sakura

Alla inlägg under januari 2013

Av Malin - 12 januari 2013 19:33

Fy fan vilken dag alltså, var riktigt irriterad och sur på Miraz idag, hon var jävligt billig med andra ord!


Jag la mig vid halv tolv igår eftersom jag var så jävla död, vaknar vid halv 5 utav att David skriker ute i vardagsrummet (pratar med sina spelpolare), går upp och ber han hålla tyst eller åtminstone pratade tystare om han ska vara vaken sådär länge!


Strax därefter så kom han in å la sig!


Vid 08 tiden ringde min telefon, Amelia.... WTF?

Jodå då berättar hon att Miraz var lös, VA? Hon hade gått igenom tråden, mitten tråden var av dessutom så hon har gått mellan nedersta och mitten tråden :o HUR I HELVETE DÅ?

Samt att hon tuggat på tråden, antagligen så den lossnat och hon har sedan gått igenom den stora glipa som blev då.


Hon hade sprungit runt på gården och sen gått ner till Sannes hästar och stått där, så Amelia var gullig och gick ner och hämtade skithästen sedan fixade hon staketet också.

Men Miraz stod där och hängde över tråden så jag sa att hon kunde stänga in henne i stallet så släpper jag ut henne när jag fixat med staketet när jag kommit ut.


Återgick till att försöka sova där vid halv nio när vi lagt på, men det var svårt för jag var ganska vaken. Men jag lär ha somnat till slut iaf för sedan vakna jag senare än tänkt :/


Åkte ut med 12.15, och jag möttes då av Miraz vid balen och dom andra två inne i stallet :p Så Miraz har tagit sig ut helt enkelt, tur nog stannat i hagen iaf!


Gick ner och bökade med tråden osv, och det visa sig att strömmen inte gick nere vid det hörnet så jag drog om lite och fixade men fortfarande ingen ström.

Så till slut flyttade jag nätagget osv och då blev det sprutt i skiten (vintern är det fan alltid krångel). 


Miraz har fått nys på att tråden inte är farlig utan ström så nu lär jag verkligen se till att ha rejält med ström i tråden = Jag lär leta på ett nytt agg med rakabajsar ström i!!

Om min hage gått runt helt och hållet så hade strömmen varit betydligt bättre såklart men då kan dom inte gå in/ut som dom själva vill i stallet vilket inte blir bra då.


Men iaf så fick Miraz sig stötar och gick ifrån staketet till slut och där hoppas jag det håller sig, hon har sin grimma på sig nu med lite tråd knuten på. Så jag hoppas jag inte blir uppringd imorgon igen av att hon är lös igen, hon kommer ju få ut dom andra två om hon ska fortsätta såhär!


DUMMA MIRAZ!!


SAKURA....


Det blev ett dressyrpass med Sakura idag, och en sväng iväg på grusvägarna för att galoppera lite =D


Jobbade en massa med vänstergalopp för hon vägra ta den för mig :( Inte alls kul och jag ska kanske inte jobba med galopp nu när jag inte ens kan sitta ner ordentligt för då får jag ont ju. Men jag vill kunna jobba dom i alla gångarter så jag gav mig inte alls på den punkten.


När jag red henne på grusvägarna så tog hon hela tiden tvärtom med galoppen, tog jag vänster så tog hon höger och tvärtom. Så jag red tillbaka till rondellen och provade där och hon tar fan höger galopp i vänster varv med så jag försökte flera ggr om att få vänstern och den kom ibland och då berömde jag i tusen, och skulle sedan försöka om igen men NIX, bara högern igen så idag blev både hon och jag trötta kan jag lova och hon svettig så hon fick täcke på sig idag!


Annars tycker jag det gick ruskigt bra, bjöd på bra och väldigt trevlig :)

Duktiga flickan!


MIRAZ....


Tog in Miraz efter att Sakura var klar, borstade av henne och gjorde henne klar för en liten tur i skogen :)

Vi gick upp i skogen och hoppade upp efter halva vägen typ. 

Hon gjorde likadant som i söndags, ville inte gå framåt riktigt men hon gav med sig när hon antagligen insåg att JAG bestämmer eller så fick hon modet?


Mörkret hade fallit nämligen men jag hade pannlampa, David super braá som lyser upp sjukt mycket!

Hon gick på i väldigt friskt och fint tempo och spetsade öron framåt.

Super kul var det måste jag erkänna!


Bryr sig inte i att jag bökar i sadeln till en början för att hitta en bra balans, känns väldigt bra =D


Vi travade några steg innan hagen också igen och hon är SÅ duktig! Jag är så himla glad över att hon sköter sig så jävla bra i ridningen. Men nog är man alltid nervös för dessa luftsprång hon gör vid hand.


Så jag är mycket nöjd med henne alltså!

Jag funderar på om jag ska prova och rida från gården imorgon, tror ni jag lyckas eller är det för tidigt? Känns som det är dax. 

Det som är kul är att HON tycker detta är SUPERKUL och då blir det såklart ännu roligare!!


Det var vad som hände idag, Pillan hann jag inte med och rida/promenera med eftersom jag fixade med staketet  nästan TVÅ TIMMAR! Suck :/


Nu ska jag gotta mig här i soffan <3

Av Malin - 11 januari 2013 19:52

Åh herregud må jag säga!


Igår kväll hände det grejer kan jag lova er... 

Gick och la mig halv tio och var kanontrött, 21.40 ringer mobilen och jag fattade inte alls varför Tina ringde så jag svarade och då var det Nilla som berättade att hon hade mina tre hästar i sin hage... Jag flög upp ur sängen och fattade verkligen ingenting!


Hon sa det att hon hade tre bruna hästar hos sig och då sa jag det att nej, jag har inte tre bruna och då sa hon det att okey en är spräcklig... Mitt svar blev, åh ja då är det mina!


Vi bestämde att jag skulle ringa Sanne och se om hon var vaken, och jaga skjuts också och så skulle hon kolla om Amelia ev var vaken.

Hon ringde sedan upp och sa att Amelia kunde hjälpa henne så hon skulle hämta henne och sen skulle dom gå tillbaka med flickorna mina tillsammans.


Jag fixade skjuts tillsammans med Mica och åkte ut, Nilla sa åt mig att åka och fixa staketet så fixade dom över hästarna åt mig. VÄLDIGT SNÄLLT!


Så vi letade igenom hagen och nedanför huset så hade en stolp flygit åt helvetet, så det var bara att kapa tråden och dra om allt helt. Blev faktiskt jävligt bra trots vinter ;) haha

Fick bli en plaststolp ner i mitten eftersom mellanrummet blev alldeles för mycket emellan dom andra stolparna. Tur nog fanns det hård snö så jag fick ner stolpen bra.


Dom kom med hästarna strax därefter så vi släppte in dom i hagen och vi såg att Sakura var sjukt rädd för balen till en början och jag tyckte mig höra plasten fladdra så jag gick dit och kikade och jodå, det var en massa plast som kommit loss.

Så jag tror helt enkelt att det är plasten till balen som smällt, fladdrat och levt sitt liv där och skrämt hästarna så pass mycket så att dom kutat neråt och då även kommit in i en av stolparna som flugit iväg och dom kommit ut. För det är det enda som jag kan tänka mig, jag menar dom har ALDRIG ens försökt ta sig ut inte ens vid nyår osv och då är dom också rädda....


Men hästarna mår bra, kollade igenom dom mer noga idag och alla ben osv är hela och dom verkade lika goa som vanligt ;) hehe


Så jag som la mig i tid kom istället i säng halv tolv och somna väl vid tjugo i typ, kollade väl på kl .38 sist så det blev ännu en natt med lite sömn :( 5 timmar... Suck

Men det gick bra och jobba för det, dock jävligt trött i morse så jag hade kunnat försova mig...


---------------------------

Dagens update!


Idag blev det ett dressyrpass med Pillan =) Det kändes helt underbart faktiskt, att få sitta där och jobba med henne igen. Dock är hon en helt annan häst än för något år sedan... Men hon lossnar för var dag och blir mjukare och finare.


Jag kollade igenom alla gångarter och skritt och trav gick ruskigt bra, väldigt fin och lugn trav och hon sökte sig neråt också vilket kändes kanon. Galoppen var däremot svårare måste jag erkänna, väldigt jobbigt tyckte hon men hon gjorde det jag bad om till slut (Kan ju inte sitta ner och ta galoppskänkeln för svanskotan märkte jag). Men jag ville ändå känna på och det gick ju, fick använda rösten mer :)


En stor jävla fågel skrämde skiten ur oss också så vi flög åt sidan... Men det gick bra, dock var både hon och jag lite nojiga efteråt tror jag för jag tyckte mig höra någon gå i snön och ja usch.. Pillan stirrade på saker in i skogen titt som tätt också, haha.. Gjorde inte saken bättre!


Dagens pass fick förträffligt enligt mig. Duktiga tjejen!
Hon minns då absolut vad som gäller, flyttar lätt för skänkel, ställer sig osv.


Så detta ska nog gå väldigt bra, känns så jävla bra!
I vår ska jag nog börja rida för intrsuktör igen tror jag, om det blir Gemma eller någon annan får tiden utvisa ;)


Dom andra två flickorna fick bara lite gos i hagen så imorgon blir det nog att försöka aktivera dom alla tre, Pillan blir nog inte något hårt, kanske en skrittur eller promenad eller ut och ha lite kul i skogen? Ja vi får se vad som hinns med helt enkelt. Men försöka ska jag!

Av Malin - 10 januari 2013 21:08

Har inte så mycket att skriva om dagen, jag fasna framför en bok igår kväll så jag somna väl runt tjugo i ett och min kl ringde sedan 04.45 vilket inte var OK måste jag erkänna. Att ha sovit bara 4 timmar kändes inte bra.


Men dagen rullade på väldigt bra till en början, trodde att jag skulle vara betydligt tröttare än jag var men det gick tills typ efter lunch, kanske redan lite innan för jag totaldog... Mitt huvud och ögonen hängde inte riktigt med emellanåt inte ens hjärnan... Haha


Väl hemma så la jag omkull mig i soffan och läste mer bok ;)

Så nu är den urläst och har börjat läsa ur 3:e delen av serien... Mycket spännande serie och jag älskar dessa sorts böcker måste jag erkänna.


Första boken heter "Fallen Ängel"

Andra boken "Förlorad Ängel"

och sista (vad jag vet?) "Noras val"


Av författaren: Becca Fritzpatrick, en serie jag lovar att ni inte blir missnöjda med!
Gäller även "Halvblod" och "Vingar av glas"... Mums vilka böcker!!


Skit samma, David och jag åkte ut till hästarna så att jag kunde pyssla i stallet osv. Så dom fick alla en fin vila idag, orkade verkligen inte ta ett dressyrpass idag på Pillan eller en promenad med Miraz efter 4 timmars sömn... Så det fick bli så!


Sen blev det handla och sen hem, nu ska jag väl snart krypa till kojs tänkte jag!

Imorgon är det FREDAG och gud vad jag längtar, dagen kommer väl gå extra sakta mer än alla andra dagar antar jag men det är bara och hålla ut, med lite tur kanske vi har lite och göra så kanske man har en möjlighet att få gå hem 1-2 timmar tidigare, hoppas kanske man kan iaf?

Ska bli bio med älskling i helgen också, får se när <3

Av Malin - 10 januari 2013 20:41

Det har jag helt glömt bort att berätta om faktiskt, vet inte om det är så intressant men jag vet många som följer här och som alltid velat veta felet med mina knän, nu är det funnet!


Jag var till en sjukgymnast igår morse, var där i en timma nästan! Men det gick bra och felet verkar funnet iaf och hon sa det att det är inte konstigt att jag har ont. Hon visste knappt hur jag klarade av att rida så mycket som jag gör utan att ha fått mer problem än vad jag har. 


Jag vet inte riktigt hur länge sedan det hände men skulle gissa på ca 3år sedan MAX 4år sedan så small det till i mina knän, då kunde jag inte böja dom för 5 öre i stort sätt och det var såklart problem. Ingen vet varför detta hände och efter det har jag haft väldigt ont i knäna, speciellt mer i högra benet.

Finns ggr då jag nästan vill skrika ut och gråta över det onda i knä/na.


Till slut tog jag mig till vårdcentralen och dom kollade, dom misstänkte vätska under knäskålen men så var inte fallet, hon tog ledprover osv men ingenting kunde visa något så jag fick gå hem och jag skulle höra av mig igen om det blir värre.


Det har varit betydligt mycket värre i flera år efter besöket men har inte tagit mig dit, vet faktiskt inte varför. Men för några veckor sedan kontakade jag Vårdcentralen igen och dom tyckte jag skulle ta kontakt med en sjukgymnast först och se om dom kanske kunde hitta felet.


Så mina symtom är väl i stort sätt, kan knappt gå i trappor utan att få riktigt ont och bli helt slut i knäna/kroppen, kan inte ha dom böjda för länge så att sitta i en bil, bussen eller på bio för länge är svårt om jag inte kan sträcka ut benen hit och dit. Jag får annars en väldans panik, och då menar jag panik... Har fått små paniker ibland och det är inte kul, för man är nästan berädd på och göra allt för att få sträcka ut benet då!


Får ont även vid ridning ibland, speciellt efter dressyrpass då man anstränger sig mer... 

Cykla, ja det går väl men lika där, jag orkar inte och jag får djävulskt ont!


Så nu har jag fått mitt svar, det måste vara det.


Det är nämligen så att mina knän är snea/vridna, höger betydligt mer och det förklarar varför jag har mer problem med det. 
Detta syns även på mina skor om man kikar bak på sulorna osv. Men även på knäskålarna såklart.


Jag vet inte hur jag ska förklara detta, försökte hitta en bra bild på knäskålen men det var omöjligt, men iaf så är det två delar som ligger emot varandra, ena delen med en skåra och andra delen med en utböjning som går ner i skåran precis.


Dessa två blir helt fel i mina knän, det åker snett och den övre delen med utböjningen gnessar då mot benen istället för att ligga i skåran (JAG VET, jag kan inte förklara).... Men så är det iaf, och värre blir det i tex trappor för mina knän vrider sig inåt då istället för utåt.


När man går så ska knäskålen gå utanför stortån har jag för mig hon sa, iaf utanför insidan av foten och då blir det ingen vridning eller sneställningen i knäskålen MEN mina knän vrider sig som sagt innanför foten och det syns bland annat väldigt tydligt när jag cyklar, har aldrig tänkt på det så utan trodde alla cyklade så :p HAHA

Min fot får med allt detta en vridning också, trampar neråt/inåt med hälen och det gör också att knät tar stryk såklart så jag lär beställa en speciallsula, till bägge fötterna då såklart och det kostar en hel del tydligen.


Så nu ska jag iaf göra övningar med en boll, ha en fot på den och sträcka ut benet och tillbaka med bollen under foten då, och bollen ska gå SPIKRAKT inget vajandes, jag kan säga som så att det vajades som fan när jag gjorde det där, inte alls lika mycket på vänstern men där är jag även bättre som sagt.


Sedan ska jag även sträcka ut ledmuskeln i vaden så det blir förlängd, och det ska jag göra genom stetching av vaden. 1 besök i veckan hos min sjukgymnast helst sa hon också.
Sen ska jag gjuta dessa sulor med, skulle väl kosta runt 2000 spänn :o Lär köpa någon boll också så att jag kommer igång med mina övningar nu.


Vi tog nästa besök om 2v just för att jag kände att det behövdes nu i början!


Så nu vet ni...


Så vi ska helt enkelt jobba med att få mina knän raka igen och jag hoppas detta kommer funka annars kommer jag kräva en röntgen... Fatta vilken förslitning det lär ha blivit i mina knäskålar om jag gått såhär i 3-4år :o

Som sagt, som hon sa konstigt att jag inte har haft ondare även om jag haft ordentligt ont såklart!


Blä... Nu avslutar jag här, hoppas jag fick med allt :p HAHA



Av Malin - 9 januari 2013 20:30

Äntligen är det snart helg, längtar så enormt till ledighet, igen :o 

Men faktiskt så har veckan gått bra med mina nya arbetstider - 06.00-14.30 Förvånadsvärt bra helt ärligt... 


Idag blev det inte riktigt som jag hade tänkt faktiskt.

Jag skulle tömköra Sakura tex, en promenad med Miraz och låta Pillan vila igen.... Men inte blev det så riktigt, bara nästan ;)


Efter att jag mockat, skurat och fixat nytt vatten så tog jag in Miraz och borstade och donade med henne. Gick sedan upp på lilla skogsstigen med henne. Gick faktiskt bra, det var 3 ggr som hon halvbusade, inte som hon brukar liksom förutom 1 gång, då for hon runt överallt och man såg att det var mer "Wiie gud vad kul" än djävulskap.


Men jag kunde ha henne på lång lina och hon gick efter mig bra, ibland nästan på mig så vi övade att hon ska hålla sig lite mer bakom med mer luft mellan oss vilket gick bra faktiskt. Duktiga tjejen!


Sedan så var det Sakuras tur, det blev en barbackatur i grimma för det var så jädrans hårt och gå så jag kände därför inte för att tömköra då.

Vi tog samma väg som med Miraz, alltså 15min typ... Vi travade bara lite för jag kan inte hålla balansen lika nu i och med svanskotan :( Jävla skit och att ha slagit i den!


Gick super duper bra, sjukt jävla pigg bara :o Haha


Sist blev det Pillan och det blidde ingen vila utan jag tog en barbackatur i grimma även på henne, samma väg :p

Blev lite trav där med men inte alls mycket för hon var också sjukt pigg och ville gärna springa lite fortare än vad jag kunde. Haha


Kanon dag, 3 hästar aktiverade och även mig själv!!


Bjuder på 3 kassa bilder från idag...


     

Av Malin - 8 januari 2013 18:19

Idag blev det 20min övertid :p Fy fan vad jag har ont i fötterna alltså, det är sjukt :(

Lär kolla om mina vattensulor får plats i dom skor jag har på jobbet. Hoppas verkligen det och att det även hjälper till. Mina stackars fötter :(


Skit samma....


Det blidde ridning med Sakura idag och jag bestämde igår att det skulle bli ett dressyrpass och så blev det också :)


hon var betydligt mycket mjukare och jämnare idag vilket kändes kanon. En aningen lite seg, man fick verkligen jobba med henne i tex traven för att hon skulle hålla den.

Tror dock det var lite för hårt i snön och att det gjorde det lite jobbigare.


Riktigt fin som sagt, i alla gångarterna!

Hon söker sig fint ner i vänster galopp (tror jag det blir), så det känns skönt att hon börjar hitta stödet och formen även i det. Högern är som sagt lite oslipad så där jobbas det massor kan jag lova :)

Hon är riktigt duktig, lyssnar väldigt bra på mig.


Ser fram emot i vår/sommar när man kan åka iväg till ev ridbana/ridhus och träna och sådant! =D

Åker gärna till Aspeboda ridbana fler ggr faktiskt med henne, riktigt fin och stor bana!


Det blev det för dagen, Pillan och Miraz fick vila vilket jag inte tror dom dör av...


Pillan har hållits igång riktigt mycket nu så en - två dagar ska hon få nu innan jag kör ett dressyrpass på henne. Ska bli spännande!

Har inte ridit något dressyrpass på henne ännu eftersom hon var lite klen förut.

Men det blir ganska lugnt. Lär väl känna igenom henne i bägge varven i alla gångarterna och köra lite cirklar och så. Blir nog superfint det där!


Imorgon ska jag rida Sakura igen, eller om jag kanske ska tömköra? Vi får se vad dagen erbjuder sig för kul. Tömkörning var iof ett tag sedan, får se om jag orkar gå :p


Min bästa!

 

Av Malin - 8 januari 2013 18:15

Det blev som jag hade sagt med hästarna idag, var nästan påväg att bara borsta av dom men Sanne drog med mig på en liten tur uppe i skogen vilket var mycket skönt!


Tog Pillan och red barbacka + bettlöst, mesta delen blev skritt med andra ord men det blev ett antal travsteg på slutet och det gick bra. Blev lite ryckit för hon sprang in i Aramis så fort, haha


Sedan blev det en liten promenad med Miraz också, ner till Sanne och så vände vi!

Hon var riktigt skötsam tills vi kom upp till grannen, där vid häcken då flög hon i luften och sen höll hon på och jävlas lite så jag försökte longera lite löst på det korta grimskaftet vilket gick sådär :p Men hon fick springa av sig lite iaf. Blev nästan mer odräglig av det, suck!


Sakura fick en till vilodag!

Av Malin - 6 januari 2013 16:24

Idag blev det en tur ut till stallet själv för Michelle skulle hitta på lite med kusin Maja :)


Så jag bestämde mig för att rida Miraz en sväng i skogen. Jag har inte möjligheten till att få hjälp hela tiden så jag tog mig i kragen och provade att rida själv, efter igår kändes det faktiskt väldigt bra.


Så efter att jag hade fixat allt så tog jag och gjorde Miraz redo. Promenerade med henne upp i skogen och hoppade sedan upp där inne och red tillbaka. Det gick verkligen super bra, hon ville inte riktigt helt gå framåt först men gav med sig. Hon vet vad framåt betyder det är väl mer att hon kanske aldrig gått själv framåt med mig på ryggen.


Så mer sådant så ska det nog gå bra sen!


Så jag kommer promenera upp med henne i skogen och sedan rida tillbaka och när det känns som hon fattat framåt helt så får vi se hur det går.


Jag provade även att trava ett par steg med henne strax innan hagen och det gick lika bra =D

Hon lyssnade fint på mitt kommando (sss) och travade på fint där. Helt överlycklig var jag alltså! Min duktiga flicka skötte sig lika bra idag som igår.


Så med andra ord, inga luftsprång på TVÅ dagar nu :o Helt otroligt eller hur? *Peppar peppar ta i trä*

Imorgon ska jag gå en liten promenad med henne och se hur hon beteer sig då. Hoppas på lika lugn och fin som dessa dagar.


Ska även rida Pillan en sväng, vad och vart vet jag ej ännu. Funderar på ett dressyrpass, men vi får se :)


Nu är även min sista semesterdag snart slut och imorgon är det dax för jobb igen, jag vill verkligen inte det. Önskar jag kunde vara mer ledig kan jag säga. Har känt så himla bra. Hehe


Jaja, efter stallet så har jag diskat, städat och håller på och tvättar lite lakan och diverse saker.
Har även bakat två plåtar med nötkakor =D Mums!


Nu ska jag bara slappa innan det är dax och lämna Michelle vid tåget och handla efter det.
Bjuder på lite bilder från våran tur igår, samt två bilder på Miraz när vi gick ut idag. (och jag vet att det inte är snyggt med två olika tränsfärger) :p


                 

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards