sakura

Alla inlägg den 1 januari 2013

Av Malin - 1 januari 2013 17:22

Idag mina vänner fick jag mig en rejäl sovmorgon, första dagen på det nya året!

Dock ställde jag kl på 11.00 men stängde av den och vaknade såklart tusen ggr till därefter. Men jag tog och gick upp vid 13 tror jag? haha


Åkte ut till stallet med kvart över 2 bussen efter en rejäl frukost, om man kan kalla det för det vid den tidpunkten. Segt att behöva sitta 25min på en buss varje dag måste jag erkänna och inte nog med det, 25min hem också (fast det brukar ta ca 20min hem) :p

Men förhoppningsvis snart, till hösten tidigast blir det ändring med det OM jag hittat annat stall/lösdrift. 

Och nej, jag har inte glömt Lugnet.

Jag ska ringa honom när Pillan flyttat men är det så att det ej finns plats där ja då får jag leta vidare. Men tills nästa vinter SKA jag ha flyttat. Även om jag absolut inte vill flytta så måste jag inse att det är förlångt nu när jag bor här och är utan körkort! :(


Skit i det och så går vi rätt på dagens pass ;)


Tog en ridtur upp i skogen som uppvärmning sedan blev det ett dressyrpass som heter duga. Nejdå, hon var riktigt duktig faktiskt för att vara första dressyrpasset på flera månader nu tror jag? Riktigt stolt var jag.

Dock var hon odräglig vid hanteringen i stallet, uppstressad och helt stirrig så vi bråkade en del där till slut lugna hon sig och jag fick göra henne klar i lugn och ro.


Ridningen gick riktigt bra, lite pigg och ofokuserad i början men det släppte ändå väldigt fort. 

Jobbade henne i alla gångarterna i båda varven. Vänster varv var hon riktigt fin i även om jag fick hjälpa henne och hålla sig utåt och i rätt böjning.


Höger var det småtjafs i för där var hon lite steg/sne samt svag men hon mjuknade väldigt fint på slutet och gick även där riktigt fint, kanske inte helt korrekt men stor skillnad från början. 

Sen har det mest varit rida rakt ut nu, inte mkt krav heller så nej nu får jag hålla igång med dressyren och ja jag vet, jag halkar efter men det är mest nu för att man inte kunnat rida uppe vid rondellen eftersom dom åker skidor där.

Paddocken finns och underlaget är säkert bättre nu med snö på så jag fattar inte varför jag inte ridit dit? Men nu är det skärpning där! Ska sättas igång med det på bägge nu så vi kommer någonstans!


Sakura blir verkligen en helt annan häst när hon är fullt igång, betydligt trevligare och snällare samt lugnare så jag får fan se till och hålla det där nu. Funderar på om jag ska börja med hoppningen lite lätt också nu med henne och även Pillan. Kanske ska se om Michelle vill hoppa i helgen? Hm, kanske det!


Miraz och Pillan fick stå idag, Pillan reds igår och i förrgår så det blir igånghållning resten av veckan för båda nu. Miraz får vi se... :p Funderar på att ta henne bort till banan en dag iaf!


Nej, har inte så mycket mer och säga nu förutom att jag och Sanne ska ta en rditur imorgon, vart vet jag inte ännu det brukar vi ta då. Det blir även Sakura som jag tar då eftersom hon fått vila någon dag nu, mer än Pillan. Får se om jag kanske hinner med en liten barbackatur imorgon på Pillan också, hade varit trevligt!


Goodbye!



Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards