sakura

Alla inlägg under april 2012

Av Malin - 12 april 2012 18:46

Wiiiiiieee, har haft världens bästa dressyrpass idag!!  


Sarah var i stallet när jag kom dit, hon stod och borsta Pillan.

Så jag började med att sopa stallet och stängde boxdörrarna så det var fräscht i stallet när Sakura skulle in.


Sen kom Amelia och Sanny, så Amelia visade runt där och sådant!

Himla kul, Amelia är riktigt kär i Feffe och som det ser ut nu så kommer han komma hem på prov inom ganska kort tid (så fort dom får gå ute dygnet runt) eftersom vi ej har plats för en till häst i ligghallen.


Så i början av Maj kanske han kommer om allt går som det ska nu ;)

Jag är riktigt glad för Amelia, han är verkligen DEN rätta hästen för henne så är det bara!


Iaf vi stod och snacka en del efter att Sanny åkt, sen tog jag in bäsen för och göra henne klar för ett dressyrpass. Efter ett tag kommer Amelia inspringandes i stallet och är superglad, och jag menar det verkligen =D


Vi får bygga ligghall!!!   Han hade sagt att det är bara och köra, han sa även i det hörnet som jag och Amelia faktiskt pratat om också, så det var lite kul.

Så nu ska vi verkligen planera ligghallen, köpa virke längre fram och det ska bli så JÄVLA KUL!!


Sen är pluset givetvis att Feffe ev kommer, hon ska ev köpa han och sen har Sanne "köpt" en häst nu också, han ska bara besiktas och går han igenom så kommer han hem till henne och det innebör alltså att det blir en massa rida och en massa ridsällskap. Gud så myyysigt!


Jag är SÅ jävla glad och positiv nu så det finns INGA ord!! Fy fan vad detta satt skönt! Detta gjorde min dag PLUS dressyrpasset.


Amelia var gullig och hängde med mig upp till grusrondellen i skogen, hon tog med kameran dessutom <3

Så det blev en bra framskrittning dit så vi skritta lite innan vi började med traven väl på plats, travade runt i bägge varven en del och sen tog jag höger galopp som satt som gjutet. Kanon!

Hon var riktigt trevlig och arbetsvillig idag, väldigt positiv.


Lät henne skritta av ett tag och bytte sedan varv för att jobba högergaloppen också vilket behövs en massa nu på henne.

Hon tog även den klockrent och superfint, den kändes mycket bättre idag och hon höll den även bättre än igår. Verkligen super kul arbetspass på henne, och Amelia fick väl någon bild och film som jag förhoppningsvis får snart ;) Så det kommer läggas ut om jag är OK med det ;)


Så kika in senare eller imorgon! Hoppas dock på och få det idag.


Vi arbetade inte mycket mer än så för hon gjorde allt så himla fint idag, lyssnade bra.

JAG satt jävligt bra också om jag får säga det själv och Amelia berömde mig faktiskt också vilket var väldigt kul! TACK gumman <3


Så jag kan inte säga ngåot dumt idag, allt är bara så jäääävla bra plus för det fina vädret också, kanonvarmt ute!



Av Malin - 11 april 2012 20:53

Blev inget bloggandes igår för vi hade utan nät heeeeeeela dagen och kvällen, fick tillbaka det någon gång under dagen idag (funkade inte ens i morse). Men å andra sidan hände ingenting speciellt iaf, blev inget stall....


Men idag har jag varit ut på en riktigt trevlig och härlig tur med Sakura, väldigt varmt och skönt ute och inget regn, kom några smådroppar en sväng men ingenting man typ märkte av, väldigt behagligt =D


Vi tog en tur runt Lönnemossa och Sakura visade direkt att hon var pigg och glad, hon gick på som tusan och skulle springa upp för backen mot järnvägen, när vi trava ville hon gäääääärna ta galoppen men ikke sa nikke.

Hon lyssnar sjukt jävla bra alltså och det är jag himla glad för, väldigt lätt för både hand och skänklar!


På vägen mötte vi faror ;) Först gubben med en hand, han stod som vanligt och fixa med ved och slängde och hade sig, suck... Sakura stannade någon gångoch kikade men lyssnade bra på mig iaf, vi kom förbi utan problem och sen kom nästa läskiga sak, efter korna som hon för den delen inte brydde sig i för 5 öre, duktiga tjej

Men därefter stod det ju en lastbil och brumma, och det var skitläskigt. Så pass läskigt så vi fick hålla såååååå mycket avstånd som gick. hahaha


Men det gick även det kanoners, duktiga flicka!


Vi jobbade på en del idag, en del formstyrka, skänkelvikningar i både skritt och trav som gick GALANT som vanligt ;) Kortare och längre trav, alltså tempoväxlingar där.

Sedan jobbade jag galoppfattning en hel del och hålla galoppen hela tiden FAST hon ser stenar/grenar i diket... Vänstern tar hon faktiskt bäst, men det är nog för att jag har enkare för och ta den på något sätt så det blir oftast den.


Men vi jobbade högern också och vi fick till en riktigt fin en som avslutning på slutet och höll den ganska länge, vilken skillnad det var. Man kände verkligen att den inte är lika mycket använd, jätteskillnad så nu blir det en massa högergalopps träning ;)


Sjukt nöjd med dagen, har en väldigt lyhörd häst och arbetsvillig även om hon kan försöka säga sitt ibland men hon gör alltid det bäst och en massa beröm ska hon ha för det!


Imorgon blir det nog en kortare tur med, får se vad vi hittar på.

Har sagt det nu att hon ska hållas igång ordentligt nu, för mycket vila hit och dit och slöhet från min sida!


Får se hur man lägger upp träningen men 3-4dgr ridning/tömkörning samt någon promenad vid hand och/eller NH träning.


Och nu ska vi jobba igång så vi kan börja dressyra snart, vill verkligen komma igång med utbildning utav henne, inriden JA men inte mycket grundad ännu.


Så lycka till åt oss =D


---------------

JUST DET!!!


Har även pratat med Agneta om en nybörjarkurs hos henne i Parelli, hon brukar ha 2 dagars kurser på sin gård och jag frågade om hon inte kunde ha en senare än den hon skrivit ut om i april.

Och nog ordnade hon en till, i slutet av MAJ. MEN, det är då bara över en dag istället och då även för samma summa som för en två dagars kurs. Vet inte hur hon tänkt få med allt som hon får med på två dagar?


Men spännande ska det bli, har längtat som fasen tills detta så nu jädrar SKA jag dit!

Då med Sakura såklart :)


Det får nog vara allt för idag, bjuder på en bild från idag på tösen

 

Av Malin - 9 april 2012 15:52

Som är mindre kul kan jag säga :(


Har inte alls varit ut till hästarna ännu och man känner sig absolut inte pigg på det heller eftersom man har

sådan huvudvärk.


Men däremot har jag varit och kört idag, vi åkte till Ingarvet och körde runt på alla vägar som går i princip ;) Och det gick rusktigt bra! Jag vill inte köra där ännu eftersom JAG blir så stressad och nervös när jag får bilar bakom mig. Men det gick bra, jag fick till och med prova på start i backe några ggr vilket gick väldigt bra =D inge kärringstopp ;)


Så jag är ruksigt nöjd över bilkörningen åtminstone!

Efter det blev det och handla, blev stopp vid donken för lite glass också MUMMA!


Nu har jag nyss diskat och karln ska väl laga mat - korvstroganoff... 


Så om jag tar mig till stallet är en bra fråga, antingen lär jag dra nu eller så blir det efter maten och då hinner kl förmodligen bli för mkt för min del. Och åkåer jag nu, ja då lär karln vänta med och göra maten eller så får jag värma sen när jag kommer hem :/ Blä, nej vi får se hur jag gör!


Ingen panik direkt, hade bara tänkt mig tömkörning av Sakura och promenad vid hand med Miraz, lr promenad med bägge? Nä, skit samma... Jag tror det inte kommer bli av!


Har även pratat med företaget om min transport, upptäckte ju en vägg som är lite lös. Skruvarna/bultarna sitter väääääldigt lös vilket gör att väggen går och rucka lite och det är ju inte så bra om man säger så.

Så vi sa att kan jag inte ordna någon som kan fixa det här hemma så lär jag kommer ner till verkstaden i Västerås och lämna in den. Jag skulle höra av mig väldigt snart iaf!


Så vi får se hur det blir, det betyder alltså att vagnen får inte användas innan för det vill då inte jag, oavsett om det bara är träning... Vill nämligen ha spån i botten och det har jag inte i förens vagnen är FIXAD!


Ha det gott alla <3

Av Malin - 8 april 2012 20:06

Påskhelgen har gått väldigt snabbt, inte så kul för jag vill ha mer ledigt :p haha


Igår var jag ut och mocka och fixade vatten, Miraz fick komma ut och lukta på transporten en sväng också och den var lite läskig men det gick bra, iaf bakifrån. Där var den inte läskig alls!


Sen blev det heldag ute i Kniva hos Svärfar med karln brors familj, middag, efterrätt och massa godis. Även raketer smällde vi av och skickade även iväg en sådan där vit ballong eller vad man kallar dom? :p Hahahaha


Idag har jag hunnit med en massa helt otroligt!

Åkte ut vid halv 1 till stallet, fick börja med att fixa vatten åt törstiga hästar för det var bara lite is och pyyttelite vatten i baljan... 


Sedan tog jag in Miraz och borste av henne ordentligt, gud så duktig hon var med benen idag :D Nu är bakbenen lite mer läskiga än fram, vette tusan vad hon sysslar med? Sedan såg jag otroligt fina märken efter broddar på rumpan :( Tur nog inte så djupa!!


La på tömkörningsgjorden, sket i tränset idag och körde bara grimman (tränset sitter ju annars bara under grimman för att vänja henne vid bettet). 


Sen stack vi iväg den vanliga vägen och det gick super :) I början, tror det var 2 ggr försökte hon gå in i skogen men sen höll hon sig på stigen utan problem och var riktigt duktig!

På ungefär samma ställe, när man börjar närma sig hemåt så ska hon alltid börja trippa en del, men hon lyssna även super där när jag vad henne sakta av till skritt, drygt att ha henne trippande om man säger så :p Och sen är det inget jag bett om!


Så jag är riktigt stolt för dagen =D


Efter det blev det en tripp tillsammans med Amelia och Sarah till Vika, där Amelia skulle prova en häst!

Gemma har ägt den havlt tillsammans med en vän förut men nu äger bara vännen den och hästen står hos Gemma nu.


Så vi åkte dit, hon fick se Feffe bli longerad i alla gångarter och dom såg riktigt trevliga ut, lugn och harmonisk och lättarbetat där den delen.

Sen fick hon se lite löshoppning vilket såg himla fint ut också, man ser att han inte riktigt är igång för stunden, men han visa stor potensial på en gång!


Efter det fick Amelia rida runt lite i paddocken i skritt medans G fotade lite ;)

Och ägaren gjorde sig klar och hoppa upp på andra hästen, dom skulle nämligen ut på en liten ridtur tillsammans.


Amelia lyste upp, jag tror hon blev väldigt kär.

Men hon ska ut och rida han mer, sen får man se.


Tror ägaren gärna ville lämna ut han på prov först också och det är ju kanon!
Men av det man hört och sett så verkar han inte vara något problem, utan en helt underbar 6 årig valack som passar Amelia galant!


Blir en kanon hopphäst för henne helt ärligt!

LYCKA TILL AMELIA!


Efter det så var det ridtur på hemmaplan, jag och Amelia tog en tur och vi provade en ny väg som vi pratat om och ja den var skitmysig verkligen, tills vi mötte ett tåg och skrämde slag på mig och hästarna :o Man hörde det inte alls.


Men det gick bra, vi red också så vi fick vända :p Hahaha ovanligt när det gäller oss och nya vägar ;)


Valde sedan att gå över rälsen och jävlar vad trevligt... Bra ridväg!

Den blir det absolut fler ggr och jag vill gärna prova andra hållet vid korsningen på grusvägen (den grusväg där vi fick "vända" för det blev återvändsgränd).


Jag hamnade också under Sakura idag, verkar gilla det där ;) Nejdå, jag ramlade absolut inte av utan vi kom fram till ett riktigt läskigt vattenställe där det var ett ganska djupt och brett hål med vatten såklart rinnande ;)


Skitläskigt tyckte Sakura och försökte vände några ggr, jag hoppade av för jag tänkte då inte sitta kvar och hoppa över :o Hua!!


Och när jag kommit ner på marken passar Sakura på och vänder sig om och ska åt andra hållet vilket slutar med att jag tappar balansen och åker omkull och får henne över mig!

Jag säger bara en sak, vill man ha en häst över sig så är det SAKURA. Hon gör nämligen allt i sin makt för att INTE sätta ner fossingarna på matte, sötnosen!


Så det gick bara bra och vi tog oss över det läskiga hålet också!


Väl hemma så tog vi av alla broddar också, Pillan trodde jag dom hade plockat bort dom på för länge sen eftersom hon rids mer osv, men det hade dom ej så alla utom en brodd fick vi bort för den som blev kvar var så otroligt nernött :/ Väldigt dumt!


Full dag med andra ord, imorgon blir det lite lugnare ;)

Bland annat promenad med Miraz tror jag och sen en lugnare kortare tur med Sakura! 

Av Malin - 6 april 2012 20:31

MIN transport!


Det blev en Värmlandsvagn classic -97, den som jag pratat lite smått om här inne :)

Och ska jag vara ärlig så såg den INTE ut som på bilden jag fått när vi kom dit. Jag blev så otroligt missnöjd och besviken så det heter duga. Förbannad till och med. HAHA


Men under tiden hem så svalna det en del, den såg inte ut som den på bilden dels för att den är så enormt skitig. Alltså jag vet inte vad dom gjort med den från det att dom fotat den för den var HEMSK... Sen finns det en del fix, det är ju nött på trät på vissa kanter där bak, sen fanns det något litet nött fram också och såklart en del rost. Men ska försöka tvätta av den ordentligt och ev måla om lite för och se om det blir någe bättre!


Det känns bra, jag har en EGEN transport dessutom helt nytt golv i den, en helt ny vägg samt en bättre begagnad vägg, ny mellanvägg och nya gångjärn till bakluckan! Fick dessutom nya bommar bak!


Blev stallet också efteråt, var knappt något och mocka så jag satt utanför stallet på mina pallar och käkade en macka och drack cola samtidigt som jag kikade på hästarna, solen lyste så varmt och skönt där man satt. underbart!


Amelia kom också ut efter ett tag så vi pratade en massa om allt möjligt faktiskt!


Bland annat om att vi ska och kika på en häst på söndag, spännande måste jag säga. Såg himla trevlig ut, övervuxen ponny, valack 6år ca 160cm hög. Mycket riden och även hoppad men inte mycket aktiverad senaste månaden pga tidbrist, därav som säljaren säljer honom.


Så vi får se vad han är för något!!


Jag hade planerat en massa ridning nu under ledigheten men jag vet fan inte om det kommer hinnas med, vi fick ju veta igår att Davids bror och familj skulle komma upp idag, så vi har redan varit och träffat dom och fikat och käkat osv.


Imorgon ska vi ut och träffa dom igen, så ja man får helt enkelt se!

Tänk, det är redan LÖRDAG imorgon. Fan vad tiden ska gå fort när man är ledig :(


Här är transporten och det är alltså en gammal bild. Nu är sidoväggen bytt på denna sida man ser så den är helvit istället. Får se hur jag gör med resten om man får måla om allt lr något.


  

Av Malin - 5 april 2012 16:42

Deras FÖRSTA hoppträning på banan gjordes alltså igår :)


Och det gick sjukt bra, Sakura visade redan när vi lämnade gården att hon var taggad, dom började med att skritta över bommar och sedan tog dom även det i trav och så småningom hoppade dom ett litet hinder några ggr från bägge sidor.


Sakura skötte sig strålande, tog allt med ro. Riktigt lugn och lyssnade bra, inget stress/jäkt här inte. Såg ut som hon hållt på med det där i flera år, haha


Amelia var riktigt duktig och dom var ett bra lag, med mer träning så kommer dom ÄGA tävlingarna ;) Iaf med det lugnet Sakura har!!


Bjuder på lite bilder och en film :)


           




    

Av Malin - 3 april 2012 19:52

Tisdag och vad brukar man säga/tycka??? Läääängsta och segaste dagen på hela veckan, men det rullade på hyfsat bra idag. Man hade och göra hela tiden och det gjorde nog saken. :)


Tvättat idag samt städat ur lite i köket så nu blir det skroten någon dag, gud så skönt!


Var ut till stallet efter tvätten, fixade vatten först och sedan tog jag in lillfisen och storborsta henne =D Sedan tog jag och mätte henne också, nu stod hon inte helt still men hon är omkring 142cm fram och 144cm bak = Liten D-Ponny :) Min lilla flicka börjar bli stor nu :)


När hon var klar så hämtade jag in nästa, och Sakura ville verkligen inte stå still inne men det gick väl. Storborsta även henne och det var skönt men gud vad hon håller på nu för tiden. Vägrar stå still, har hon så mycket spring i benen eller vad pysslar bruden med???

Mätte även henne och även hon har vuxit! Hon mäter nu ca 155 fram och 156 bak, hon stod hyfsat still men rörde sig emellanåt så tyvärr inga exakta mått. Men det varierade mellan 155-156 så...


Jösses, hon har blivit stor! Nu får hon inte växa mer!!! ;)


Efter det så sopa jag ur gången och sen blev det lite bus i hagen och jag passade på och fota lite =D

Tyvärr många bilder som gick åt papperskorgen men fick några iaf...

Slänger in dom som blev OK!


                                         

Av Malin - 1 april 2012 21:00

Inte mycket som hänt idag faktiskt.

Amelia och jag sa hoppning idag, men eftersom jag aldrig hörde av henne på förmiddagen eller eftermiddagen så kände jag bara för att det riktigt lugnt i och med att jag har haft så enormt ont i min kropp. Axlar, armar, benet och min stortå :/ Sedan även huvudet, har två tryckpunkter som gör förbannat ont. Detta fall gjorde bra ifrån sig. haha


Red förbi där igår med Amelia och alltså det var fan två stenar där jag föll så ja, huvudet först och sen vet jag inte så mycket mer. Kan ha gjort en kullerbytta eller hamnat snett, jag vet ej.. Ont har jag överallt och det kan jag förstå i och med dom där jävla stenarna!!!


Vilket fall som helst, vi såg hockeyn idag, Färjestad-Brynäs som sluta med 0-3 = SKITMATCH... 
Jag är så besviken på Färjestad så jag vet inte vad, dom var slöa som satan och ansträngde sig inte alls. Fanns vissa stunder i slutet av perioderna dom kom an men nej.. Värdelös match alltså och tyvärr, finns ingen chans att dom vinner resterande omgångar så jag hoppas dom verkligen kommer ligga i till nästa säsong!


Efter det så sa jag till att nu drar vi och kör lite bil, och så blev det och det gick faktiskt väldigt bra.. Eftersom jag är så seg på att komma iväg från stillastående, detta med att hitta dragläge och allt så övar vi nu mycket på det. Och det gick bra faktiskt. Lika så att backa :)


Så vi har sagt nu att vi får fan ligga i nu, för jag vill verkligen få denna skit gjord längre fram. Men jag tänker samtidigt inte stressa fram, jag har sagt att jag inte vill ut på vägarna förens jag verkligen känner att det går, ok upp till hoppbacken går an för där är det sällan man får massa trafik efter sig iaf.


Så jag är kanon nöjd med körningen idag :)


Sen har man lagat mat och duschat, nu blir det att bara ta det lugnt tills det är dax för sängen, nu väntas det två veckor med 4 arbetsdagar, mycket najs!

Sedan en full vecka och sen 3 dagars vecka för sen drar vi till sälen ;) Om det blir av? :p


Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards