sakura

Alla inlägg under september 2015

Av Malin - 14 september 2015 21:27

Kan man lugnt säga!


Idag tog jag och Miraz oss en skrittur, första ridturen sen hältan 20:e augusti och det gick super bra. Pigg och framåt men höll sig på mattan. 
Efter gårdagens longering där hon for omkring emellanåt så var jag nästan orolig för att det skulle bli något sådant idag med men ikke sa nikke.


Kändes helt underbart att äntligen sitta på ryggen igen <3


Sakura är också riktigt jäkla pigg nu, hon brallade till i lilla nedförsbacken vid lilla stallet idag när jag tog in henne så hon var på väg och ramla omkull :p Hon gjorde något hopp och vred hela kroppen och lär ha landat på ena bootsen för det såg ut som om hon skulle välta omkull... Haha såg sjukt kul ut!


Protester till att gå in i stallet idag med, hon blev antagligen sur över att jag verkade hovarna igår :p Men fick hjälp av en annan som lockade med morötter HAHA

Först vägrade hon sätt EN hov på stallgången så hela kroppen var utanför medans halsen blev läääängre och läääängre efter den där morotsbiten. Såg ut som hon skulle tippa framåt om hon inte klev ett tag fram.


Till slut gav hon med sig och se så bra det gick sen! Skithäst! :p


Idag la jag i klet i hålväggen vid tån bak, får hoppas den lägger sig snabbt!


 

Av Malin - 13 september 2015 18:15

Idag verkade jag till hovarna på Sakura och det gick väl ganska bra, svettigt som vanligt och lite mer ryck och slit från hennes sida men tycker det gick bra trots allt. Hade kunnat vara värre!


Sedan fick hon lite borstning givetvis vilket hon njöt av.

Men man märker att hon vill mer nu, hon vill även inte stå själv i den lilla sjukhagen längre heller, vilket man kan förstå eftersom hon faktiskt är frisk!


Men imorgon är det dags, då skajag ringa Ingela och då får vi domen  med hur det ser ut med allt. Får hon komma tillbaka till lösdriften igen eller vill hon ha henne i en annan hage tills det blivit ännu bättre? Tja vi får se helt enkelt.


Jag lär nog ev prova och köpa ett par nya boots i en stl mindre, iaf om hon ska ridas/promenras i dessa och i stort sätt gå med dom på sig länge till. Det blev lite bättre med extra sulor i men det glappar givetvis fortfarande, fungerar i box och sjukhage men ska hon få ut i större och röra sig mer, springa osv så lär dom nog sitta lite bättre!


Så ska få karln och åka en säng imorgon lr i övermorgon.


-------------------

Med Miraz blev det lite fix och don och sedan gick vi upp för att longera, hade tänkt ta fram lite saker på banan för och leka med henne också men det var en annan där och provade sadlar så ville inte störa henne.
Sen hann kl bli så himla mycket med.


Så vi gick upp till sommarhagen och longerade där, och nu är hon äntligen helt REN i gångarterna :D Ingenting syns och det känns så himla skönt alltså.


Äntligen får man börja rida henne!

Wiihoo =D


Lite bilder från i torsdags ;)


         

Av Malin - 12 september 2015 21:24

Jösses, dagar går fort nu alltså och 8 dagar sedan Sakura började visa hältan lite svagt och 1v sedan hon knappt kunde gå framåt :(


Men idag är hon haltfri, pigg och framåt. Väldigt hungrig men det går bra med det portioner hon får. Inga sura miner = nöjd häst och det är BRA!


Sockan hade åkt ner på henne såklart, misstänkte att den inte skulle sitta kvar så nu är hon utan i bootsen. Däremot var jag och älskling och köpte nya sulor och sedan skydd för hoven/ballarna upp mot kotan så nu har hon dom och jag tror det blev lite bättre. Får se imorgon hur det ser ut. 

Men det kändes bättre!


Sedan blev det lite fix med gull Miraz också, och en superkort promenad för mer hann jag tyvärr inte förens sista bussen gick hemåt.


Varit på tävling med Moa idag och därför blev det så sent ut till stallet.. 

Imorgon skall jag dock upp runt 13-14 så det blir bra, då hinner jag hem och vila mig inför jobbet också.


Ska jobba hel vecka och det känns bra!


Någon ny bild från idag, två på Miraz och en på Prince <3


     

Av Malin - 11 september 2015 19:12

Idag åkte gipsbandaget av och vilken pärs och få av det :o Jösses!
Den där klisterlindan dom satte på som extra skydd lossnar inte nej och det går knappt och skära/klippa i.


Men med lite hjälp fick jag av det, skönt!


Hoven ser riktigt fin ut, lika så hålväggen. Dom har ju verkat upp den så det är ganska stort område som är öppet och detta skall nu hållas så rent som möjligt för att undvika att skit kommer in och ev gör det värre igen. Fler hovbölder vill vi inte ha och vi vill inte att det ska börja ta om och bli värre med bärrandsröta tex.


Så hon kommer få gå kvar i sjukhage hela helgen, sen på måndag skall jag ringa om en uppdatering till veterinären så får vi se vad hon säger.

Jag hoppas att hon kommer få gå ut i större hage från nästa vecka, problemet då är dock vart hon skall få gå eftersom hon inte ska stå i en för lerig/blöt hage fortfarande. Och bootsen skall sitta på fortfarande också!


Vi får se vad som sägs, jag hoppas även få börja gå ut och gå promenader med henne och så småningom rida! Tror hon behöver det för nu är hon uttråkad HAHA...

Är väl hyfsat nöjd när hon har mat åtminstone.


--------------------------

Miraz fick lite borstning och mat, blev ingen promenad idag.


Får se vad morgondagen erbjuder sig.

Som det verkar ska jag iväg på dressyrtävling med Moa under dagen så det får bli hästarna efter det. Runt 16 tiden.



Av Malin - 10 september 2015 20:28

Idag blev det en riktigt trevlig och mysig promenad med Miraz, Acka och Cascada hängde med ut idag igen och det är riktigt trevligt. 


Vi gick in i skogen och över lite broar och grästag, upp och nerför och olika terränger. Stannade till och plockade en del blåbär och käkade också, mums vad goda dom var =D Vissa var så pass så det bara vattnade sig i munnen.


Vi var ute ca 40-45min, avslutade med och gå över en bom på gräset. 

Cascada är tydligen lite bomrädd så vi passade på och visa att det inte alls är farligt och hon var så himla duktig tjejen. Det var kul och se =D Från att vara skeptisk och inte vilja riktigt till att sedan nästan bara kliva över!


Sedan blev det lite fix med hovarna som vanligt och mat innanhon fick gå ut.


Mockade och fixade sedan till Sakura, gick upp och gav em hö till henne och passade på och mocka ur sjukhagen också. Sedan borstade jag av henne och fixade hovarna, sen fick hon flugmedel. Fan vad knott det är där uppe vid sjukhagen. 


Allt går bra med henne, imorgon ska jag ta bort gipset, ser jag fram emot enormt mycket. Hoppas bara jag slipper köpa nya boots åt henne bara. Hon har slitit ner dom lite väl nu under sommaren och ger nu tillskott så det ska få fart på hovarna och bli fina igen men bootsen är lite stora nu på henne (perfekt med gips på) men det skall hon ej gå med hela tiden så får se hur det går.


Hon ska ha strumpa på sig för att minska skit som kommer åt trots boots på, om det hjälper skulle det vara bra men annars lär jag se om det blir bättre med nya.
Ska komma ihåg och mäta hovarna imorgon och se hur stl ligger nu. 


Fotade lite med kameran idag men minneskortet vill inte riktigt funka i min dator så måste kolla intällningar men orkar fasen inte det nu så blev det några bra bilder så får dom komma imorgon kanske.



Av Malin - 9 september 2015 20:58

En aningen tjatigt med rubriken men då har jag iaf något att skriva där :p haha


Sakura verkar väldigt nöjd med sin sjukhage, men hälsar gärna när man kommer och går där eller skriker när någon annan häst går förbi osv. Men annars ganska nöjd, dock är det en massa knott där så måste köpa flygmedel, mitt är nästan slut såklart.


Trodde inte man skulle behöva köpa något mer nu men tydligen. *Grr*


Tog ner och borstade av och gjorde rent hovarna på S när jag hade gjort klart allt. Det var skönt tyckte hon =) Nu börjar hon även acceptera att man får lyfta den onda hoven mer normalt, men lite stret dock inget farligt, så hon inser nog att vi är klara med djävulskapet!


Sedan fick hon gå upp i sin hage igen och käka lite mat.


Mötte upp A när jag hade lämnat Sakura och så fixade vi vid lösdriften, tog ut våra hästar och gjorde dom klara för en liten promenad. 


Idag blev  det en betydligt längre runda, ca 15-20min MAX på asfalt/grus och mjukare underlag. Inga problem alls, såg inte ens det där lilla osäkra i steget som igår, stelheten lr vad det var. Hon var riktigt fin och framåt.

Vi mötte lastbil på avstånd på väg ut, hon tittade bara på den. Sen på vägen hem så får vi givetvis möte av en stor låtande lastbild och eftersom jag vet att Miraz ibland får damp på större och låtande fordon (ibland t.o.m bilar) så valde vi och gå ner lite i diket (gjorde den andra med för hennes är inte heller så trafiksäker tydligen).

Men ingen av dom brydde sig, rörde inte ens en fena. Miraz stod och kikade nyfiket och jag berömde massor, hon brukar kunna fnysa lite lr röra sig åt sidan osv. Men ingenting, så nöjd över henne och då går hon inte ens hårt nu. Typ 5-10min promenad någon gång ibland för att få komma ut på lite hårdare underlag.

Sen blev det fix och don med hovarna innan hon fick lite käk och sen ut i hagen.
Efter det kikade jag och A på när H red Cascada en sväng på banan också, så fina.


Sen blev det lite fika innan vi for hemåt.


Vid 19 tiden åkte jag tillbaka för och kvälla hästarna, gick bra och ta in alla. Hoppas allt blev rätt nu ;) Haha


Så nu är det lite slapp här hemma innan jag ska krypa till kojs.
Snart är Sakuras två boots jag har här hemma klara, ska såga bort två brodd till sedan ska det bara tätat i hålen så det inte kommer inte skit/vatten genom där.


Sen är det bara två till (dom som är i stallet varav den ena hon har på sig nu). Suck!


Godnatt 

Av Malin - 8 september 2015 21:08

Efter att vet tömt bölden och Sakura var mycket piggare idag, hältan var dock inte helt borta utan hon visar lite granna men inte alls mycket. Kan mycket väl vara pga att dom verka upp hovväggen osv med, tror dom kom åt hovköttet så det blödde ju en del så det kan vara sådant eller lite efterkänn alt även klumpigt med gipsbandaget.


Men jag testade iaf mina boots idag över bandaget och det gick faktiskt väldigt bra, dock glappar den andra lite granna så lär nog fixa det på något vis. Hennes hovar lär ha krympt vad fan :S


Så eftersom dom passade så fick hon gå ut till sjukhagen, egentligen tänkte jag låta henne stå där tills jag var klar med Miraz men sen kände jag att lika bra och låta henne vara ute där medans det är fint och hon får vara ute!


Med Miraz blev det en liten promenad och lite käka gräs, hon är lite stel i höger fram och givetvis blir man orolig att det är något men det är nog bara känn för allt som varit. Så vi fortsätter som vi gjort. 


Fick lov att verka upp lite vid hålväggen idag med, kom inte åt och göra rent då hoven vuxit lite och det blivit tajt lr något. Och det är givetvis inte bra.


Får se vad vi hittar på imorgon, funderar på och gå upp till banan och leka lite med henne =D


     

Av Malin - 8 september 2015 00:43

Ibland vill det sig inte som man själv vill och idag var väl en sådan dag även om jag är helt nöjd med dagen!

Åkte ut till halv 1 till Sakura idag, hon fick lite hö då medans jag hämtade lite kraft borta vid ligghallen åt henne.

Tog sedan ut henne och tempa, låg på 37.6 då så den hade gått ner lite till från morgonen när C kollade henne plus även gick lite med henne (lite mindre halt då) och lika så när jag var ut vid lunch.

Tog sedan av bandaget på hoven och inget som hade kommit ut idag heller, trots att tempen sjunkit så pass mycket under natten.

Började sedan att göra ren alla hovar och tog böldhoven sist, det gick riktigt bra faktiskt, inte för min rygg och armar så fick ta en del pauser men det gick!

Tog in henne i stallet sen och satte på nytt bandage, gick riktigt bra!

Sen fick hon snällt vänta medans jag mockade, under tiden jag gjorde det så fick jag höra att veterinären skulle komma och kolla en annans häst så började genast fundera på om man skulle passa på och fråga henne om hon har tid för och kolla Sakura med då.

Men jag hann fixa vatten, ge kraft och hö till Sakura innan vet kom och hon kunde givetvis hjälpa till.

Jon hade även en lärling med idag som tur nog även var Hovis så det var bara ett stort plus i kanten med allt.

Vi började med och söva henne direkt eftersom vi inte får komma i närheten annars av hoven mer än bandagera den i stort sätt.

Och jovisst, dom fick hål på bölden som satt ihopkopplad med hålväggen givetvis, antagligen har stenen gjort någon spricka där skit samlats utan att jag sett/märkt det när jag gjort ren hålväggen.

Dom karva även upp hålväggen en bit för att släppa in luft och för att det ska bli lättar för mig och hålla det rent sen.

Sedan la dom gift om hoven och Linda in den kraftig så hon inte ska skrapa sönder det då det ska sitta någon dag nu.

Sen ska jag får ut en specialist hovslagare för nu får inte vem som helst verka/sköta om hålväggar och Sakuras hålvägg har gått över till bärrandsröta dessutom så därför lär han komma.

Får ev bli skor fram tills detta läkt ut, eller gå med boots ute, men hon ska undvika lerigt/blött underlag, hur det nu ska gå under hösten!
Det var stora nackdelen!

Men i övrigt så borde hon må bättre imorgon, så vi får se!
Hoppas även denna Hovis har tid och komma ut snarast med så man får veta hur pass illa det är med börransrötan.

Just det, vet kommer i samband med han vara med också för och ge lugnande. Toppen! Haha

Boxvila och sen få gå ut i mindre lerfri hage och sen får man se helt enkelt.

Jag är så glad för att dom hade tid och kolla, super glad.

Nu får vi hoppas det bara blir bättre och att inget mer kommer hända!

Sakura fick nyspånad box också, hon måste stå så torrt som möjligt nu.

Sen fick jag lite tid med Miraz som väntat uppenbarligen! Haha
Kom till grinden när hon såg att jag var och sprang där. Söta fian ??

Borta och gjorde henne klar för en promenad, gick runt lite på gården med henne och avslutade sedan med och göra ren hovarna och hon fick kraft.

Blev en lång dag men huvudsaken mina flickor mår bra men måste erkänna att jag haft det jobbigt, så ont i rygg och armar samt revbenen runt lungorna så det har varit jätte jobbigt!

Får se hur länge Sakura kommer få stå på box kanske blir fram tills snön kommer eller tidigare, det återstår och ser helt enkelt!

Men jag ska iaf börja få ta in/utsläpp nu med och det är lite pirrigt måste jag erkänna, mest för sto och föl som går in/ut från lösdriften också.
Men det ska nog gå bra, det är väldigt snälla hästar alla :)

Någon bild på drogad Sakura och nyspånad box ?
Finaste tjejen, hoppas hon mår bra snart!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards