sakura

Alla inlägg den 8 september 2015

Av Malin - 8 september 2015 21:08

Efter att vet tömt bölden och Sakura var mycket piggare idag, hältan var dock inte helt borta utan hon visar lite granna men inte alls mycket. Kan mycket väl vara pga att dom verka upp hovväggen osv med, tror dom kom åt hovköttet så det blödde ju en del så det kan vara sådant eller lite efterkänn alt även klumpigt med gipsbandaget.


Men jag testade iaf mina boots idag över bandaget och det gick faktiskt väldigt bra, dock glappar den andra lite granna så lär nog fixa det på något vis. Hennes hovar lär ha krympt vad fan :S


Så eftersom dom passade så fick hon gå ut till sjukhagen, egentligen tänkte jag låta henne stå där tills jag var klar med Miraz men sen kände jag att lika bra och låta henne vara ute där medans det är fint och hon får vara ute!


Med Miraz blev det en liten promenad och lite käka gräs, hon är lite stel i höger fram och givetvis blir man orolig att det är något men det är nog bara känn för allt som varit. Så vi fortsätter som vi gjort. 


Fick lov att verka upp lite vid hålväggen idag med, kom inte åt och göra rent då hoven vuxit lite och det blivit tajt lr något. Och det är givetvis inte bra.


Får se vad vi hittar på imorgon, funderar på och gå upp till banan och leka lite med henne =D


     

Av Malin - 8 september 2015 00:43

Ibland vill det sig inte som man själv vill och idag var väl en sådan dag även om jag är helt nöjd med dagen!

Åkte ut till halv 1 till Sakura idag, hon fick lite hö då medans jag hämtade lite kraft borta vid ligghallen åt henne.

Tog sedan ut henne och tempa, låg på 37.6 då så den hade gått ner lite till från morgonen när C kollade henne plus även gick lite med henne (lite mindre halt då) och lika så när jag var ut vid lunch.

Tog sedan av bandaget på hoven och inget som hade kommit ut idag heller, trots att tempen sjunkit så pass mycket under natten.

Började sedan att göra ren alla hovar och tog böldhoven sist, det gick riktigt bra faktiskt, inte för min rygg och armar så fick ta en del pauser men det gick!

Tog in henne i stallet sen och satte på nytt bandage, gick riktigt bra!

Sen fick hon snällt vänta medans jag mockade, under tiden jag gjorde det så fick jag höra att veterinären skulle komma och kolla en annans häst så började genast fundera på om man skulle passa på och fråga henne om hon har tid för och kolla Sakura med då.

Men jag hann fixa vatten, ge kraft och hö till Sakura innan vet kom och hon kunde givetvis hjälpa till.

Jon hade även en lärling med idag som tur nog även var Hovis så det var bara ett stort plus i kanten med allt.

Vi började med och söva henne direkt eftersom vi inte får komma i närheten annars av hoven mer än bandagera den i stort sätt.

Och jovisst, dom fick hål på bölden som satt ihopkopplad med hålväggen givetvis, antagligen har stenen gjort någon spricka där skit samlats utan att jag sett/märkt det när jag gjort ren hålväggen.

Dom karva även upp hålväggen en bit för att släppa in luft och för att det ska bli lättar för mig och hålla det rent sen.

Sedan la dom gift om hoven och Linda in den kraftig så hon inte ska skrapa sönder det då det ska sitta någon dag nu.

Sen ska jag får ut en specialist hovslagare för nu får inte vem som helst verka/sköta om hålväggar och Sakuras hålvägg har gått över till bärrandsröta dessutom så därför lär han komma.

Får ev bli skor fram tills detta läkt ut, eller gå med boots ute, men hon ska undvika lerigt/blött underlag, hur det nu ska gå under hösten!
Det var stora nackdelen!

Men i övrigt så borde hon må bättre imorgon, så vi får se!
Hoppas även denna Hovis har tid och komma ut snarast med så man får veta hur pass illa det är med börransrötan.

Just det, vet kommer i samband med han vara med också för och ge lugnande. Toppen! Haha

Boxvila och sen få gå ut i mindre lerfri hage och sen får man se helt enkelt.

Jag är så glad för att dom hade tid och kolla, super glad.

Nu får vi hoppas det bara blir bättre och att inget mer kommer hända!

Sakura fick nyspånad box också, hon måste stå så torrt som möjligt nu.

Sen fick jag lite tid med Miraz som väntat uppenbarligen! Haha
Kom till grinden när hon såg att jag var och sprang där. Söta fian ??

Borta och gjorde henne klar för en promenad, gick runt lite på gården med henne och avslutade sedan med och göra ren hovarna och hon fick kraft.

Blev en lång dag men huvudsaken mina flickor mår bra men måste erkänna att jag haft det jobbigt, så ont i rygg och armar samt revbenen runt lungorna så det har varit jätte jobbigt!

Får se hur länge Sakura kommer få stå på box kanske blir fram tills snön kommer eller tidigare, det återstår och ser helt enkelt!

Men jag ska iaf börja få ta in/utsläpp nu med och det är lite pirrigt måste jag erkänna, mest för sto och föl som går in/ut från lösdriften också.
Men det ska nog gå bra, det är väldigt snälla hästar alla :)

Någon bild på drogad Sakura och nyspånad box ?
Finaste tjejen, hoppas hon mår bra snart!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards