sakura

Alla inlägg den 8 april 2012

Av Malin - 8 april 2012 20:06

Påskhelgen har gått väldigt snabbt, inte så kul för jag vill ha mer ledigt :p haha


Igår var jag ut och mocka och fixade vatten, Miraz fick komma ut och lukta på transporten en sväng också och den var lite läskig men det gick bra, iaf bakifrån. Där var den inte läskig alls!


Sen blev det heldag ute i Kniva hos Svärfar med karln brors familj, middag, efterrätt och massa godis. Även raketer smällde vi av och skickade även iväg en sådan där vit ballong eller vad man kallar dom? :p Hahahaha


Idag har jag hunnit med en massa helt otroligt!

Åkte ut vid halv 1 till stallet, fick börja med att fixa vatten åt törstiga hästar för det var bara lite is och pyyttelite vatten i baljan... 


Sedan tog jag in Miraz och borste av henne ordentligt, gud så duktig hon var med benen idag :D Nu är bakbenen lite mer läskiga än fram, vette tusan vad hon sysslar med? Sedan såg jag otroligt fina märken efter broddar på rumpan :( Tur nog inte så djupa!!


La på tömkörningsgjorden, sket i tränset idag och körde bara grimman (tränset sitter ju annars bara under grimman för att vänja henne vid bettet). 


Sen stack vi iväg den vanliga vägen och det gick super :) I början, tror det var 2 ggr försökte hon gå in i skogen men sen höll hon sig på stigen utan problem och var riktigt duktig!

På ungefär samma ställe, när man börjar närma sig hemåt så ska hon alltid börja trippa en del, men hon lyssna även super där när jag vad henne sakta av till skritt, drygt att ha henne trippande om man säger så :p Och sen är det inget jag bett om!


Så jag är riktigt stolt för dagen =D


Efter det blev det en tripp tillsammans med Amelia och Sarah till Vika, där Amelia skulle prova en häst!

Gemma har ägt den havlt tillsammans med en vän förut men nu äger bara vännen den och hästen står hos Gemma nu.


Så vi åkte dit, hon fick se Feffe bli longerad i alla gångarter och dom såg riktigt trevliga ut, lugn och harmonisk och lättarbetat där den delen.

Sen fick hon se lite löshoppning vilket såg himla fint ut också, man ser att han inte riktigt är igång för stunden, men han visa stor potensial på en gång!


Efter det fick Amelia rida runt lite i paddocken i skritt medans G fotade lite ;)

Och ägaren gjorde sig klar och hoppa upp på andra hästen, dom skulle nämligen ut på en liten ridtur tillsammans.


Amelia lyste upp, jag tror hon blev väldigt kär.

Men hon ska ut och rida han mer, sen får man se.


Tror ägaren gärna ville lämna ut han på prov först också och det är ju kanon!
Men av det man hört och sett så verkar han inte vara något problem, utan en helt underbar 6 årig valack som passar Amelia galant!


Blir en kanon hopphäst för henne helt ärligt!

LYCKA TILL AMELIA!


Efter det så var det ridtur på hemmaplan, jag och Amelia tog en tur och vi provade en ny väg som vi pratat om och ja den var skitmysig verkligen, tills vi mötte ett tåg och skrämde slag på mig och hästarna :o Man hörde det inte alls.


Men det gick bra, vi red också så vi fick vända :p Hahaha ovanligt när det gäller oss och nya vägar ;)


Valde sedan att gå över rälsen och jävlar vad trevligt... Bra ridväg!

Den blir det absolut fler ggr och jag vill gärna prova andra hållet vid korsningen på grusvägen (den grusväg där vi fick "vända" för det blev återvändsgränd).


Jag hamnade också under Sakura idag, verkar gilla det där ;) Nejdå, jag ramlade absolut inte av utan vi kom fram till ett riktigt läskigt vattenställe där det var ett ganska djupt och brett hål med vatten såklart rinnande ;)


Skitläskigt tyckte Sakura och försökte vände några ggr, jag hoppade av för jag tänkte då inte sitta kvar och hoppa över :o Hua!!


Och när jag kommit ner på marken passar Sakura på och vänder sig om och ska åt andra hållet vilket slutar med att jag tappar balansen och åker omkull och får henne över mig!

Jag säger bara en sak, vill man ha en häst över sig så är det SAKURA. Hon gör nämligen allt i sin makt för att INTE sätta ner fossingarna på matte, sötnosen!


Så det gick bara bra och vi tog oss över det läskiga hålet också!


Väl hemma så tog vi av alla broddar också, Pillan trodde jag dom hade plockat bort dom på för länge sen eftersom hon rids mer osv, men det hade dom ej så alla utom en brodd fick vi bort för den som blev kvar var så otroligt nernött :/ Väldigt dumt!


Full dag med andra ord, imorgon blir det lite lugnare ;)

Bland annat promenad med Miraz tror jag och sen en lugnare kortare tur med Sakura! 

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards