sakura

Alla inlägg under augusti 2014

Av Malin - 11 augusti 2014 22:08

Jepp, nu sitter jag och käkar lite frulle innan jag strax ska börja fixa mig. Blir att börja en timma tidigare idag.
Men det är natt 2 av 3 så det känns bra, snart lite ledig igen ;) haha

Till hästarna!

Blev longeringsarbete för båda två idag och först ut blev Miraz :)

Körde lite nh på banan först vilket hon till slut blev lite trött på och började "tigga" med framhoven som till slut blev och stampa till med för att visa att det räcker, det är tråkigt.

Så jag började longera vilket gick väldigt bra. Idag gick jag på henne en hel del mer än sist, hade såklart korta spöt med så tappade ställning när jag fick lov att gå framåt å mana med det.

Och nej, jag smäller inte till med spöt utan antingen viftar jag lite hårt i luften lr så touchar jag till med det vid rumpan/bakbenet.

Det gick väldigt bra i ena varvet i andra så vill hon dra iväg utåt, vilket Blir att jag följer henne och då dansar vi runt på hela banan i princip :p nej inte så illa men mer än vad vi ska röra oss på.

Så fick ta tillbaka henne en del idag och köra på Mindre volt, iaf i svåra sidan.

Men kan tala om att hon börjar inse att det kan vara kul med, idag blev det en del hoppa i luften, sparka med benen åt alla håll och en stegring ;)
Så nu börjar jag få lite fart på henne, men snacka om sur hon blir när jag inte ger mig haha

Så söt, man ser hur sur hon blir men hon gör inte mycket iaf.

Iaf så vann jag, fick henne så jag ville i båda varven. Ökad skritt och trav, väldigt fin trav när hon väl tar i!
Blev lite galopp i allt bus med, men där är vi inte ännu.

Vi måste hitta knapparna först ;)

Sen var det Sakuras tur...

Det gick bra, hon kan ju det så.
Fick dock lov att longera på gräs vilket gjorde det svårt att galoppera i och med att det regnat.

Men det gick på kortare lina och att jag hjälpte henne, blev dock inte mycket.
Hon är var iaf väldigt fin och mjuk/lugn i båda sidorna vilket kändes jäkligt skönt :)

Blev inte alls någon lång stund men tillräckligt för att motionera henne.

Nöjd bäs fick sen gå tillbaka till sina kompisar :) får se om det kommer mer regn eller om vi får tillbaka värmen.

Bjuder på några bilder..
Miraz fick en ny huva idag, stl XL för det fanns ingen L, men den funkar iaf :)

Av Malin - 10 augusti 2014 20:29

Idag har det varit superfint väder igen men samtidigt med lite små vindar emellanåt vilket gjort det väldigt behagligt och vara ute :)

Blev en ridtur på andra sidan vägen idag igen, tog vägen runt Ann. 
Pigg och jobbig var hon idag, envis. Aldrig varit med om att hon varit så dryg som idag. Grr.. 


Men det avslutades väl kan jag tala om, tog nämligen några varv i både trav och galopp på banan på en liten volt och då gick hon minsann som en klocka, i båda hållen =D Ruskigt fin, stor skillnad från fredagens dressyrpass. Gissar på att hon blev väl uppvärmd innan idag.


Blev en del ställningar och galopparbete, men tyckte hon mest sprang på än lyssnade så det var sådär. Men sen fanns de ggr hon sansade sig och gick bra. Störande är det när hon håller på såhär, hon brukar liksom inte göra det.

Visst pigg och framåt brukar hon vara men hon lyssnar ändå vilken gångart och vilket tempo som gäller, idag var det typ springa, springa som gällde och blä..


Nya tag ;)


Imorgon blir det nog en lugnare tur runt småtäkt eller runt byn, beror helt på hur lång tid jag har på mig innan det är kväll. Jobbar i natt nämligen.. I värsta fall kanske jag tar och longerar henne :) Det skulle vara en bra idé iof, kanske lutar mot det :)

Miraz blev det bara lite hagmys med och smorde in henne med medel bland annat.

Tösa ville följa med mig in och kände mig så dum att jag inte gjorde något med henne idag.

Får se om jag hinner ta en promenad med henne imorgon eller ev longering :)


Av Malin - 9 augusti 2014 22:58

Idag fick mina flickor lite vila :) väldigt skönt för deras del då det varit en varm dag igen.

Egentligen hade jag tänkt ta en promenad eller något med Sakura i och med att jag red dressyr igår men det blev inget farligt pass så tänkte att det nog inte skulle ta någon skada.

Det sas även att röken skulle komma in över dalarna igen från Sala men vi har haft tur på den fronten, blå himmel och sol varje dag.
Känns helt ok :)

Men helgen är inte slut än så det kan ju fortfarande komma.

Nåja, vi får se vad morgondagen erbjuder för något :) för jag vet inte riktigt själv.

Av Malin - 8 augusti 2014 18:07

Blev hemma i natt från jobbet då jag fortfarande var helt vinglig och yr efter att ha vilat, dumt att chansa när man knappt kan gå rakt :o


Vaknade väl runt 08 i morse så var väl upp och käkade och sen kikade jag runt på nätet för engångsskull, händer inte så ofta nu för tiden. Datorn kan vara av flera dagar i sträck. hehe


Nåja, har mått betydligt bättre idag iaf :) så det kanske hade blivit för lite sömn helt enkelt? Eller bara otroligt lågt tryck för stunden, men den stunden varade fan hela kvällen och inpå natten :( Var faktiskt lite rädd där en sväng.


Tog iaf en buss ut till stallet vid 10, plockade med mig Sakura först in och bestämde mig för att faktiskt prova mig på ett dressyrpass. Har ju inte riktigt velat rida så hårt efter all rök vi haft här tidigare i veckan, visst det är 10mil bort som det brinner men det har varit kraftig rök här så man blir ju nojig liksom.


Iaf så gick det helt underbart, vilken fantastisk häst jag har :D Verkligen en riktigt fin klippa att rida även om hon kan bli ganska mycket häst mellan gångerna så försöker hon. Okey, hon kan bli lite grinig och lat också men hon är aldrig dum, hon har väl som mest sparkat bakut men det har typ alla hästar man ridit gjort ett x antal ggr, lr? ;)


Nåja, något sådant har iaf inte hänt på evigheter och hon gick som en klocka idag :D
Ojoj så fina gångarter i vänster varv, galoppen var väl ok men hade verkligen velat haft mer av henne ändå. Jag vet att hon kan mer men det började bli så varmt och rida på banan så ville faktiskt inte jobba mer aktivt med galoppen.


Istället blev det en del mer arbete i höger sida som idag var ganska så stel i alla gångarterna, aldrig varit så stel så vette tusan vad hon gjort faktiskt. Hon mjuknade dock till mot slutet och gick i fin form i skritt och trav.

Galoppen var usch men även den gav hon mig en riktigt fin en på slutet!


Så jag är sjukt nöjd med dagens ridpass, min fina flicka <3 Blev att skritta runt vinterhagarna som avslut.

Sen blev det en välförstjänt dusch vilket var såååå skönt!


----------------------------

Sen hämtade jag Miraz när jag lämnade Sakura.


Hade bara tänkt ta en promenad eller longera Miraz idag men lillC kom till stallet och frågade om jag ville skritta med runt lilla Solbacka och nog velade jag men till slut sa jag OK så det blidde en liiten skrittur idag igen på henne. Superkul, Zaccos takt passade Miraz lite bättre än dom större hästarnas ;)


Bjuder på lite bilder från idag =D


                   

Av Malin - 7 augusti 2014 20:45

Idag åkte jag och A ut tillsammans och skulle ta en liten tur runt byn, tänkte att den borde vara den längd som jag får rida runt med Miraz.


Iaf så plockade vi med oss alla hästarna inkl Ebbe och gick ner till stallet.

Ställde in Ebbe i sin box där han hade mat och vatten :) Detta för att det inte går andra hästar omkring där vi har beteshagen nu.


Sedan så ställde vi oss ute och gjorde i ordning hästarna.

Nu har dom fått styngflugeägg överallt, inte bara benen utan kroppen och i manen :( Vi stod hur länge som helst och höll på men vi fick bort allt typ, dock ej det i manen (Miraz)... Vette fan hur jag ska göra där? Man drar ju av manen när man försökte, haha


Nåja vi red iväg runt byn och det var precis en lagom tur alltså, exakt 40min tog det runt för oss, trots den sega farten ;) haha

Måste verkligen jobba på bjudningen, hon går ju och sover för fasiken.


Otroligt mysigt, A ville göra det mer och frågade om tisdag så lär fråga L om det går bra.


När vi var klara så fyllde jag på lite vatten i hagen åt dom och agget fungerade inte igen så jag stod och bråkade med det, sen började det lysa men det knäppte inte, en gång knäppte det till. *grr*

Får hoppas stallägaren kan kolla på det.


Sen hämtade David oss och vi åkte till Hööks, lr tja vi lämnade av A hemma först.

Sedan åkte vi vidare.


Hööks hade urrensat på flughuvor, så åkte förbi och kikade biltema med men dom hade bara förstora stl. Granngården hann vi inte till för kl var 19.11 när vi kom ut från hööks, ganska irriterande.


Men vi stannade till på CG (citygross) på vägen hem eftersom vi skulle handla och kikade då på deras huvor och det fick bli en sådan där svart elastisk huva, men bara till Miraz för det fanns inte mer än XS, S, M och XL.


Men nu har å andra sidan Sakura fått tillbaka sin nya luva (den är hittad i hagen) så då har jag två och skifta mellan till henne nu.


Dock kom jag på att stl M i den jag köpte till Miraz nu kan vara förliten iaf :p Blir tokig!

Nåja märks sen, är den det så beställer jag nya helt enkelt. Börjes har fortfarande huvor kvar så!


Inne på CG blev jag helt yr och svimfärdig också, svartna för ögonen och det bara snurrade. Så ska lägga mig och vila nu och hoppas att jag mår bättre efter det.



Av Malin - 6 augusti 2014 22:15

Idag blev det en kvällstur tillsammans med T och Bero, en skrittrunda runt byn :)

Riktigt trevligt, var ett tag sedan sist jag red med dem så det är alltid trevligt verkligen.


T hjälpte mig att natta hästarna sedan när vi var klara, väldigt snällt av henne.


David kom och hämtade mig, så passade på och köra bort vatten till våra sedan så flyttade vi batteri och agget, dumt och ha det vid vägen och sen vi den del som vi ej använder.

Tror även batteriet/agget fått sig en smäll av åskovädret för den fungerar bara emellanåt men har kontaktat stallägaren så får hoppas han är hemma och slår en kik på det.


Vi fick iaf igång agget när vi fixat och donat.

Av Malin - 6 augusti 2014 16:56

Igår flyttade jag, A och David hästarna till en ny hage med massor av gräs, ganska högt och gult men det har vuxit upp mycket grönt lika så upptäckte jag så det blir kalas sista månaden ute nu :)

Älskling fick ta Ebbe och jag tog Miraz sedan kom A med Sakura när hon hade skrattat en liten sväng på henne
henne.

Jag fixade med allt vatten och fixade med tråden lite här och där. Hoppas det blev bra bara :)

Idag känner jag av ryggen som fan, träningsvärk! Och även lite i armarn.. Så jag fick med ett ordentligt träningspass utan att ha ridit lr tränat ;)

Idag blir det nog inte mycket mer än skritt heller, vågar man mer när dom gått å andats in all denna rök? Jag vet ej...

Nu ska jag göra mig redo, fått sova 7 timmar iaf efter att ha varit vaken drygt 26 timmar innan och då även jobbet under dom timmarna :o ganska starkt gjort!

Av Malin - 4 augusti 2014 12:20

Jajemen idag stod det klättring på schemat och vi valde verkligen en varm dag att göra det på, trots tidig morgon så var det sjukt varmt!

Men vi tog oss upp och ner och båda överlevde ;) svettig Sakura bara men det kan jag förstå.
Pigg och glad häst, men lugn och fin trots de.

Blev mesta delen skritt och trav, en kort galopp.

Underbar dag på berget, bjuder på lite bilder :)
Skön dusch fick hon när vi kom hem med vilket var Såååååä skönt!

Miraz fick bara lite hos och spray osv idag.

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards