sakura

Alla inlägg den 19 september 2013

Av Malin - 19 september 2013 18:23

Idag åkte jag ut i hyfsad tid faktiskt, strax efter två vilket var väldigt skönt =)
Och precis när jag klev av bussen kom lill Cicci och hennes pappa så dom stannade så jag kunde åka med dom därifrån till stallet. Väldigt snällt!


Sakura har börjat bajsa så enormt mycket inne nu så det är fan hemskt, tar mig en evighet att mocka boxen, haha

Men sen är jag extremt petig och vill ha bort dom små kluttarna också som man knappt får med grepen, men det lär man sig ;) Bästa är iaf att bädden verkar funka hittills, luktar lite när man väl mockar men inte direkt mycket (som alla andra boxar) men sen ingenting. Så vi fortsätter så, skönt att bara mocka bajs!


Idag blev det en skrittur med Cicci och Zacco, mamma Mia följde givetvis med och promenerade med oss, blev runt svedenhagarna bara sen gick vi in på banan och red runt lite.

Grannen kom ut och började klyva ved givetvis men det gick bra, tror hon vant sig ganska så mycket nu när hon står på gården och hör/ser han hålla på.


Men nog kunde hon hoppa till emellanåt för det ;)
Lite halvspänd och dryg i början, ville inte riktigt jobba sig i formen och låg på en del.


JAG hade problem att hitta balansen i sadeln med (andra gången jag rider i den), men det blev bättre på slutet faktiskt.


Även ridningen, tog sin tid att få henne något mer mjuk och följsam men man får ligga på emellanåt, så pass så hon blev lite grinig på mig ibland.


Jobbade mest i skritt och trav, hitta formen osv.

Men tog även lite galopp och där blev hon iaf grinig i högern, fick smaka på två halvhöga bakutsprång men jag blev arg efter andra för då hamna jag lite på halsen och efter det gick det bra iaf, hon gick på fint men eftersom man får mana och hålla henne samtidigt (svårt och förklara) så går hon ner på tygeln och försöker hitta en form som hon inte riktigt har orken till ännu och därför tror jag hon blir sur på mig också.


Vänstern gick klockrent =)


Ska kolla om jag kan få ut en massör kanske, men hon känns inte direkt stel heller mer ojämn kanske och sen att hon saknar lite styrka och muskler för att orka bära sig. Jag ber henne inte gå i form i galoppen men hon gör det i och med att jag lär hålla emot henne lite samtidigt som man får mana på, det blir ju lite automatiskt tygeln och form då... 


Men med lite mer dressyrtränande på banan så tror jag det blir bra i slutändan.

Nu hade vi sällskap av ponnyn OCH en granne som donade men måste säga att det gick riktigt bra trots allt! 


Jag är nöjd och jag tror Sakura blev ganska nöjd efteråt med ;)

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards