sakura

Alla inlägg under september 2015

Av Malin - 6 september 2015 22:27

Kan man lätt säga, har haft så ont i ryggen, hela kroppen sen igår med försök att få hål på bölden på Sakura så idag är smärtan tusen ggr värre i kroppen. Bara av att röra mig hugger det i både rygg, ben och armar..


Var först ut vid 12 idag och tempa Sakura samt kollade hur hon såg ut, fortfarande halt om inte lite värre idag faktiskt. Sedan låg febern typ på samma, hade gått ner 0.1 bara.


Mockade, fixade nytt vatten och gav henne lunch så fick hon komma in i boxen igen.


Sedan åkte jag ut vid halv 6 igen, då fick hon lite mer hö och så fick hon vänta ca en timma innan vi hämtade in henne igen för och kolla hur det såg ut i hoven.

Ingenting som hade kommit ut tyvärr och det förstod vi också i och med att hältan fortfarande var kvar och febern.


Så C ville försöka sig på och komma närmare bölden igen och det gick till en början men sen när hon kom för nära så fick Sakura nog, det gör för ont och hon började bråka med oss igen.

Vi försökte verkligen men det gick inte så jag fick lov att gå ut och gå något varv med henne, trots att hon knappt kan gå och vi alla sa det att nu går hon på lite bättre, givetvis inte så stor skillnad med skillnad nog.


Sen in igen och försöka få henne att lyfta hoven så att vi kan lägga ett nytt spritomslag, var väl bråk där först med men till slut gav hon med sig och insåg att vi faktiskt inte skulle försöka gräva mer där det gör ont, tack och lov!


Jävligt dryg och vrång blir hon när hon har ont i hoven tydligen, inte alls kul!


Sen svalka jag av benen eftersom hon var lite tjock i det benet idag och även tjockare på det bak också. Märks att hon måste komma ut och röra sig lite mer nu.


Så håll alla tummar att den kommit ut imorgon, för hennes skull.


C har morgonen så hon skulle vara snäll och ta ut henne och prova gå lite samt tempa henne imorgonbitti så skulle hon sedan höra av sig till mig.

Jag står verkligen i ett BRA stall, otroligt trevliga människor där som hjälps åt med allt och alla runt där.


-----------------------------

Till nästa tjej, Miraz...


Dom hade fått ut två höbalar i hagen idag så dom flesta stod och mumsade i sig hö, några stod i ligghallen och någon käkade gräs.


Men några rop efter Miraz så tog hon sig ner sakta men säkert. Stod uppe vid en bal först, senare hade hon tagit sig till den andra, sedan stod hon vid bron och så ropade jag en sista gång och så kommer hon utan att blinka!


Min finaste tjej alltså <3


Borstade och fixade henne hovar och så fick hon mat, det var vad jag hann med innan C kom till stallet.


Jag fick skjuts av Sanna och Roos till stallet med så dom var med och hälsade på Sakura och Miraz också, Emmie var förtjust men mest i katterna som hon faktiskt fick klappa och prata med =D Goaste lilla flickan <3


Men det där med att klappa/gosa med hästen är inte riktigt där ännu, hon håller hellre lite avstånd just nu.

Får hoppas det ändras snart, hihiii


Sedan har vi hälsat på svärmor och svärfar idag, jag har avmaskat Ozzy.

Fick mig en fin bild på henne idag, innan avmaskningen ;)


 

Av Malin - 5 september 2015 22:34

Jaha, den lilla hälta som man såg igår på Sakura var tusen ggr värre idag när jag kom, fick meddelande från en i stallet om att Sakura var väldigt halt men att hon inte kunde se något annat på henne, stackare :(


Igår visste jag inte om det hade och göra med hålväggen och stenen som satt där i eller om det ev kunde vara en hovböd men hon fick gå ut i hagen igen då hon kunde gå relativt bra.


Idag var det inget snack om saken, jag tänkte direkt hovböld för annars blir dom inte sådär halta direkt pang bom liksom. Sedan kunde hon knappt gå framåt, stackars flickan <3


Tempade henne senare då en tjej i stallet som är lite hovis kom för och hjälpa mig kika om det var en böld och hon hade 39 graders feber stackaren. Så då sa tjejen det att då är det garanterat en hovböld och hon han trycka runt tre ggr och så hittade hon på bölden.


Vi försökte verkligen gräva oss in till den för och få hål på den och få bort det hemska trycket men Sakuras mega starka hovar satte givetvis stopp för det. Hon hade så ont så vi kunde inte fortsätta mer, hon sa ifrån till slut och började bara bråka mer och mer.


Så det fick bli spritomslag som ska sittas på tills imorgon kväll, då ska tjejen hjälpa mig och kika igen och lägga nytt omslag.


Så nu står fröken på boxvila ett par dagar, hon verkar dock inte vara missnöjd då hon får käka massa hö... Och uteboxarna verkar inte vara något hon har emot, hon verkar trivas i dom. Fattar inte denna häst :/


Vi får se hur det ser ut imorgon helt enkelt.


Miraz blev det pyssel och fix med, och sedan en liten promenad ner längs grusvägen vilket var uppskattande men hon ville även försöka käka typ hela tiden :p Hungrig, jovisst!


Nu längtar jag efter att få sitta upp och börja rida igen alltså, så trött på "sjuka" hästar :(


     


...

Av Malin - 4 september 2015 20:30

Idag blev det longering med Miraz på banan vilket gick riktigt bra =D 

Tills hon började  markera lite i höger varv (där det djupa hålväggen sitter) inte i början men det kom lite emellanåt sen efter en stund i traven, ingenting i skritten och inte något i vänster varv.


Så hon markerar lite på böjt spår i traven fortfarande så jag kommer vänta ytterliggare några dagar innan jag sitter upp, det blir ändå tungd med mig på och då trycker det ju mer vilket kan göra det värre igen i värsta fall och det vill vi absolut inte!


Sen Sakura visade lite hälta fram idag, satt en stor sten i hålväggen så misstänker att det antingen är den som legat och tryckt lr så är det en hovböld där inne.

Men släppte ut henne eftersom hon kunde gå relativt bra, var mest på hårt underlag hon haltade till.


Får se hur det ser ut imorgon... Mina hjärtan <3

Av Malin - 3 september 2015 21:20

Eftersom det regnat en hel massa nu, igår var det hela dagen och idag nästan hela dagen, lite uppehåll på eftermiddagen så har båda fått vila nu i två dagar.

Hoppas det är bättre imorgon så man kan rida ut, ska ev longera Miraz då iaf. Hoppas banan godkänner det, beror på hur blöt den är.


Miraz har fått sig smällar på bakbenen, varm och svullen på ena bak och en knöl och hål på andra. Blir ev ett överben på det benet men jag hoppas knölen går ner, men den är rejäl så tveksamt :(

Usch så trött på att det ska vara så stökigt i hagen :(


Och äntligen, 21 september kommer veterinären till gården och då får mina sina tänder fixade, äntligen =D


Mysbild på Miraz och Anja från idag :)


 

Av Malin - 1 september 2015 20:56

Idag var det en ensam dag med Miraz då M hade Sakura :)
Hon tog sig en ridtur i skogen med Sakura.


Sakura svullnad är typ helt borta nu och har bara en knöl vid såret, så det känns skönt. Kan man äntligen komma igång ordentligt igen kanske. Hoppas att inget mer händer nu bara!


Sakura och den nya hästen är ganska kära iaf, och Viktor springer och jagar bort den nya från Sakura, tydligen är hon förbjuden, haha.. Hästar alltså!


Hur som helst, tog en promenad med Miraz idag, upp till beteshagen och gick runt där sedan stannade vi en sväng på banan för jag tänkte att hon kanske ville gå/springa runt där, kunde nästan ha förstått att gräset i kanterna skulle vara mer intressant än att springa runt :p


Så skönt och se att hon är okej nu igen, men vi fortsätter med promenader, ska longera någon dag med för och se tänkte jag. Sedan får man se om man lyckas ta sig upp på ryggen under helgen eller nästa vecka. Längtar =D


Bjuder på lite bilder från igår och idag =D


                


Och en liten film...



 

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards