sakura

Alla inlägg den 21 april 2012

Av Malin - 21 april 2012 18:27

Idag blev det massa arbete, så nog har även jag fått jobba ;)


Jag åkte ut lagomt till Amelia skulle rida ut med Pillan, jag skippade ridningen med henne för att istället träna Miraz att vara själv i hagen ;)


Så när jag hade mockat klart så kom Sakura in till mig så jag passade på och ta henne då och gick iväg mot grannens hus så Miraz inte kunde se oss.

Det gick ruskigt bra alltså, vi stod där i några minuter och Miraz var ganska lugn. Hon skrek lite men var även tyst korta stunder, hon rejsa inte direkt i hagen heller.


Sen gick vi tillbaka, Miraz fick lite gräs och beröm sedan gick vi väg igen och denna gången gick vi lite längre. Stod där i några minuter och denna gången skrek Miraz lite mer och en väldigt konstiga ljud hade hon för sig också så man blev lite orolig, vi gick lite närmare så jag kunde se henne genom skjulet, sen efter ett tag gick vi tillbaka.


Hon var väl själv i hagen sammanlagt mellan 5-10min ungefär, gjorde det riktigt bra!

Nu blir det att öva en massa så att man slipper ta in henne hela tiden.


Släppte ut Sakura i hagen och Miraz var som ett plåster på henne, haha


Jag tog och fyllde vatten, hämtade tömkörningssakerna och tog sedan in Miraz. Gjorde henne klar för en liten tömkörningstur. Nu har inte mycket vinterpäls kvar alls! Härligt!


Och vi tog den vanliga rundan tillsammans, men vi svängde höger istället för vänster vid en korsning så liiite längre tur blev det och Miraz skötte sig för det. Hon gick där jag bad henne och var väldigt lugn idag.


Blev ett bakslag som sist, men vi klarade av det och hon skötte sig efteråt.

Jag känner att det är dax att träna på att kunna stanna och stå still tills man ber henne gå igen. Hon kan det, men har nu börjat fjanta och testa mig skulle jag tro?


Så idag blev det lite sådana prover, stannade henne vilket tog en stund då hon ville gå direkt efter. Men sen gick hon på framåt när jag bad henne. Sen andra gången kom det, hon tittar alltid bak på mig när hon insett att hon ska stå still, och när jag ber henne snällt att gå fram så står hon kvar och vägrar gå, då ruskar jag lite på tömmarna och då började hon sparka med bakbenen och backa bakåt, jag har för kort spö så jag kunde inte annat än smacka och ruska med tömmarna för att få henne framåt igen och hon gav sig väldigt snabbt!


Sen provade vi några ggr till och det gick suveränt. Hon verkar förstå vad jag vill MEN hon testar iaf vid vissa lägen. Drygskåp!


När vi kom hem så var det nästa hästs tur, lilla söta Sakura!

Hon kom gärna med mig in i stallet.


Vi red ut för att jobba en del, vilket gick strålande. Otroligt jävla pigg bara, trippade fram när jag försökte jobba henne ner i form i skritten = jävligt drygt. haha


Sen övade vi en massa galopp vilket gick bajs, helt ärligt!

Hon vägrade att ta höger galopp för mig idag, hon tog gång på gång vänster.


Sen strax innan Lönnemossa fick hon in en klockrent högergalopp och den var riktigt fin, ojämn och ostadig men hon galopperade.

Saktade av och provade igen och nej åter igen vänster galopp :/


Sen fick det bli skritt ett tag och sen provade jag igen på en kort väg, provade då att ta vänster galopp och hon tog den, provade höger och hon tog vänster. Vände då om och bad om vänster och hon tog HÖGER, stannade och provade igen och åter igen var det häger.


Stannade och tog då höger och då tog hon äntligen HÖGER! Jippi!!

Fick hon skritt på lång tygel ett bra tag fram tills sista backen mellan åkrarna vid oss då provade jag en sista gång höger galopp och den SATT =D

Så höger galopp hela vägen upp och hon var såååååå duktig =D


Hon jobbade på ruskigt bra, blev mycket jobb för henne i och med strulet med galoppfattningarna, vi tog även kort galopp upp för en jäkligt brant backe två ggr. (backen när man rider lång långa vägen, där jag red vilse). 

Nerför trippa hon i stort sätt, jävlar vad tösen var pigg!

Väl hemma var hon lite svettig men hon kunde definitivt ha kunnat varit mer svettig.


Belönades med god kraft :)

Hon bara ääääälskar B-vitaminen också, hihii


Nu är jag äntligen hemma och jag ska slappa och käka gott gott <3

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards