sakura

Alla inlägg den 12 januari 2013

Av Malin - 12 januari 2013 19:33

Fy fan vilken dag alltså, var riktigt irriterad och sur på Miraz idag, hon var jävligt billig med andra ord!


Jag la mig vid halv tolv igår eftersom jag var så jävla död, vaknar vid halv 5 utav att David skriker ute i vardagsrummet (pratar med sina spelpolare), går upp och ber han hålla tyst eller åtminstone pratade tystare om han ska vara vaken sådär länge!


Strax därefter så kom han in å la sig!


Vid 08 tiden ringde min telefon, Amelia.... WTF?

Jodå då berättar hon att Miraz var lös, VA? Hon hade gått igenom tråden, mitten tråden var av dessutom så hon har gått mellan nedersta och mitten tråden :o HUR I HELVETE DÅ?

Samt att hon tuggat på tråden, antagligen så den lossnat och hon har sedan gått igenom den stora glipa som blev då.


Hon hade sprungit runt på gården och sen gått ner till Sannes hästar och stått där, så Amelia var gullig och gick ner och hämtade skithästen sedan fixade hon staketet också.

Men Miraz stod där och hängde över tråden så jag sa att hon kunde stänga in henne i stallet så släpper jag ut henne när jag fixat med staketet när jag kommit ut.


Återgick till att försöka sova där vid halv nio när vi lagt på, men det var svårt för jag var ganska vaken. Men jag lär ha somnat till slut iaf för sedan vakna jag senare än tänkt :/


Åkte ut med 12.15, och jag möttes då av Miraz vid balen och dom andra två inne i stallet :p Så Miraz har tagit sig ut helt enkelt, tur nog stannat i hagen iaf!


Gick ner och bökade med tråden osv, och det visa sig att strömmen inte gick nere vid det hörnet så jag drog om lite och fixade men fortfarande ingen ström.

Så till slut flyttade jag nätagget osv och då blev det sprutt i skiten (vintern är det fan alltid krångel). 


Miraz har fått nys på att tråden inte är farlig utan ström så nu lär jag verkligen se till att ha rejält med ström i tråden = Jag lär leta på ett nytt agg med rakabajsar ström i!!

Om min hage gått runt helt och hållet så hade strömmen varit betydligt bättre såklart men då kan dom inte gå in/ut som dom själva vill i stallet vilket inte blir bra då.


Men iaf så fick Miraz sig stötar och gick ifrån staketet till slut och där hoppas jag det håller sig, hon har sin grimma på sig nu med lite tråd knuten på. Så jag hoppas jag inte blir uppringd imorgon igen av att hon är lös igen, hon kommer ju få ut dom andra två om hon ska fortsätta såhär!


DUMMA MIRAZ!!


SAKURA....


Det blev ett dressyrpass med Sakura idag, och en sväng iväg på grusvägarna för att galoppera lite =D


Jobbade en massa med vänstergalopp för hon vägra ta den för mig :( Inte alls kul och jag ska kanske inte jobba med galopp nu när jag inte ens kan sitta ner ordentligt för då får jag ont ju. Men jag vill kunna jobba dom i alla gångarter så jag gav mig inte alls på den punkten.


När jag red henne på grusvägarna så tog hon hela tiden tvärtom med galoppen, tog jag vänster så tog hon höger och tvärtom. Så jag red tillbaka till rondellen och provade där och hon tar fan höger galopp i vänster varv med så jag försökte flera ggr om att få vänstern och den kom ibland och då berömde jag i tusen, och skulle sedan försöka om igen men NIX, bara högern igen så idag blev både hon och jag trötta kan jag lova och hon svettig så hon fick täcke på sig idag!


Annars tycker jag det gick ruskigt bra, bjöd på bra och väldigt trevlig :)

Duktiga flickan!


MIRAZ....


Tog in Miraz efter att Sakura var klar, borstade av henne och gjorde henne klar för en liten tur i skogen :)

Vi gick upp i skogen och hoppade upp efter halva vägen typ. 

Hon gjorde likadant som i söndags, ville inte gå framåt riktigt men hon gav med sig när hon antagligen insåg att JAG bestämmer eller så fick hon modet?


Mörkret hade fallit nämligen men jag hade pannlampa, David super braá som lyser upp sjukt mycket!

Hon gick på i väldigt friskt och fint tempo och spetsade öron framåt.

Super kul var det måste jag erkänna!


Bryr sig inte i att jag bökar i sadeln till en början för att hitta en bra balans, känns väldigt bra =D


Vi travade några steg innan hagen också igen och hon är SÅ duktig! Jag är så himla glad över att hon sköter sig så jävla bra i ridningen. Men nog är man alltid nervös för dessa luftsprång hon gör vid hand.


Så jag är mycket nöjd med henne alltså!

Jag funderar på om jag ska prova och rida från gården imorgon, tror ni jag lyckas eller är det för tidigt? Känns som det är dax. 

Det som är kul är att HON tycker detta är SUPERKUL och då blir det såklart ännu roligare!!


Det var vad som hände idag, Pillan hann jag inte med och rida/promenera med eftersom jag fixade med staketet  nästan TVÅ TIMMAR! Suck :/


Nu ska jag gotta mig här i soffan <3

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards