sakura

Alla inlägg den 14 september 2014

Av Malin - 14 september 2014 23:56

Herregud vilken jädrans rakethäst jag haft dessa två dagar nu när jag ridit Sakura :o


Tänkte jag skulle köra dressyr idag borta på banan vid Sveden, vägen dit försökte jag jobba lite lösgörande i traven men tji fick jag, jävlar vad hon låg på och var stark.. Hon gjorde som jag sa iof men hon tänkte bara fart, fart, fart typ. Inte så kul och sitta arbeta en häst då kan jag väl säga, det går typ inte.


Väl på banan var hon super taggad, precis som på vägen dit. Visst kan hon vanligtvis vara lite pigg och stark i början av ett dressyrpass beroende på hur hon gått dagarna innan men hon mjuknar och lugnar ner sig ganska snabbt ändå, vanligtvis.


Idag var inte fallet så utan det var full fart fram även på banan, helt galet vad jag fick hålla henne och det var ingen idé att släppa lite på tygeln för då ökade hon bara mer.

Hon blev mjuk och fin emellanåt men oftast låg hon på och blev framtung/stark vilket blev väldigt jobbigt till slut så jag tänkte att lite galopparbete skulle få henne trött och mer avslappnad.


Men nejdu, där var det antingen gas lr typ skutt och sidleddridning. Gick inte alls att få en ren galopp på henne om jag inte släppte henne i mer fart och hallå, vi alla vet att hon varit ruksigt jävla fin i dressyrarbetet nu sista tiden och galoppen ett väldigt stort plus i, men inte idag. 


Så jag avbröt dressyrarbetet och drog hem och jobbade henne lite mer i traven sen fick hon galoppa lite som avslut innan avskrittningen sista biten hem.

Och jag kan säga att skritten, tja den var väldigt framåtbjuden idag med... Jisses, säger jag bara.

Visst det är lite mer energi i hösilaget men det ska fan inte märkas såhär? Undrar om jag ska få lov att dra ner på betforen iaf... hahahaha


Så imorgon ska hon faktiskt få jobba sig trött med att klättra i alla gångarterna, börjar med skritt och sen trav sen blir det lite mer galopp. Upp och ner, och jodå ner blir det skritt ;)


Sen är det problem med hösilaget som jag bokat till Sakura så det ser ut som att jag kommer köpa av dom andra även till henne. Så ska väl försöka åka någon dag och hämta mer förhoppningsvis. Helt jävla otroligt :(


-----------------------------------------

Med Miraz blev det en skrittur med Moa runt byn, jävlar vad knott och älglopporna är på dom i sina vinterhagar nu alltså :( Inte alls kul, Ebbe hade tydligen sprungit runt som en tok idag och Miraz sprang runt lite grann när jag och Moa kom till stallet med. Men hon lugnade sig direkt, skönt nog.


Hon är dock väldigt känslig och irriterad över huvudet och lugg/manen uppe mitt på skallen, ruskar på huvudet hela tiden typ så lär sätta på henne flughuva igen, får ta Sakuras för hon verkar inte behöva någon längre, mer öppet i hennes hage.


Har även beställt nya benskydd till Miraz, dom jag köpte från horze var fan inte oranga utan mer rostfärgade :(

Men dessa är oranga, lamicell så det är samma märke som schabraket, kanon det.


Bilder från igår =D


   

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards