sakura

Alla inlägg under november 2013

Av Malin - 14 november 2013 19:01

Idag blev det en underbar skrittur runt byn tillsammans med Therese, lillCicci och mamma Mia!

Mycket trevligt och vi hann med och rida i ljuset ;)


Jag och Cicci travade runt lite på banan efteråt då Sakura var så förbaskat pigg idag.

Hon gick riktigt fint men sen strulade hon lite, hon har börjat sluta lyssna på mina ljud vilket gör mig väldigt handikappad för att få en gångart då, detta stör mig till tusen :(


Fick låna Ciccis spö en sväng och då var det inga problem längre då gick hon som en klocka om inte ännu bättre!

Jävlar vad fin hon var, man kände hur hon mig med sig bakbenen och ryggen, detta var dessutom i höger varv. Man känner inte alls av hennes stelhet längre men jag lär nog koncentrera mig på båda sidor likvärdigt nu så jag inte gör vänster sida stel av för mycket högerridning.


Avslutade därefter med skritt och sen in.


Imorgon har jag morgonpasset, jag hoppas inte det är för kallt eller för ev regning för jag hade tänkt och rida den korta svedenrundan =D


På lördag får vi se vad det blir för tur... Kanske den längre svedenrundan, vi får se.. Lär hålla igång fröken piggsvin nu ;)


   

Av Malin - 13 november 2013 22:11

Idag blev det en liten promenad med bäsen, först ompyssling och don i stallet.


Gick bort till forsen och sen vände jag, plötsligt mitt i allt så blev hon tokrädd för pannlampans ljus. Jag råkade vrida den så den kom emot henne på marken och jag antar att hon var så fokuserad på tjejen som hämtade in sina hästar en bit bort så hon inte visste vad det var som "anföll henne".


Visade sedan henne igen osv och då brydde hon sig inte, så jag antar att inte alls var fokuserad och sen plötsligt kommer något sådant där på marken mot henne, hahaha

Knäpphäst!


Nåja, det var en skön promenad. Pigg häst efter två dagars vila så imorgon blir det en ridtur =D

Vart och hur långt får vi se!

Av Malin - 10 november 2013 18:45

Blev inte alls som tänkt idag då lill Cicci ringde mig när jag satt på bussen och frågade om jag ville rida tillsammans med henne på banan, jag kunde inte alls säga att jag bara tänkt ta mig en liten sväng i skogen utan jag sa att jag gärna rider med henne på banan.


Och idag gick det så mycket bättre än igår kan jag säga, jösses så fin Sakura var =D

Mjuk, följsam och ja super fin.


Fått stigläder utav lill cicci nu också så nu kan vi träna galoppen också vilket vi provade på lite idag.

Gick också över förväntan, jag menar hon har inte galopperat på länge nu med mig på ryggen så jag trodde på lite bus och bråkigheter men ingenting.


Vänstern var hon lite svår och fatta i för hon drog hela tiden mot Mia, men det lossade när jag sa åt henne på skarpen på slutet. Då gav hon mig en fin en.

Högern kändes så otroligt bra, fattade väldigt fint och lätt, inga problem att hålla sig där och hon sökte sig ner på bettet och fick en väldigt fin form utan att jag ens bad om det. =)


Så jag är riktigt nöjd med dagens pass, blir väl en liten plutt promenad imorgon.

Har kvällen så det blir väl bara inne i skogen (så man slipper puckla på med tusen reflexer) :p Tycker det är såååå drygt, hahaha



Av Malin - 9 november 2013 17:20

Igår tog Lina Sakura som sagt och allt gick super duper.

Dom var ute på en skrittur på ca 2timmar med lite trav också. Sakura tyckte det var riktigt kul.


IDAG...


Blev det en kortare dressyrpass på banan, lillCicci red Zacco där också när jag kom ut så vi fick lite sällskap :)

Red inte alls länge men lite mer intensivt och Sakura var lite motvillig i början men släppte ganska snabbt ändå. Hon försökte hänga på med galoppen då Cicci galopperade runt med Zacco :p 


Men vi höll hos till skritt och travarbeten.

Volter och snett igenom samt ställning av henne.


Fortfarande lite svårare i höger men så fort hon mjuknar upp går det enklare, man får även se till och mana på lite extra för annars går hon ner i skritt emellanåt.

En sväng tyckte hon nog jag var lite dryg som krävde lite mer i höger men hon lossnade även där när hon insåg vad jag ville bland annat.


Håller man lite extra i tygeln så har hon en förmåga att stanna nu mera nu, den lilla känsliga och lyhörda hästen :p Ibland är det ine kul med en sådan, haha


Sen är hon lite vinglig i höger men börjar bli något mer stabil, så jag hamnar lite ur balans ibland men säger bara "tacka gud för min bomlösa" sitter riktigt bra i den och får stöd om jag hamnar lite i obalans.


Vi fick beröm och fina ord från Cicci iaf, fint ekipage och att hon såg riktigt fin ut i ridningen. 
Lilla Cicci är så himla duktig, hon tränar och tävlar ganska aktivt i dressyr och jag är lite avis när man ser hon och ponnyn på banan. Dom är SÅ fina ihop!


Imorgon blir det nog bara en liten promenad kanske eller en skrittvända, bara hon får röra sig efter idag och långturen igår. Sen blir det vila måndag och tisdag skulle jag tro :)

Av Malin - 7 november 2013 13:17

Det låg lite snö på poslådor och vissa hustak när jag klev av bussen i morse ute vid hästarna.

Så jag gissar på att det lär ha snöat lite, men ingenting på marken eller träd och det såg ut som mjuk fluffsnö vilket smälter fort när det är blött och inte så kallt i luften.


Blev ingen rida idag eftersom jag hade besök hos Manhem, vi får se om M ev rider henne eller om hon blir stående. Men jag hoppas hon får komma ut på en liten tur.

Hon hör av sig senare om det.


Imorgon ska Lina låna henne så det är superskönt, då kan jag städa här hemma medans David jobbar och sen ut och köra när han kommer hem. Sen blir det väl ev mycket köra i helgen, hoppas jag åtminstone!

Vem vet, nästa gång vi kör ner till Örebro är det kanske JAG som kör ;) Haha


Måste bara få till det där förbannade dragläget, ibland går det superfint och ibland helvetesdåligt. Klart som fan jag inte vill ut och köra vid rondeller och rödljus då liksom, kul om vi skulle bli stående fullt med bilar bakom, nej tack!

:)

Av Malin - 6 november 2013 18:49

Idag åkte jag ut till stallet direkt efter jobbet, eller det blev med en buss strax efter 09 då jag slöade på rätt fint när jag kom hem.

Blev en liten ridtur mitt på dagen, otroligt pigg och vaken häst hade jag, inge ovanligt jag vet.

Jobbade på rätt fint i både skritt och trav, mer i traven där det gick vill säga och hon gjorde sjukt fina skänkelvikningar bland annat.
Kändes kalas! Blev några steg galopp i en pluttbacke också.

Rask skritt sista biten hem, man kan inte klaga över hennes steg osv iaf ;)

Imorgon har jag morgon plus att jag ska till manhem vid 12 så där tror jag inte att jag kommer hinna rida tyvärr men Lina ska ev låna henne på fredag så det blir super.

Man kanske kan se om någon annan vill rida henne imorgon också, man vet aldrig.

Btw så har jag ev hittat en som vill rida Sakura 1gång i veckan iaf, Vi får se när dom ska prova henne.
Är en i Stallet så det hade varit skönt :)

Av Malin - 5 november 2013 20:50

Usch vad jag varit seg idag alltså, hemskt.


Tog mig inte ur sängen förens vid 5 snåret, då hade jag legat och snooza sen halv :p 

Så idag blev det 18.22 bussen ut till stallet så det blev bara ompyssling av min lilla prick.

Borstning och duschning av benen, men idag fjantade hon lite för vattnet, knäpphäst. Aboslut inga stora grejer men att hon lyfter benen och så.


Men hon är duktig, mycket lugnare idag än igår. Igår märkte man att hon tyckte det var lite läskigt men inte idag, idag fjanta hon bara lite ibland.


Tog och kvälla hästarna idag med eftersom jag blev kvar längre än tänkt, så de blev nog Mia glad över =D
Hann precis på dom, dom hade precis satt sig i bilen när jag ringde. *puuh*

Av Malin - 4 november 2013 21:32

Blev en liten barbackatur idag, tog inget schabrak eller dyligt så snacka om att man satt ostabilt :p

Hästjäkeln är så jävla hal så man bara glider för minsta lilla, haha


Men det gick bra, kolsvart ute men tösa gick på utan problem, red givetvis med pannlampa för annars hade inte jag sett ett skit rent utsagt.

Blev bara en liten tur just för det sen även för att kl var så jädrans mycket.


Efter ridturen gick hon snällt backa in i duschen för rengöring av benen, lite läskigt och stå där ibland tycker hon men jag gav små morotsbitar emellanåt för att visa att det är helt OK. Just med vattnet gör hon ingenting för liksom utan tror det är utrymmet, brunnen och lukten :o Usch, sen står det en hel del skit där också.


Nåja det gick super duper =D Duktiga flickan!


Imorgon får vi se vad som blir av, hoppas på en liten tur igen, får hoppas att hon kan hålla det hyfsat rent i boxen i natt så jag slipper stå där mesta delen av tiden, var det jag fick idag därför hann jag inte en längre tur :(



Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards