sakura

Alla inlägg under januari 2013

Av Malin - 19 januari 2013 17:47

På Miraz och vinterlandet :)


Trist att jag zoomade in så jävligt på ena bilden :(


             

Av Malin - 19 januari 2013 17:16

Otroligt fint väder det var idag =D Kallt men superfint, sådana där frostiga trädgrenar och soler som lyser upp vinterlandskapet sådär perfekt som man vill ha det.


Jag la mig strax efter 22 igår för jag var dödstrött, la mig och läste för jag tänkte att sova då kändes fel och vad ska jag säga? Jag stängde boken 03.50, hahaha

Jag är fan helt otrolig alltså, det är en ny bok jag läser nu och den är helt OK. Ibland blir jag lite sådär så att jag bara vill bläddra fram lite men det går att hållas.


Gick upp vid 11 idag, och slöade lite :)


Sedan drog jag ut till flickorna och fixade där. Amelia skulle ut och fota flickorna också tydligen men då blev dom så lugna där i hagen, haha

Dom hade flugit runt och härjat en del innan, alla 3 för den delen. Inte alltid Pillan är med och leker med dom men ibland lyckas, speciellt Miraz få henne och leka lite granna men oftast jagar hon bort dom bara.


Fixade stallet först, sen tog jag in Pillan.


Pillan

Gjorde henne klar för en barbackatur i bara grimma :)
Idag var första gången hon försökte testa mig sådär som hon brukar förut. Hon ville nämligen inte alls gå åt det håll jag ville utan hon ville ta andra hållet.

Men hon gick till slut, dock var jag livrädd för att hon skulle gå in i palljäveln som hon absolut inte bryr sig om!


Blev den lilla rundan, helt lagomt :) Enbart skritt och en mycket pigg och glad häst för övrigt.

Är det inte så fasligt kallt imorgon blir det nog ett dressyrpass kanske. Vill det iaf! Men samtidigt om Sanne mår bättre och orkar rida så blir det nog en tur med henne.


Miraz

Tog in och fixade henne också, ridning stod på schemat!

Hon stod så lugnt och fint och njöt under borstningen, aldrig varit med om en så lugn häst alltså. Supermysigt!


På med sadel, och sen värma bett och då börjas det.

Otåligheten till att vänta lite, hon vet vad som gäller och blir riktigt pigg och vaken då. Så hon börjar veva med frambenet. Säger såklart till henne!


Tränsar henne och då är hon ännu mer otålig och ska UT genom dörren, haha

Hon är så förbannat söt min rundboll.


Hoppade upp på gården och bad henne gå framåt, några steg kom vi men hon vågade knappt det då grannens byggnader idag var väldigt läskiga, även Pillan tyckte det, kanske därför hon inte ville gå ditåt idag med?

Iaf så försökte jag ett tag för jag varken såg eller hörde något, men till slut så hoppade jag av och ledde henne förbi och även det var lite läskigt alltså.


Hoppade upp vid ingången till skogen och sen var det inga problem, öronen framåt och fokus på mig.

Blev en del trav, ökad trav idag också. Hon känns nog redo för galoppen men för det krävs nog lite dragkraft så hon vet vad som gäller.

Hoppas få med någon iaf, jag menar det handlar om ca 10-15min max!


Ridturen gick sjukt bra iaf, mycket stolt över henne.

Lyssnar KANON på allt verkligen. Hihii


Sakura

Ja henne låter jag vara, kollar så att hon ser hel ut iaf!


Men hon vill gärna fram till mig osv men jag låtsas bara som att jag inte ser henne, känns jobbigt för varje gång hon kommer så vill jag SÅ gärna pussa på henne.

Ibland småsurig när hon kommer vid mig men ibland inte. Min bebis <3


Men det har varit en hel del ridning nu också, hon blir 5år så givetvis ska hon klara det men det kan bli lite mycket i huvudet ibland också och ja.

Sista dressyrpasset var ganska jobbigt också i och med att hon vägrade att ta högern tex, så där blev det ganska drygt men hon hade inget emot att rida igen efter det, tills häromdagen då.


Håll tummarna för att vila är det som behövs för jag saknar min fina bebis <3

Av Malin - 18 januari 2013 21:53

Äntligen fredag, helt otroligt vad det är UNDERBART!

Det har varit en jobbig vecka på något konstigt sätt, speciellt efter en sak. Men det blir säkerligen bra i slutändan.


Åkte inte direkt ut till stallet idag utan jag kikade in på vampire avsnittet som jag längtat efter i en evighet nu =D Sedan så åkte jag med David till Järna så han kunde köpa lite saker till sin fräs samt så tog vi hem lite mer färgprover därifrån till sovrummet. Svårt och välja ut en BRA grön färg...


Iaf, han släppte av mig i stallet innan han åkte ut till sin fader.

Jag mockade och fixade vattnet först idag, kylan kändes också men ändå helt OK eftersom man rör på sig hela tiden. (Tur det!)...


Pillan


Tog in Pillan och gjorde henne klar för en ridtur vilket hon verkade nöjd med, min lilla älskling!

Blev samma tur som igår men idag var vi ensamma. Dock red vi inte helt bort till vändplan men nästan iaf.


Vi körde på ganska friskt i både trav och galopp idag vilket hon gillade!

Hon söker sig neråt väldigt lätt och självmant mycket nu så nog fan går det framåt ;) Jobbar en del med traven och formen där, den samlade traven hon hade en en evighet sen kommer nog ta lite tid tror jag att återfå men ibland får hon en fin och lugn trav, så att man kan sitta utan problem på henne faktiskt.


Så man märker verkligen skillnad för var dag :)

Ska väl ta ett dressyrpass här också, funderade på imorgon eller söndag. Mer på söndag för imorgon blir det nog en barbackatur i skogen, i enbart skritt. Ja så får det nog bli.


Japp, jag vet.. Nu har allvaret satt igång och INGET ska få förstöra det (hoppas jag).. Tycker detta är riktigt kul nu när man både ser och känner sådan enorm skillnad på henne.

Mer muskelmassa och styrka, flåsfian som alltid flåsar har dragit ner på det också konstigt nog? 


För er som inte vet så har Pillan alltid varit flåsig oavsett hård lr lätt ridning, veterinärerna vet ej varför men finns iaf inget fel, hon är väl bara speciell säger dom. Haha


Sak samma, hon är betydligt tystare på den fronten iaf... Till och med Sanne la märke till det igår, för då flåsade hennes mer än Pillan :o Haha


Dax och avsluta här, tror jag ska krypa i sängs alltså. Är så jävla trött :p

Blir lite sovmorgon också, sen bär det ut och så blir det en barbackatur på Pillan och en liten ridtur på Miraz.


Update imorgon!

Godnatt..

Av Malin - 17 januari 2013 19:13

Idag blev det pyssel med Pillan som längtat massor efter det, så fort man är i stallet så ska hon komma och bli gosad eller intagen, som igår.


Idag fick hon det iaf och det blir det i en tid nu med också!


Blev en ridtur med Sanne idag igen som jag nämnde igår, vi red bort till vändplan som man kommer ut på efter att ha ridit igenom skogen när man klättrat. Gick ruskigt bra också!

Dom båda var väldigt pigga och glada men höll sig i skinnet. Första galoppen blev kanon med något språng i luften, andra galoppen flög hon i luften en del också för då red Sanne om oss, haha


Men sen höll hon sig fint, sista galoppen på vägen hemåt i bästa backen där gjorde hon ingenting utan där galopperade vi på i full fart emellanåt och det var sååååå kul tyckte dom båda! Gud så underbart det är att galoppera i nysnö =D


Pillan blir mer och mer mjuk och arbetsvillig, känns kanon och det är riktigt kul att rida henne!

Vi får se om vi försöker oss på ett dressyrpass imorgon eller om det blir någon liten runda. Ser fram emot det som fan!


Sakura och jag kom inte överrens idag, vet inte alls vad det är med henne om det är svartsjuka eller om det har med hormoner/vädret och göra men hon är en BITCH nu!


Tänkte rida henne efter Pillan så jag gick ut och skulle ta henne och idag blev det "katt och råtta" leken som har blivit ganska ofta nu emellanåt iaf.

Sen visar hon när hon fått nog och då brukar jag fortsätta lite till och stanna henne på kommando som hon lyssnar på och då kan jag bara gå fram och ta henne.


Idag var det inte alls så, hon sprang iväg direkt när jag gick emot iaf så det hela slutade med att hon gick emot mig, riktigt jävla ilsk så när jag väl "jagat" iväg henne från mig så var jag nöjd och det fick inte bli något!


Nu får hon en veckas vila, så får man se hur hon är då... Hon kanske är trött? Märks inte annars iof, om detta inte är ett tecken? Jag vet inte, hon har ju känt sig lite utanför nu när jag pysslat så mycket med Pillan och Miraz också så jag vet inte om det kanske är svartsjuka med? Men då borde hon uppskatta att jag kommer till slut :p


Förr lekte vi leken (inget jag gillar) och sen när jag fick ta henne så stoppade hon villigt i huvudet och följde med liksom. Men idag, herregud :o Det var INTE min häst!


Får se nästa helg då, får jag ta henne då så blir det bara promenader till en början och tömkörning sen får man se!

Fattar ingenting... Hon kanske växer? Hm... Jaja..



Av Malin - 16 januari 2013 18:39

Redan mitten av veckan, gud så underbart!


Idag blev det en ridtur tillsammans med Sanne, det blev runt långtäkt.

Gick riktigt bra och vi travade på en del och tog någon liten galopp med :)


Skötte sig så fint så, inga busigheter trots all snö som vräkte ner från himlen, skönt väder dock!

Fjantig för saker och ting så jag blev lite irriterad ibland på henne men ja... Vart tog den modiga Sakura vägen som sket i precis allt förut? (Ja förutom stora fordon)...


Imorgon ska vi rida igen, då blir det Pillans tur, hon stod och väntade på att jag skulle plocka in henne idag men det blev så sent idag, fattar inte alls vart kl tog vägen :o Så jag hann ej rida henne idag, väldigt trist :(

Men imorgon så!


Nu ska jag väl plocka ner julsakerna som jag inte hunnit/orkat med ännu ;) Haha

Av Malin - 15 januari 2013 15:14

MÅNDAG
Blev inte så mycket idag med hästarna då det fan var ruktigt kallt ute :/

Mildare temperatur än i söndags men ändå så jävla mycket kallare.. *brr*


Jag tog en liten promenad med Miraz bortåt tågrälsen bara, hon skötte sig faktiskt bra. Hon gjorde två luftsprång tror jag? Men en gång var det för att jag blev rädd för något och då blev hon det osv :p Haha


IDAG blir det vila för alla tre för jag är helt slut i kroppen efter all ridning nu, haha

Dressyrträningen tar inte bara på hästarna ;) Utan även på mig och min svanskota spelar in en hel del. Måste vila den lite iaf.. Suck :(


Vi får se vad morgondagen erbjuder sig för något!

Av Malin - 13 januari 2013 19:01

Detta med att följa olika bloggare är en ganska rolig sak, alla är verkligen olika i hur och vad dom skriver, såklart. Sen har man många som följer ett ungefärligt möster också, speciellt hästägare för där gör man ganska mycket lika oftast beroende på olika grenar osv givetvis, men det är kul och läsa och se skillnader och likheter mellan en själv och andra.


Vissa skriver mycket sanning, alltså folk kan vräka ur sig allt i sin blogg och det tycker jag är lite kul, jag själv skriver oftast ner allt också, det vet många som följer mig ;)

Sådan är jag, jag skriver ner vad jag känner och tänker och vad som händer för den delen.


Jag kan skriva om andra också om det finns ett sådant fall, jag är ärlig i skriften och står för det. Jag vet att alla kan läsa detta och det gör inte mig någonting eftersom det är sant i vad jag skriver, men sen tänker jag mig för lite också. Allt skriver man inte ner såklart!


Men sen finns det sådant folk som skriver ner precis allt och massa skit därtill också, det är mindre kul å läsa och följa för den delen.

Jag personligen tycker iaf inte sådana bloggar är kul :p Men det är jag...


Hm, varför kom jag in på detta område? Ja ni, det var en bra funderare. Det bara hände så ni får stå ut med det ;)

Ibland får jag ett anfall med olika saker när man läst lite saker hit och dit, hahaha


Godnatt på er ;)

Av Malin - 13 januari 2013 15:52

Jag är riktigt glad idag faktiskt, jag har 3 helt underbara hästar som gör min dag!


Sakura...


Tog in henne efter att först ha fått leka "katt och råtta" igen. 

Gjorde iordningen henne för en lugnare och mer rolig ridtur än jobba jobba ridtur.


Red runt kyrkan och hon bjöd på bra, skrittade mest men det blev lite trav och galopp också vilket hon tyckte var kul, speciellt galoppen =D

Känns som det var länge sedan som vi bara red ut för att ha kul så detta var underbart!


Miraz...


Gjorde i ordning henne för en ridtur också, det känns så himla bra och tryggt nu måste jag erkänna!

Denna gången hoppade jag upp på gården och red iväg, inga problem alls så bjudningen framåt verkar hon fattat med mig på ryggen. Super kul!


Hon visste precis vilken väg vi skulle rida också, duktiga tjejen ;)

Det blev mest skritt såklart, men även några travsteg. Fick henne även att öka traven lite på ett ställe, helt underbart!


Hon är faktiskt väldigt lätt att förstå och tyda saker, lyssnar bra på rösten också.

Så jag tror det kommer bli galopp innan vi avbryter detta inför vila av ridningen. Känns riktigt kul och spännande. Jag tror det kommer bli något språng när vi väl tar oss åt galoppen men det kan jag förstå också. Ser fram emot det!


Hoppade av strax innan hemma för att hon varit så sjukt duktig, fick en massa beröm och klappar och kram från mig och vad hon njöt alltså. Haha

Sötnosen <3


Pillan....


Sist ut blev Pillan =D

Det blev en ridtur runt kyrkan även på henne. Först tänkte jag rida bortåt Lönnemossa och sedan vända men tänkte vad fan, lika bra och ta en hel runda.


Vi red i alla gångarterna och hon börjar mjukna på väldigt mycket men kan bli lite het ibland i traven och då även lägga sig på bettet. Det ska jag få bort minsann ;) Jag är ingen som ger mig vilket hon vet också, haha


Riktigt trevlig och fin tur med henne... =D


----

Så det var min dag, otroligt fint väder fick man också och lite mer kyligt än vad vi haft ett tag nu men det är väl bra det med, istället för slask!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards