sakura

Alla inlägg den 19 juni 2012

Av Malin - 19 juni 2012 18:30

Idag blev det lite hagbygge med Sanne, mycket trevligt och det gick riktigt fort och smidigt!


Vi skulle bara fixa till framside hagen, dra mitten tråd och fixa för plastbanden. Men igår natt när jag var ute där så slog det mig att vad fan, istället för att bli av med halva hagen där så kan vi väl bara flytta stolpen och dra om på det sättet så brunnen kommer utanför tråden. 


Och så blidde det, och vi tog även i akt att kolla markdelen som vi inte stängslat in i år heller men som vi disk vid första stängslning i år att ev ta med den iaf för det var så fint gräs där.

Och vi valde att stängsla in den, då vi upptäckte att jag inte alls hade tagit alla trådrullar på loftet, så det fanns ju mer än 500m tråd kvar och så hämta vi mina plaststolpar i vinterhagen (eftersom dom iaf inte ska gå där förens 1 okt helst).


Och tada, det blev kanon bra verkligen!

Hästarna njöt utav det också även om vi fick hämta dit dom :p


Skönt att ha båda hagdelarna klara.

På torsdag kommer Bamse hem och då kommer vi låta dom få gå i lilla delen och då håller vi stängt in till den större delen istället, precis som nu men dom får vara på andra sidan :p hahaha


Blir kanonbra det!


Lär köpa hem något grejs att linda runt träden i min lilla beteshage för det är den dom kommer få gå i vid ev stödfodring också. Men vi får se när det blir av.


Nu blev det en del gräs och nästa vecka kanske det kommer hem en till häst och då kommer Sanne ha sina hos sig i någon vecka för att låta dom lära känna varandra bland annat så gräset hinner ju växa till sig på det viset. Så med tur kanske man inte behöver stödfodra förens senare i Juli mot augusti iaf. Så håll tummarna!


Än så länge finns det ganska mycket mat i stora delen och mycket i andra delen sen växer det på hyfsat bra i lilla beteshagen så det kan bli bra tror jag! ;)


Nog om det!


Idag hände något otroligt, när vi byggde hage.

Det var riktigt högt gräs, så pass mycket så att Miraz inte kommer synas till i gräset, spännande och hitta henne ;)


Och jag går före för att sätta stolp på slutvägen där intill andra delen, gick förbi två ggr alltså sen skriker Sanne att jag ska komma, då ser jag henne stå hukad neråt gräset och jag tänker direkt att jag klivit på en harunge lr något utan att märkt det.


Kommer fram och ser ett ljusbrunt huvud och en kropp med vita prickar, det var en rådjursbebis som låg där gömd i höga gräset, och jag hade inte alls gått långt ifrån den när jag satt stolpen :o

Han hoppade iväg ganska snabbt därefter och då började vi och disk om den blivit övergiven eftersom mor och far inte alls syntes till, dom lämnar dom inte helt själv sådär bara.


Mitt i allt får jag syn på ett par till öron några cm ifrån där den andra legat, och jodå det låg en till bebis där i gräset och denna var lite mindre och såg lite klenare ut. Helt orädd för denna fick vi prata med och även ta bort gräset så att vi kunde fota den.


Sen hoppa han upp på benen och gick ifrån oss, men inte så att den rusa iväg som sitt syskon... Den tog det lugnt och gick ifrån oss en bit och gick sedan och kollade på oss och säkert letade efter sitt syskon, men den svängde sedan mot samma riktning som den andra sprungit så dom kanske pratade med varandra utan att vi hörde.


Så otroligt söt alltså!

Men tanken var där fortfarande, tänk om jag klivit på dessa små sköra varelser då hade det inte varit lika kul!!

 

Det var inte många dagar sedan som David och jag fick se en mamma med sin bebis på sidan som stod och drack mjölk när vi åkte till hästarna, det var första gången jag såg en liten bebis och då på halvlångt avstånd så detta är ett minne som stannar för livet! Sötnosar!!


Bjuder på 3 bilder på den sista bebisen som vi stod och pratade med :)


      

Av Malin - 19 juni 2012 00:13

Det blev faktiskt av en ridtur idag iaf ;)

Jag drog ut till stallet vid 21.30 tiden för jag blev en aningen ridsugen, haha

Kom iväg kvart i elva och var hemma 23.05


Det bästa med sommaren OCH semestern är att man kan ut och rida när man vill på dygnet och sena kvällsturer brukar vara det bästa faktiskt. Minns så många goa turer mitt i natten sommar som vinter iof. 


Blev en storborstning utav sötnosen och rejält genomgång samt massa kli på alla möjliga ställen.

Blev en barbackatur igen, med grimma :) Vi tog en tur som jag inte tagit på väldigt länge, 20min var vi ute och gud så underbart. Förutom ljuden från träd som gnessar mot varandra. 

Sakura var pigg men helt cool för det, gud vad jag avgudar min älskade ponny HELT PERFEKT!


Efter ridturen blev det ännu mer borstning och kliandet, smörjning på sina ställen och fluggrejs!

Och lite smasken såklart.


Därefter gick vi ner till hagen där jag storborsta Miraz, det som gick för myggen var på alla som satan kan jag lova och jag fick en antal bett. HATAR SMÅKRYP OCH FLUGFÄRN!!

Miraz njöt som tusan och gud så hon såg ut men det blir väl så när man låter dom njuta av hästlivet (kan dock inte låta bli att reda ut manen titt som tätt) för annars finns det väl ingen sådan kvar med alla dreadlock med lera inbyggt.... 


Pillan fick sig en rejäl omborstning och klining med, hennes öga rinner som tusan också så jag har messat Sarah om att hon lär på med flugmask och sen badda det med vatten varje dag tills det är bättre så det inte blir inflammation/infektion. Inte alls kul om det blir så... 

Flugfärna är verkligen på enormt nere vid stora hagen men det är inte så konstigt i och med allt vatten som finns där nere och runt om.


Imorgon ska det kollat lite hage, fixa framsidan av hagen och sen får vi se om vi ev ska bygga ut på baksidan som vi pratade om i början.

Men vi vet ej hur vi ska göra ännu.


Det jobbiga är att gräset är i stort sätt slut där dom går nu, och snart kommer en till häst och ev TVÅ till och med och då är det kört med mat.


Mina andra hagar, framför allt vinterhagen lär vila hela sommaren så ska dom gå på hö igen (som jag räknat med såklart), så får nog det bli i lilla betes hagen. 

Vid sådana här tillfällen önskar jag att jag hade en behändlig grus/sandhage faktiskt.


Kan ev skicka iväg dom på annat bete men då lär man åka en bit varje dag och det är jag inte pigg på faktiskt, så det skippar jag helst. Får bli som förra året helt enkelt = stödfodring :)


Jag känner inte riktigt för att slänga ut tusnenlappar på mer stängsel faktiskt, har redan detta år slängt ut 1000 spänn :/ Och mer lär det säkert bli nu. BLÄ!!


Aja, bara att le och se glad ut ;)


Nu blir lite slapp med älskling och sängen.

Imorgon ska vi åka till CG och kika lite granna!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards