sakura

Alla inlägg under september 2014

:)

Av Malin - 22 september 2014 20:59

Måndag igen då, två nätter kvar och jobba :)


Idag blev det en ridtur tillsammans med Moa runt småtäkt, Miraz var lite lugnare idag faktiskt. Dock bråkade vi tyvärr innan vi ens kom iväg för hon har fått för sig att gå in i pallen nu för tiden när man ska sitta upp, i förrgår gjorde hon det och kastade iväg den med bakbenet.


Tur nog fastna hon ej i den utan den kom mellan fram och bakbenen, under magen och när hon skulle gå ifrån så att säga så klev hon upp på pallen, lr försökte med bakbenet och när hon gjorde det så ramla den omkull och då sparka hon iväg den. Ingen skada sked tur nog (M såg detta).


Så idag hade vi disk om detta då jag inte vill vara med om det IGEN, hon kan ju faktiskt fastna med benen i den.

Så hon fick sig en rejält pisk på sadeln med spött till slut och då stod hon så snällt. Men tamefan så var hon på väg in i den när jag skulle rida fram. *grr*... Vet inte vad hon fått för sig för dumheter.


Nåja ridturen i sig gick ju kalas, mycket träning med att gå i vatten då svedenskogen är täkt med pölar här och där och hon är så sjukt duktig denna madame.


Sen körde vi lite trav och det blev ett oväntat hopp över en pöl så vi skvätte ner Moa och Prince bakom :p haha

Mycket trevlig och fin tur faktiskt.


Provade och rida med nya padden igen och då med schabrak under och det var absolut inte konstigheter med det då. Så himla skönt!

Däremot hade vi besök av lite älgloppor, usch!


Sakura fick stå igen, kl springer iväg som sagt :(

Men hon motionera sig själv även idag i hagen så nog fasen är hon uttråkad tror jag...


Så imorgon ska jag ta en tur med henne, har morgonen i lilla stallet då så =D
Rider och fixar allt där ute innan jag åker hem då. Blir kalas bra det.

Av Malin - 21 september 2014 21:22

Och full rulle har det varit idag, jisses...


Har inte alls hunnit det jag planerat att göra och regnet som kommit under hela dagen har inte varit uppskattande heller måste jag erkänna.


Jag och David skulle ha varit till Byggmax och handlat hem mina grejer som jag skall ha till bygget utav höhäcken, men det blev inte riktigt så. Utan det fick vi stryka för jag skulle inte alls hinna med det idag.


Vi blev nämligen bjudna på middag under kvällen och det vill man inte tacka nej till, träffar inte Mica och Zacharias så pass ofta så man lär passa på och hennes pappas mat tackar man heller inte heller nej till ;) MUMS!


Men iaf, det blev först en tur ut till svärfar för och fika lite hos honom då han nyss fyllt år. Var där ute ett stund innan vi åkte vidare, till stallet. David släppte av mig där så att jag kunde fixa allt där medans han åkte och handla samt fixade med en maskintvätt.


Så idag blev det med andra ord ingenting med någon av flickorna, känns förjävligt men så är det ibland. Man får försöka göra det bästa utav situationen.


Sakura hade iof aktivering av sig själv i hagen medans jag var där och donade. Hon sprang runt som en tok och bocka och sparka bakut och lekte för fullt, hahaha :p Tur någon kan aktivera sig själv, hahaha


Miraz och Prince går bra ihop fortfarande, så det verkar då fungera så bra så. Såg att han "valla" henne lite idag men det lägger sig nog också bara dom inser att dom ska dela hagen ;)

Dom går och betar bredvid varandra och står och hänger ihop lugnt och fint så det där med vallningen är nog säkert lite ledarskapstakt för Prince del, HAN bestämmer liksom.


Nåja, imorgon skall jag rida ut med Moa en sväng sedan så skall jag ut med Sakura med. Vart hur osv vet jag inte. Kl har en förmåga att gå fruktansvärt fort ibland, suck.. :p



Av Malin - 20 september 2014 18:52

I fina vädret tillsammans med Moa och Prince idag.


Idag red vi en längre väg och en ny väg för lilla Miraz men hon var så himla duktig så <3 Hon fick dessutom leda oss genom Svedens gård då Prince blev rädd något (första gången ever!) men det gick så bra så, Prince höll sig vid hennes rumpa :p 


Blev lite trav men mesta delen skritt.

Provade dessutom och rida med nya paden idag vilket gick bra till en början men sen började den klia (fårull under) så Miraz blev irriterad på paden så jag fick mig en promenad resten av vägen hem. Lite trist men vad gör man inte för dom fina.


Hade kunnat tagit bort nya paden, men man ska ha pad under den bomlösa jag har så därför fick det bli att jag gick...
Stackaren klia sig som en tok när vi kom hem och jag tog av sadeln, inte alls kul.

Så det blir åter till den andra paden igen, lite trist då den börjar göra sitt. Har inte hittat en annan pad som jag faktiskt gillar, förutom denna nu då och då gillar inte hon den :(


Vi får se helt enkelt... Kanske ska testa och ha något tunt under den och prova rida/gå igenom med den för och se hur hon reagerar på den med.
Fick veta av en vän  nyss att "hennes" häst reagerade liknande på en sådan här pad i början.


Så vi får väl se, annars kanske jag säljer den då.. Vore dock trist för jag gillade den :p


Sakura fick bara lite klapp idag, ville hem hyfsat tidigt till älskling idag :) Plus att jag behövde tvätta så får helt enkelt rida båda imorgon. Vet bara inte riktigt hur jag ska hinna det. 
Kanske ska man longera Miraz bara på banan och sen rida Sakura? Hm, får se...


Ska till svärfar också och gratulera honom. Nåja, det blir nog bra i slutändan :p


Prince och Miraz släppte vi ihop idag igen iaf och så glada och nöjda dom blev =D

 

Av Malin - 19 september 2014 20:13

Och lite helg :)


Har väl inte sovit mer än ca 1 timma idag, gick av i morse och åkte direkt ut till stallet efter jobbet då jag hade utsläppet i lilla stallet.

Tog och fixade alla sysslor åt båda hästarna också eftersom jag hade annat planerat på eftermiddagen.


Sakura fick vila men Miraz tog jag in och borstade av samt sprayade och smörjde in medel mot alla tusen knott som bitit henne i öronen sen hon flytta hem till vinterhagen.

Hon får som sagt gå med flughuva dygnet runt nu :( Har blivit bättre men hon vill inte att man ska trä på huvan, knappt grimman ibland :(


Men hoppas dessa flugfärn försvinner snart, gärna NU! Så man slipper ha henne så här.


Men ja, det blev vila för båda igen.


Så nu lär jag ligga i i helgen ;) haha

Av Malin - 19 september 2014 20:03

Tisdag:

Miraz fick vila och lika så Sakura.


Onsdag: Red barbacka runt byn med Sakura och jobbade lite i skritt och trav. Tog en liten galopp också men sen var det mest mys, lugnt skritttempo :)

Miraz blev det vila för igen.


Torsdag:

A red på banan och körde lite galopparbeten där det hade gått riktigt bra. Lite bus ute i skogen :)


Jag tog en promenad med Miraz i sina nya benskydd ;) Riktigt bra blev dom, passade perfekt verkligen!

Väldigt pigg och lite halvt surig för att ha fått stått i några dagar, otålig kanske man kan säga :p Tiggde uppmärkssamhet till tusen och ja, dryg ;) haha


Åh ja jag vet, ser ut som hon har stort huvud och liten kropp men det är nog snarare tvärtom, tog i lite fel vinkel. Man lär vara snabb när dom väl ställer "upp" sig ;)

 

Av Malin - 15 september 2014 18:17

Och ny vecka, får se vad den erbjuder då :)


Idag har det iaf varit kanonfint väder, åkte ut mitt på dagen till stallet.

Tog och fixade hos Sakura först och stack ut på en liten tur, blev lite backträning för fröken i skritt, trav och galopp. Dock gjorde jag inte mer än typ ett upp för varje gångart, hon blev faktiskt ruskigt jäkla trött och det var varmt så därför gav jag mig och beslutade mig för att travjobba henne lite på grusvägen.


Mycket lugnare och finare idag, även innan backträningen ;)

Blev bara lite mjukgörande i travarbetet sen blev resten skritt på vägen hem, red runt byn som avslut. Kände att hon behövde skritta av sig ordentligt.


Sedan blev det nästan en dusch för henne när vi var tillbaka, så skönt tyckte hon :D


------------------------------------------------------------


Miraz blev det bara borstning utav, och ryckte även hårtagel så nu är även det inskickat till SLU. Bara vända i ca 2v på beskedet. Efter det skall röntgen bokas också. Wiiie =D


Nu får Miraz ha flughuva i hagen, hon har blivit riktigt irriterad över öronen/huvudet av alla flugskitar :(


Påbörjat slå ner stolpen i hagen, var för torrt så det gick ju fan inte och att slå med spettet, tss.. Den studsa ju bara :/ Vill gärna ha släggan alltså, den har kraft liksom.


Men men, på G med allt nu iaf även om det går sakta sakta...

Av Malin - 14 september 2014 23:56

Herregud vilken jädrans rakethäst jag haft dessa två dagar nu när jag ridit Sakura :o


Tänkte jag skulle köra dressyr idag borta på banan vid Sveden, vägen dit försökte jag jobba lite lösgörande i traven men tji fick jag, jävlar vad hon låg på och var stark.. Hon gjorde som jag sa iof men hon tänkte bara fart, fart, fart typ. Inte så kul och sitta arbeta en häst då kan jag väl säga, det går typ inte.


Väl på banan var hon super taggad, precis som på vägen dit. Visst kan hon vanligtvis vara lite pigg och stark i början av ett dressyrpass beroende på hur hon gått dagarna innan men hon mjuknar och lugnar ner sig ganska snabbt ändå, vanligtvis.


Idag var inte fallet så utan det var full fart fram även på banan, helt galet vad jag fick hålla henne och det var ingen idé att släppa lite på tygeln för då ökade hon bara mer.

Hon blev mjuk och fin emellanåt men oftast låg hon på och blev framtung/stark vilket blev väldigt jobbigt till slut så jag tänkte att lite galopparbete skulle få henne trött och mer avslappnad.


Men nejdu, där var det antingen gas lr typ skutt och sidleddridning. Gick inte alls att få en ren galopp på henne om jag inte släppte henne i mer fart och hallå, vi alla vet att hon varit ruksigt jävla fin i dressyrarbetet nu sista tiden och galoppen ett väldigt stort plus i, men inte idag. 


Så jag avbröt dressyrarbetet och drog hem och jobbade henne lite mer i traven sen fick hon galoppa lite som avslut innan avskrittningen sista biten hem.

Och jag kan säga att skritten, tja den var väldigt framåtbjuden idag med... Jisses, säger jag bara.

Visst det är lite mer energi i hösilaget men det ska fan inte märkas såhär? Undrar om jag ska få lov att dra ner på betforen iaf... hahahaha


Så imorgon ska hon faktiskt få jobba sig trött med att klättra i alla gångarterna, börjar med skritt och sen trav sen blir det lite mer galopp. Upp och ner, och jodå ner blir det skritt ;)


Sen är det problem med hösilaget som jag bokat till Sakura så det ser ut som att jag kommer köpa av dom andra även till henne. Så ska väl försöka åka någon dag och hämta mer förhoppningsvis. Helt jävla otroligt :(


-----------------------------------------

Med Miraz blev det en skrittur med Moa runt byn, jävlar vad knott och älglopporna är på dom i sina vinterhagar nu alltså :( Inte alls kul, Ebbe hade tydligen sprungit runt som en tok idag och Miraz sprang runt lite grann när jag och Moa kom till stallet med. Men hon lugnade sig direkt, skönt nog.


Hon är dock väldigt känslig och irriterad över huvudet och lugg/manen uppe mitt på skallen, ruskar på huvudet hela tiden typ så lär sätta på henne flughuva igen, får ta Sakuras för hon verkar inte behöva någon längre, mer öppet i hennes hage.


Har även beställt nya benskydd till Miraz, dom jag köpte från horze var fan inte oranga utan mer rostfärgade :(

Men dessa är oranga, lamicell så det är samma märke som schabraket, kanon det.


Bilder från igår =D


   

:)

Av Malin - 13 september 2014 21:22

Idag blev det en ridtur runt småtäkt på Miraz tillsammans med Moa och hennes kille :)

Fint väder, bra sällskap det var underbart!

Blev några steg galopp idag igen och denna gången fattade hon verkligen vad det var jag bad om. Så duktig!
Och helt underbart, hon hade inte sagt nej till lite mer fart men hon lyssnar ju som en prinsessa.

Pigg och glad och hon hade nog säkert fortsatt mer för så kul tyckte hon det var.

Efter det så blev det fix och don hos Sakura.. Kl hann bli efter halv åtta på kvällen innan hon och jag kom iväg så dagens planering, dressyr blev tyvärr inte av.

Istället så red vid ner vid Ann och runt där i skogen, avslutade med lite galoppbus i backen vid skjutbana.
Superkul tyckte vi båda två :) :)

Nu är jag påväg hem efter att ha nattat höstar i bägge stallen. :)

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards