sakura

Alla inlägg under september 2012

Av Malin - 10 september 2012 19:32

Idag åkte jag och Sarah ut tillsammans då vi skulle flytta upp hästarna till vinterhagen bland annat :) Vilket gick väldigt fint. Vi rullade ut en bal först för att slippa en massa hästar omkring.


Sedan hämtade vi upp flickorna, Sakur fick gå in i hagen eftersom hon saknar sko fortfarande. Hovis har ej hört av sig heller och jag messade henne även idag för att kolla om hon kikat upp en tid. Men ännu inget svar :(


Miraz tog jag in i stallet och Sarah skulle ut å rida så hon tog Pillan.


Miraz stod då och njöt vid borstningen, men hon småtjafsade lite med benen, hon har fått lite muggvarning så jag lär vara där och gnugga och gno på henne vilket inte uppskattar så hon gillar inte alls när jag ska borsta där nere så jag lär tyvärr hålla hoven på henne nu för det. För rent lär det bli!


Sen så stack vi ut på en liten tömkörningstur =D

Och hon skötte sig så otroligt bra även denna gång, vi travade lite på dom ställen hon kunde, hon stannar direkt när jag gör det kommandot. Vi övade på och stå still emellanåt vilket går framåt också. Det sitter nog snart ;)


Sedan så vek vi av på en ny väg idag, vi brukar svänga vänster på ett ställe vanligtvis men nu valde jag höger vilket hon såklart reagerade på MEN hon gick på dit jag bad, lite försiktigt först men sen så flöt det på som vanligt igen :)
Duktiga flickan!


På slutet av denna slinga så kommer man ut på vanliga slingan precis ovanför stallet i princip. Så hon klarade även en ny väg vilket jag är stolt över.

Ska kika på boots när jag ska till Hööks i slutet av månaden, får se om jag kommer hem med några eller ej. Lär kolla stl dock först så att man inte lär byta :p


När dom finns så kan vi ut och gå på grusvägar utan problem =D Jippi!! 


Här kommer en liten snutt från idag, minskad igen (för slö för och lägga över på datorn) :p


 

Av Malin - 8 september 2012 21:04

Idag har jag hållt igång med flickorna :)


Tog med mig båda två upp till stallet, båda blev som vanligt väldigt glada av att se matte komma, så dom skynda sig bort till grinden och stod där och väntade med att få på grimmorna.


Väl uppe så fick Miraz inta boxen med hö och Sakura blev borstad och iordninggjord för ett dressyrpass uppe på grusplan. Gud vad kul det är att rida denna ponny alltså, hon är ALLT jag någonsin önskat mig!

Passet gick så sjukt jävla bra alltså, mjuk och fin och lyssna kanoners. 


På slutet red vi bortåt uppför branta backen och sen tillbaka. Hon satte en kanonfin galoppfattning!

Dessutom har vi börjat stärka galoppfattningarna i massor vilket går bra, till och med börja från skritt vilket går sjukt jävla bra. 

Traven är riktigt fin med, både lugn och ökad trav. Så kul att rida henne =D


Så hon fick en massa beröm vilket man ser att hn uppskattar och tycker om, hon blir så himla nöjd då :)
Vi körde bara på ett tag, vill inte trötta ut tösa. Men å andra sidan verkar hon tycka detta är riktigt kul.


Väl hemma blev hon avborstad och fick massa gott, bytte plats på flickorna så fick Miraz komma och bli avborstad också. Hennes ben var inte vackrast men det gick väldigt bra :)

Hon har blivit så snäll och lugn med benen, så himla skönt!


Ja sen tog jag kameran och gick iväg med henne.

Vi tog faktiskt bilvägen bort till ridbanan idag, lika bra att öva i massor medans man kan.


Bilar bryr hon sig inte i längre men långtradare och traktorer är lite läksiga dock. När vi kommit halva biten på vägen så kommer såklart världens största och längsta långtradare, jag blev livrädd för jag visste inte alls hur detta skulle gå. Fanns ingen plats att gå ner på då vi var vid ett hus och dennes gård så vi fick vända och ner på gräsmattan bredvid gården (hoppas det var OK). Lastbilen kom precis och körde förbi när vi kommit ner och lillbäs stod lugnt och fint där och spanade in lastbilen som var så stor och kom i ganska hög fart ändå.... SÅ DUKTIG FLICKA!!!!


Berömde henne i massor och vände sedan om henne för att fortsätta åt rätt riktning. Hon var så otroligt lugn och fin alltså. Hon förvånar mig för var gång vi hittar på något tillsammans <3


Väl borta på banan så skötte hon sig super, brydde sig inte alls i hästarna fast dom höll på där. Hon spanade in dom lite men sen käkade hon gräs och kikade runt.


Hon fick gå över en blå plastbom också, den var riktigt läskig i början men sen var det inga problem alls för henne. Hon litar enormt bra på mig.

Körde lite lös hantering också, följa mig, stanna vid kommando och backa. Hon satte allt väldigt bra förutom backningen, då gick hon lite åt sidan efter 2-3 steg bakåt.. Men hon är duktig :)


Bilder :)

                               

Av Malin - 6 september 2012 21:49

Det blev en massa mys med mina flickor idag. Sakura blev superglad när hon fick syn på mig efter vägen så hon följde mig med rask takt, sötnos!

Båda kom så jag tog med bägge upp och borstade dom båda noga å länge! Miraz var super duktig!

Dom skötte sig bra, Sakura blev lite avis när jag borstade Miraz så hon bet väl henne några ggr men då fick hon ajabaja fingret så hon slutade till slut :p

Sedan tog jag med mig båda två på en promenad, jag sa förut efter förra gången att jag inte skulle ta båda med mig samtidigt eftersom Sakura bara var så grinig mot Miraz.

Men jag gjorde det iaf och det gick sjukt jävla bra! Pigga å glada tjejer. Märks på Miraz att hon uppskattar å tycker om att få följa med på äventyr!

Ska köpa hem boots till framfötterna så kan vi trotsa grusvägarna ordentligt sen. Hon går inte fort nu på grus eftersom det ömmar till vid större stenar men så fort hon går på gräs så blir det annan fart, till och med trav :)

Blev massa mys med Bamse i hagen också :) han blev nog ledsen när jag gick!

Av Malin - 6 september 2012 16:59

Har glömt att ladda upp film från när jag tömkörde Miraz häromdagen, så här kommer den :)


Lite suddig för att jag ladda upp den från mobilen = den minskar den.... Men man ser ju iaf ;)



 


 

Av Malin - 6 september 2012 16:51

Vad ska man säga?


Min dag började med tårar efter att ha läst en vacker text som min syster Michelle skrivit om/till mormor. Och sen har jag läst på den flera ggr under dagen och fått tårar även då. Hon är SÅ himla saknad alltså.. Älskade mormor <3<3


Sen blödde jag lite näsblod i morse också, vilket jag aldrig gör :S Hahaha 

Så morgonen var lite mysko MEN jag tog iaf den tidiga bussen idag. Något bra!


Jag håller på och tvättar just nu men ska väl snart ta mig ut till stallet är tanken, ska nog tömköra en av tjejerna åtminstone och ev gå en promenad med den andra. Vilken ska man ta?
Eller ska jag gå promenad med bägge? Jag vet inte, måste erkänna att jag är jävligt trött och det är en aningen smådrygt att pyssla om bägge när dom står i stora hagen också. 


Vi får se, ut ska jag iaf!


Imorgon ska jag hämta hem en sadel åt Miraz, en allroundsadel, äldre och märkeslös.
Hittade på den på blocket och tänkte vad fan, den kanske duger! Lite slit och släng sadel av det hela liksom.

Ska ha den till insittning och inridningen om den nu ligger an bra på henne vill säga, men det hoppas jag.


Återstår och ser imorgon! Uppdaterar såklart läget med bilder då!


Av Malin - 3 september 2012 21:23

Idag blev det en mysig ridtur tillsammans med Amelia och Sarah!
Vi red klättervägen då jag skulle visa Sarah den, Amelia hakade med på Sheridan.


Ridturen i sig blev mycket skritt och en del trav. Jag och Sakura tog en galopp också :)
Den är så kort och lugn så det går att galoppera med dom andra då. Skönt nog!


Vet inte hur länge vi var ute med gissningsvis 1½ timma ungefär, kan nog stämma bra.

Sakura skötte sig super, hon fick en liten rapp i början för hon sega sig framför Sheridan då hon gäääääärna ville hälsa på honom. Men sen var det ingenting.

Lyssnade väldigt bra på sits och skänklarna.


Utvecklas gör tösa verkligen, dom båda!


Miraz blev det vila för :)


Imorgon får bägge stå för jag ska fika lite med en kär vän <3

Av Malin - 2 september 2012 22:00

Idag fick det bli lite Miraz tid =D
Det är ju faktiskt höst nu och tanken var att komma igång med henne då så nu gjorde jag det.


Tog in lillan och borstade henne, la på tömörningsgjorden, fäste tömmarna i grimman och sen gick vi iväg.

Började att gå bredvid som vanligt och provade faktiskt att börja gå bakom henne tidigare än vad jag gjort innan och det gick hur bra som helst iaf.


Tog den lilla rundan i skogen som vi alltid gott när jag tömkört och gud så duktig tjejen var! Hon skötte sig strålande och hade öronen framåt hela tiden. Hon var väldigt pigg, dom ggr jag ville att hon skulle stå still i några sek var kämpiga kan jag säga, jävlar vad stark hon blir :p Men tills slut lyssna hon även på det.


Detta är första tömkörningsturen sen jag ställde av henne i början av maj, tror det var 2:a lr 3:e maj... Så duktig tjej!


Så det blir en gång till med tömkörning under veckan sedan en promenad vid hand också!


Sakura fick bara komma in och bli borstad samt spolad om fossingarna :)

Sen fick dom såklart sin smarriga mat.


Blev även flytt ner till sommarhagen redan idag så det blev en ganska sen kväll detta...

Men men!

Av Malin - 1 september 2012 19:29

Onsdag: VILA

Torsdag: VILA


Fredag: VILA samt att jag, älskling och Sanna åkte ner till Örebro över dagen.

Eller David släppte av oss i Örebro medans han åkte vidare till Linköping för att köpa en fräs.


Sanna skulle åka ner och hälsa på moder och Michelle så då fick hon åka med och jag stannade där medans David åkte vidare. Blev en sen hemgång. Var hemma nästan vid halv 3 i natt. Så då la jag mig direkt iaf! :)

Helt super duper trött eftersom vi åkte direkt efter jobbet bland annat.


Men jag fick träffa Petra och barnen också vilket jag uppskattar, saknat dom massvis <3<3 Mina små älsklingar, hoppas dom kommer upp snart så får dom rida lite!


IDAG!

Idag blev det ett dressyrpass med Sanne men det blev uppe vid grusplanen då vi fick lite sent svar om vi kunde vara på banan. Men det gjorde inget, mest vårt fel eftersom vi skrev lite sent till henne och frågade.


Men iaf så gick det sjukt jävla bra!!
Så himla glad och stolt över min prinsessa.


Hon var riktigt mjuk och fin samt följsam i bägge sidorna inte stel för 5 öre alltså =D

Hon jobbade på riktigt fint, otroligt fin galopp idag i båda varven. Jag satt där och log hela tiden och rös mellan gångerna för att hon gjorde så jävla bra ifrån sig!


Tror vilan under dessa tre dagar gjorde sitt efter dressyrpasset i tisdag!

Imorgon blir det en liten tur tror jag, på måndag ska jag rida med Sarah. Ska visa henne klätterbacken och den vägen så att även hon kan ut och klättra och bygga muskler på fina Pillan som behöver det :)


Sen blir det vila igen i en eller två dagar. Vi får se hur det känns :)

Får se om jag kanske tömkör imorgon istället för rida, får se vad som känns bra!


Sakura fick spola av benen idag också, vilket jag inte gjort på säkert minst 1 år :o 
Lite läskigt i början men det gick bra sen. Bakbenen var lite läskigt men det gick hyfsat bra!


Jag hjälpte Sarah med Pillan också, men det gick så bra så. Lite läskigt i början men sen var det inga problem

alls. Hon har vant sig efter all min tid med jobbandet av det där kanske ;)

Hon var ju fullkomligt livrädd för vattenslangen när jag köpte henne! 


Efter hjälpte Sarah mig med Miraz, så hon höll henne medans jag spolade benen.

Läskigt ja, till en början men sen kunde jag sitta och tvätta frambenen samtidigt som jag spolade också =D
Bakbenen var ganska läskigt men det gick även där ganska bra måste jag erkänna! Tycker hon skötte sig otroligt duktigt för att vara andra gången.


Första gången med inriktning på benen.

Men andra gången totalt med kontakt med slangen ;)


Jag och Amelia spolade ju av hästarna sommaren Miraz kom till mig, lite mer än 1 år sedan och Miraz tyckte inte det var fullt så kul, sprang mest runt och var livrädd men det gick hyfsat. Dock inte så pass bra som idag!


Matte är VÄLDIGT STOLT idag =D =D


Imorgon får vi se vad som händer och sker mer Miraz, idag borstade jag bara av henne.
Men funderar på om jag ska tömköra? Vi får se hur det känns.

Vi ska komma igång nu, nu är det SEPTEMBER!! Weeeii så jag längtat!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards