på "spara inlägget" innan jag ens var klar!


Fortsättning över till Sakura!


Sarah kom ut när jag stod och mockade så jag frågade om hon hade tänkt och rida och det skulle hon så vi tog en tur tillsammans. Väldigt trevligt!


Ganska spända och livliga till en början men det lugna ner sig, vart faktiskt lite nojig för man vet hur galna dom kan bli :p HAHA

Inte på något dumt sätt utan PIGGA och glada!!


Dom lugna ner sig och vi red runt Långtäkt, travade på bra efter grusvägen bredvid varandra utan problem, till och med på halvlånga tyglar. Krävde inte något speciellt av tösen idag.

Det hann såklart mörka på rejält och vi tog skogsvägen hem och ja, mörkt blev det...


Träffade på en del joggare också i skogen, mycket trevligt ;) Hehe


Otroligt nöjd med ridturen, Tack Sarah!

Kändes skönt att få en ridning gjord denna vecka iaf. Ska väl rida med Sanne på fredag tror jag vi sa? Måste kolla med henne imorgon.

Vet inte hur jag tänkt imorgon helt ärligt... Regnar det så funderar jag på och skita å åka ut (vill gäääääärna sova).. Men är det OK väder så kanske man skulle ta sig en ridtur? Jag vet inte... Hon behöver aktiveras men jag vette fan om jag vill rida med den där axplosiva bruden!


Vi får se....

Av Malin - 16 oktober 2012 17:50

Löshoppningen, dock bara på Miraz



 
 

Av Malin - 16 oktober 2012 17:31

Idag åkte jag till stallet vid kvart över SEX, japp på morgonen!!

Hovis skulle komma till 07 nämligen och eftersom vi skulle sko Miraz för första gången så ville hon ha mig där vilket jag givetvis förstår. Känner att jag gärna vill vara med också då.


Skodde bara framfötterna, hoppas så innerligt att det räcker. Så håll tummarna nu!

Kan tänka mig att sko bakfötterna efter betet nästa år, men helst inte tidigare. Hade gärna väntat med framfötterna också tills i vår men eftersom detta skitväder gör hovarna mer sköra så blir hon mer ömfotad vilket man inte vill såklart. För att kunna arbeta henne osv så lär hon kunna gå överallt dessutom, svårt annars.


Men iaf, det gick sjukt jävla bra iaf. Hon stod som ett ljus min lilla bebis :)

På andra hoven hoppade hon till en gång men skötte sig sedan exemplariskt. Hon kollade lite extra och sådär men det förstår man ju såklart. Riktigt duktig är hon!


När vi var klara med henne så släppte jag ut henne sedan fick hovis klara sig själv med Sakura som var ganska grinig, men hon avskyr regn så man kan väl förstå henne, haha


Dom måste dock ha tyckt det var konstigt att få komma in och käka mat sådär tidigt :p kom dit strax efter halv 7 :p


Jaja

-----------


Just nu sitter jag och kollar runt på olika datorer, funderar på att köpa mig en liten som är lätt och ta med överallt. Men dom ligger ganska högt i pris så jag vette tusan om man inte ska köpa en helt ny istället som jag funderat på ett tag. 

Tänkte nästan vänta tills mellandagarna, då kanske man får sig ett rejält klipp med lite tur? Så jag avvaktar definitivt med köp av liten dator!!


Nu tvättas det i massor, ska även diska snart. Ska bara orka det :o HAHA
Diskmaskin står högt på inköpslistan ;p Haha

Av Malin - 15 oktober 2012 19:25

Idag blidde det lite longering utav min surpuppa (Sakura). Hon var så himla grinig inne i boxen idag när jag stod och mockade och hon var irriterad på Pillan utanför till tusen. Haha


Blev bättre när hon fick maten såklart ;) Haha


Fixade vatten och mockningen först sedan tog jag med mig henne ut för att longera lite så hon fick springa av sig sin irritation. Var ganska halt i gräset så vi höll inte på så länge, bara några min.

Det roliga med henne nu är att hon absolut inte vill skritta vid longering utan det är trav eller galopp, iaf idag :/ Suck


Får nog kanske ta och longera på banan någon dag alt grusrondellen :)


Lilla bebisen fick stå även idag, men det planeras såklart en sittning snart igen! Hihii

Och snart kanske även lite ut och gå med henne ;) Vi får se när bara, i helgen? Nja vi får se!


Nu ska jag ta och käka min mat som jag såklart råkade bränna nu för att jag sitter här och skriver :p

Men men....

Av Malin - 14 oktober 2012 21:51

Eftersom jag var upptagen med annat igår så blev det aldrig att jag skrev något här men tänkte jag kan skynda mig och skriva av mig lite nu innan man ska krypa ner i sängen.


Jag och Sarah åkte ut till stallet vid halv 1 igår och vi stack väl till banan i princip direkt när vi kom dit, vi hade med oss TRE otroligt jäkla pigga hästar vilket också märktes när vi väl släppte dom på banan. 

Pillan tex for i luften det första hon gjorde och bockade runt där.


Sen for all omkring och var helt galna, haha

Dom är så sjukt söta!


Jag och Sarah byggde upp löshoppningen, inte det vackraste kanske? Men det fungerade så bra :)

Och det är huvudsaken såklart.


Det gick faktiskt väldigt bra att löshoppa, Pillan hoppade otroligt fint och man såg att hon tyckte om det, likaså dom andra småttingarna, Sakura hoppade himla fint också och även Miraz som för henne var första gången dessutom. Det märktes knappt för hon gjorde det så himla bra!


Sakura blev VÄLDIGT pigg och glad av detta, knappt så man hann med att leda in henne mot löshoppningsdelen :p Sötnosen!


När vi kom hem så borsta jag av Miraz och satte på sadeln, vi gick ut och Sarah kom efter.

Jag tänkte att nu var det dax, nu är det första gången jag sitter upp och så blev det.


Jag hängde först från bägge sidor vilket inte alls är konstigt, sen hoppade jag upp och hon stod där så snällt utan att reagera =D

Jag sa åt Sarah att gå några meter framåt också vilket vi gjorde och det var helt UNDERBART! Min lilla lilla bebis var så lugn och fin alltså.... Gud så underbart det var!


Känslan man får, ojoj helt otroligt. Sen får man rysningar igenom hela kroppen och man ler så pass mycket så man kan knappt sluta. Gud så underbart! hihii


Bilder får ni såklart också!


DAGEN....

Hände inte alls mycket, var ut och gjorde stallsysslorna, gav alla 3 mat och kollade benen på dom. Väldigt fina!


Bilder

                                 

        

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards