sakura

Alla inlägg under december 2012

Av Malin - 16 december 2012 18:42

Bilder tagna idag... Mest på Sakura eftersom hon var den som inte stod helt med nosen i maten :p


Ni kan ju se bilden på Pillan, fullt upp tagen med maten.

Höet är inte så i färgen som på bilden, blixten hävde fram en väldigt mysko färg, hahaha


                           

Av Malin - 16 december 2012 18:21

Idag blev det tömkörning av min lillskrutt <3

Hon blev väldigt glad när jag hämtade henne för en gångskull i hagen och inte dom andra.


Borstade och donade med henne sedan la jag på gjord och spände den, sedan tränsade jag henne och satte tömmarna sedan gick vi iväg. 

Vi tog vägen ner till Sanne och gick en bit nere på backabarna.


Gick ruskigt bra faktiskt, en gång som hon frös fast, det var precis vid Sannes hage och där tyckte hon att hon kunde stå :p Haha...

Ledde henne över bilvägen då jag tyckte det kändes bäst i och med att hon tycker bilarna blivit lite läskiga igen.


Vi travade lite också men inte mycket eftersom jag inte riktigt vågar göra henne ansträngd/svettig. Det har snart gått en vecka sedan vaccinationen men jag är nojig för det ;) Bättre att ta det säkra före det osäkra.


Hur som helst så gick det sjukt jävla bra, inte någe bockningar osv alls, man såg hur glad hon blev över att få komma ut och "jobba" igen. Snacka om underbar häst man har!


Dom andra två fick vila, hade tänkt tömköra dom också men kände mer för att åka hem och baka så nu har jag precis gräddat första plåten i ugnen med mormors älsklings nötkakor. Bästa kakorna ever alltså!


Imorgon ska jag tömköra Sakura tänkte jag, blir nog ev runt kyrkan isåfall, är nog bästa vägen enligt mig... Dock blir det lite att pulsa i också :/ Suck haha

Får se om jag hinner med promenad med Miraz också alt tömkörning.


   

Av Malin - 15 december 2012 19:47

Idag blev det sovmorgon vilket var väldigt skönt måste jag säga!
Blir nog en liten sovmorgon imorgon med tror jag. Haha


Men jag vill också till Ikea, verkligen supervill det! Men karln har inte gett med sig något i det!

Så det blir väl antagligen inte förens jag kommit hem från Örebro skulle jag tro. Suck :(


Iaf så åkte jag ut och mockade det lilla som fanns och mocka sedan fixade jag vattnet och sen plockade jag in både Pillan och Sakura och gjorde dom klara inför en ridtur tillsammans med Mica.
Hon tog en buss senare ut så därför gjorde jag i ordning allt tills det att hon kom :)


Hon kom i passande tid, höll på och tränsade dom då!


Vi red bortåt Lönnemossa och det blev bara skritt, blåste små jävlar emellanåt så snön flög ner från träden både här och där. Haha

Pigga och glada hästar iaf, väldigt kul!


När vi väl vände hemåt så tror ni inte på fan att jag får världens jävla snöklump i skallen, så pass hårt så hela jag guppade till och Sakura hoppade då till :p Mica såg alltihopa och vi skrattade massor.

Tur jag hade hjälm säger jag! Haha


Underbar ridtur iaf, väldigt mysigt trots att det blåste emellanåt. Perfekt väder annars, inte kallt alls =D


David kom sedan och hämtade oss så vi åkte och handlade en massa, ex.vis bakingredienser då det ska bakas en del nu tänkte jag :) 
Jag och Mica tänkte baka nu idag, men vi glömde SÅKLART jäst!!! Jävla skit!
Så det får bli en saffrankaka, ett recept som vår syster Sanna gett mig. Väldigt god så vi får se hur jag lyckas med den ;)

Sen hade jag velat baka nötkakor också men jag tror fan morsan har fått tillbaka nötkrossaren :/ Har för mig att jag fick mosa nötterna på något mysko sätt förra året, hahaha


Skit samma!


Imorgon.. Ja vad händer då?
Ingenting tror jag, tror det får bli bakning av nötkakor då om jag lyckas komma på något bra sätt att mala nötterna på.... Eller så köper jag helt enkelt en mandelkvarn själv, kikade clasohlson och dom hade en för endast 139kr... Så vi får väl se helt enkelt ;)


Ska ut till flickorna också imorgon, vet inte vad jag tänkt göra men en ridtur hade varit mysigt iaf men jag vet ej?
Kanske fota lite med? Ja, vi får se helt enkelt!


Puss och kram <3

Av Malin - 13 december 2012 21:20

Min älskling <3 <3


 

Av Malin - 13 december 2012 19:54

Kan man lugnt säga alltså.....


Jag åkte ut och mockade och fixade vatten till hästarna efter jobbet. Älskling åkte och köpte spån och kom sedan ut till mig så att vi kunde rulla ut en ny bal. Men dom är helt genomfrusna alltså och går knappt att rubba alls :/ Så det slutade med att jag öppnade en på plats och skulle kasta ut i hagen MEN det var lättare sagt än gjort må jag lova.


Den var så pass frusen så att jag hade problem att få loss hösilage och även plasten osv runt om. Så jag slängde in en hel massa som tog en evighet att få loss sedan får jag fortsätta imorgon igen. Kul ;)

Jag längtar lite tills vi flyttar in till stan nu!


Hästarna fick vila allihopa så jag var bara in och gosade med dom samt kollade igenom dom! =D

Dom mår så bra så mina fina flickor <3


Nu är det bara en vecka kvar tills jag far och jag är SÅ glad för det, vill bara åka ner NU!!!


Av Malin - 12 december 2012 21:29

Idag hann jag med alla tre, men det blev sent kan jag väl säga!
Tur att jag åkte ut havl 5 istället för kvart över 4 kan jag iaf säga ;)


Mockade och fixade vatten först av allt sedan plockade jag in Miraz och tog en promenad med henne, idag var hon dock helknäpp :o Helt galen och sparka bakut massor med ggr samt ställde sig en gång också!

Jag ska nog testa och tömköra henne här någon dag, men jag vet inte om man törs det i och med att hon fick sin influensa spruta idag. 

Det är helt OK att skritta ut med dom och gå promenader MEN dom ska inte anstränga sig och vad gör inte hon när hon slänger sig i luften? :p


Men jag tänkte ev testa :p Vet trodde inte det var några problem iaf speciellt inte om jag får stopp på henne direkt.

Nog blir man nojig iaf!


Efter henne blev det en skogstur med Sakura, och hjälp vad pigg hon var, hahaha

Hann knappt sätta mig till rätta i sadeln och så var det full fart direkt, sötnos <3


Blev skritt och trav, underbart att trava i snön sådär inne i skogen.

Hon ville följa med en skidåkare också som kkom och åkte förbi oss, Sakura ville inte riktigt gå in i andra delen av skogen som jag ville så hon stannade mitt på vägen där dom åker skidor och kollade efter kvinnan på skidorna och ville sååååååååå gärna följa med ditåt. Hahaha


Sist ut med Pillan och det blev en ridtur även där i skogen, lite kortare bit bara. Skritt och trav och sen skritt hela vägen hem också. Hon tyckte det var kul :) Slog in lite galopp i någon backe också men inte mycket. 
Men hon är verkligen på gång nu, hon tycker verkligen det är superkul och jag med.


Mjukare för var dag jag rider henne, vi har mest jobbat med formen och lite skänkelvikningar samt tempoväxlingar för att stärka henne i både det ena och det andra och det ger verkligen resultat alltså. Så himla kul!

Sist ut var vet, sen fick jag skjuts hem utav henne också, himla snällt =D


Nu ska jag strax gå och lägga mig och sova hela natten lång för att sedan jobba dom två sista dagarna på denna vecka sedan är det bar EN vecka kvar sen faaaaaaar jag och Mica till Örebro!!! <3<3

Av Malin - 11 december 2012 20:17

Och det blev verkligen inte som jag hade tänkt!


Ingen veterinär idag heller, har inte ens hört av henne så imorgon lär hon komma eftersom hon inte kunde på torsdag. Så jag ska skicka mess under dagen imorgon och se hur det blir.


Sen så kom Roy och hjälpte mig att byta däcken på transporten idag istället för imorgon för han hade glömt träningen imorgon efter jobbet.

Så jag hann med en promenad med Miraz ner till Sanne bara, dom andra två flickorna fick stå!


Miraz skötte sig faktiskt bra, lite bus men hon lyssnar bara bättre och bättre och har mer respekt. Vi travade till och med några ggr vilket gick bra, hon ville galoppera lite men då kom det även små luftsprång så då fick hon hålla sig till traven. 


Imorgon ska jag hinna med och rida en av dom iaf! Blir nog bara en vända i skogen isåfall och då kanske jag kan hinna med båda, det beror på hur mycket jag har med vatten och mockning och göra :) Igår och idag har det varit lite mer.
Lär köpa spån imorgon också, måste flörta med karln och som vanligt så jobbar han natt igen när det är dax för köp av spån :p HAHA


Funderar på att köpa hem fler balar, men känns dumt när jag inte vet vart jag ska ställa dom.... :/

Börjat kika lite på småbals hö redan också, inför vårkanten. Men vi får väl se, hoppas man slipper köpa för 3-5kr/kg iaf... 


Har även pratat med Anders och sagt nej till platserna på Hälla för tillfället, känner att jag inte vill flytta Pillan för att sedan flytta henne om ett halvår igen. Känns inte ok!

Så jag ska ringa honom när jag vet mer och se om det finns platser. Jag kan lätt tänka mig stallplatser också i värsta fall MEN det kommer nog inte på frågan eftersom dom är mycket eftertraktade där :p


Nej ni, nu ska jag slänga mig i en varm dusch och sen slappa resten av kvällen om inte gå och lägga sig? Haha

Godnatt!

Av Malin - 10 december 2012 20:21

Åter igen... Och dagen gick väl hyfsat snabbt måste jag säga :)

Kom ihåg att ringa min veterinär också, Miraz ska ju ha sin andra influensaspruta senast 13:e.. Hur kan man glömma sådant? Tur man såg det i helgen iaf.


Hon kommer imorgon eller på onsdag som det såg ut, hon skulle ha ringt runt 17 idag men har fortfarande ej hört av henne så antagligen blev det fullt upp med små barnen (tvillningar).

Får se imorgon då :)


För övrigt så var jag ut på en ridtur med Pillan, gick riktigt bra och nog börjar hon bli mjukare redan allt. Vi joggade på en del idag och jobbade lite skänkelvikningar i skritten. Försökte jobba henne en hel del i formen också och även där börjar hon ge med sig bättre också. 

Jag vet ju vad hon kan och hon kan betydligt mer än vad hon gör just nu.

Men samtidigt har hon inte jobbats så mycket i formen osv på en tid, mest ut och haft kul tillsammans med Sarah =D


Red bort mot Lönnemossa och ända bort till kohagarna dock innan backen, red inte till den för kl hann bli så himla mycket. Den går fort när man har kul. Iaf så gick hon på som om det inte vore något, känns himla skönt att hon inte testat mig något ännu.

Det ända är att hon stannat och tänkt på att vända hemåt men jag behöver bara säga nehejdu så går hon framåt. Hon vet att jag inte är att bråka med ;) Haha


Hemåt hade hon en aningen bråttom och jag vill såklart vara den som bestämmer farten så hon fick inge långa tyglar där inte ;) Men skritt hela vägen hem åtminstone! Hon hade jobbat på bra tjejen <3


Dom andra två fick stå, imorgon är det Sakuras tur och vad vi ska hitta på vet jag ej? Tror det bara blir en liten vända i skogen :)
Sen en promenix med lillskiten!


Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards