sakura

Alla inlägg under mars 2012

Av Malin - 13 mars 2012 17:04

Okey jag lär skriva av mig lite känner jag för jag får det inte ur huvudet hur mycket jag än försökt!!

Det hela började med att A tog farväl av sin älskade Ponny Max som nu åkt hem till sin matte. 
Första kommentaren från ägaren var i stort sätt "Jag erbjöd dig ju faktiskt att köpa han", och så skriver man inte till en väldigt ledsen tjej som förlorat sin bästa vän, det gör man inte!


Sen mata det på med massa olika saker och jag skrev en kommentar med att jag tyckte hon gjorde rätt, och sedan att jag skulle aldrig köpa mig en fånghäst, varför köpa sig problem? Det är väl bara onördigt.


Men jag fick ut världens jävla skit för det...


Jag skrev det att jag står INTE i vägen vad Amelia väljer för häst, det gör jag inte. Och jag skrev väl ett dåligt inlägg också om detta med att jag flyttar hellre.


Det jag menar är att jag flyttar såklart OM man inte kommer överrens om något, jag menar jag vill ha hö som är näringsrikt, BRA hö som hästarna kan käka fritt på = fri tillgång på BRA hö! Med andra ord dom får äta det dom behöver och mer därtill.


Skulle man inte komma fram till något bra, ja då får jag söka mig ifrån stället helt enkelt, men jag skulle väl aldrig flytta bara för att hon skaffar sig en fånghäst, herregud!
Jag anpassar mig mer än gärna, jag är inte dum i huvudet :o


Jag kan inte fiffla med massa pass per dag vilket skulle behövas om A nu skulle ha fått hem en fånghäst, det går inte alls. Varför vill jag ha lösdrift liksom och fri tillgång???
Detta för att hästarna mår bättre av att gå på lösdrift sedan för att dom får käka hur mycket dom vill utav bra hö OCH jag slipper stressa över massa pass som jag faktiskt inte kan ta och så är det.


Detta vet A om, men hon vet även att hon kan komma till mig om ALLT, hon behöver inte vara rädd för något sådant vilket hon också vet, det är för det första DERAS gård och stall osv.
Skulle det inte funka ja men då letar jag mig vidare, det är inte svårare än så liksom :)


Jag trivs där dock och likaså hästarna så jag skulle försöka med allt för att få ihop det MEN pass, tyvärr det kan jag inte sköta!


Men i vilket fall som helst, hela grejen drog ut från ägaren och hon malde på om saker som egentligen inte ens hade behövts tas med liksom. Fatta ingenting om vad hon höll på med.


Men hon tod riktigt illa vid sig och sa att JAG anklaga henne för att hon har köpt en häst med fång, det gör jag INTE. Jag menade inget emot varken hon eller hästen, varför skulle jag det?


Jag sa bara att JAG skulle aldrig köpa mig en sådan, för det är så mycket mer jobb och det brukar oftast kosta en del mer också och man vill väl inte ha en massa hovis och veterinärer hos sig lite titt som tätt som oftast blir vid fånghästar, det beror såklart på hur kraftig/lindrig fången är.


Men en sak är säker, fång försvinner ALDRIG... Men enligt ägaren så gör den det om man sköter hästen rätt osv. Tyvärr där har hon fel. Hon säger även att jag inte har vetenskapen om fång eller varit med om det.

Jag har stått i en massa olika stall med foderhästar/medryttarhästar osv, och jag vet många som haft fånghästar med kraftig och lindrig fång och oavsett så har ägarna alltid sagt att det inte är kul.


Denna häst har alltså haft fång tidigare i sitt liv, men det ligger såklart kvar och enligt ägaren har han aldrig haft sen på länge heller men det är ju inte sant?

Jag har stått i stallet själv och han har haft bland annat symtom till det, så dom fick vara försiktiga och se till han mer lr hur fan det var.... Det var på gång iaf.


Och efter att A och N löshoppat här för ett tag sedan och det hade slutat på 1m för ponnyn ja då hade ägaren varit där och kommenterat något i stil med klarar hans hovar det då?


Så nog vet ägaren om att fången alltid finns kvar i hästen oavsett om han inte haft det på många år... Jag menar det finns hästar som fått fång från betet, man har sett symtomen tidigt och behandlat och sedan skött hästen bra i flera år, plötsligt kan det smälla till och den åker på det igen. Inte alls ovanligt, medans andra kan ha tur och inte få alls såklart. Men jag står fast vid varför köpa sig en ofrisk häst?


Sen hoppas ägaren på mig att jag ger mina hästar förlite mat och FEL mat... Jag ger tydligen inget bra foder alls till mina hästar...


Hm, ojoj snacka om att vara dum i huvudet. Hur tänker man då??


Jag ger hösilage av BRA kvalite, det innehåller en massa näringsrika ämnen som hästar behöver, jag behöver inte ens ge tillskott eller kraftfoder för det är bra hösilage.
Sedan är det bara plus att dom får fri tillgång också för då går dom aldrig hungriga och dom får i sig det dom behöver för att må bra och kunna jobba =D


Så att jag ger för lite hö, eller iaf mindre hö än hennes ponny är ju fel :o


Tänk såhär, mina 3 käkade under vintern 5-6 balar hösilage på 250kg/st i månaden, det blir  1250-1500kg att dela på vilket blir omkring 417-500kg/häst i månaden och det blir ändå omkring 14-16kg per dag.


När jag fick hem storbalarna på 450-700kg så käkar dom 4 sådana i månaden.... Och det är som sagt inte lite och det är absolut inte dålig mat.


En fånghäst kan inte käka så näringsrikthö som vanliga hästar behöver, så är det ju. Tyvärr :(

Så det är en hel del och tänka på, och mer att ordna och fixa med = mer jobb.


Men jag bryr mig inte i denna disk mer, för vad jag än försöker säga så hoppar hon på mig om allt möjligt alltså... Så jag skiter i henne och dom får göra precis som dom vill, jag säger inte hur dom ska göra och tänka.. Det får dom sköta själv ;)


Jag tycker synd om tjejen som får lära sig lite fel saker om just fång bara.....


Sen kan mina få fång också, såklart och detta tänker jag på varenda sommar när gräset är så pass kraftigt (därför man helst ska vänja in dom på det i början), tyvärr kan inte alla det så man får göra det bästa av det då.

Skulle mina få det eller någon ja, då står jag där med en fånghäst såklart och jag skulle givetvis göra precis allt för den precis som ovanstående ägare gör för sin, så är det.


Men då äger jag redan hästen som får det och hur väl man än sköter om sin/a hästar så kan det smälla till från ingenstans, precis som ALLA jävla sjukdomar, tyvärr.


Det är precis som mina hästar nu, Pillan och Sakura.. Sen jag flytta till A så har mina hästar haft en massa problem med mugg och hovbölder och detta är för att det finns bakterier i leran och hela hagen består av lera vid vår/hösten. Man får göra allt man kan i sin väg för att sköta det snyggt och försöka undvika det, dela av hagar osv osv..


Nej, nu avslutar jag denna skit!!

Jag vill bara säga till A att jag finns här och jag vill inte dig något dumt eller NÅGON, utan det jag vill är att DU ska hitta den häst DU vill ha och som du kan få världens bästa band med precis som ovanstående ponny, och ha den i många år, frisk och allert och redo för allt.


Fånghästar kan inte alltid tävlas, speciellt inte i hoppning just för deras hovar men där är det också i vilket sort dom befinner sig i......!


Så, jag står bakom dig vid ALLT, jag vill bara ditt bästa och jag vet att du vill ut och tävla och dit tar det tid oavsett om hästen redan är i tävlingsskick eller inte, så snart fyller du 18 och har du en under 149 ja då lär du sälja den om du vill fortsätta tävlandet i hoppningen, och jag VET hur mycket du älskar hoppning ;)


Jag hoppas du hittar din drömhäst, tänk det räcker med en 149-150cm häst så är du fit for fite ;) (lr hur fan det stavas) - Världelös på engelska, hahaha


Nu har jag fått ur mig allt tror jag och jag KAN ha skrivit knasigt som jag oftast gör, men fråga isåfall vad jag menar innan du anklagar TACK ;) 


Av Malin - 12 mars 2012 19:08

..... Tillsammans med Amelia! Ja alltså igår, söndag den 11:e mars ;)

Vi red vägen som jag hittade på när jag red vilse i skogen :o Nu kan man den utantill helt plötsligt ;)

Verkligen mysig tur, vi fikade mitt ute i skogen också VÄLDIGT trevligt! Fick fika med utav Mica eftersom jag och David gjorde ett besök där innan stallet. (Mica väldigt gott fika + tårta, tack åter igen)!


Det var blandad kompott i gångarter, Pillan hade enormt steg medans Sakura tog det mer lugnt så vi fick springa ikapp och även galoppera efter när dom trava :o Så Pillan var pigg minst sagt men så blir det när man skrittar mycket ;)


Mycket skritt, mest skritt faktiskt och även trav minst galopp! Blev en lång och mysig tur som blev lite kylig på slutet faktiskt men det gick an, det hade kunnat vara värre i och med att vi inte hade några jackor med oss.


Pigga och glada hästar!


Idag blev det en långpromenad vid hand gällande Sakura och Miraz lös. Sarah hängde med barbacka på Pillan. Red ut i skogen och tror vi var ute ca 1 timma iaf :) Väldigt skönt var det!


Imorgon får dom vila helt och onsdag blir det longering eller tömkörning vi får se hur lilla benet ser ut :)


GodNatt! 

Av Malin - 10 mars 2012 19:27

Från idag....



 

Av Malin - 10 mars 2012 15:39

...... Tillsammans med Sarah! Hon hängde med ut och hjälpte mig lite i stallet och sen fota/filma hon mig och Sakura idag så här kommer det en del bilder från idag. Får se om det kommer en film senare ;)


Skit i min sits, vet att den inte är helt bäst jämt och jag har råkat sadla lite långt fram *fy skäms*....


Passet gick bra i övrigt, väääääldigt pigg i början och ville bara springa därav korta tyglar och hållning!

Hon mjuka till och skötte sig super emellanåt, martingalen satt lite tajt nu när man red såhär kände jag faktiskt. Så den ska längas mer. Tack Sarah som lyckades med ett hål iaf :)


Vi tog väldigt fina galoppfattningar idag, inte alltid men några och jag är supernöjd med det! Det är nog mest att jag sitter som en jävla kråka lr något :s Hahahaha


NÖJD MED DAGEN TILL TUSEN!


Amelia kom ut och skratta med oss ett tag också, hjälpte oss köra in en bal till flickorna med! Tror vi hade kunnat vänta tills imorgon men vi var tre idag så det kändes som en bra ide ;) Hahaha


BILDER!!!


Japp, såhär kunde det också se ut ibland ;)

                                           

Av Malin - 9 mars 2012 21:04

.......... Fredag och äntligen helg :) Men den lär väl försvinna lika fort! Denna helg SKA jag sova ut dock!


Vill hälsa GRATTIS till min älskade syster Mica som fyller 22år idag! Hoppas du haft en toppen dag och att morgondagen blir likaså :)

Gjorde inte mycket i stallet idag, fyllde på lite vatten och mockade, mocka ur asmycket i hagen bland annat utanför stalldörrarna och sen borta vid hö´t samt ingången där (av det som inte var fruset) men det var mycket för det. Min rygg blev inte glad på mig kan jag lova :(


Ska nog inskaffa ett simkort inom snar framtid så jag kan börja med det, det mjuknar upp kroppen väldigt bra och stärker fan alla muskler. Så nu jävlar! Får se om jag kan få med karln annars får jag kolla med annan, helt själv är jag väl inte direkt sugen på :p


Tog in och borsta av Sakura, fixade hovarna... Busade lite med Miraz som är eld och lågor, börjar fundera om någon ens leker med henne längre? hahaha

Söthästar minst sagt!


Imorgon blir det ridning, har bara inte riktigt bestämt mig för vad. Funderar på och rida lite dressyr på åkern. Men hade varit trevligt om någon kunde filma lite också någon gång. Vilket inte är lätt nu för tiden måste jag erkänna. Saknar Michelle, gud så kul vi hade i stallet


Väntar fortfarande svar ang paddocken, hittills har vi fått EN dag :/ Torsdag, om det är så fortfarande? Jag vet inte.. Förstår inte vad som tar sådan tid liksom. Det är väl bara och säga ett par dagar liksom.


Och sist av allt, börjar fundera på om vi verkligen kommer iväg på några utställningar i sommar :( Verkar tyvärr inte så!

Av Malin - 7 mars 2012 20:03

Vill börja med och säga GRATTIS till världens bästa tjej, Amelia Bergkvist på hennes 15års dag!



Idag blev det longering för Sakura med inspänningstyglarna för andra gången?

Det gick STRÅLANDE!!!! Bästa gången hittills av ALLA gånger jag longerat henne, har poletten trillat ner kanske??


Helt underbart var det alltså, tog skritt några varv i bägge varven sedan ett varsitt varv med trav, hon lyssna klockrent och gjorde det jag bad henne om. Som avslutning blev det skritt ett varv i båda hållen utan inspänning om inte två varv? haha


Höll inte på mer än några minuter för det räckte gott och väl för denna prinsessa idag!
Världens jävla blåst var det ute också men hon skötte sig så bra.. *HAPPY*


Tog även en liten promenad med Miraz, ner till Sanne och upp igen. Är så isigt överallt så hon kan man inte gå så långt med just nu :/


Imorgon blir det vila för bägge tjejerna, och det känns bra måste jag erkänna för det ska ev komma in SNÖ imorgon :o Fy fan, det är ganska onördigt tycker jag i och med att vi ska få över 10+ nästa vecka.. Men men, återstår och ser vad det blir av det hela. Vem vet, det kanske inte ens kommer snö imorgon ;)


GODNATT!

Av Malin - 6 mars 2012 20:36

Jag vet att jag sa att det inte skulle bli stall idag men jag fick sådant jävla sug under dagen idag, speciellt när solen lyste så vackert ute ;) Så det blev en ridtur med Amelia!


Mycket trevligt för den delen också, gaaaash vilka underbara ponnisar vi hade dessutom. Kan inte minnas sist vi kunde rida dom såhär utan bus eller stök.. Var superkul verkligen!
Vi galopperade till och med sida vid sida heeeeeeeelt underbart var det. Och jag red dessutom med martingal idag för och testa och se om hon kunde sluta med huvudet som hon gjorde sist jag red och det gick bra. Det slutade med att hästen mer än gärna gick ner på tygeln och mer i form. Min lilla dressyrponny!
Amelia var en aningen exalterad över hur snyggt Sakura gick, jag som satt på henne kunde inte riktigt se det så det var en liten miss.


Tror jag ska prova och rida med den ett par ggr och se om jag kan få fram lite mer form på henne :)

Verkade funka finfint så =D 


Vi provade dessutom ny väg vilket sluta med att vi följde ett traktorspår upp i skogen (Amelia red först) och det slutade ILLA kan jag lova. Det blev till att vända tillslut för vägen tog slut i princip (hon gick ur spåret och gick som hon ville) typ där man kunde i stort sätt för det var tajta gamla granar överallt :o AJAJ!!


Kan lova att det gick fort när vi vände, jag fasna i flertal granar och tappade ena gummisnodden på stigbygeln också... Suck vad sur jag var då! Bråttom ponny!


Slutade med att vi gick runt Lönnemossa, FEL väg dock för det var såååååå halt överallt på den vägen vilket jag faktiskt visste eftersom jag red där i lördags tror jag. Men det gick bra även om vi fick tänka på vart vi satte fötterna. 


Amelia avslutade även kvällen med att åka omkull utanför stallet, och jösses vad jag garva :p Stod och fixa bakhoven på Sakura så man såg ut genom springan på dörren, lyckat Amelia!! ;)


Nej jag är nöjd med ridturen, trist att det blev så in i helvete kallt när vi kom till Lönnemossa *brr*


GODNATT!

Av Malin - 5 mars 2012 17:06

120304


                                       


För övrigt när jag ser på dessa bilder så ligger fan inte sadeln bra :/

Blir nog kanske att sälja den iaf då.... *suck*

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards