sakura

Alla inlägg under september 2013

Av Malin - 4 september 2013 22:29

Idag fick jag maskprovet och alla var 0:ade förutom Sakura som hade 50 EPG, inte alls mycket med andra ord så hon behöver inte avmaskas. Så himla skönt =)


Åkte iaf ut och plockade in båda två idag, Ebbe fick komma in och käka lite medans jag donade med Sakura. Jag hade kvällen idag så jag hann inte direkt rida vilket jag egentligen hade velat göra och hade lätt kunnat gjort för jag missade iaf den tidiga bussen hem, suck haha


Iaf så blev det lite longering, ville få det bra efter i söndags då grannen bara skrämde henne osv.


Och jag började med lite NH som gick riktigt bra, grannen var ute idag med men han vattna något tror jag så han väsades inte direkt så Sakura brydde sig inte direkt, höll lite koll emellanåt men mest koll på mig.


Sedan longerade jag henne vilket gick strålande trots lastbilen som kom och lämnade lite spån och morötter bland annat till stallet.

Hon for iväg i galopp dom ggr lastbilen pyste till men annars accepterade hon den :)


Gick verkligen jättebra idag, höger galopp tyckte hon dock var riktigt jobbig idag, ville inte alls ta den i början och när hon väl gjorde det så for hon iväg i luften mer än på marken. Men hon avslutade med en himla fin högergalopp.

Så jag är nöjd!


Idag är sista natten i sommarhagen eftersom dom är maskfria, så imorgon bitti plockar jag hem dom till vinterhagen och så får dom komma in på kvällen då och få sova inne med alla andra som sagt.

Ska bli spännande och se vad dom säger om det eftersom dom hittills alltid vela komma ut efter någon timme i boxen bara.

Men dom vänjer sig säkert ganska fort, dom lär ju inse efter några dagar att dom faktiskt ska sova inne ;)


Nu ska jag se ett avsnitt till av Heroes innan jag ska lägga mig, har morgonpasset imorgon så jag lär vara pigg ;)

Ska fixa och dona med en hel del då, bland annat försöka rida ett dressyrpass och sen fixa vatten till vinterhagen och bla bla...


Peace

Av Malin - 3 september 2013 22:15

Idag lyckades jag äntligen få bajs från Sakura så det är nu ivägskickat!


Annars så tog jag en liten tur idag, barbacka och satte även halsring för jag tänkte prova lite sådant (kanske ska man börja på bana först såklart). Men jag övade bara lite stopp och framåt och lite svänga vilket funkade hyfsat, provat lite sits/skänkelridning på henne förut emellanåt och det fungerar oftast ganska bra.


Men är hon pigg och lite tittig/spänd så blir det svårare, haha


Blev bara en liten tur runt svedenhagarna, red över åkern och in vid ladan liksom. Mycket mysigt, mest skritt men en del trav också.. Nu har jag sådär kass balans igen :/

Men det blir väl bättre!

Av Malin - 3 september 2013 07:44

Och solen lyser så fint.. Sådana här dagar vill man inte riktigt gå och lägga sig nu.
Nästan så jag funderar på att åka ut till hästarna nu..

Fast... Jag har inget batteri så lika bra och ladda det och sova några timmar för att sedan åka ut. Lika bra!

Godnatt! ;)

Av Malin - 2 september 2013 19:50

Idag var det dags för maskprov med andra ord samla in bajs för dom hästar som ska kollas i stallet, jag plus 3 till. Alla hade lämnat bajs förutom Sakura, och hon fick komma in vid halv 5 typ. Men inget bajs kom, jag fick gå en promenad med henne tills en ladugård och se om hon ev kunde bli rädd och bajsa på så vis, men nej... Hon var mer nyfiken!


Sen in i boxen igen, testade och lämna henne på gången men inget fungerade så slutligen så lämna vi dom i hagen och jag satt kvar där och hoppades på bajs men inget kom, det ända var kiss.. SÅ IRRITERANDE! Såhär gör hon jämt när det är dags för maskprov, vet hon vad jag säger eller???


Innebär det att hon har mask och inte vill avmaskas? ;) Haha.. Ibland undrar man iaf!


Nytt försök imorgon, får gå upp tidigare helt enkelt och åka ut tidigt (15.17), håll tummarna för att hon bajsar. Ska rida också så man tycker hon borde bajsa!

Nåja massa hö och kraft fick hon och äpplen ;) Något med dagen, haha


Bjuder på två bilder på grisen!

   

Av Malin - 1 september 2013 22:02

Jahapp, då är det åter söndag igen eller rättare sagt så är söndag snart slut och en ny vecka börjar.

Alltid lika trevligt men om man slapp jobba så hade det varit ännu trevligare måste jag erkänna iaf ;)


Jag gick upp efter 13 idag och duscha och gjorde mig klar för att ta bussen ut till stallet efter 15 tiden.

En ny hovis skulle komma förbi och sko Sakura, fram först av allt men kanske prova även bak.


Jag fixa och trixa när jag kom ut och sedan plockade jag in både Sakura och Ebbe då även Linas hovis skulle komma idag tydligen. Sakura fick hö och äpplen och smaska på och Ebbe fick äpplen.

Sen satt jag mig bara ner och tog det lugnt tills Lina dök upp strax innan halv 5, då även hennes hovis kom.


Jag valde att gå ut med Sakura efter ett tag eftersom dom stod och skodde Ebbe utanför hennes box, så Sakura fick komma ut och smaska på gräs istället och jag små borstade henne också men eftersom det är svårt och borsta en häst som ska gå runt hela tiden och leta bra gräs så gick jag in efter en stund och ställde henne på gången.


Då kunde jag kratsha ur hovarna och borsta henne ordentligt samt spruta in henne i flugmedel så jag hade det gjort!

Nu har hon fått grunden så hon borde klara sig nu!

Jävla knott har kommit som fan här ute :/


Strax efter 17 fick jag lov och skriva och fråga vart hovis var, om jag fattat fel dag men hon blev lite försenad så då tog jag med henne ut och longerade henne på banan men det var en dum idé, grannen höll på och kluva ved eller såga iaf så Sakura sket ju på sig stup i ett.

Sen åkte stallvärden runt och klippte gräset, men honom skiter hon fullständigt i det var grannen som var farlig så hon lyssnade inte så bra nej...


Men jag avbröt och jobbade i skritten mest som hon gjorde fint till slut =) Sen lekte jag lite med henne på banan, träna backa bland annat och lyssna på mitt space, men det där är jag kass på, hon hamnar hela tiden på fel sida för min del och nej.. Öva öva öva..


Som sagt, lite fel dag med allt som hände omkring också, men hon var lugn till slut!


Sen kom hovis och vi började det roliga..

Jag sa att vi börjar med fram och sen får man väl se om hon får komma i närheten av bak helt enkelt.


Sakura var bitchig som satan mot henne när hon började med frambenen, nafsa i luften och bakåt men hon stod och sov emellanåt också. Saken är att hon inte har något emot skoningen egentligen, hon är inte rädd eller något utan bara dryg som fan och hon har blivit värre sen händelsen och med flytten.


Men det gick bra idag, hon gjorde ingenting dumt mer än bita i luften och sen drog hon sönder ett grimskaft när hovis provade att binda henne tajt.


Jag tog och höll i henne hela tiden efter det och då gick det bättre, då kunde hon ha koll samtidigt som jag kunde hålla koll på henne ;)


Sen var det bak och jag varnade hovis för kickarna hon börjat med sen händelsen (aldrig gjort innan alltså), men hon gav sig på det och höger sida gick väldigt bra, hon försökte kicka givetvis men hon van där väldigt snabbt och hoven var sedan skodd väldigt snabbt och smidigt!


Sen var det andra, där hon är lite stel och där tjafsade hon betydligt mer men vi mutade med lite äppelbitar emellanåt när hon var duktig och det hjälpte faktiskt, så hon fick på en sko även på höger utan större problem, så fort hon inser att hon inte har någon chans så går det bättre. SÅ GLAD!


Nu hoppas jag att denna tjej vill fortsätta sko, för hon hade jävlarenama i sig liksom, hon var inte rädd som man kunde uppfatta andra (vilket man givetvis förstår).. Fy fan vad skönt med dojor runt om igen.. Snön kommer ju komma innan det är dags för nya igen så det var skönt!


KALAS!!!


Sen har jag faktiskt hoppat Ebbe en sväng idag, tror det bara blev ett skutt? Eller två, minns fan inte... Han testade mig en hel del men sen gav han med sig när jag sa ifrån. Riktigt fin kille alltså :)


Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards