sakura

Alla inlägg den 13 maj 2012

Av Malin - 13 maj 2012 19:22

Bjuder på några bilder på mina två flickor :)


            Okey här är vi uppe på berget vid kraftledningarna och det blåste en del där :p

     

Av Malin - 13 maj 2012 18:49

Klaaaaaaaaar med lilla beteshagen och jag har bestämt mig för att släppa dom i den när jag maskat dom!

Tror även vi lär köpa hem mer hö. För det har tinat fort i och med fri tillgång även på det.


Nog om det!


Nu har dom lovat regn typ hela veckan men jag hoppas på uppehållsväder för jag hade tänkt att gå ner och slå i 2 trästolp till öppningen i lilla beteshagen, sedan är det bara och dra tråden så är den klar. GUD SÅ SKÖNT!

Drog om vinterhagen lite idag också efter att jag varit till lilla beteshagen och satt ut dom sista plaststolparna. Kommer nog ev behöva någon stolp till där det blev lite extra mellanrum men det är absolut ingen panik.


Tog bort 3 trästolp i vinterhagen, där vid containen. Så nu är den tråden borta så det är helt öppet :) Drog sedan om tråden så den nu sitter ihop med plaststolparna som går igenom hagen osv. Så nu går strömmen verkligen runt om.

Det blev asbra faktiskt ;) 


Så vid löning ska jag köpa hem 7 trästolp som jag ska byta ut istället för plaststolparna i vinterhagen, sedan kommer jag nog ha hagen så, men att man öppnar den under vintertid. Får sätta en öppning på ett vettigt ställe!

Sen är det NY tråd osv till hösten sen blir det skit bra!


Man lär väl planera och köpa in trästolp även till utökningen av våran hagmark, Amelia och dom får tillbaka deras åkermark dom grannen haft och sått på så nu lär man stängsla även den under sommaren, så det blir skitskönt!


YES, sen var det hästar!


Tog in Miraz först och borsta å borsta, kroppen var ingen fara men BENEN.... Hon är så himla svår att borsta benen på och jag har försökt med allt verkligen. I vintras blev hon så himla duktig så att man kunde borsta och hantera utan problem sedan slog det om och sen har det varit så i princip, ibland går det bra om man stryker borsten längst hela benet med ett jämnt tryck.


Men nu när benen är såhär lera så är det omöjligt. Det går till en början om man är försiktigt sen tröttnar hon och hon försöker nästan lägga sig ner ibland :/ hahaha

Jag vill inte bråka med henne eller få henne att tro att det är hemskt, så så fort jag märker att det inte går mer då slutar jag, ingen ide att fortsätta för det blir bara dåligt.


Jag jobbar för jämnan med detta, inte varje dag för då tröttnar hon ur direkt! Men hur ska jag annars göra?? Mer tips mottages tacksamt! Har försökt med allt, bra tips som jag fått tidigare men det fungerar som sagt bara under en tid. 


Efter att ha försökt brottas med benen så sket vi i det, spryade in man och svans i pälsglans och donade med henne sedan tog vi en liten promenad ner till gräset där hon fick käka en massa. Bra att vänja in med gräs nu, det skulle behövas någon timme på gräs varje dag men sådan lyx har inte vi just nu tyvärr... Snart kanske!


Fixade hovarna när vi kom tillbaka och sen fick hon gå ut i hagen.

Tog in Sakura och gjorde henne redo, hon var mycket renare, gick betydligt fortare med henne och hon bråkar iof inte direkt med benen. Men idag höll hon på lite grann för mig... *suck* Ville inte riktigt stå still efter att Sarah kom in med prassel ;) hahaha

Men det gick an till slut.


Vi red ut och jobbade en massa idag, mycket mycket travarbete. Kort trav, försöka hitta formen och hållningen vilket gick ibland. Jobbade lika i skritten men då trippa hon ibland så det var enklare i traven.


Fick fram en mycket fin galopp när jag jobbade kort trav på henne så vi jobbade även lite galopp och det gick så sjukt bra. Riktigt kort och fin galopp med sökning neråt och i hyfsat fin form. Flera ggr jag fick till detta och gud så kul. Hon är en sådan sjukt fin tjej som verkligen kan komma rätt bara vi hittar knapparna. Och dit kommer vi när Gemma ska börja träna för oss igen :)


Vi tog den där galopp grusvägen idag och jag vet att man ska kunna rida runt på den vägen och jag fick så RÄTT, Amelia har tidigare sagt att man inte kommer någonstans men jag har vetat hela tiden att det gör man. Så vi red in på stigen där och vips så kom vi ut på kraftledningen på berget och då kände jag verkligen igen mig! 


Så det vart en himla mysig tur, vi kom ifatt Sarah och Pillan också på vanliga grusvägen (runt Lönnemossa). Så vi fick sällskap sista minuterna hem. Himla trevligt!


Sedan var det ut med en hink vatten samt påfyllning utav hö i hagen, och nu sitter jag här och skriver trök om vad som hänt ;)

Alla kanske inte uppskattar allt men jag vet en del som tycker om och läsa iaf.


Nu ska jag slänga mig i en lång och varm dusch sedan blir det slappa framför någon film med massa götta!!


Just det, på fredag ska jag hänga med Moa till Aspeboda med Sakura, dom ska hoppträna på banan där. Gud så spännande måste jag säga!


Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards