sakura

Alla inlägg den 18 augusti 2014

Av Malin - 18 augusti 2014 14:06

Vilke morgon... Fick 3 timmars sömn i natt, inte direkt kul när kl ringde kl 05.. Jag fattade knappt vad det var frågan om :o


Nåja upp och iväg ;)


Städningen gick bra i stallet, tog som vanligt två timmar.. Åh nooooo, kom precis på att jag glömde tömma ena sopsäcken (den i foderrummet). Suck!! Fan då!!


Nåja i övrigt gick det bra. Har frågat M om att ev byta plats med henne på höloftet, skulle vara skönt och inte behöva bära mina 45kg hösilagebalar så långt, genom hela loftet blir det isåfall.
Men dom har platsen precis bredvid höintaget så det hade varit super, tror det var OK.. Får se sen :)


Har regnat hela natten och morgonen typ men det sprack upp och solen kom fram så tänkte jag tar in Sakura först idag så kan jag rida på en tur med henne innan ev mer regn kommer ;)


Vi tog en tur runt småtäkt (sveden vägen), riktigt trevligt. Blev lite skritt och travarbete men tog även en liten galopp på åkern =D Härligt som attans..
Hoppade även lite stock innan vi sen red hemåt.. 


Fått gått i massvis med vattenpölar, stora, små, djupa och mindre djupa. Så duktig så =D


Verkade även hovarna efter ridturen, framfötterna som trasa sönder en del i somars pga torka börjar se finare och finare ut. Eller rättare sagt det trasiga är nästan borta nu. Men hovarna behöver växa på sig lite mer nu så att man kan få dom riktigt fina igen.


Men det går framåt, har nog hjälpt att rida med bootsen med så att hon inte slår sönder dem mot sten och rötter i skogen bland annat.

Hon som har så sjukt starka och fina hovar har verkligen haft ortur, men torkan gör mycket tyvärr. Blev genast bättre när jag började smörja in hovarna med rapsolja. Så det är skönt!


Sakura får vila imorgon, A slutar sent nämligen :)

---------------------------------------


Miraz tur efter Sakura och jag hade bestämt tömkörning på schemat idag.


Det är säkert 1½ år sedan jag tömkörde Miraz sist, lr tja inte riktigt så lång tid för jag tror jag gjorde det någon gång på vårkanten innan hon flyttade iväg men jag är inte helt 100.


Men iaf så gick det super bra =D

Stannade dock och kära ner sig i alla hästar (brunstar), vid Timmy totalvägrade hon att gå vidare så där fick jag SLÄPA henne förbi :o Jag brukar inte annars ge mig utan dom ska gå förbi, men det var omöjligt så jag fick gå fram och dra henne framåt helt enkelt.


Sen gick det bra, tills vi kom upp vid andra hästarna :p Då blev det stopp där men inte för hästarna konstigt nog utan för brevlådorna som var SÅ farliga :p Men vi kom förbi utan större problem, fick smacka en jävla massa bara.


Sen har vi travat en hel del, jag sprang på som fan bakom henne. Fint tempo hade hon, söta tjejen!


Sen fick hon gå i lite vatten hon med, skitläskigt tycker hon och ville först vända vid den första stora pölen... Men nej nej, det var bara och kliva på, blev iof lite mer på sidan än igenom eftersom jag inte kunde traska på rakt igen heller. Men så duktig så!


Raspa till hennes hovar lite med, men det var inte mycket som behövdes. Skulle mest kolla bakhovarna men där kunde man typ inte ta något alls. 


Sen fick lillfröken också gå ut igen!


Nu är man hemma, helt slut i huvud och kropp.

Skall sova några timmar för 3 timmar är inte OK alltså. Speciellt när man ska gå ut och jobba imorgon natt.


Tjohej!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards