sakura

Alla inlägg under april 2012

Av Malin - 18 april 2012 21:09

Idag blev det en helt underbar ridtur runt Långtäkt med Amelia, vi tog den längre rundan. Skiljer sig inte så jätte mycket direkt.


Idag jobbade vi på båda lite extra med hästarna vilket var kul, Pillan och Amelia var jättefina verkligen, Pillan var riktigt mjuk och lugn. Brydde sig inte alls i att jag och Sakura galopperade tex, vi galopperade till och med BREDVID dom medans dom jobbade i form i traven.


Det kallas framsteg, Pillan älskar galoppen och galopperar en annan så SKA hon också göra det, men det fanns inga sådana problem idag utan hon jobbade på och lyssnade super på Amelia i deras travarbete.


Sakura skötte sig riktigt fint också, tog typ hela ridturen innan hon fattade att JAHAAAAA du menar att jag ska gå på tygeln och gå lite mer i form... Detta med och hitta stödet på bettet vet hon, hon kan det. Idag var hon bara bråkig. Tror fan hon byter tänder... Känns som det! Försökte kika idag men får kika när jag ska ut imorgon igen. Skulle tippa på något sådant.


Galoppfattningarna tog hon fint idag, men hon är svag i höger så är det och vi jobbar. Vi jobbar även på själva fattningen också eftersom hon gärna vill springa fram lite mer och sen galopp. Förstår i höger eftersom den är klen. Så nog fan går det bra allt, var två ggr kanske som hon tog vänstern när jag ville ha högern.


På slutet var hon faktiskt lite trött men hon orkade minsan göra en rejäl bakutspark mot Pillan i galoppen i skogen :p Dom kom och skulle upp vid sidan om oss och då vrider hon verkligen hela kroppen (framdelen var framåt) men bakdelen helt åt sidan :o Jag både kände och såg den vid sidan :o


Men det gick bra, tur nog!

Pillan höll sig ifrån Sakura ett tag bara, haha


Nej detta var absolut en av dom bästa turerna på väldigt länge, toppenväder också på köpet =D


Efter ritten så följde Amelia med mig på en kort promenad med Miraz också, vi gick ner på grusvägen (halva vägen) och vände sen. Och Miraz visade direkt att hon var pigg men jag sa då åt henne och hon skötte sig tills vi vände hemåt på grusvägen igen. *suck*


Det var framben, halvstegring, ruskning på huvud/hals och trippning... 
Slog mig nyss att det kan ha och göra med att hon stod inne medans vi red :p Vad tror du Amelia? :p


För hon var ju guda snäll sist jag promenerade med henne ;) haha


Nu är jag hemma och är helt död, skitont i mitt högra knä också eftersom jag provade med och länga vänstra stiglädret idag (det är annars lite kortare än det andra), kändes bra till början men sen blev det högra kortare :S

Jag ska fan göra ett hål i ena stiglädret så det passar in!


Sist men inte minst PADDOCKEN..... Vi var ut på marken och kikade på vart vi ska ha den typ, och tror vi valde en bra plats. Amelias ide och jag tror det blir bra :) 


Godnatt! 

Av Malin - 17 april 2012 19:51

Varför väljer man och arbeta efter det? För det första hör man bara på namnet, att träna en häst natruligt mer på deras sätt är väl ändå en dröm. Att förstå varandra och jobba utan någon utrustning. 


Här kommer en film, som visar tydligt egentligen. Men sen måste jag faktiskt säga att dom gör mkt

negativt utav det mesta. Jag tror inte alla rider så pass hårt i handen och "rider sönder" sin häst för att man rider med utrustning och tränar hoppning/dressyr och allt som finns.


Men kika gärna in den :)

http://www.youtube.com/watch?v=HHLSQ1YILEo

Av Malin - 16 april 2012 17:22

Inget stall idag heller, vi fick nämligen ett rejält snöoväder under morgonen, här fanns det inget alls i morse men ju närmare jobbet man kom ju mer snö blev det. Så vi har väl fått 10cm snö om inte mer på sina ställen, olyckor och köer blev det lite här och var också. Jävlar vilket kaos.


Vi tog oss utan problem till jobbet men däremot var vi väldigt oroliga för hembiten... Tur nog har det smält bort, och det regna som fan på eftermiddagen också så det var ganska skönt ;) Men dom har faktiskt visat mer snö :o Får se hur det blir. Det var ganska mysigt i morse iaf tycker jag, det var sådana där stora fluffiga fina flingorna som föll ner =D


Nu tvättar vi för fullt och sen ska det väl lagas mat, karln har iaf diskat :)

Vad för mat det blir vet jag inte, antagligen matlådan man fick med sig hem... Hm...


Aja, slänger in två bilder och en kort film från när jag tömkörde Sakur i lördags :)



 






Slänger in två från när jag var ut på promenad med henne också, försökte fånga solnedgången.. Men det blev inte alls samma färger :/  



   


En film från tömkörningen också :)


 

Av Malin - 15 april 2012 17:53

Yes nu är jag äntligen klippt och nu ska jag tamefan sköta detta!

Det är inte direkt svårt att ta telefonen och boka en klipptid, eller hur?


Ska strax lägga färg i håret, vi får se hur det blir och se ut när det är klart! Jag vill egentligen få någe helt nytt i håret, ny frilla, ny färg ja vad som helst egentligen men jag är ju så ensidig :p hahaha


Blev inget stall utan jag drog ut och körde bil istället vilket gick hyfsat bra, jag var lite på gasen och lite för snabb av kopplingen men det gick bra för det. Körde runt på Ingarvet som nu börjar bli ganska tråkigt måste jag erkänna MEN jag vill inte helt ut i trafiken ännu för lär jag stanna i ett rödljus eller i en korsning så kan det gå illa :p Ibland kommer jag snabbt iväg men ibland tar det längre tid. 

Hur som helst så blir jag fortfarande väldigt nervös med bilar bakom också så njaaaaa... Vi får avvakta ett tag till!


Körde även runt Slätta lite också ;) Så jag vidgar mig lite i mitt körande ändå, vi får se hur det går. Jag lär ju nästan köra varje dag för att få in rutinen, och då i trafiken. Tex till och från jobbet men jag är inte där ännu så jag får väl åka runt och tråka ett tag till.


Blev och handla efteråt och nu har vi slappat i soffan framför Part 1 i sista filmen av Twilight, söta älsklingen som inte gillar dessa filmer har iaf sett dom med mig :)


Nej, nu ska jag lägga färg i håret så man hinner se hockeyn sen också, måtte SAIK få in massa mål och vinna denna match annars får dom där Brynäs jävlarna Guld och det gillas inte!!

Av Malin - 15 april 2012 12:40

Ja idag var jag ut mitt på dan och solen sken så vackert, blåste lite kallt när jag cykla ut men det lugna sig en del faktiskt under tiden jag höll på i stallet!


Jag satte även upp plaststolparna nu, delat av hagen så att säga och även delat av det som jag kommer stänga av (där det är som blötast.


Vilken del dom kommer att få hållas i först av allt får vi se, men det lutar mot den bortre eftersom den närmast huset är svårare att få gräs i då solen torkar ur hagen totalt där :/ Men vi får se hur det blir!


Bara stråden som ska upp när det är dax, vilket blir om typ 2v...


Sedan tog jag in Sakura, som jag idag faktiskt fick "jaga". Det var faktiskt väldigt länge sedan och jag gillar inte alls att hon tagit efter detta från Pillan efter Sarah och Pillans dilemma dom hade!!!

Jag hoppas innerligt att det försvinner fort, nu har hon som sagt hållt sig ifrån det ett tag, men idag fick jag putcha på och hon ger med sig ganska snabbt iof eftersom hon inser hur JOBBIGT det är att bli putchad hela tiden :p


Blev en tömkörningstur runt kyrkan iaf, vi gick även in i bostadsområdet där och hälsade på svärmor för andra gången, sist vi gjorde det var förra våren. Och det gick lika bra idag som då.

Svärmor blev glad och hälsade för fullt på min älskling <3


Hon har verkligen vuxit till sig sen sist, nu var Sakura jätte stor jämfört med svärmor ;) Hihii


Vi var ute i 45min totalt, och vi stod väl i 5-10min hos svärmor också och snackade lite!


Det blev inget mer hästande efter detta då kl hade gått så fort, vi skulle ju till svärmor på middag också.

Så jag for hem och gjorde mig klar och kikade på hockyn samtidigt. Sista perioden såg vi hos svärmor och BLÄ säger jag. Fan att dom förlora igen, jag tror tyvärr Brynäs vinner GULD idag vilket är mindre trist :(


Jaja...

NU ska jag strax dra över till svärmor igen för att bli klippt, äntligen. Skulle ha klippt mig för 5v sedan men sen har det inte blivit av helt enkelt. Så ikväll ska det färgas hår också!


Vet inte om jag ska ut till stallet idag, funderade på och tömköra lillan men jag vet ej? Vi får se, får se hur länge jag blir hos svärmor osv också.


Bye!

Av Malin - 13 april 2012 22:39

Inte snyggaste stilen, men jag bryr mig inte så mycket  

Korta tyglar pga en glad och het häst  



 
 

Av Malin - 13 april 2012 22:21

Till tusen fick jag idag kan jag lova!


Cyklar för det första till och från stallet, som iof inte är SÅ fasligt långt men iaf ;)


Sen så tog jag med Miraz på en promenad ut i skogen, tog en väg som Amelia visade mig för väldigt länge sen. Jag mindes den inte allt för lång utan en lagom promenadstig, längre än den vanliga jag tömkör Miraz på.


Tjii fick jag, fy fasen vad lång den var :o

Men miljöträning fick hon, 3 broar finns efter stigen. Den första halvsprang hon över så den gick vi över några ggr tills hon gick över den!

Den andra som kom, den hade lite luft mellan brädorna så den hoppa hon över och ja, hoppa kan hon, riktigt fint var det ;)


Den tredje bron sprang hon över och den sket jag och gå över igen, jag var så trött :p HAHA


Jag fasade dock inför denna promenad lite då hon var helt vild i hagen när jag kom, hon busade för fullt med Sakura bland annat och gjorde hon inte det så for hon runt i full fart i hela hagen och var helt galen alltså :o


Men hon var riktigt lugn och fin idag, hade även långt grimskaft och henne på släp :)
Sista biten hem gick hon bredvid mig och hade lite mer fart men lyssnade bra på mig för det.


Övade lite stanna, backa och framåt vilket hon lyssnar bra på.


Väl hemma med henne så var det Sakuras tur, och jag var så jävla trött då så det fick bli en liten promenad och med en hel del NH träning. Vilket gick sådär då hon var ganska ofokuserad. *suck*


Bättre lycka nästa gång? Jag hoppas det!


That´s it, Goodnight! 

Av Malin - 13 april 2012 22:12

Som jag lovade, bilder från när jag red igår :)

Amelia som är fotograf!


             

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards