sakura

Alla inlägg under augusti 2013

Av Malin - 10 augusti 2013 01:43

För att hålla sig vaken så tänker jag skriva ner lite tankar om medryttare då jag går i tankarna om att ev ta hjälp 2dgr/v med Sakura. 

Dock vet jag ärligt inte om jag vill ha en, som ni kanske hört förut (för er som följer mig) så har jag inte haft den bästa turen med fodervärdar eller medryttare genom tiderna och det gör mig förbannat osäker i allt sådant här.



Men, om jag ska jobba på mitt körkort så tror jag att jag behöver lite ledig tid från stallet ibland så 2 dgr/veckan kanske bara vore bra? Om inte så lär sig min mammiga gris acceptera att det faktiskt inte bara är jag som sköter och rider henne och blir ev inte så fast i själva mig. Hon måste lära sig lita på andra än mig och jag tror det är bra då.


Iof så är det en stor omställning bara detta med nytt stall, där vi hjälps åt med alla pass, hon får redan här lära sig att flera andra kommer ta in/ut henne och fodra henne. Och jag hoppas hon anpassar sig och växer sig till en mer säker häst än vad hon är idag.

Som sagt så är jag henne "mamma" och det visar hon tydligt många ggr om, skulle kännas skönt om hon kunde lära sig att lita på fler än mig.


Sak samma.. Medryttare, jag har haft 3 bra sådana av alla som kommit och gått under mitt hästliv, dom tre är dom som jag senast haft kontakt med kan man väl säga.

Min syster Michelle och sedan S samt bästa A... 


Som ni vet så har min syster tagit över Pillan vilket betyder massvis för mig <3 Jag hoppas dom får många år tillsammans och jag finns alltid här för er oavsett vad (och om du väljer betäckningen med) ;)

Min syster är mjuk, lugn och bestämd i hästhanteringen och jag saknar att ha henne omkring mig men hoppas att vi någon gång kommer stå i samma stall och kunna rida ut tillsammans igen, som så många ggr förut.


Förutom min syster så har vi en annan person som jag alltid känt att jag kan lämna mina hästar i dennes händer, tyvärr tror inte jag denna person finns tillgänglig hur mycket jag än skulle önska det. Men så är livet ibland, man kan inte få allt.


Sen vill jag gärna se Sakura lite mer på tävlingsbanorna nästa år, i hoppningen då hon visar stor potential inom den sporten, med stor framgång. Och med rätt ryttare tror jag och även min tränare att hon kan komma långt.

Hon har ändå avklarat en "pay and jump" utan några större problem, dessutom en blåsig dag!


Och vill jag se henne på tävligsbanorna så lär jag ha en annan ryttare vid min sida som skulle vilja detta för det vill då absolut inte jag. 

Så det är lite positivt iaf, men ändå känner jag samtidigt nej.... Varför?


Blä, jag vet inte alls jag... Hur skulle ni gjort?

Jag har absolut ingen brådska och tänker ta den tid det behövs att "fastställa" allt, om jag vill eller ej.

Har skickat ut en förfrågan till en person jag skulle vilja ha och skulle denne person mot förmodan besvara med ett "ja" så tror jag att jag skulle ta emot personen, för det är absolut en sådan jag vill ha och vet att jag kan lita på, även Sakura!


Men jag antar att jag får lägga detta på hyllan och lägga min energi på att återgå till mitt arbete på söndag natt och sen lägga upp planering av dittan och dattan för Sakura i höst. 

Nu snackar jag inte om ridschema eller dyligt för sådant går aldrig i lås... Inte för mig!


Min älskade gris <3

   

=)

Av Malin - 9 augusti 2013 15:42

Då har jag haft mitt första utsläpp i nya stallet och det gick skitbra, förutom att jag råkade hoppa på fel buss och fick krångla och ta nästa buss ut, så lite sen blev jag men det fick väl gå helt enkelt.


Men ut kom jag och alla hälsa mig glatt välkommen ;) hehe

Dom fick sin mat och så väntade jag medans. Gick ganska snabbt för dom.


När alla var ute så hämtade jag in min lilla fis, hon fick komma in i boxen först och käka lite hö medans jag donade lite. När stallvärden började såga i metallrören bredvid hennes box blev hon orolig så jag fick ställa ut henne på gången då, så då var det lika bra att påbörja lerinpackningen som hon så fint fixat under natten.


Iof inte så värst mycket, det sätter sig inte så mycket på henne så hon är lätt och borsta av men nog tar det sin tid för det, speciellt och få bort dammet som blir och sitta överallt. Fy tusan!
Hoppas på en varm dag snart så man kan duscha av henne ordentligt.


Jag red samma väg som Lina visa oss igår men jag tog från andra hållet, red förbi avfarten in i skogen vilket Sakura visade tydligt också efter en stund. haha

Jag fortsatte dock iaf för tänkte att hon kanske bara dryga sig, men ikke sa nikke. Denna häst minns vart vi går någonstans ;)


Underbar tur där jag fick en hel del bra kontakter, strul med galopperna igen men lyssande ändå bättre på mig. Så det kommer nog tillbaka. Jag som skämpat med fattningarna och så blir det bara fel nu *grr*.


Bjuder på två bilder!

   

Av Malin - 8 augusti 2013 21:50

Igår tittade vi bara till Sakura så hon levde osv sen var vi i Svärdsjö halva dagen :) Mycket mys!


Men idag, då tog jag sovmorgon en del eftersom jag la mig så sent(tidigt) i morse :p Sen har jag slöat framför en serie och sen åkte väl jag och älskling och handla så nu har jag köpt hem betfor bland annat. Ska väl köpa hem kraft vid löningen, ännu behövs den inte. Ganska så skönt =)


Åkte ut med Lina idag, vid halv sex, hon hade kvällen så tänkte jag kunde hänga med henne och hjälpa till, samt att jag kunde låta Sakura få komma in och käka lite hö i boxen och torka upp eftersom det regnat hela dagen och gör fortfarande. Ska regna halva dagen imorgon med, mindre kul.


Iaf så blev det en liten ridtur också, mycket trevligt faktiskt. Lina visade mig en ny väg, en riktigt superfin väg så nu kan man rida ännu en till vilket känns bra. Börjar bli lite tjatigt med dom andra korta turerna :p Ser fram emot och lära mig ännu fler.

Nåja ridturen gick superbra, blött och lite kallt men det gick!


Får se hur jag gör imorgon, regnar det på morgonen där så skippar jag ridningen helt... Lär fasen köpa nya regnkläder och stövlar!

Bjuder på två bilder på tösa <3

   

Av Malin - 6 augusti 2013 23:36

Idag blev det sovmorgon för både mig och Diva, haha

Så himla gött alltså!


Efter att jag hade käkat frukost och gjort mig klar så gick jag och älskling ner på stan och mötte upp Mica där och vi gick ner till bryggcafeét och fikade, dyrt och inte så god paj :/ Så jag blev besviken faktiskt. 

Men det var super duper trevligt iaf, lär göras lite oftare bara.


Efteråt gick jag och Mica till Guldfynd och kikade på smycken, hittade en riktigt fin ring som jag vill ha. Får se om jag ev köper den ;) Hehe


Sen gick vi hem och satt här tills Lina messade och sa att vi skulle åka till stallet... Då var det bara och packa sig iväg dit helt enkelt.


Fixade och bytte boxar idag iaf så Lina fick sin och jag min, tog sin tid men hon hjälpte mig lite också =) Tackar jag för!

Sedan så hämtade vi in hästarna, allt tog sådan tid måste jag erkänna. Men det blev bra!


Provade nya sadeln som satt kanon, urskön och allt MEN sätet passade inte riktigt mig. Eller jag tycker sätet var skönt men tyvärr så hamna mina knän antingen nedanför stöden eller utanpå så antagligen behöver jag längre kåpor och då blir stöden längre också och det kan göra det bättre eller så passar inte den sorten mig med långa ben, alltså utanpåliggande stöd. Väldigt trist :(


Nåja, har mailat dom jag köpt den av så får man se hur allt blir nu. Suck :(


För övrigt så red vi på banan idag, och det gick sådär först.. Hon var så himla jobbig. Stel, sprang på och var både hård och stark i munnen. Inte alls kul alltså men efter lite om och men så började hon slappna av hyfsat och vi fick igenom väldigt fina övningar. Gick på riktigt riktigt fint då.

Märks att vi inte ridit på banan ett tag nu så det får det bli ändring på nu =)


Sedan hade jag kvällspasset idag, då ska man fylla på vatten till alla - om det behövs. Sedan fodra såklart men det går fortfarande två hästar ute som tas in den tiden också. Men det slapp jag idag för alla var fan ute i stallet då och jag fick lite hjälp med påfyllning av vatten bland annat.


Lina hjälpte mig och fodra lite med!
Hoppas jag fick allt rätt, vill inte ha gjort något fel :p Usch så pinsamt!



Av Malin - 5 augusti 2013 21:34

Ny vecka, min sista semestervecka dessutom så det känns förjävligt, vill vara ledig betydligt mer måste jag erkänna. Konstigt med tanke på att jag bara jobbar 3 nätter i veckan, haha :p


Nåja, idag mår Diva bättre =) Så idag har vi kunnat hålla dom vanliga tiderna med promenader utan problem. Så med andra ord får hon inge mer mjukmat här hemma iaf. Stackars tösa, en blandning av det och värmen gjorde hennes mage knas...

Men hon har en känslig mage så man får se upp!


Sovit sjukt jävla dåligt i natt så jag låg och tryckte till strax efter halv 3, då borde jag fått ihop norlunda timmar iaf. Men har varit en aningen seg alltså. Fattar inte varför jag inte kunde somna, skittrött givetvis men nej :( Låg iof och tänkte på n hel jävla massa! *grr*


Hängde med Lina ut till stallet idag igen, hämtade även ut nya sadeln som jag provade och lägga på och både jag och flera i stallet som är sjukt duktiga på sadlar sa att den såg ut att ligga bra.

Men sen lär man givetvis prova den så man se hur den ligger kvar så jag hoppas hinna prova den imorgon faktiskt.

Så håll tummarna =D


Istället blev det en barbackatur tillsammans med Lina, vi tog den längre Svedenrundan (så man rider igenom gården). Vår andra barbackatur ihop och det gick sjukt bra även idag. Vi travade på en hel massa faktiskt och vi tog några galopper också utan konstigheter... Skitkul!

Vi kommer fan ha bästa balsen längre framåt i tiden ;) Vänta ni bara!


Nu har jag nyss kikat på Lotta på Liseberg, Michelle och mor fick man se några ggr på tv:en, skitkul tycker jag. Får hoppas hon får träffa Danny boy nu då ;)


Imorgon åker jag ev med Lina ut igen, jag har kvällspasset så det ska bli spännande... Ska även bya box eftersom jag lånade ut min och tog Linas en sväng.

Så jag har lite att fixa i stallet, får se hur pass mycket skit i spånet det är eftersom det är används av andra hästar.


Tror vi ev skulle öppna upp andra delen av hagen nu också eftersom det bara är gult gräs kvar i deras nuvarande hage nu. Vi hade tänkt ställa dom i Sveden hagen där det är riktigt fint gräs nu men nu fick vi inte det iaf så då får vi ta andra delen även om det inte är mycket uppvuxet där så räcker det gott i någon vecka.


Vi får sen ställa ner dom vid sjön, det ska bara växa på sig lite även där om det lyckas komma mer grönt nu under augusti månad, man får se med vädret helt enkelt :)


Supertrött är jag, ska nu ut med Diva sen ska jag duscha och sen slöa lite framför någon serie =)


Bild från idag på Sakura och Ebbe <3

 

Av Malin - 4 augusti 2013 22:47

Exakt en vecka kvar och drygt 1 timma tills jag går på igen, fy fan vilken ångest jag redn börjar få :/

Känns inte alls bra, ingen som kan ge mig ett deltidsjobb med BRA lön? Är noggran och duktig på det mesta!


Nåja... Dagen till ära blev inte riktigt som tänkt då Diva är dålig i magen, fått gå ut på promenader lite oftare än annars vilket funkat bra. Men tycker så synd om henne. Men hon verkar bättre nu iaf så får hoppas det är över helt snart. 


Igår var jag på Rootvälta som sagt med några grabbar, ett roligt gäng som jag ännu inte riktigt lärt känna så mkt så det är svårt att hänga med i deras prat men dom är enkla och jävligt sköna och roliga som sagt så det går bra, skulle nog gått bättre om man druckit lite också.


Nåja Rootvälta i sig gjorde en bra spelning, så kul att se dom igen =D

Efteråt stod vi och snacka lite med dom, eller jag stod och nicka och log (fega jag).. Tog ett redigt tag i sången då jag var påväg och ramla ner från trappen när han gick förbi mig och Erik, så jag tog i han iaf, HAHA


Sedan var även Philip och Fredrik där, fick några chanser till bilder när andra fota och jag misslyckades totalt, tog bort mobilen för snabbt så det blev en suddig bild :( Men jag har sett dom IRL nu med, haha.. Älskar dom, dom är riktigt sköna.

Men måste säga att Philip verkade en aningen små grinig när han gick omkring där... :p


Men kanske inte så konstigt när fulla människor krängde på dom som fan, både karlar och kvinnor, haha


Skit samma, jag hade en riktigt bra kväll med grabbarna. Första gången på väldigt länge som jag inte är med karln ute tror jag? Hm.. Det var ganska skönt med ;) haha


Vi avslutade med en vända till MAX där vi käkade innan dom cyklade hemåt och jag gick hem, tog med Diva ut på promenad och sen la jag mig efter 03 någon gång.

David kom hem innan 04 iaf, han gick hem från Hälsinggården tydligen, varför han inte tog bussen vet jag ej? Inte smart där inte!


IDAG har jag haft fullt upp med Diva, fixat, sovit och sett lite simning..

Följde med Lina ut till stallet på kvällen och satte på flughuva osv sedan förbi och fyllde i två veckor med pass, nu sätter detta igång och jag är fan nervös :o

Finns hästar som kan vara lite på osv, livrädd för att jag ska tappa eller göra något fel... Hua!


Får se när jag kommer ut imorgon, men rida skall jag göra!

Hoppas få med Lina men hon jobbar så jag vet ej riktigt, hade även velat flytta hästarna men Jan har precis fyllt på fullt med vatten också så vi lär väl avvakta tills dom druckit ur det mesta, känns ganska dumt annars.


Men mår Diva bättre imorgon så tänker jag rida :)

På tisdag har jag kvällen så då blir det sent oavsett, då ska jag fodra alla och sedan ta in kvälls hästarna (två som fortfarande går ute till 20-21 om kvällarna.

Spännande ;)


Godnatt!

Av Malin - 3 augusti 2013 18:32

Idag har man solat både med och utan lilla Diva, varit och handlat och nu nyss duschat.

Man blir en aningen kladdig från cocosoljan :/ Men det är det iof värt för den luktar gott och hjälper till med brännan.


Just nu sitter jag och lyssnar på lite musik och slappar, Diva sover och David är på kalas hos Roy. Jag orkade inte följa med dit för dom bor så dumt och jag ville hem vid 17 tiden så då sket jag i det där.


Ikväll ska jag nog på Rootvälta iaf, dom ska spela på rådis så det är nära och bra.

Erik och hans polare ska dit så man kanske får sällskap av dom med lite tur, annars får jag stå/sitta själv ;)


Var tok för varmt idag för att ens tänka på ridning så jag hoppas det blir en aningen mildare imorgon, för isåfall rider jag då och jag hade velat rida ett litet dressyrpass men jag vette fan viken tid man ska sticka ut för att det inte ska vara tok för varmt, antingen väldigt tidigt eller väldigt sent gissar jag, men är man ledig så vill man helst inte upp för tidigt. Haha


Jag har btw fått nya sadeln igår, den är inte uthämtad ännu men vill hämta den imorgon och även prova den då.

Men jag lär ha en duktig person med som kan se hur den ligger på henne också, så vi får se.

Passar den inte så får jag kolla om jag kan skicka tillbaka den eller om jag ev måste sälja den. Jag vet inte alls hur det fungerar när tillverkarna gör sadeln efter beställning, så vi får hoppas den passar ;)


Peace <3

Av Malin - 3 augusti 2013 18:27

från Örebro, Falun och Årjäng...


Örebro

           

Falun

      l


Årjäng - Mest bilder på hästarna men det är vad jag kan erbjuda hittills :p

                           


Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards