sakura

Alla inlägg under november 2012

Av Malin - 18 november 2012 18:45

Ja jag åkte ut kvart över 12 till stallet idag eftersom jag skulle hinna med både det ena och det andra idag :)


Först blev iaf att ta in min lillsnutta och borsta av henne, göra ren benen som gick ruskigt bra. Att göra rent med svamp och vatten verkar inte Miraz ha något emot vilket är riktigt skönt! Äntligen hittat ett bra sätt att få hennes nedersta delar på benen rena utan krångel!


Sedan så tog vi en liten promenad, och hon var ruskigt pigg den lilla skiten, men det förstår jag samtidigt. Såg lite stel ut i ena frambenet och hon var lite varm och lite puls, upptäckte att hon fått mugg på det benet :( Min snutta.. Hon som klarat sig bäst från allt har nu fått varit med om hovböld (förmodligen?) och nu mugg.... När ska detta skit ta slut? Inte så länge jag står kvar där ute verkar det som iaf :(


Väl hemma så fick hon komma ut till dom andra två och då var det Sakuras tur att få komma in vilket hon blev glad över :) Dock var hon ganska grinig väl inne (antagligen för att hon var blöt), hon AVSKYR det :p hahaha

Men vi tog oss igenom det och red ut på en lång tur idag.


Runt Lönnemossa blev det MEN, vi skrittade såklart mesta tiden och tog lite trav ibland... Hon var pigg och positiv, lite saker som hon tyckte var läskigt men hon gick förbi med lite övertalning.


Hon var riktigt snäll, den vägen har skrämt mig en del efter vad som hänt lite då när det var så kyligt här en sväng men hon gjorde bra ifrån sig och vid kossorna gick hon utan problem med och på många ställen som hon ibland kan tveka lite på.

Dock fjanta hon på ett ställe där hon ALDRIG fjantat så nog är hon lite knas eller bara enbart rejält pigg så hon inte vet vart hon ska göra av energin :p


Mycket nöjd med den ridturen!

Sen har jag nu tagit ner lilla hagen helt och hållet, när man väl börjar så går det på typ 30-40min ensam. Inte mycket och ta reda på egentligen faktiskt. Tog kanske en timma med och bära alla saker till stallet, blev tre vändor men skit samma.


Sen kom Sanne och hennes karl upp också eftersom dom skulle kolla på balarna, men vi bestämde att jag skulle kolla med David om inte han kunde hjälpa mig med att välta omkull dom iaf så får dom ligga ner väl i hagen. För Sannes karl kunde då putta omkull en av balarna utan problem, den som jag och Sarah inte alls klarade av, vi fick den och gunga ytterst lite bara men inget mer, alla andra satt som gjutet också :/

Så vi får väl se, går det inte så skulle jag höra av mig så skulle han hjälpa mig isåfall.


Jag är ju lite sådan där som vill klara mig själv, så jag frågar inte om hjälp i onödan så detta kändes pinsamt när han kunde välta en helt själv :o Karlar alltså!!


Gick med Sarah bort till pumpen också, hon skulle rida barbacka runt kyrkan så det var trevligt med sällskap! =D


Men vi får ta den där ridturen snart!

Av Malin - 18 november 2012 00:03

Bjuder på lite bilder som jag tog tiden att lägga in på datorn idag :)

Det är från när vi åkte ut till Sanna för att fira hennes födelsedag tillsammans med Petra och barnen också!


                   

Av Malin - 17 november 2012 18:18

Idag åkte jag ut till mina kära flickor på dagen, först läste jag lite bok. Jösses vad den är bra och ser fram emot att läsa tvåan som ligger här bredvid mig! Haha


Iaf, först fick man fixa ut en ny bal, inte lätt så får hoppas dom håller den så den är :/ Jävla störda balar jag fått denna gången :( betydligt blötare och väger dubbelt så mycket som dom man hade innan :( Blir väl säkert betydligt dyrare då också. Men men, huvudsaken dom får mat.

Får se om det löser sig med att få ut dom, Sannes karl ska kika på det och se om han hjälpa till med traktor tex annars får jag öppna och lassa i deras höhäck om dagarna :) Proppa den full!


Tog in Sakura och borstade ren henne och gjorde henne klar för en ridtur, vi red upp i skogen och upp till grusrondellen. Vi red runt där lite löst och träna på ställning coh liste öppna/sluta? Aja, när dom flyttar för framdelen så att säga :p


Sen tog vi några varv vadera i trav också vilket hon verkade tycka var kul, man kände att hon tyckte detta var kul att bara få komma ut igen. Så det kändes toppen :)

Sen red vi hemmåt igen och hon bjöd då på ett hopp så det heter duga, hjälp vad vi flög men jag satt kvar utan problem även om jag hamnade lite i bakåtlut... Hahaha

Märligt eftersom vi gick över på vägen dit men hade väl andra åsikter på vägen hem....


Pussats med Miraz och Pillan också, gud så söta dom är :)
Jag hann dessvärre inte rida Pillan idag heller, trist.. Men snart så!!


Nu ska jag käka lite för att sedan göra mig redo för bio, Breaking dawn part 2, nu jävlar!!
Ska gå med Mica och Joyce och det ska bli så jävla skönt!

Av Malin - 14 november 2012 19:17

Idag blev det ÄNTLIGEN av, en härlig barbackatur! Wiiee


Först rullade jag och Sarah ut en bal i hagen, men jag kan ju säga att dom nya balarna verkligen varierar i stl och tyngd samt blöthet. Dessa nya väger typ dubbelt upp vilket vi inte klarar av att rubba ens :( Skitjobbigt... Eftersom dom är så mjuka så följer dom marken mer än rullar på... Grrr

Det lär jag lösa ganska snarast!


Spån lär köpas hem också, alltid när karln jobbar natt dock... GRRR 


Skit samma, mockade först och sedan fixade ja i ordning min lilla älskling <3 Hennes ben såg betydligt bättre ut också, inte alls lika mycket svullet så det går åt rätt håll, skönt det!

Sedan så tog vi en härlig mystur i skogen, pannlampan var med såklart. Sakura var väldigt pigg och framåt och vaken, hade koll på det mesta kan jag lova, förutom fötterna ibland :p Så pass framåt var hon.


Så nu lär jag nästan försöka komma igång, fast imorgon ska jag tvätta :p OBS!

Blev inget igår nämligen då vi hade så lite tvätt, men nu kör jag lite annat också så det får bli imorgon.


Miraz var pigg och glad också, min sötnos :)
Pillan var en mysig hårig tjej också som man fick mysa lite med!


Sen blev det hemåt, och nu ska jag mysa ner mig med en kopp te framför Halvblod, en bok jag köpte för någon vecka sedan... Var en aningen seg i början men sen ni, då hoppa det igång så jag låg och läste från halv 5 typ tills efter 23 :p HAHA

Ska inte hända idag, får bara bli något kapitel, lär fan lägga mig i tid så trött som jag är om dagarna :/

Av Malin - 12 november 2012 21:02

Idag blev det en promenad med lilla Miraz, gick ner till Sanne och vände i stort sätt för jag tyckte att det såg ut som om hon börjaade halta en sväng men sen gick hon på normalt igen och till och med travade. Jag vette tusan vad hon pysslar med :/ 


Sakura hon fick komma ut en sväng också, men bara på gården för jag ville kolla hennes framben, hon har antagligen blivit sparkad i lördags, för då hade hon en knöl och lite svullen så jag kylde ner det och gick en promenad med henne. Ingen hälta och inge annat än lite svullnad.


Idag var hon lite mer svullen, men jämnsvullen liksom. Men fortfarande inte halt eller dyligt.

Pigg och alert och blev nog lite ledsen när allt gick så fort för henne, inte blev det någe ridning heller. Men tänkte jag skulle ta mig en tur på onsdag, jag ska fan ta mig den tiden och jävlar om mina knän strular!!! Får väl i värsta fall prova en barbackatur i skogen och spänna fast mig ordenligt ;) HAHA


Man märker att hon är pigg, för hon vill så gärna busa vid hand men hon lyssnar såklart på mig! :)

Min lilla bebis <3


Pillan kom in när jag kom också, så hon ville också vara med minsann... :) Sötnosen!


Imorgon står det tvätt på schemat... Men från och med onsdag, då jävlar!! ;)

-7

Av Malin - 9 november 2012 19:25

Var det i morse ungefär så det lär ha varit ännu kallare under nattens gång, verkligen supernajs även om jag avskyr kylan kan jag medge.

Hagen var stenhård idag och hästarna kan knappt gå i allt knöggel, stackare!


Älskling följde med mig ut idag så vi rullade ut en höbal tillsammans och sedan så mockade jag igenom från igår när Sarah mckade lite snabbt och slarvigt som hon själv sa ;) Det var en del kluttar och jag hoppas jag fick allt annars märks det väl imorgon. Dom hade inte gjort av sig med något men dom hade nog sovit inne iaf en såg det ut som.


Dom använder inte ligghallen så himla mycket faktiskt, bara vid ordentliga oväder. Rätt skönt måste jag erkänna.

Alla tre mådde iaf väldigt bra, inga svullna ben och Miraz var lika fin och ohalt så det känns bra.

Nu börjar vattnet få tjockare och tjockare is och jag vill komma på någon idé om att få vattnet att bara få en tunn in över ytan, en som dom själva kan få hål på liksom.


Hittat ett sätt och funderar fasen på att prova det!
Vi får se längre fram.


Till Pillan... Min älskade snutta som jag snart ska sätta igång ordentligt i dressyrandet tänkte jag.
Sarah slutar snart, tror det var 26:e för 27:e skulle nog hämta sin om jag minns rätt? Fy fan vilket minne, jag skäms. Sådant här ska jag då iaf komma ihåg eller hur? *suck*

Jag får helt enkelt fråga henne om detta iaf!


Jag kommer försöka lägga in minst 1 dags dressyrande med Pillan när vi sätter igång och så småningom blir det nog 2dgr/veckan och sedan uteritter med både löst och dressyrande under ridningen. 

Vi ska dessutom klättra en massa, börjar i skritt och sedan får vi se om det blir lite galopper i vinter när underlaget tillåter det. Väldigt bra!


Sen blir det att hoppa igång henne lite också när hon blivit starkare i kroppen och har mer ork. Hoppningen kräver en del som sagt och hon är inte direkt hoppad på väldigt länge.


Sen blir det väl lite variation, tömkörning, tolkning och ev även longering dock endast korsta stunder eftersom jag inte gillar det så mycket.


Blir väl lite lika upplägg på Sakura faktiskt, mycket klättra och dressyrande men ändå inte för mycket för jag vill inte att hon ska ledsna liksom.

Sen varierat med tömkörning, tolkning osv.


Miraz, ja där har det inte alls gått som jag tänkt men det har med mina knän och göra samt medhjälp.

Det är inte lika lätt här, jag saknar min syster <3


Bläää, skit samma nu lägger jag nog ner här.


Av Malin - 8 november 2012 18:10

Idag fick Miraz tillbaks sin sko och fick gå ut i hagen till dom andra två :)

Väldigt skönt!


Hovis kunde inte hitta något idag heller och hon var lika felfri som igår så vi får helt enkelt gå på att det kan ha varit det lilla hålet som var en böld men att den sprack självmant under natten där som jag misstänkte.

Blir hon värre igen, ja då blir det att kontakta Åsa igen och hittar inte hon något då ja då lär jag väl vända mig till veterinären min igen.


Men vi ska inte tänka så, nu är allt bra. Hagen är hård så vi slipper massa skitlera (ett tag iaf)!! :p


Sarah var gullig och fixade stallet idag, vi håller på och tvättar samt att vi tagit reda på skit efter målarna som fixat klart här hemma nu :) Men vi sa det nyss att vi skulle nog ha tagit en till vägg med svart :p 
Jaja, vi har nyss fått ut möblerna men det är väl lite smått kvar, gardinstänger och sånt som ska upp på väggarna! Äntligen säger jag!


Imorgon får vi se vad som händer, på söndag vet jag iaf att jag måste plocka ner resten av stolpen och även plocka ner den lilla beteshagen. Så man har det gjort sen.


Peace

:)

Av Malin - 7 november 2012 21:27

Nu börjar hagen bli hårdare igen för var dag som går, men tyvärr vankas det regn och plusgrader igen vilket jag innerligt hoppas försvinner och att minusgraderna fortsätter i samma riktning som nu.


Amelia fixade vatten och hö i morse till Miraz och allt hade gått bra :) Himla skönt det!

Miraz var dessutom mycket bättre idag i sin hov, knappt någon hälta alls. Man såg något litet ibland men knappt.


Så hovis sa att vi kör med ett omslag även denna natt så får man se hur hon är imorgon, är hon som idag om inte bättre så slår hon på skon igen och så får hon komma ut till dom andra. 

Hon var väldigt pigg idag och lite lätt irriterad, hon visar det inte på dumt sätt utan mer att hon blir odräglig/jobbig.


Hur som helst så har det bara blivit bättre och bättre sen i söndag. Upptäckte ett liiiiiitet hålrum i hoven idag som jag frågade hovis om men hon hade sett det igår (så jag hade missat den helt), konstigt men men.

Hur som helst så slog det mig det att på måndag morgon när jag tog in henne så var hon mindre halt så jag funderar på om bölden spruckit under nattens gång då och att detta lilla hål är efter den.


För hon har som sagt bara blivit bättre och bättre, och hovis kunde inte känna någon böld även idag.

Så det lär nästan vara så. För jag vet att hålet INTE fanns i söndag eftersom jag själv var där och kollade noga som attans då.


Men men, vi får se imorgon hur hon är.

Om hon är "friskförklarad" så går jag nog en liten promenad med henne också om det hinns med :)

Tänkte försöka hinna med Sakura också men det är nog svårare, prioriterar nog Miraz i detta fall nu, hon lär vara eld och lågor om det blir en :p


Fick 22 nya balar idag också, skönt!
Får se om det iaf räcker tills februari månad. Sen får jag ev köpa in fler alt hö. Det märks :)


Godnatt!!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards