sakura

Alla inlägg under juli 2012

Av Malin - 13 juli 2012 19:07

Idag flyttade jag upp flickorna till lilla beteshagen eftersom min leverantör av hösilage och jag kom överens om att komma med balarna senast söndag så gräset i hagen borde räcka tills senast då! Hoppas jag!!


Idag fick Sakura vila, och det tyckte hon var lite konstigt först men gav med sig och fortsatte käka gräs efter en stund, sötnosen!

Miraz fick följa med mig istället och hon var lite paff tror jag, haha


Men följde med utan att protestera, borsta henne i säkert nästan en timma och då fick jag inte med bakbenen eftersom grannen började väsnas med någon apparat nere hos sig som hon tyckte lät väldigt läskigt så hon ville inte riktigt stå still därefter. 


Jag la på sadeln idag, första gången ever och gud så duktig tösa vad alltså, brydde sig inte alls.

Lät henne lukta på den först, sen la jag på den och ojoj den var lite förlång på henne men det fick gå för denna lilla stund.

Spände åt och tog sedan med henne på en liiiten promenad, max 10min.


Hon brydde sig absolut ingenting för sadeln så till slut hade jag även ner stigbyglarna så dom fick hänga och slänga lite på sidorna och det brydde hon sig inte heller om.

På slutet tog vi lite trav också vilket gick lika bra även om det lät lite från sadeln :) Duktiga tjejen!!


Bild...

 


Och en film får ni imorgon då den ligger kvar på mobilen :p


Av Malin - 12 juli 2012 21:41

Har varit fint väder hela förmiddagen när jag och David sprang runt på stan, när det väl var dax att åka till stallet så började regna här hemma och jag förstod att det antagligen regnade eller skulle börja även i Hosjö, ju längre bort bussen åkte ju mer blött blev det typ men ändå var det uppehåll när jag var framme vid stallet :)


Dock brjade det regna lite strax därefter!

Jag tog en promenad i hagen idag för att kolla staketen igen, tur det för det låg en stolp helt nere långst bort i hagen, så långt man bara kan gå. Tur dom inte gått över för då hade dom kunnat vandra lite här och där :p

Annars såg det lika bra ut som senaste ronden (kollar oftast varje gång jag är ut), skönt att man inte är själv att kolla iaf :) Dock vet man aldrig när jag eller Sarah kollat iof.. Hm..


Det blev en ridtur idag också, och det var sådan skillnad på Sakura idag :) Stod still på gången, tjafsade inget när jag skulle upp i sadeln och så lunka man på som vanligt... Det började dock regna innan vi skulle ut men det sket jag i det var ju varmt annars så :) "Finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder" ;)


När vi hade kommit ner på backabana så började det dock att åska en del ute, men mullret kom långt bort så jag sa att vi rider på iaf eftersom vi knappt kommit iväg, det forsatte några ggr medans vi red ännu längre bort men precis när vi är framme vid Holmen så blev det en jävla smäll alltså så jag hoppa nästan ur sadeln, så då vände vi kan jag lova!

Det slutade såklart att åska då, så vi jobbade på med lite galopp på backabana helt enkelt, en perfekt väg egentligen!


Gick ruskigt bra, och gud så stark hon blivit i högern det är så himla kul =D

Men jag har verkligen svårare att få till sitsen vid fattning utav höger än vänster och det stör mig massor! Längtar tills vi får hem en NY sadel och som dessutom PASSAR på alla håll....


David lagade mat när jag kom hem, jag själv la mig på soffan och invänta maten efter maten la jag omkull mig i soffan igen och sov några timmar, gick faktiskt upp vid 21 tiden... 
Men ska lägga mig nu igen för nu lär det bli andra tider alltså, börjar jobba på MÅNDAG ju :(

Av Malin - 11 juli 2012 21:34

             

Av Malin - 11 juli 2012 21:18

Idag åkte jag och karln till OK för att fixa med bilen, byte oljefilter, vilket gick bra :)

Sedan såmkörde han ut mig till stallet där jag började med att sätta nät runt alla träden och fixa tråd samt stolp i lilla hagen. Behöver dock lite mer nät för ena trädet blev bara halvklart drygt nog!


Sedan gick jag ner och hämta älsklingen, gjorde henne klar och bestämde mig för att rida eftersom hon är sjukt pigg, märks verkligen på henne för hon är lite trippig och inte direkt hetsig men nästan så, haha


Hon ville gå direkt när vi kom ut och jag ska ju liksom upp på ryggen också vilket tog en stund för hon vägra stå still, när hon väl stod still hoppa jag upp men givetvis vandrar hon iväg när jag är halvt uppe så man hamnar ju som man gör i sadeln med kassa balansen, grr.... Stannade henne och bad na gå framåt sen!


Vi han några meter innan hon for i luften, hahahaha... Vet inte vad hon gjorde men något krupsprång av något slag och sen hoppa hon rakt upp i l uften med bakbenen, HAHAHA... Jag satt kvar utan problem men paff som satan blev jag för hon gör fan ALDRIG något... 

Så då sa jag högt, nej nu jädrar lär vi rida på och träna, för jösses vad pigg hon var :p Men lika trevlig som alltid för det.


Vi red en sväng i skogen och tog sedan vägen upp till grusrondellen och red där lite, vi jobbade lite med flyttning och ställning. Framförallt böjning på volt vilket hon skötte väldigt bra, väldigt positivt ibland för hennes känslighet för man behöver inte göra mycket för att be henne flytta för skänkeln tex. Duktiga flickan <3


Vi red lite i trav också och försökte även där en del och det ena varvet går givetvis bättre men tyckte hon var ruskigt bra i högern idag med, efter att ha kommit igång lite. Volterna tar hon fint också.

Sedan tog vi faktiskt högergaloppen och red med ett väldigt fint påskjut, hon behövde inte alls anstränga sig lika mycket som förut utan hon höll den flera varv utan problem!


Snacka om att det verkligen går framåt för min kicka!

Blir bättre bara vi hittar en sadel vi kan börja vänja oss med också samt instruktören ;)


Ser fram emot lite träning nu, för hon har gått så enormt jävla bra dom ggr vi hållt på nu på senare tid och hon har mognat som tusan dessutom bara på några månader.
Det är precis som min hovis sa, att hon mognat så enormt mycket, andra gången hon skodde bak på Sakura nu och det var som att sko en 10 årig häst liksom, och det var första gången hon skodde ALLA fötter samtiidgt då vi tog och dela på det första gången, då tog vi bakfötterna 2v efter framfötterna så det inte skulle bli jobbigt.


Imorgon blir det rida igen eller alt tömkörning... Vi får se, jobb iaf ;)

=D

Av Malin - 10 juli 2012 21:05

Idag var det uppehållsväder men mulet såklart!

Men det är inget mig emot, det var väldigt skönt ute så man ska absolut inte klaga efter dessa regniga dagar som varit nu ett tag och mer blir det dessvärre.


Åkte ut till mina flickor, sötisen kom även idag när jag ropade på henne. Hon var lite seg i början för hon inväntar och ser om JAG kommer först ;) Hon är inte så dum den där flicka tösen.

Nu tog jag även av huvorna, regnet fortsätter ändå bara och då behöver dom inte det direkt. 


Satte om lite stolp som även halvlåg och tråd som ja jag vet inte det såg förjävligt ut!

Ska sätta om tråden och ev stolpen i lilla hagen någon dag med samt fixa hönsnäten runt träden, hoppas det funkar för dom får hålla sig i den nu ett tag framöver med stödfodring. Två balar hösilage är beställda och vi får se när dom kommer. 
Det dumma är att gräset börjat växa upp så fint där igen så nu kommer denna hage bli ganska moserad av dessa flickor men så får fallet bli nu.

Hade det varit lite mer sol så hade vi klarat oss utan stödfodring... Såg himla bra ut ett tag när vi hade så fint väder. Men nej så bra får vi inte ha det!


Nästa år blir kalas iaf, då har vi en hel del mer mark att använda utav :)


Jag tog bara upp Sakura idag och gav henne mat och borsta av henne och medans hon käkade så tömde jag hela högra boxen, så nu är det bara den andra kvar sen får det där stå och lufta någon månad. Gud så skönt!


Jag och älskling har även varit förbi ÖB en sväng och kikat samt hämtat hans cykel hos sin moster :)

Imorgon blir det nog en sväng ner till Clas Ohlson och kika på lite prylar.


Sen blir det även stallet såkart, och jag lär även ringa kopparstaden om mina paket som förmodligen har hamnat i Hosjö. Suck, jag blir så trött :(


Nu ska jag krypa ner i soffan med älskling och se lite film och kka kex och vitlökssmör :D mums

Av Malin - 9 juli 2012 20:37

Kan man vara något annat? Jag är ganska less på detta väder för man kan då fan inte göra någonting, ja om man inte vill bli blöt vill säga!


Det har varit OK väder med lite regn här och där vilket är ok, men denna vecka hade väldigt gärna fått vara regnfri MIN sista vecka innan jag ska börja jobba igen vilket jag absolut inte ser fram emot för tillfället. Jag vill ha 4v till semester!


Nu har jag iof så jag kan plocka ut en vecka till om jag vill, men den ska sparas och ska även jobba in med förhoppningsvis lite övertid under sensommaren nu så att man kan dra sig någonstans någon gång! För det blev inte mycket resa och skoj för våran del denna sommar :( 


Skit samma!


Körde lite möbler innan vi hämtade hö idag iaf, gick väldigt bra förutom att bilen som vi hade var lite trött :p Men det gick skit bra.
Så nu har Sanne fått sitt efterlängtade hö, puuuh! 


Blev inget med flickorna dels för att jag hade annat och göra och sen även för att dom kan gått få gotta sig lite nu när dom äntligen slipper alla flugfärn bland annat :)

Sen orkar jag inte riktigt göra något nu, har sådan jävla huvudvärk....


Hann bara hem innan jag och Mica drog vidare till moster och hälsade på lite där :)

Alla barnen var hemma i huset, väldigt ovanligt! Men väldigt kul!


Sen blev det handla och nu ska jag se på film för jag känner mig inte alls bra :(
Bara seg, ont i huvudet och absolut ingen ork i kroppen.... Sjuk, det tänker jag inte bli!!

Av Malin - 9 juli 2012 00:07

värme det är ute och inne för den delen. Lär fan be karln köpa en fläkt som man kan ha någonstans alt takfläkt!


Idag har det varit full rulle dag faktiskt, tvättat, städat, diskat och matlagning. Känns bra!
Dock så är tvättstugan värdelös enligt oss, maskinen fungerar super men torkskåpet och torktumlaren är helt kassa. Så vi ska börja kika mer aktivt nu på tvättmaskin. Vi sa att vi skulle avvakta ett tag i och med köpet av soffa osv men så blir nog inte fallet nej.


Ska även kika ut en jädrans fläkt, för det behövs faktiskt. När det inte finns någon luft ute finns det absolut ingen här inne :o Fy satan vad varmt, man kan inte ha mkt kläder på sig här inte!!


Har även ordnat vinterns hösilageleverans, blir samma leverantör som dom två tidigare vintrarna :) Känns bra!

Tror vi kommer behöva köpa 40-45 balar ev 50 men inte fler än så tror jag. Och då är dessa dom minsta balarna som man faktiskt kunde hantera själv, dumt men i värsta fall brukar det gå!


Ska även be han komma ut med 2 stycken balar om ett tag, för stödfodring utav flickorna. Men direkt nu behövs inte för gräset räcker ett tag till, men inte allt för länge tyvärr... Om vädret bara kunde bli bättre, det växte på så bra en tid nu igen ju.

Lär köpa hönsnät också så man kan linda in träden i lilla hagen innan man kan ställa dit dom.


Men en sak är säker, nu är jag snuspank snart med allt som gott åt under flytt och köp av allt möjligt :S

Fy fan!!


Nej, nu ska jag nog krypa till kojs tror jag.

Ska upp och hämta lite hö imorgon så man har det gjort, skönt!



Av Malin - 7 juli 2012 20:23

Jaha, då var man åter hemma igen då. Jag ville inte riktigt åka hem om jag ska vara ärlig men det är väldigt skönt samtidigt att vara hemma!

 

Dagen började med lite slapp hemma hos morsan, sen kom Petra, Rickard och barnen över och käkade lite mat, sedan blev det efterrätt. Mums var det minst sagt!

Sedan kom farmor och hämtade Eddie och Lukas så då fick man pussa och krama dom hejdå, strax därefter stack även Petra och Rickard till Stockholm för lite konsert osv.

 

Vi gjorde oss också klara och drog ut till Marieberg så jag kunde få hälsa på en vän och se/träffa hennes häst som jag ännu bara sett på bilder och film.
Otroligt fin och trevlig häst, trist att man inte hann se dom rida eller något. Men det får bli nästa gång. 

 

Man hinner inte mycket på någon dag, torsdagen var fullspäckad likaså igår, och idag då var det liksom dags att fara hem. 

 

Nu ska jag se på film, härligt med internet åter må jag lova!!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards