sakura

Alla inlägg under mars 2012

Av Malin - 22 mars 2012 20:01

           

 

:)

Av Malin - 22 mars 2012 17:25

Jaha, då var tillbaka till sin hemmagrupp på jobbet och det var skönt, trots att man har mycket så är det trevligt! Och vi jobba på riktigt bra idag, duktiga vi!


Jaja, igår var jag ut till stallet och donade en del. Verkligen kanonväder alltså! 
Vår mätare stod på 15+ i skuggan.


Fixade vatten och ligghallen, sedan blev det borstning utav lillan vilket hon verkligen njuter av. Hon tigger verkligen om att bli mer borstad när man är klar, sötnosen <3

Hade även en Sakura som kom och bytte ut lillan, för hon ville också bli borstad ;)


For sedan och köpte spån, blev bra denna dag =D
Blidde vila för fröknarna men det är gött för dom också!


Blir nog inte mycket rida alls denna vecka helt ärligt men det märks väl, jag kanske får ett ryck och hinner med det också.

Tanken är att börja vänja lite med vagnen igen snart, iaf på Pillan och Sakura (JA jag vet, dom är körda osv men inte regelbundet så jag vill börja försiktigt och få det gjort korrekt nu).


Miraz ska tömköras mer för att sedan också börja med vagnen ;)


Idag blidde det vila också för dom, för jag tvättar :/


Sen från ingenstans, jag har pratat mycket om att skaffa en transport. Har kikat på flertal och har nu pratat mycket med en karl på ett företag då jag funderade på att hyrköpa en transport. Men sen slog det mig att jag behöver ingen ny värsting transport utan jag kan nöja mig med en äldre variant men som ser bra ut såklart!


Så från ingenstans så har jag ev en på gång nu, en värmlandsvagn -97. Besiktad och klar, säljs med garanti (vad det nu menas?) samt helt nytt golv (är inne på verkstaden nu) samt nya vinterdäck med fälg.


Till priset utav 17000:-, faktiskt ett helt OK pris måste jag erkänna... Den såg inte så dum ut och det är precis i den stil jag ville ha.

Blir det denna så ska den hämtas om ca 2v (ev påskhelgen)... KAN DET VARA MÖJLIGT???? Har jag snart en transport? Ja vi får väl se ;)


Må gott! 

Av Malin - 19 mars 2012 18:19

Fyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy fan säger jag!

Har så enormt ont i hela min kropp, men framförallt fötter och knäna!


Var ju första dagen på BOKUS idag, och det gick väl bra faktiskt. Men jag saknar min grupp enormt!

Jag vill hellre tillbaka till min grupp faktiskt! Känns som sagt i kroppen att man gjort annat även om det är ganska snarlika emot vad jag brukar göra. Mycket märkligt, kanske är det för att i min grupp går man mer på samma ställe, alltså man står ett tag på ett ställe och plcokar.

Där jag var idag, ja där var det hela tiden hit och dit. Så nog känns det ;) haha


Jag hoppas då verkligen att vi får vara kvar i samma grupp som vi hamna i idag. För jag känner absolut inte för att lära mig något nytt. Jag vill göra det jag gjorde idag om jag ska göra något!


Aja, blev borlänge en sväng med älskling idag efter jobbet :)

Stannade til vid donken en sväng med.


Efter det var det hem en vända för att byta om, sen for vi till vivo en sväng och sedan till stallet. David skulle hjälpa mig med balen vilket gick mycket bättre idag =D Så det var skönt!


Tänkte dra hem med David men ändrade mig och lät små flickorna springa lite i hagen.

Blev ju en ganska "hård" tur igår så hon behövde röra på sig lite ;) Och tänkte att då får Miraz busa av sig lite vilket hon tyckte var kanon kul ;)


Efter det så tog jag ut Sakura och gick på en liten tur, sedan tränade jag lite röstkommandon och tryck, men hon var en aning ofokuserad men det gick emellanåt. *suck*

Efter fick hon lite mumsigt!


Imorgon blir det förtjänad vila och onsdag får vi se om det blir vila även där :)

Fundrar på och ta lillfisen på promenad eller något. Vi får se vad jag orkar!

Av Malin - 19 mars 2012 18:14

GRATTIS min älskling på din 32års dag ;) Fika utav svärfar fick vi också vilket var mycket gott!

Tyvärr for jag till stallet i samma veva som dom kom hit men jag fick fika när jag kom hem.


Jag och Sarah tog oss en riktigt härlig ridtur, en längre tur som innehöll en hel del trav och en del galopp! Efter stora backen med galopp och vildhästar, eller ja iaf Sakura var som en rodeohäst i slutet av backen så taggade vi av med galoppen iaf! Hahaha


Dom busade till några ggr till i traven efteråt, vårkänslor??? Inte bara vi som har det..


Trevligt var det iaf och underbart skönt ute, hästarna var sjukt duktiga också, vi gick i massa vattenpölar vilket Sakura ÄLSKAR, man ska ju stå och leka med vattnet med, sötnosen!


Vi var väldigt slut båda två efteråt så vi lyckades inte fixa balen faktiskt så den parkerades utanför ingången till hagen, hahaha

Av Malin - 17 mars 2012 16:21

Blev det i stallet idag, jag skulle ut och fixa stallet samt rida men vad blev det? Jag fasnade med att städa ur en massa i rummet intill stallet. Jävlar så rent och tomt det blev där nu.


Rensa ut sådant som skulle kastas, tog ur saker som faktiskt inte ska vara där (egentligen ska ingenting vara där), men det har liksom blivit så :p

Jag städade även ur sadelkammaren, jag ska försöka hitta någon till hylla som får plats där tror jag, lär försöka få upp krokar också helt ärligt. Vart ska man annars hänga sådant som behövs hängas? *grr*


Så nu ska jag åka till skroten i veckan och slänga lite skit därifrån!!


Flyttade på rockarden och tog bort stolpar å tråd från den också, så även där ser det snyggare ut med. Känns bra!
Tänk att man kan få sådant här städfnatt ibland, det är skönt!


Ska rensa och dona mer inne i sadelkammaren längre fram med, ska köpa hem små lådor att placera i hyllan också. Där man tex kan ha reflexer, benlindor, paddar och smått och gott =D

Även sjukgrejerna är bra att ha i sådana, har en låda och den blev överfull med gott och blandat nu :o


Men ja, det blev bra!
Ska imorgon köpa hem spån också för det lär in en till i den högra boxen! 


Av Malin - 16 mars 2012 22:24

Blev det idag, ut i mörkret faktiskt! Fy fasen vad mörkt och läskigt det var i skogen nu när snön är borta :o Jag satt och var livrädd medans Sakura lunka på i godan ro, stannde och försökte käka emellanåt också :o HERREGUD!


Men ridturen gick sjukt bra, barbacka som sagt och ingen martingal och nog lyssnar hon fint nu på att jobba mer i form, så den gjorde sitt =D Känns kanon skönt måste jag erkänna att den gör sådan bra nytta!

Jag började med martingalen just för att hon under två uteturer drog fram å uppåt lite med huvudet när jag ville sakta av henne från trav eller galopp. Detta för att hon antagligen var sjukt pigg (aldrig gjort så tidigare). 


Prova med martingalen och den gjorde succe!


Ridturen gick kanon, var ute 40min och vi travade på en del, där man kunde :) Väldigt avslappnad och framåt, märktes att hon ville ut på en tur iaf!

Nu är hon heller inte lika "rädd" som när jag började rida efter vilan :) Så det var väl nerverna då!


Innan ridturen fick Miraz sig en rejäl omgång med gos och borstning =D Det tyckte hon om kan jag lova och hjälp vad hår det blev.

Sakura kom å la huvudet i famnen på mig också och tyckte att jag skulle borsta/mysa med henne också vilket slutade med att hon sedan lägger huvudet över min skulda/rygg och står å hänger HAHA Sötnosen!!


Av Malin - 15 mars 2012 20:26

Runt Lönnemossa blev det tillsammans med Sarah idag =D


Mycket trevligt och vi körde en del travintervaller där det gick. Det har såklart blivit halt igen, lite småtrist men jag tänker vänta så länge det bara går med att sko bak! Har faktiskt fått en tid ;) 14 maj ska hon få dojjor bak. Gud så spännande, hahahaha


Iaf, fina flickor var det och Sakura jobbade på bra, idag lyckades hon fasna med martingalringen så det blev lite drag bakåt men det gick bra. Tur hon lyssnar så bra på ens röst <3<3 Hon blir så liten i och med hennes hals så ringarna åker fram ända till bettet :/ Går ju inte och förhindra heller... Jag har islandstyglar dvs jag har inga stopp på tyglarna.


I skogen strax hemma bytte vi faktiskt HÄST..... Sarah till och med trava några få steg på stallplanen med Sakura! Så nu tycker jag vi ska köra ett litet byte någon dag. Du tar Sakura och jag Pillan, vad säger du? hahaha


Vi kör det i veckan ;)


Nu blir det dusch och sedan sova tror jag?


JUST DET, transporttankarna går ju i hjärnan och jag har börjat fundera på att hyra/köpa en istället. Kanske, om jag hittar någon vettig. Då har man ju en och sen kan man köpa loss den om man vill längre fram osv. Värt och tänka på iaf!


Annars sitter jag för övrigt hela tiden och kollar massa olika och köpa, men det är ganska smart med detta hyrköpet faktiskt, allt ingår till ett fast pris i månaden... Ganska smart va? :p Förutom att det typ inte kostar något i månaden om man köper ett på en gång... Suck, ja vi får se hur man gör :p Kika kan man ;)

Av Malin - 14 mars 2012 19:34

Jösses vilken dag jag haft idag :o


Men den har varit bra! Var ju ledig eftersom jag skulle till Manhem och fixa munnen och ja... Lite sovmorgon fick jag men har haft en sådan otroligt dålig natt så det har inte varit kul!


Kom in på rummet kl 08.00, där hon plocka bort plattan, lim och gjorde rent lite. Sedan röntga jag fram för och se hur benet blivit, ifall man kan börja med den där gummisaken för och dra ihop gluggen =D Och det gick men dom lär börja försiktigt.

Hon satte på fler sådana där rälsplattor på 4 tänder (helräls) ocon mätte även ut ringarna till stången som ska göras till min gom, sen fick jag åka hem... Första besöket tog 1 timma och en kvart ;)

-------------------------------------------------------


Mellan dessa pass så åkte jag även ut till stallet, fixade allt där ute vilket gick bra... Fick göra rent baljan igen, vi får nog göra det ofta nu (så fort det är lite lr slut i baljan) - borste hänger inne vid golvet vid sadelkammaren innanför dörren!


Och det var väl tusen jävla lass utanför i hagen igen så det blev EN full skottkärra och sedan 1 1/2 skottkärra inne, lättmockat men det var några högar så det blev ett lass. Inte så kul men men...


Blev longering borta vid ängen, men vi stod denna gången på annat ställe eftersom det var lite blött vid vanliga stället vilket blev i lutande mark och det gillade inte jag. 


Sakura ville gärna trava så fort det luta och hon lyssna halvdåligt idag faktiskt!

Så bättre lycka nästa gång kanske? Vi får se!!


Busa lite upp och nedför diket, fram och tillbaka på vägen. Lyssna på stanna osv.. Det verkade hon gilla iaf ;)


------------------------------------------------------------------------


Sen tillbaka till Manhem där jag nu fick stången, gick kalasbra! Och istället för gummisaken nu i början så fick jag en tunn ståltråd som drogs åt då jag var lite känslig så att säga på framtänderna efter att ha gått utan båge en hel dag.

Sedan blev det helräls då ;)


Ska tillbaka om 6 veckor och hör å häpna, jag ska få räls NERE då också :o

Vad hände med att jag skulle få rälsen nere efter att jag haft helräls öppe ett halvår först? :p


Aja, tiden rullar på och vem vet.. Jag kanske är klar med skiten till nästa sommar, det vore SÅ sjukt najs alltså!!
Fina tänder inför fölis/ar våren 2014 ;)


Peace <3 

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards