sakura

Alla inlägg den 10 januari 2013

Av Malin - 10 januari 2013 21:08

Har inte så mycket att skriva om dagen, jag fasna framför en bok igår kväll så jag somna väl runt tjugo i ett och min kl ringde sedan 04.45 vilket inte var OK måste jag erkänna. Att ha sovit bara 4 timmar kändes inte bra.


Men dagen rullade på väldigt bra till en början, trodde att jag skulle vara betydligt tröttare än jag var men det gick tills typ efter lunch, kanske redan lite innan för jag totaldog... Mitt huvud och ögonen hängde inte riktigt med emellanåt inte ens hjärnan... Haha


Väl hemma så la jag omkull mig i soffan och läste mer bok ;)

Så nu är den urläst och har börjat läsa ur 3:e delen av serien... Mycket spännande serie och jag älskar dessa sorts böcker måste jag erkänna.


Första boken heter "Fallen Ängel"

Andra boken "Förlorad Ängel"

och sista (vad jag vet?) "Noras val"


Av författaren: Becca Fritzpatrick, en serie jag lovar att ni inte blir missnöjda med!
Gäller även "Halvblod" och "Vingar av glas"... Mums vilka böcker!!


Skit samma, David och jag åkte ut till hästarna så att jag kunde pyssla i stallet osv. Så dom fick alla en fin vila idag, orkade verkligen inte ta ett dressyrpass idag på Pillan eller en promenad med Miraz efter 4 timmars sömn... Så det fick bli så!


Sen blev det handla och sen hem, nu ska jag väl snart krypa till kojs tänkte jag!

Imorgon är det FREDAG och gud vad jag längtar, dagen kommer väl gå extra sakta mer än alla andra dagar antar jag men det är bara och hålla ut, med lite tur kanske vi har lite och göra så kanske man har en möjlighet att få gå hem 1-2 timmar tidigare, hoppas kanske man kan iaf?

Ska bli bio med älskling i helgen också, får se när <3

Av Malin - 10 januari 2013 20:41

Det har jag helt glömt bort att berätta om faktiskt, vet inte om det är så intressant men jag vet många som följer här och som alltid velat veta felet med mina knän, nu är det funnet!


Jag var till en sjukgymnast igår morse, var där i en timma nästan! Men det gick bra och felet verkar funnet iaf och hon sa det att det är inte konstigt att jag har ont. Hon visste knappt hur jag klarade av att rida så mycket som jag gör utan att ha fått mer problem än vad jag har. 


Jag vet inte riktigt hur länge sedan det hände men skulle gissa på ca 3år sedan MAX 4år sedan så small det till i mina knän, då kunde jag inte böja dom för 5 öre i stort sätt och det var såklart problem. Ingen vet varför detta hände och efter det har jag haft väldigt ont i knäna, speciellt mer i högra benet.

Finns ggr då jag nästan vill skrika ut och gråta över det onda i knä/na.


Till slut tog jag mig till vårdcentralen och dom kollade, dom misstänkte vätska under knäskålen men så var inte fallet, hon tog ledprover osv men ingenting kunde visa något så jag fick gå hem och jag skulle höra av mig igen om det blir värre.


Det har varit betydligt mycket värre i flera år efter besöket men har inte tagit mig dit, vet faktiskt inte varför. Men för några veckor sedan kontakade jag Vårdcentralen igen och dom tyckte jag skulle ta kontakt med en sjukgymnast först och se om dom kanske kunde hitta felet.


Så mina symtom är väl i stort sätt, kan knappt gå i trappor utan att få riktigt ont och bli helt slut i knäna/kroppen, kan inte ha dom böjda för länge så att sitta i en bil, bussen eller på bio för länge är svårt om jag inte kan sträcka ut benen hit och dit. Jag får annars en väldans panik, och då menar jag panik... Har fått små paniker ibland och det är inte kul, för man är nästan berädd på och göra allt för att få sträcka ut benet då!


Får ont även vid ridning ibland, speciellt efter dressyrpass då man anstränger sig mer... 

Cykla, ja det går väl men lika där, jag orkar inte och jag får djävulskt ont!


Så nu har jag fått mitt svar, det måste vara det.


Det är nämligen så att mina knän är snea/vridna, höger betydligt mer och det förklarar varför jag har mer problem med det. 
Detta syns även på mina skor om man kikar bak på sulorna osv. Men även på knäskålarna såklart.


Jag vet inte hur jag ska förklara detta, försökte hitta en bra bild på knäskålen men det var omöjligt, men iaf så är det två delar som ligger emot varandra, ena delen med en skåra och andra delen med en utböjning som går ner i skåran precis.


Dessa två blir helt fel i mina knän, det åker snett och den övre delen med utböjningen gnessar då mot benen istället för att ligga i skåran (JAG VET, jag kan inte förklara).... Men så är det iaf, och värre blir det i tex trappor för mina knän vrider sig inåt då istället för utåt.


När man går så ska knäskålen gå utanför stortån har jag för mig hon sa, iaf utanför insidan av foten och då blir det ingen vridning eller sneställningen i knäskålen MEN mina knän vrider sig som sagt innanför foten och det syns bland annat väldigt tydligt när jag cyklar, har aldrig tänkt på det så utan trodde alla cyklade så :p HAHA

Min fot får med allt detta en vridning också, trampar neråt/inåt med hälen och det gör också att knät tar stryk såklart så jag lär beställa en speciallsula, till bägge fötterna då såklart och det kostar en hel del tydligen.


Så nu ska jag iaf göra övningar med en boll, ha en fot på den och sträcka ut benet och tillbaka med bollen under foten då, och bollen ska gå SPIKRAKT inget vajandes, jag kan säga som så att det vajades som fan när jag gjorde det där, inte alls lika mycket på vänstern men där är jag även bättre som sagt.


Sedan ska jag även sträcka ut ledmuskeln i vaden så det blir förlängd, och det ska jag göra genom stetching av vaden. 1 besök i veckan hos min sjukgymnast helst sa hon också.
Sen ska jag gjuta dessa sulor med, skulle väl kosta runt 2000 spänn :o Lär köpa någon boll också så att jag kommer igång med mina övningar nu.


Vi tog nästa besök om 2v just för att jag kände att det behövdes nu i början!


Så nu vet ni...


Så vi ska helt enkelt jobba med att få mina knän raka igen och jag hoppas detta kommer funka annars kommer jag kräva en röntgen... Fatta vilken förslitning det lär ha blivit i mina knäskålar om jag gått såhär i 3-4år :o

Som sagt, som hon sa konstigt att jag inte har haft ondare även om jag haft ordentligt ont såklart!


Blä... Nu avslutar jag här, hoppas jag fick med allt :p HAHA



Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards