sakura

Alla inlägg under juni 2012

Av Malin - 21 juni 2012 18:27

Jodå det blidde en nattur iaf :) Mycket mycket mysigt var!

Stack väl ut runt 11 tiden så vi var tillbaka nrmare halv 1 nästan.

Red runt Lönnemossa, och idag provade jag nya schabraket som jag tycker funkar bra faktiskt. Men givetvis får den en del negativa omdömmen tyvärr!


Först så sitter sadelgjordshålet längst ner på kanten lite för mycket på mitten, så det blir inte så bra när man ska spnna för schabraket vill då längre bak och det slutar med knöligt precis där.

Sedan fästerna i fram som man sätter om stigbyglar lr liknande dom är för korta så det viks upp en aning där fram nu och sitter rätt spänt. Lite smådrygt men inget man kanske tänker på om man inte är mig? Haha


Annars var det kanon tror jag, stl full men kändes lite kort måste jag erkänna men jag tror det funkar iaf. Ska ev sy om fästerna där nere så gjorden kan ligga bra utan att schabraket börkar nertill. Ev så att jag även länger fästen där uppe. Vi får se hur jag orkar dona med det ;)


Den ska vara byggd för bomlösa sadlar, men jag tyckte att kanalen för ryggraden kändes bred men kändes inte konstigt när man red så tror bara det är jag som är nojig :p Vilket jag kan vara rätt ofta!


Så den är helt OK om jag bara syr till fästerna på den!


Ridturen gick kanoners :) 
Pigg och trevlig häst, hoppade till för ett gäng blommor i ett dike bara. Dom var i olika färger och såg tydligen skitläskiga ut, hahaha

Inga problem annars, gick på som vanligt!


Vi körde i alla gångarter men inte hårt jobb eftersom hon stått en vecka i princip.

Men nu är vi igång igen och det känns bra! Nu ska vi jobba upp oss.


 

Av Malin - 20 juni 2012 20:09

Det gör man för att få ur sig dagens händelser och jag tycker om det riktigt mycket, som ni kanske märkt eftersom jag är ganska duktig på att skriva i detalj eller springa iväg i mitt skrivande.


För mig är skrivandet en riktigt skön sak som jag mår bra utav för att det lugnar en, man får ur sig det mesta och man kan då gå vidare. Dessutom kommer man ihåg saker bättre eftersom man kan göra en återblick i det :)


Men nog om det, skulle inte direkt prata om skrivandet faktiskt.


Var ut till hästarna idag vid tre tiden efter att jag hade varit på ÖoB och köpt lite saker :)

Sakura såg att det var jag som cyklade förbi hagen så hon skrek efter mig. Sen höll hon väl tyst tills jag kom ner till dom.


Jag stack upp först till stallet för att mäta rockarden, skulle fästa handtag/fästen på den så att den blir körklar för den som vill köpa skiten. Hade tänkt måla den också men har redan imorgon en som kommer för att kolla på den och hon sa att hon tar med släp på en gång OM hon vill ha den, så slipper hon åka massa vändor då hon ändå bor 10mil bort. Så då avstod jag från att måla den eftersom den lär ju ha torktid och ev en ommålning med.


Sen stack jag ner till flickorna och Sakura blev väldigt glad, skrek efter mig när jag ropade på henne och kom i full fart, jag tog och sprutade in henne i flugspray vilket hon uppskattade massor :) Sen kliade vi och kelade vi massor.


Miraz vägrade komma, och hon är den som absolut alltid kommer förutom Sakura vill säga.

Men nej hon vägrade :p Så jag fick gå bort till henne och när jag kom närmare henne och frågade varför hon inte kunde komma så skrek hon mot mig, min pussgurka <3


Dom båda bråkade om uppmärksamhet kan jag lova, haha

Miraz fick flugspray också som hon delvis uppskattade, förutom när allt blåste i ansiktet på henne och mig *grr*


Sen stod jag och myste med båda två en stund innan jag gick tillbaka och två flickor fick jag på släp såklart, haha

Dom blev ganska ledsna när dom insåg att dom inte skulle med mig helt, speciellt Sakura.

Hon började skrika efter mig när jag stod vid cykeln och att se hennes blick " Men matte jaaaaaag då???" Det gör ont!


Hörde henne skrika när jag cyklat upp på vägen och bortåt också, stackars flicka <3


Sen slängde jag mig i duschen och gjorde mig klar för en tripp ner på stan :)

Där mötte jag upp Mica så vi köpte örhänge till mig, äntligen! Sedan köpte vi en 4.5mm borr, sen tog vi buss bort till Järnia för att köpa skruv. Vilka klipp man gjorde idag, rabatter här och där och billig skruv (lösvikt).


Sen hann man hem innan jag och älskling åkte ut till stallet igen för att fixa fästerna på rockarden.

Vilket blev riktigt bra faktiskt, lite svårt att få till hålen eftersom det var ihåligt men han lyckades jävligt bra!

Tack till älskling för hjälpen!


Så håll en tumme för att bruden som kommer imorgon vill ha den, hoppas hon målar om den bara ;)


Ska väl ut och rida också tänkte jag, men jag blev så himla trött måste jag erkänna, ÖB, stallet, sen stan sen stallet igen och nu hemma och ev stallet igen. Jani, vi får se hur jag gör.


Just nu är jag vrålhungrig så jag ska laga mat! ;)

Peace

Av Malin - 19 juni 2012 18:30

Idag blev det lite hagbygge med Sanne, mycket trevligt och det gick riktigt fort och smidigt!


Vi skulle bara fixa till framside hagen, dra mitten tråd och fixa för plastbanden. Men igår natt när jag var ute där så slog det mig att vad fan, istället för att bli av med halva hagen där så kan vi väl bara flytta stolpen och dra om på det sättet så brunnen kommer utanför tråden. 


Och så blidde det, och vi tog även i akt att kolla markdelen som vi inte stängslat in i år heller men som vi disk vid första stängslning i år att ev ta med den iaf för det var så fint gräs där.

Och vi valde att stängsla in den, då vi upptäckte att jag inte alls hade tagit alla trådrullar på loftet, så det fanns ju mer än 500m tråd kvar och så hämta vi mina plaststolpar i vinterhagen (eftersom dom iaf inte ska gå där förens 1 okt helst).


Och tada, det blev kanon bra verkligen!

Hästarna njöt utav det också även om vi fick hämta dit dom :p


Skönt att ha båda hagdelarna klara.

På torsdag kommer Bamse hem och då kommer vi låta dom få gå i lilla delen och då håller vi stängt in till den större delen istället, precis som nu men dom får vara på andra sidan :p hahaha


Blir kanonbra det!


Lär köpa hem något grejs att linda runt träden i min lilla beteshage för det är den dom kommer få gå i vid ev stödfodring också. Men vi får se när det blir av.


Nu blev det en del gräs och nästa vecka kanske det kommer hem en till häst och då kommer Sanne ha sina hos sig i någon vecka för att låta dom lära känna varandra bland annat så gräset hinner ju växa till sig på det viset. Så med tur kanske man inte behöver stödfodra förens senare i Juli mot augusti iaf. Så håll tummarna!


Än så länge finns det ganska mycket mat i stora delen och mycket i andra delen sen växer det på hyfsat bra i lilla beteshagen så det kan bli bra tror jag! ;)


Nog om det!


Idag hände något otroligt, när vi byggde hage.

Det var riktigt högt gräs, så pass mycket så att Miraz inte kommer synas till i gräset, spännande och hitta henne ;)


Och jag går före för att sätta stolp på slutvägen där intill andra delen, gick förbi två ggr alltså sen skriker Sanne att jag ska komma, då ser jag henne stå hukad neråt gräset och jag tänker direkt att jag klivit på en harunge lr något utan att märkt det.


Kommer fram och ser ett ljusbrunt huvud och en kropp med vita prickar, det var en rådjursbebis som låg där gömd i höga gräset, och jag hade inte alls gått långt ifrån den när jag satt stolpen :o

Han hoppade iväg ganska snabbt därefter och då började vi och disk om den blivit övergiven eftersom mor och far inte alls syntes till, dom lämnar dom inte helt själv sådär bara.


Mitt i allt får jag syn på ett par till öron några cm ifrån där den andra legat, och jodå det låg en till bebis där i gräset och denna var lite mindre och såg lite klenare ut. Helt orädd för denna fick vi prata med och även ta bort gräset så att vi kunde fota den.


Sen hoppa han upp på benen och gick ifrån oss, men inte så att den rusa iväg som sitt syskon... Den tog det lugnt och gick ifrån oss en bit och gick sedan och kollade på oss och säkert letade efter sitt syskon, men den svängde sedan mot samma riktning som den andra sprungit så dom kanske pratade med varandra utan att vi hörde.


Så otroligt söt alltså!

Men tanken var där fortfarande, tänk om jag klivit på dessa små sköra varelser då hade det inte varit lika kul!!

 

Det var inte många dagar sedan som David och jag fick se en mamma med sin bebis på sidan som stod och drack mjölk när vi åkte till hästarna, det var första gången jag såg en liten bebis och då på halvlångt avstånd så detta är ett minne som stannar för livet! Sötnosar!!


Bjuder på 3 bilder på den sista bebisen som vi stod och pratade med :)


      

Av Malin - 19 juni 2012 00:13

Det blev faktiskt av en ridtur idag iaf ;)

Jag drog ut till stallet vid 21.30 tiden för jag blev en aningen ridsugen, haha

Kom iväg kvart i elva och var hemma 23.05


Det bästa med sommaren OCH semestern är att man kan ut och rida när man vill på dygnet och sena kvällsturer brukar vara det bästa faktiskt. Minns så många goa turer mitt i natten sommar som vinter iof. 


Blev en storborstning utav sötnosen och rejält genomgång samt massa kli på alla möjliga ställen.

Blev en barbackatur igen, med grimma :) Vi tog en tur som jag inte tagit på väldigt länge, 20min var vi ute och gud så underbart. Förutom ljuden från träd som gnessar mot varandra. 

Sakura var pigg men helt cool för det, gud vad jag avgudar min älskade ponny HELT PERFEKT!


Efter ridturen blev det ännu mer borstning och kliandet, smörjning på sina ställen och fluggrejs!

Och lite smasken såklart.


Därefter gick vi ner till hagen där jag storborsta Miraz, det som gick för myggen var på alla som satan kan jag lova och jag fick en antal bett. HATAR SMÅKRYP OCH FLUGFÄRN!!

Miraz njöt som tusan och gud så hon såg ut men det blir väl så när man låter dom njuta av hästlivet (kan dock inte låta bli att reda ut manen titt som tätt) för annars finns det väl ingen sådan kvar med alla dreadlock med lera inbyggt.... 


Pillan fick sig en rejäl omborstning och klining med, hennes öga rinner som tusan också så jag har messat Sarah om att hon lär på med flugmask och sen badda det med vatten varje dag tills det är bättre så det inte blir inflammation/infektion. Inte alls kul om det blir så... 

Flugfärna är verkligen på enormt nere vid stora hagen men det är inte så konstigt i och med allt vatten som finns där nere och runt om.


Imorgon ska det kollat lite hage, fixa framsidan av hagen och sen får vi se om vi ev ska bygga ut på baksidan som vi pratade om i början.

Men vi vet ej hur vi ska göra ännu.


Det jobbiga är att gräset är i stort sätt slut där dom går nu, och snart kommer en till häst och ev TVÅ till och med och då är det kört med mat.


Mina andra hagar, framför allt vinterhagen lär vila hela sommaren så ska dom gå på hö igen (som jag räknat med såklart), så får nog det bli i lilla betes hagen. 

Vid sådana här tillfällen önskar jag att jag hade en behändlig grus/sandhage faktiskt.


Kan ev skicka iväg dom på annat bete men då lär man åka en bit varje dag och det är jag inte pigg på faktiskt, så det skippar jag helst. Får bli som förra året helt enkelt = stödfodring :)


Jag känner inte riktigt för att slänga ut tusnenlappar på mer stängsel faktiskt, har redan detta år slängt ut 1000 spänn :/ Och mer lär det säkert bli nu. BLÄ!!


Aja, bara att le och se glad ut ;)


Nu blir lite slapp med älskling och sängen.

Imorgon ska vi åka till CG och kika lite granna!

Av Malin - 18 juni 2012 16:25

har bara inte riktigt haft tiden att skriva något här inne.
Och sen så har jag inte så mycket att säga.


På hästfronten så har jag inte gjort något mer än kollat så att hagen och hästar är OK ;)


I fredags fira vi in semestern med ett gäng från jobbet och det var riktigt kul måste jag erkänna, inte ofta man är ut nu för tiden så det är då fan alltid super duper kul! Goa människor som gör kvällen.

Hände en del små saker där också men inget vi behöver ta här, bara mitt vanliga klantiga jag som glömmer saker ;)


Lördagen så tog jag det jävligt lugnt. Tog mig ur sängen vid 19 tiden och då såg jag några filmer med massa dip och götta sedan la jag mig igen och igår var det också lugnt, slöat i massor faktiskt och det har inte spelat någon roll heller eftersom jag nu har SEMESTER!!! Så att slösa bort lite dagar på det sättet är helt OK tycker jag ;)


Karln kom hem igår så vi köpte käk nere på American take away och myste sedan med massa gotta framför en film...


IDAG har det varit full rulle för min del iaf, åkte och handla lite flyttkartonger så jag har rensat ur en del skåp och slängt massa skit. Packat någon till kartong och har en halvfull i köket kvar. Sen finns det givetvis mer att packa men jag är en aningen seg, haha

Har diskat och lagat mat idag också, och det ska väl dra sig en städning imorgon tänkte jag också!


Var ner i källaren och slog en kik också eftersom det borde rensas ur också men jag vände efter att ha tagit ett varv där nere :o Nej fy fan vad drygt och det var kyligt där nere också, tog en aningen för lite kläder på mig ner, haha


På onsdag ska Erik kolla rockarden, och går det att svetsa fästen på den så vore ju det kanoners i och med att jag har två köpare och jag vill ha fästerna där innan den säljs! Punkt slut!!


Imorgon ska jag ut och ta en barbackatur tror jag, på onsdag blir det invigning av nya schabraket.

Jag hoppas det blir bra iaf, var inte riktigt som jag hade tänkt mig men den är helt OK och man kanske slipper fukten som går rakt upp i sadeln i och med den otroligt dåliga "luftiga" paden jag har nu. *ggr*


Nej, jag ska stupa omkull lite nu innan jag fortsätter här!

Av Malin - 13 juni 2012 19:51

Idag kom vet ut för vaccinering utav flickorna, och det gick super duper :)
Mica var med ut idag också vilket var väldigt trevligt.


Så nu ska dom inte vaccineras förens om 1år, eller ja förutom lillfisen eftersom hon ska ha influensa var 6:e månad för annars får hon som sagt inte ställas ut inom ARAB. Läjligt men vill dom ha det så så är det väl så.


Hon kollade även lite i munnarna och det var absolut inga problem där så vi kunde gott och väl vänta tills slutet av Juli pga lite osaker hos vet. Och det var skönt, vill inte stressa henne till saker liksom.


Nu blir det skrittridning i 7dgr, inge stress eller ansträngning. Hjärtat får inte pumpas igång för mycket vill säga speciellt dom 4 första dgr men man ska givetvis ta det lugnt resten med.


Blir skönt det :) Barbackaturer i massor <3<3 Mys mys :)


Nu är det även jätte mysigt väder ute, regn, åska och säkert blixtrar inom kort som kommer lysa upp himlen. Åskan är mysig men blixtrarna klarar jag dessvärre INTE av :o Gömmer mig gärna inne på toan med lampan tänd och stängd dörr så jag inte ser blixljuset.

Blivit lite uppskrämd av ett par ex kompisar i tiden.....!!


Och gud vad jag är glad för att vet kom idag för jag hade inte orkat jobba över.. Jag har nästan gått sovandes ute idag, på jobbet, sittandes på bussen och i väntrummet hos läkaren. Till och med han såg att jag var trött :p Jag var helt borta när jag satt där i stolen. Usch så hemskt!


Men nu är det bara TVÅ dagar kvar sedan så är det SEMESTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!!!! 

Av Malin - 12 juni 2012 18:55

Vad jag är TRÖTT!!

Mina knän värker satan också och spänningshuvudvärken vakna jag med i morse och hade väl den hela förmiddagen sen försvann den efter lite tabletter och kom tillbaka en sväng sen på eftermiddagen. Jag är van numera med att ha huvudvärk men det är då fan inte kul kan jag lova.


Huvudsaken jag inte får den sorten jag hade mycket för en tid sedan, då jag knappt kunde gå för att huvudet höll på och explodera :( Det gjorde till och med ont framme vid ögonen då, vilket det iof kan göra ibland nu med men det är inte alls som den smärtan... Fy tusan, där grät man ofta!!


Dagen rullade på kanon idag fast det var tisdag ;) Mica stannade även en timma mer än vad hon egentligen behöver (hon börjar 1 timma innan mig). Så det är trevligt!


Kom nyss hem, för en halvtimma sedan så jag har precis fått i mig lite käk och nu tänker jag inte lyfta ett finger för det orkar jag inte.

Dom frågade om övertid imorgon också men jag sa att jag får säga till imorgon bitti om det för jag vet inte om jag orkar eller kan eftersom Vet kanske kommer ut imorgon eller torsdag till mig!


Men vi får väl se, kommer hon inte imorgon så får jag väl jobba över en dag till.

Inget mig emot förutom att jag bli så enormt trött och slut, men jag får in komp timmar vilket kommer behövas om vi drar i höst :) Så på det sättet är det KANON!!


Hästfronten...


Idag var Amanda ut, hon hade sin pappa med sig också.

Det hade väl gått sådär fick jag veta.

Sakura hade typ varit rädd för allt, och visst hon kan vara lite småfjantig men nu satt det faktiskt en annan än mig där, helt själv. Ok, hennes fader var med ut också men han var en helt främmande karl med för Sakura.


Dom hade haft oturen att möta massa stora fordon, skällande hund och väsen så Sakura hade faktiskt hoppat till en del och framför allt när dom tömde ur kossor ur en djurlast, då hade hon hoppat ner i diket till och med :o

Så rädd har hon aldrig blivit så jag vet inte om det kanske hade med och göra att det faktiskt var en annan än jag på henne? Annars var det något nytt.


Brukar mer vara, måååååååååååste jag gå förbi det där otroligt läskiga sakerna :p Eller typ ett i luften, litet skutt åt sidan. Men knappt märkbart liksom.


Tur nog hände inget mer, som tex en olycka!

Nu hinner inte Amanda rida något mer innan hon åker på måndag. Så vi ses i höst igen förmodligen. Jag hoppas det och hon sa det så vi får se.


Hon tycker iaf om Sakura sjukt mycket och tror hon kommer vara en kul häst att träna och tävla med.

Så höll tummarna. Som sagt så ska hon prova en äldre erfaren hästapolle också som hon även ridit lite förr i tiden. Men han var ev till salu också :/ Trist!


Återstår och ser helt enkelt!


Å jag väntar fortfarande på min pad till sadeln, den är skickad men inte kommit ut så att man kan söka efter den :/ Den skickas med DHL och dom kan vara lite sega faktiskt. Vill ha den NU så jag kan prova rida med den. Ska bli så sjukt skönt att slippa den blåa paden =D (Till bomlösa sadeln alltså)....


Denna har jag köpt :)

   

Av Malin - 11 juni 2012 19:49

Nix, ingenting kul som jag kommer med idag. För det har inte hänt så mycket mer än jobb och handling :)


Har alltså idag jobbat 07.00-18.00 och det blir väl samma tid imorgon antar jag. Det är iaf sagt så sen i fredags så då räknar jag med det!

Dagen rullade faktiskt på förvånadsvärt bra vilket gjorde massa, imorgon är det dock segtisdag så det kommer väl gå åt helvete antar jag :p hahaha
Gud vad jag HATAR tisdagar!!!


För övrigt så var jag till Manhem idag och drog åt både rälsen och gluggen :) Och det hade hänt massor tydligen vilket jag själv inte tycker. Så nu bytte dom ut till någe stålsaker här och där för att få lite fart tror jag :p

Ska senare få 4 kantig båge eller vad dom snacka om också, men det kunde väntas med fortfarande.


För första gången så känns det i munnen, och tror det är därför jag har huvudvärk också. Så kallad spänningshuvudvärk enligt min läkare. Så det var roligt ;) Nä men tror hon vred åt extra mycket vid glubben idag så det känns lite, haha

Men inte sådan jätte fara, men det kanske kommer, det märks!


Nä, nu blir det fan nästan sova.. Ska slänga mig framför en film och så sneglar man på fotbollen också :)


Bye friends!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards