sakura

Alla inlägg under december 2012

Av Malin - 9 december 2012 18:39

Nämde för David förut att jag hittat tavlor jag vill ha på Ikea och han kom med förslaget själv med att ev åka dit under veckan eller något. Förmodligen i helgen eftersom han jobbar natt denna vecka.


Men dessa saker är iaf tänkt hittills ;)


   

Och sen ska vi ha ett vardagsbord också, och man kanske ska passa på då igen och dom jag kan hitta som kan få plats hos oss är dessa.....


     


Sen får vi väl se vad det blir :)
Får se om man kanske ska köpa någon hylla eller tavellistor osv... Det märks :)
Wiie så skoj det ska bli!

Av Malin - 9 december 2012 17:47

Söndag... Japp då är det snart dax för en ny arbetsdag och det ser jag inte direkt fram emot alltså :/ Men man kan inte riktigt göra så mycket över det.


Idag red jag och Sanne ut tillsammans, vi red runt långtäkt och vi hade riktigt pigga och glada hästar så det blev lite bus emellanåt kan jag lova. Inte bara Sakura som höll på denna gång! Haha


Ridturen i sig gick riktigt bra trots allt bus, blev en hel del trav och lite jobb samt skänkelvikningar på sista sträckan hemåt. Fina tjejen är så himla duktig!

Men jag vill nästan ha mig en dressyrsadel igen men karln tycker jag kan vänta ett tag nu i och med dom 10 tusen kronorna jag slängt ut på nya saker till hästarna :p Och han har rätt!


Efter ridturen så tog jag med mig Miraz på promenad, hon stod redan och väntade vid grinden faktiskt, det är som hon lärt sig att när jag kommit tillbaka från en ridtur så är det henne tur. Sötnos!


Denna gången blev det lite längre bit, vi gick ner till Sanne och hälsade på och hela vägen ner så gick hon väldigt fint på LÅNGT grimskaft dessutom. Lite trav emellanåt men hon lyssnade när jag bad henne sakta ner.

På vägen hem däremot blev det lite bus emellanåt så då gick det inte riktigt och ha långt grimskaft men det går åt rätt håll och det känns bra.


Sedan så har jag fotat lite också, både före och efter ridningen... Blev inte sådana roliga bilder eftersom jag inte är den som får dom och springa runt osv, men några stillbilder blev det som jag tänkte visa för er :)


                                           


Det var allt för idag, imorgon får vi se vad dagen erbjuder sig!
Jag hade fan velat rida lite dressyr någon dag. Men det får bli framåt i veckan. Imorgon är det Pillans tur igen så vi får se vad vi hittar på för något skoj!

Av Malin - 8 december 2012 18:41

Jobbet idag gick sjukt bra, men det blev bara 5 timmars arbete typ :( Så det var inte så mycket pengar längre vilket var det som lockade mest. Haha 

Annars hade jag nog sovit ut lite mer denna lördagen. Men det får jag nästa lördag eftersom jag iaf inte får jobba då ;)


Åkte till stallet kvart över ett och Sanne följde med mig upp för att ha in en bal med hö till hästarna, nu hade dom dock ganska mycket kvar men tror inte det var tillräckligt för att klara sig tills imorgon eftermiddag. Men man vet aldrig. Denna balen var en blötare variant igen så vi får väl se om dom blir lite lösa igen eller om dom kanske blivit hyfsat vana? Det märks väl helt enkelt!


Tog in och fixade Pillan, gjorde henne riktigt fin vilket hon uppskattade! Sedan provade jag tränset som jag köpt till Michelle och det var tamefan förlitet. Sista hålet och bettet skulle iaf sitta för långt upp i munnen så det var verkligen supertrist. Så jag ska lämna in paketet imorgon och sen får man hoppas att det går fort tillbaka helt enkelt. 


Vi stack iaf ut på en ridtur ensamma, Sanne skulle ev ha följt med med det blev inte så iaf.

Red iaf runt Lennart kan man väl säga i stort sätt :p Bort mot Hosjöholmen och upp vid Lennart så Pillan fick klättra lite.. Tyckte hon var jobbigt men det är små backar och det är bara bra!


Sen in i skogen den vägen så att man kommer ut ovanför oss :) Helt perfekt tur och jag fick henne och tänka framåt ett antal ggr, blev väldigt fin men nog fan är hon hård i munne och inte alls som förut. Men hon har absolut ingenting emot att få jobba och göra rätt för sig!

Lite skänkelvikningar i skritt och trav också vilket satt fint! Lite ställningar - höger/vänster och en MASSA skritt =D 

Så himla kul att få rida henne igen, jag har saknat henne massor känner jag. 

Trodde liksom hon och jag var ett avslutat kapitel typ men hon är lika go och snäll som förut, lite surigare dock men det får man väl ta - hon börjar bli tant ;) HAHA


Nejdå, hon har blivit så efter oseriöst folk som inte behandlat henne rätt helt enkelt!

Nej men ridturen var lyckad och hon nöjd!


Efter henne så fixade jag vattnet, inte mycket att fixa faktiskt men tömma is och fylla 3 hinkar!

Sedan tog jag en liiiten promenad på vägen med Miraz, går INTE någon längre bit med den vildhästen!


Men måste säga att vi kom någonstans idag, jag gick på en del så hon fick trava lite bredvid mig och hon lyssnade på stanna, backa osv utan problem.

Nackdelen nu är att hon tycker bilar är lite farliga igen :o För att ha vilat så är det inte bara energi på topp utan bilar är lite hemska så pass att man nästan flyger i luften.


Men det gick bra iaf, och nej vi gick inte efter en bilväg bara grusvägen man åker på till stallet :)

På vägen hem ville hon göra lite bakutsparkar vilket jag börjar bli sjukt van vid nu MEN jag vill hålla mig på rätt ställe hela tiden så man inte får sig en kyss av något ben.


Nu lyssna hon väldigt bra på mig när jag sa åt henne, ruska till med grimskaftet och höjer handen och i värsta fall rycker jag till i grimskaftet precis under grimman typ.

Sen fick hon backa efter varje hyss hon gjorde och det började nog gå in på henne att man kanske INTE ska göra så. Men detta med att inte kunna skritta har försvunnit tror jag.... Trav trav trav, bakutsparkar,trav trav trav osv... Några få steg i skritt fick jag och ibland ganska mycket.


Men vi är på G nu känns det som. Men som sagt, vägrar gå längre bitar med henne så länge hon håller på sådär. Och tömkörning väntar jag nog lite med tills hon går framåt utan att sparka bakut!


Sakura blev det bara massa gos med, hon och Miraz busade till lite i hagen så det är skönt och se att dom rör sig igen :) Har dom inte kunnat på länge nu sötnosarna <3


Imorgon blir det ridtur med Sanne och då tar jag nog Sakura :)


Sen kommer älskling hem, ser jag fram emot =D

NU blir det film... 


Bilder från idag <3

   

Av Malin - 7 december 2012 21:46

Idag blev det en ridtur med Sakura i snön och det började verkligen ÖSA ner med snö när jag skulle till och sadlamin tjej. Men det gör absolut ingenting eftersom det bara är mysigt med snö =D


Vi red upp i skogen för att jag hade tänkt att köra lite dressyr vid rondellen men givetvis så var dom ute och fixade skidspår över grusvägarna mot Lönnemossa samt rondellen då. Så det fick bli en ridtur ut bort mot Lönnemossa och jobbade henne där lite sidvärtes samt travtempon, ökning osv. Gick ruskigt bra förutom att se framåt helt bra. Men det gick ändå!


Hon skötte sig riktigt bra faktiskt och gick väldigt fint vid vissa tillfällen, gick nog lite bättre på vägen hem (vände efter ett tag). Så jag är riktigt nöjd över tjejen idag.
Hon blev såklart blöt/svettig? Så hon fick faktiskt täcke på sig i natt och vet ni vad, hon kan fan ha mammas täcke nu. Passande eftersom Sakura bara har sitt färgade täcke som är lite tjockare än vad jag vill ha egentligen!


Jag hann inte rida Pillan i och med att det inte blev dressyrträning vilket var jävligt synd. Men imorgon ska hon få komma ut och jobba lite iaf. Får se vart jag rider men det blir nog ev runt långtäkt för det är väl enklaste vägen nu som inte är för lång.

Men vi får se :)


--------------

Vid sidan om stallet så åkte älskling iväg till stugan idag tillsammans med Roy, tyckte han kunde stanna hemma i och med att det alltid bara är dom två som åker dit och vad gör dom? Jo dom dricker och dricker och gör inte direkt någon nytta :p Speciellt inte på vintern iaf eftersom det inte finns ved att tex hugga osv. Hahaha

Dom har tydligen inte ens en skooter att åka med så jag vette fan. Men men!


Idag löste det sig med allt inför Örebro resan över jul så jag är SÅ jävla glad nu! Helt underbart!

Malin kommer ta stallet plus rida Pillan och Sakura 22:a och 23:e och sen kommer Sarah att fixa 24 och 25, men jag tror hon bara kommer fixa stallet eftersom hon har sin kuse att rida.


Så jag åker den 21a och sen åker jag hem den 26:e och då följer även Michelle med mig till Falun, gud så underbart!

Så vi ska ut och rida, kanske tolka? Ja vi får se, jag hoppas vi hinner med och göra en massa tillsammans. Det dryga då är bara att älskling jobbar medans jag är ledig så jag vet inte om Michelle får sova här men det märks.


JAG LÄNGTAR MASSOR!!


Sedan så hämtade jag ut mitt paket idag med mina handskar och ridstövlar (från hööks). Handskarna var helt underbara! Men stövlarna var såklart för små, aldrig hänt. Det är som sagt stl 38 ändå och vanligtvis har jag stl 37. Så att jag lär ha 39 i dessa verkar helt sjukt :o

Men det är bara att hoppas att det finns i stl 39 sen när dom får tillbaka paketet.


Jag köpte även ett nytt träns åt Michelle samt tyglar. Hon fick välja ut tränset själv och det är SÅ snyggt!

Jag vill fan ha ett sådant med, haha


Ska ta med och prova det imorgon, men absolut inte använda det!
Det ska Michelle få göra själv när hon fått Pillan hem till sig.


Nej, nu lär jag faktiskt avsluta här eftersom jag ska upp och jobba imorgon.

EN lördag fick jag iaf, hade gärna velat jobba nästa helg också men nej nej det var så mycket jobb som ville jobba så då fick jag bara en lördag. Haha..


Nu fick ni lite att läsa iaf ;)

Får se vad som händer imorgon. Hade tänkt att försöka tömköra Miraz lite så vi får se hur det går!


Godnatt!

Av Malin - 6 december 2012 20:17

Idag blev det äntligen en ridtur igen på Sakura, igår blåste det ju satan så jag ville inte ut med henne då som sagt.

Men idag var det skönt ute.


Gjorde alla sysslor först i stallet PLUS att jag fick skotta fram aggregatet som plogan hade öst snö över! *grr*

Men det gick bra och jag flyttade fram det lite nu så får man hoppas att dom ger fan i att ösa mer där nu. Det är ju inne i staketet också så jag fick ta bort snö även där en del.


Gjorde Sakura klar och sedan hämtade jag Miraz som fick hänga på löst ut i skogen.

Red upp i skogen och upp vid rondellen för jag tänkte rida på där en bit och sen vända men vi kom till backen typ sen vände jag då dom höll på och hugga träden, konstigt vid den tiden men men.


Red runt lite vid rondellen men eftersom Miraz var så jädra dryg så blev Sakura arg på henne en gång så jag gav upp det ganska snabbt och vi red hem.

Men det blev en del trav men mest skritt, lite bus vid ett tillfälle för Sakura men annars skötte hon sig bra. På vägen hem när Miraz drog en repa så blev hon lite trippig och ville med men hon lyssnade faktiskt bra på mig. Duktiga flickan!


Miraz hon var nog mer i luften än på marken mesta delen ;) Haha

Och inte fan var hon trött när vi kom hem heller, så hon lär komma igång lite nu så att man vågar sitta upp och köra på nu. Vi får se helt enkelt hur det går med allt.


Imorgon ska jag rida Pillan iaf, vart får vi se. Får se om jag orkar/vill rida Sakura efteråt också.
Jag har inte någon tid att passa iaf så man får väl se hur det känns med kyla osv. Fryser man inte och är väldigt blött så blir det aktivering av iaf 2 stycken. Men det hade inte skadats om lillskiten fick komma ut med igen!



Av Malin - 5 december 2012 20:14

Kan nog säga att en utav mina är numera :p


Jag tror jag tar tillbaka allt fint jag sagt om min lilla prinsessa 
Både idag och sist jag tog henne på en promenad så var/är hon ett monster som knappt lyssnar, men till viss del iaf.

Jag vet att hon är en sådan som vill aktiveras för att slippa dessa "utbrott" men hon är fortfarande en bebis och att hon får vara i hagen tycker jag är mer naturligt. Men jag vet inte längre jag 

Tog in och borsta och redde ut manen på henne, och först av allt så tyckte jag hon var maffig och stor som ett hus, jag kände mig SÅ liten! Men hon måste ha stått på något sätt som gjort henne större för det var bara någon dag sen jag stod och gosade och borstade med henne så.

Iaf, lika lugn och go som vanligt på gången.. I början även likaså när vi gick ut på en promenad vid hand. Men sen dampa hon loss så det skrek om det. Började med sina busljud och lite tramp/trippel i trav. Lugna sig hyfsat när jag sa åt henne.
Men sen var det mer trippel och stark som satan så man får hålla henne riktigt kort och precis vid sidan om en.

Och när hon fick nog över det ja då var det dax för att flyga i luften några ggr sparka bakut och bocka och ha sig. Herrejävlar vilken energisk liten skit!

Till slut gav jag upp för vi kom inte riktigt framåt så jag vände och då var det bakut sparkar medans vi gick också, men jag säger såklart till henne och till slut slutar hon. MEN hon är för "aaaahhhh" så det tar inte lång stund innan det är dax IGEN... 

Min stackars högerarm är helt slut och vi gick ut i kanske 10min? Fy fan, det var flera ggr jag funderade på och släppa henne där på åkern men visste inte om jag vågade det eftersom det bara var hon och jag... Men hon skulle verkligen behöva få komma ut och springa/bocka av sig all jävla överskottsenergi som hon har.

Så nu måste jag ta mig upp på en av dom andra och sen får hon följa med löst i skogen och så får jag hoppas på att det inte kommer någon skidåkare just då... Nu jävlar ska det bli ändring där.

HUR ska man våga sätta sig på den där igen???

 

Ja jösses ja, jag vet att hon blir en helt annan häst när hon får aktivera sig och tänka till. Så det kommer väl snart igen. Nu ska hon få följa med mig ut så mycket som möjligt så hon får bli lite trött i både kropp och skalle.

Sedan ska jag nog introducera att dra saker bakom henne och så småning om ev försöka tolka efter henne, spännande... Vet inte hur det kommer gå men jag hoppas det kommer gå bra.

 

Men kan säga att hon är defenitivt ett spännande arbete som man behöver vara vaksam och försiktigt med för hon kan lätt "explodera" hon vill det ;)
Hon är INTE som lugna Sakura som tog allt med godan ro... Haha

Men jag önskar att hon vore det!

Av Malin - 4 december 2012 20:14

Idag kom en tjej och provade Pillan som sagt, och det gick riktigt bra faktiskt, men säg någon gång det går dåligt med den hästen egentligen?


Blev en tur runt kyrkan i bara skritt, jag gick. Kände inte riktigt för att rida ifall jag skulle frysa men jag kan säga att jag ångrar att jag inte red :( Suck!


MEN, imorgon ska jag ta mig en ridtur faktiskt. Det ska bli mildare i ett par dagar nu, gud så skönt måste jag säga.

Vart jag bestämmer mig för att rida får vi se, ev att jag rider bort mot Lönnemossa och vänder eller om jag tar runt kyrkan? Äh vi får se hur jag gör men ut ska vi!

Om det inte blir försent så ska jag försöka ta med mig Miraz en sväng också :)


Annars så var det åter igen inget att mocka =D Och vattnet fungerade nu efter att M fixat med kranen. Det var som jag misstänkte. Den gråa delen satt kvar som man fäster vattenslangen i.. Men nu är den väck och det funkar fin fint. Hästarna stod och väntade på vattnet också.


Moa och hennes moder hjälpte mig och rulla in en hösilagebal också så dom fick lite ny mat med :) Blev dom glada över!

Av Malin - 3 december 2012 20:31

Japp ute vid stallet var det mer än -20 faktiskt och vattenkran var fortfarande omöjlig att få igång, och ingen var dessutom hemma så jag fick hjälpa av Sanne som kom upp med två dunkar med vatten som jag kunde få fylla på åt tjejerna som för övrigt var riktigt törstiga.


Blev ingenting mer kan jag säga för efter att ha försökt i 1-1½ timma med kranen så var jag så frussen så jag åkte hem!

Sen är det omöjligt och rida i dessa temperaturer alltså.


Men på onsdag ska det bli lite mildre och snö, så man får försöka då kanske? Jag och Sanne som sa att vi ska hålla igång nu. Haha

Iof har mina gått bra nu så det är ingen fara med två dagars vila.

Iof ska Pillan få röra på sig lite imorgon då en tjej ville rida lite. Varför inte!



Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards