sakura

Alla inlägg under maj 2012

Av Malin - 5 maj 2012 16:41

AWESOME!

Dagen idag har varit helt jävla perfekt! 

Det kom en tjej, Moa heter hon och provred Sakura idag. Det gick verkligen superbra även om Sakura, för första gången testade lite men det tror jag mest för att regnet droppade en del just när vi red iväg.


Vi red bort till Lönnemossa och bort till terränghinderna där dom fick hoppa lite och tjejen är då inte alls rädd utav sig, så både hon och Sakura hade det riktigt kul och hoppade över alla hinder några ggr, höjde även ena hindret till kanske 50-60cm och det var så kul och se.


Tjejen var helt överlycklig och blev jättekär i Sakura verkligen!


Jag och mamman gick och pratade massor, även Moa var med och pratade. Himla trevliga människor som jag absolut gillar mycket! Denna tjejen ska nu få komma och få vara med mig en del, lära känna Sakura, rida, tömköra och gå promenader med sen får vi se hur det blir.


Men som det verkade idag så var hon väldigt positiv och glad över Sakura, dom sa även att dom mer än gärna tar med henne på träningar. Sen får vi se med tävlingar, men det lät lovande och det var riktigt kul och se dom hoppa, Sakura fick verkligen göra det hon tycker om! SKIT KUL!!!


Vi får se när hon kommer nästa gång, jag skulle få låna Pillan någon dag med erbjöd sig Sarah, himla snällt. Så vi får se, ska prata med Moa och Sarah sen får man se.


Men där var uppdateringen från idag som jag lovat!

Kan säga att Sakura var riktigt pigg också, haha men hon skötte sig strålande för det.


Fick även ett stort beröm ifrån modern över Sakuras utbildning osv, hon tyckte jag hade uppfostrat henne väl och fått fram en väldigt trevlig och lugn häst för sin ålder.

Fick massa plus på allt! Himla kul att höra och det är absolut något som jag hoppar utav glädje för. 

Fick då även säga det att det är JAG själv som gjort allt jobb, jag har inte alls skickat iväg henne eller låtit någon annan rida in henne utan allt jobb är jag och hon.


Så detta kommer jag leva länge för!


När dom hade åkt så tog jag ut Miraz, fixade fötter och borstade av benen lite. Sedan tog vi en kvarts promenad i skogen, vi tog denna gången motsatt håll. Är väl dumt att nöta samma håll hela tiden när man kan ta slutet först ;)


Hoppas över en stock två ggr också, tror hon tyckte det var lite kul :)
Övade lite på travljudet "Schhh" eller som jag brukar säga "Ssssss".. Vilket gick mycket bra idag!


När vi kom tillbaka stod Sarah och donade med Pillan så vi stod och snackade ett bra tag, mycket trevligt!


Imorgon ska jag och Sarah rida bort till Danholn så hon får se vägen till paddocken så att dom kan boka tid för dressyrträningar nu =D Ska bli kul! Funderar på om man kanske ska haka på och se när dom rider. Väldigt kul och se utvecklingen mellan dessa två brudar!


Positiva idag, Pillan hade kommit till Sarah i hagen =D Mycket kul att höra!


Peace! 

Av Malin - 4 maj 2012 21:59

Det blev tömkörning idag faktiskt, av Sakura!


Men det gick absolut inte lika bra som igår, men så är det emellanåt!

Och det var en all avighet sedan som jag tömkört henne två dagar på rad :p


Men hon är alltid lika positiv till det, och det är så himla kul verkligen.

Vi var ut i 30min ungefär, varav att vi jobba på plan en sväng också!


Sen fyllde jag på med vatten och la ut pallarna för höbalarna!
Men jag har inte tänkt till där så speciellt, jag skulle köpa hem rundbal till mig och därför tog jag hem

enbart 4 pallar för det räcker då.


Nu fick vi hem småbalshö för TRE hästar och det blir klurigt, i värsta fall får Sarah försöka få tag i två till pallar.

Men jag tror man kan få till det, men det behövs en del presenning :p

Jag hade tänkt fixa allt detta i helgen, men kom på att man lär ju täcka hela bakre delen med en presenning också (så det inte rinner i efter väggen och blöter ner på det sättet.


Så det bästa är väl att bygga upp med hö på början av kanten på presenningen och sedan dra den uppåt och fram. Sedan får man ha presenning på resterande också såklart. 

Det blir klurigt i och med sådan stor mängd men det försöker vi lösa på något sätt!


Kollade in höbalarna lite idag och jag såg en hyfsat fin bal, sen en massa gula balar... Lär räkna av dom också men det får man göra när man slänger ut dom, vet heller inte hur man ska dela upp dom eftersom man kommer ha dom på samma ställe osv.


Enklast är kanske som Sarah sa, ha fri tillgång även på detta. Men det blir nog lite klurigt med, för hö blir mer sliskigt OM det skulle regna. Hösilage är ju redan lite blött medans hö inte är det och det brukar sluta med att mina lämnar en massa då :/ Miraz äter säkert upp det ;)


Ääh, man får testa sig fram :)

Man kan testa och slänga ut 3-4 balar en eftermiddag när man är där så får man se, nuvarande bal kommer nog ta slut på söndag SENAST måndag. Men dom kommer få käka upp det minsann!


Blääää för att inte ha plats och saker till allt!!


----------------------

Imorgon händer det saker, så himla spännande alltså!


Det kommer en tjej som heter Moa och ska prova Sakura då, hon kommer med sin mamma såklart.

Tjejen är "bara" 13år MEN har en hel del unghästvana och ridit en del unghästar osv. Samt hoppat en massa varav 90cm som högst.


Hon älskar hoppning och är inte alls rädd av sig, är bestämd och har tålamod. 

Och det är väl huvudsaken måste jag erkänna när det gäller min brud.


Men jag vill gärna ha en äldre person, men som tjejen sa. Hennes mamma följer gärna med ut till stallet om det är så, så att hon inte blir ensam.


Men måste få erkänna en sak, jag vet inte om jag vill ha hjälp med Sakura iaf MEN jag måste på något vis. JAG vågar inte hoppa och Sakura visar en sådan känsla och kapacitet för hoppningen så det vore bara dumt att inte träna och tävla henne.


Jag avla henne faktiskt dels för hoppningen (Pappan är rukigt duktig och även förälder). Men sen att man blev feg under denna prossesen av Sakura tillkomst var inte alls och räkna med. 

Och hon är verkligen duktig så jag vill se henne på banorna. Vill hitta en som vill tävla seriöst och som ska ha tid att träna regelbundet osv.


Jaja, vi får se hur det går imorgon.

Jag ser fram emot imorgon iaf, kommer med en uppdatering då!

Av Malin - 3 maj 2012 19:40

Det kan man lugnt säga, solen och värmen tar på en ganska mycket faktiskt. Vilket man känner när man kommit hem och slappnar av en del.


Aja, idag motionera jag båda mina flickor OCH ensamtränat lillan också och denna gången var det verkligen rekord!


Sarah red iväg på Pillan så då tog jag Sakura och ställde mig på andra sidan stallet så hon varken kunde se eller höra oss och det märktes för hon skrek lite emellanåt.


Efter att ha stått själv i 20min så gav jag mig iväg efter att ha sagt till Amelia att hon gärna får springa ut om en stund och kolla till henne samt ge henne en godis.


Vi var borta 20min så TOTALT 40 hela minuter stod hon helt själv i hagen! Duktig flicka!

Känns verkligen superskönt för då slipper man ta in/ut henne hela tiden när man ska sticka iväg båda två eller om ena redan är ute osv.


Jaja...


Det blev tömkörning utav Sakura idag, vi gick bortan för rälsen och körde på grusplan där, körde på töm i cirkel vill säga. Men jag tömkörde vanligt dit och tillbaka!


Iaf, hade inspänningstyglar idag, nu måste jag verkligen få lite styr på tjejen, hon är så enormt fin när hon väl går i form men för att orka det så behövs träning så mer tömkörning, mer inspänningstyglar vid tömkörningen.


Hon var riktigt duktig och man såg att hon väldigt gärna ville jobba, mycket positiv och lyssnade super!

Vi körde skritt och trav i båda varven 3ggr, sedan fick hon en massa beröm och så gick vi hem.


När vi skulle sväng upp på våran väg så tyckte hon att vi skulle fortsätta, gullungen!  


Hon och Miraz fick lite käk i hagen och sedan så tog jag Miraz på promenad och Amelia följde med =D

Mycket trevligt! Vi gick ner på backabana och gick där, dumma jag valde grusväg när min tös är nyverkad. Hon ömmar ganska bra efteråt.. Men hon gick på det gräs som gick!


Denna gången gick vi upp på vägen en sväng (vid huset där tanten och taxen bor) :p Så vi gick efter vägen några meter och bilar åkte förbi för fullt och hon fixa det KANON! Tack Amelia som övertalade mig!

Men vi hade turen med inga större fordon!


Men den träningen behövs också såklart!


Det var min dag och det är fantastiskt!

Just det, jag och Sarah fick hem hö också idag... 850kg, packat inne i stallgången för tillfället :p


Jag lär köpa presenning nämligen, och jag tror inte all mängd får plats på mina pallar heller för den delen, men det återstår och ser ;)


Goodbye my friends! 


Här står tösen helt själv i hagen :)  

Av Malin - 2 maj 2012 21:13

Jag är i världens jävla dilemma... Mina tankar och funderingar har starkt kommit tillbaka och jag vet varken ut eller in, det jag vet är att jag vill ha hästarna på lösdrift, för det har dom alltid mått bäst av så INGET stall ;)

Men sen går allt verkligen huller om buller... Fy fan!!


Jaja nog om det!


Kom nyss hem från stallet, blev en sen vända idag men det var skönt. Riktigt skönt väder ute så det heter duga!

Skrurade ur baljan rejält och jag hade såklart bredvid mig från det att jag kom på cykeln, över social? Ja jag tror det.


Sedan plockade jag in henne och hon stod hängande över grinden efter att jag ropat på henne från stalldörrarna, sötnosen <3


Storborsta henne och fixade lite, sen fick hon lite käk vilket hon uppskattar ;)


Blev inget mer, utan jag tog in nästa fröken i hagen och för en gångsskull så fick jag hämta henne :p Hon ville inte lita sig från balen ;)


STorborstade henne också samt donade med hovarna, hon har lite slaskiga strålar... Och jag tyckte dom var så enormt höga jämfört med hovarna... Hon liksom går mer med strålen ser det ut som... Måste kolla upp det mer imorgon. hahaha


Sen fick hon också gå ut igen och ja nu sitter jag här :)


Jag skulle ha tömkört Sakura och tagit en promenad med Lillan men eftersom vi tvättade förut så blev det knas.

Får försöka göra det imorgon om tid/ork finns där :)


Av Malin - 1 maj 2012 20:47








FILM!


 

Av Malin - 1 maj 2012 19:53

Idag har det varit full rulle i stallet, positiva var vädret verkligen =D Helt underbart väder, att gå i linne känns som en evighet sedan så det är riktigt trevligt.


Jag började med att plocka ihop och räkna alla mina plaststolp jag har kvar efter att ha delat av vinterhagen, och det blev väl 20 st tror jag. 


Tog sedan in Miraz och borsta å borsta henne i all evighet, fan vad grisig hon var. Iof har jag inte kunnat borsta henne sen innan Sälen där någon dag :p Fick nästan bort allt, hon blev lite trött av allt skrapande verkligen så lite skit fick stanna kvar på ena bakbenet. Vet inte vad det var, lim? ;) Haha Nejdå...


Gjorde henne klar för en tömkörningsbit, och det gick bäst av ALLA gånger tror jag fan. Idag trava vi våra  första steg på kommando och hon sakta av när jag bad, vi jobbade även med att stanna och sen gå vilket gick strålande! Hoppas att detta sitter i och att det där fula testet med backande och sparkande är borta!


Hon fick massa beröm kan jag lova och även lite mumsmums efteråt vilket hon inte tackade nej åt ;)


När jag var klar med henne så tog jag och gick bort och satte upp dom stolp jag hade runt lilla beteshagen, behöver väl säkert 15-20 till skulle jag tro samt två trä.


Men det slog mig att jag tänker sätta trä i vinterhagen istället, så då kan jag ta mina plast där och köpa 10 till och det räcker gott och väl då :)


Så med andra ord, 10 plaststolp och 12 trästolp behövs =D

Nya isalatorer och tråd!


Ska försöka hitta ett bra agg till hösten också, så det blir lite mer ström i tråden än vad det är. Det är ström i men den är väl inte megastark om man säger så.


Sen är det där med ligghallen, blir den av eller lär vi flytta? Vi får se :(

Skaffar inte Amelia Feffe tex, så ser det inte ljust ut tror jag.


Skit samma... Jag och mitt babblande, det går fan inte att hålla sig till EN sak = DAGENS SKRIVANDE utan man faller ur och fyller ut luckor :p


Efter att jag satt stolpen fixade jag vattnet som förövrigt ska tömmas och göras rent imorgon såg jag lite sent idag :/ Och efter det tog jag in Sakura i stort sätt.


Började att borsta henne i väntan på hovis som kom 25min försent :/ Skickade till och med mess och frågade om jag tagit fel dag igen men då dök hon upp precis. 


Hon fixade bara Sakuras framfötter idag eftersom hon ska få dojjor bak om 2v, spännande ;)


Sedan verkte hon till fossingarna på Miraz och allt gick super, typ 2tim nästan.


När jag släppt ut lillan så ställde jag åter Sakura på gången och borsta rent lite mer på benen som jag inte hann innan hovis kom.

Sedan på med sadel och träns och ut och rida =D


Vi red en "ny" väg, tänkte jag tar en bra grusväg när man kan vända efter så kunde man jobba lite trav och galopp på piggelinen som gärna säger JA till galoppen.


Skit mysig väg som jag gärna rider mer ggr alltså, mycket fina galoppvägar. Haha


Sakura lyssnade betydligt bättre idag med högergaloppen och tog den alla ggr förut 2 för mig!

Och måste säga att det känns läskigt med den galoppen eftersom jag är så van med vänster.


Däremot måste jag köra mer dressyr nu, hon har börjat bli lite väl pigg i att galoppera. Hon föredrar det hela tiden så trav, varför ska man trava?


Usch, pigga hästjäkel.. Hon behöver jobba men snart får hon nog det också!


På lördag kommer en tjej och hennes mamma och ska hälsa på Sakura, vi tänkte att vi sadlar men vi sa att vi tar en promenad till att börja med och känner hon att hon vill prova rida så får hon gärna göra det.

Så det ska bli spännande!


Mica ska väl komma och prova henne med, så man får väl se där!


Dax att avsluta, ska hoppa in i duschen jag!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards