sakura

Alla inlägg under november 2012

Av Malin - 6 november 2012 19:06

Yes då kommer uppdateringen jag lovade och jag vet inte om det är bra eller dåliga nyheter? Ni får avgöra, själv känner jag lite både och.


Var ut och tog in tösen i morse, fick först ställa mig och mocka eftersom antagligen hon hade varit in och rört runt lite i ena delen = Bara hon som gör det!

Sedan fixade jag vatten och hö, sen fick tösa komma in.


Hon haltade inte alls lika mycket på morgonen, väldigt skönt. Såg precis ut som igår, det vill säga innge svullnad, feber eller värme i benet.


Hovis ringde upp mig på em när hon var klar med henne och det hade gått bra iaf, och hon tror absolut det är en hovböld men hon hittade inte på den med visiteringstången så vi ska "dra" fram den genom att ha lindat in hoven med bomull doppat i varmvatten och sen snurrat på en påse samt lindat med lindor utanför det.

Yes i know, det kommer inte sitta länge men förhoppningsvis så pass så att det drar ut den lite.


Hon kommer tillbaka imorgon kväll och kikar på henne igen, får hoppas jag hinner ut tills dess att hon kommer. Hade varit skönt att vara med :)


Så hon står inne inatt, vilket hon var nöjd med faktiskt, dock är hon absolut ingen rolig boxhäst! Fan vad hon rör runt allt skit i boxen :o 
Har aldrig haft en sådan häst, Pillan skiter på ett ställe likaså Sakura!


Men men, något jobb ska man väl ha? ;)


Däremot har jag problem med morgonfodringen av henne, jag hinner inte ut innan jobbet, eller jo det gör jag men jag hinner inte till jobbet i tid då. Första bussen ut till Hosjö går halv 6 och då är man ute till 6 tiden och den bussen, senast kvart över behöver jag ta för att hinna i tid till jobbet och det gör jag inte ju :( 


Jag har frågat Amelia, får väl se när man får ett svar. Det är då levererat iaf ;) hihii


Aja, ska hoppe in i en dusch nu.. Helt slut efter dagens göra, varit vaken sen 04.45 också ;)

Godnatt!

Av Malin - 5 november 2012 21:07

Kan jag minst sagt säga!


Jag tänkte faktiskt ta en ridtur idag, en liiiten en med Sakura men eftersom jag och älskling åkte runt på ärenden innan vi kom hem (letade gummistövlar bland annat), så blev jag ganska sen ut till stallet.

Och där mockade jag, fixade vatten och rullade ut en ny höbal!


Sedan tog jag in Miraz först av alla, och det var skit med henne :(

Hon haltar på en frambenet och det konstigaste är att jag inte hittar någon svullnad, sår eller att hon har feber. Däremot ser det ut som det sitter långt ner när hon haltar så jag gissar på en hovböld så jag messade hovis och hon tror på det också så hon kommer ut imorgon för att kika på henne. *suck*


Sen nästa in var Pillan, hon hade svullna bakben och det tog evigheter att göra ren benen. Hon var även lite varm och irriterad på höger fram så nu har väl muggen även hittat dit på henne, stackaren :(


Sist in var Sakura och hon hade lite svullna bakben också och det tog lite tid där med och få rent osv men jag lyckades. Dock säger min rygg annat, den klarar inte mer sånt här nu :/ Nu får tamefan den där jävla vintern komma och då menar jag att den ska förfan STANNA också!!!!!!!!


Hm, tillbaka till Sakura!


Tog ut henne på en liten promenad, upp till järnvägen och tillbaka och det behövde nog hon tror jag :o

Jösses vad spring i benen hon hade och rädd för minsta lilla sakerna, haha


Bland annat så på tillbaka vägen kom det en människa med stavar tror jag i skogen, eller eljuspåret då.. Syntes tydligt i lamporna och med sin väst.

Sakura höll koll på henne hela tiden och sen stod kvinnan still där bra jävla länge så när vi var några meter ifrån och skulle svänga ifrån vägen så ställer sig Sakura med svansen rakt upp och låter som en jävla elefant som blåser ut vatten ur snabbeln typ :p HAHA

Föera ggr om så människan lär ju ha undrat varför hästen ställt sig med värsta blicken mot henne och låtit sådär :p HAHAHAHA, sen var det trippel bredvid mig och svansen rakt upp och lite blåsljud emellanåt resten av vägen hem. Himla kul, nja jag säger då det att det var tur jag inte hann rida :p


Promenader nu blir det sen tömkörning och sen kanske ridning ;) HAHA


Aja, uppdaterar läget imorgon.
Lär sova nu för jag ska ut tidigt imorgon och ta in Miraz så att hon står inne när hovis kommer bland annat.

Är det en hovböld så lär hon stå inne i ett par dagar också. Mindre kul... Men det får hon leva med nu om det är så. Om inte hovis vet vad det är så blir det ev vet som får komma ut.... :(

Av Malin - 4 november 2012 21:31

Jaha, nu är det tomt här hemma igen (eller ja min älskling är såklart hemma <3) Men inte min kära lillasyster.


Hon tog tåget hem vid halv 4, först var det sagt att hon skulle åka lastbil med Mica och en till eftersom dom skulle frakta ner en hund till dom. Men det blev ändring där så det blev lite annat.


Jag skulle dessutom ha plockat ner tråd osv tillsammans med Sanne idag, vilket jag helt hade glömt bort tills hennes sms, sen blev allt försent och Michelle hade inga stövlar och inte jag heller för den delen :/ Så det slutade med att Sanne plockade ner all tråd själv, eller med hjälp av en annan jag vet ej?


Så jag ska plocka ner alla stolpar, räkna dom och sen dela upp dom så att jag kan plocka hem mina. Tror jag ev ska sätta upp för åkern nämligen.

Jag vet att det är svindumt att släppa dom på nysådd mark men vad ska jag göra då? Hagen är förjävlig nu igen :(
Eller så gör jag bara som så att jag sätter upp stolpen och sen kanske dom kan gå där en sväng under vinteråret? Hm, jag vet ej...


Vill bara att kylan och snön ska komma nu men det visas såklart mer regn och plusgrader så jag vet inte :(


Fick en uppdatering om att Pillan är tjock i benet, fram. Så antagligen har hon vrickat till det och jag förstår det för man bryter fan nästan benen av sig när man går i hagen på vissa ställen :/


Jaja, kör en update imorgon!

Peace

Av Malin - 2 november 2012 23:34

i blupp. Jag är fortfarande väldigt si sådär faktiskt men det kanske vänder snart?


Idag var jag upp till Manhem för att trixa lite i munnen igen, trodde det skulle gå fort men dom fick för sig att göra både det ena och det andra när jag ändå låg där.

Dom bytte ut till nya bågar både i över och underkäken samt att dom lagade min framtand, den lilla flisa som slog ur i olyckan.


Bågen i överkäken är den sista, så jag är i stort sätt klar i överkäken nu, det är bara en tand som ska korrigeras lite granna men det är satt i bruk nu med hjälp av en gummisnodd som sitter tvärs över. Från en övertand till en undertand :p

Underkäken är väl den som behöver fixas till lite nu eftersom den ligger lite efter överkäken. Men det går riktigt bra framåt och om 1 år är jag av med skiten :) Längtar så!


Till hästarna...

Min älskling var med mig ut igår till stallet så jag fixade bara till stallet och kollade så att mina älsklingar mådde bra :) Dock var det kolsvart ute när vi var ut så jag hade en aningen problem att se precis allt. Urk..
Tur att man har en mobil med lampa, så man iaf ser framför sig ;)


Just nu sitter jag hos min syster och hennes man ute i Svärdsjö tillsammans med Michelle också som varit här ute sen i söndags när vi åkte hit på kalas.


Vi har spelat spel, sett på film och haft det riktigt trevligt idag :)

Imorgon kommer älskling och hämtar oss och då ska det väl handlas till middag som vi ska laga tillsammans med Mica och ev även en vän till henne.

Vi ska även ta oss upp och tända ljus hos mormor tänkte vi.


Men i allt detta så ska jag även ta mig ut och fixa i stallet, spännande hur man ska hinna med allt :o Haha

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards