sakura

Alla inlägg under februari 2012

Av Malin - 15 februari 2012 20:05

Orkade aldrig uppdatera igår så jag får helt enkelt göra det nu.


Igår tömkörde jag Miraz, Sarah hängde med på Pillan - barbacka och med fleecetäcke pga av väldigt svettig häst efter att vi fått "jaga" henne i hagen i typ 20min!!!! Dumma häst!!! Hon kickade nämligen till mot Sarah i hagen när hon skulle hämta henne och träffa rakt på handen... SÅ GÖR MAN INTE!!!


Iaf, tömkörningen gick super duper. Hon gick först första halva biten utan problem, mycket framåt och pigg samt nyfiken. Läskigt var det när vi gick förbi pumphuset för det var massa barn som åkte skidor där :o Men det gick bra!


Idag tömkörde jag igen, men idag följde Amelia med ut. Hon gick med Pillan, kände inte för att rida helt enkelt ;)

Miraz var ganska seg idag och inte alls lika villig till att gå först så vi gjorde det vid dom tillfällen då det gick bra. Idag var banan vid pumphuset läskigt iaf för dom hade väl någe skoj där (pratade ut i högtalarna bland annat) och en MASSA folk och bilar överallt men det tog Miraz faktiskt väldigt bra idag fast det var värre så det var himla kul kan jag lova!


Pillan var mer löjlig idag, HAHA :p
Vi fick möten med bilar också utan problem, Miraz höll sig väldigt lugn och fin för första gången, hon mognar ;)

Så dagens tömkörning blev väldigt mycket miljöträning kan jag lova och hon klarade allt galant!


Nu får hon vila från tömkörningen ett par dagar, ska gå en promenad på fredag med henne kanske eller lördag.

På lördag ska jag iaf RIDA Sakura =D=D Ska ta en barbackatur med Amelia på 30-40min, nu jädrar ska vi komma igång och jag ska rida 1 dressyrpass i veckan för att verkligen komma igång.

Jobba mycket med MIN sits och sen böjningar tror jag.....


Sen när det känns bra då blir det att ta ut Gemma igen och börja rida för henne, sen kommer det bli löshoppning framöver, ska försöka komma iväg 1 gång i månaden kanske och Amelia ska börja hoppträna med henne bara jag fått igång henne lite :)

Början av mars kan dom säkert börja hoppa något litet skutt ;) Ska bli sjukt kul iaf och jag ser fram emot det som tusan, dom kommer sopa banorna!!


PS, PILLAN ÅKER IVÄG 1 VECKA I MARS, 20-27:e... Då ska hon iväg till Agneta på lastträning, nu är det dax och den veckan är Amelia borta dessutom så det passade bra.

Sa att dom kan rida Sakura men då blir det bara Sarah och det känns bra (vill slippa ha flera på ryggen hit och dit).


Så detta blir KANON!!! 


Bild från igår....

 

Av Malin - 12 februari 2012 19:30

Japp idag blev de hoppträning för Amelia och Pillan :) Gud så det var länge sedan nu.

Allt gick väldigt bra och dom mjukstartade med dressyruppvärmning.


Böjning, speciellt i hörnen och det blir det absolut mer av så att hon mjuknar upp igen!


Sedan blev det några hopp över småhinder och några ggr över ca 50-60cm, vi avslutade dagen med 2 skutt över 1m... Dom är så himla duktiga!!


Vi har sagt det nu att vi kör på 1 gång i veckan tills det är slut. Amelia ska även snart påbörja hoppträning med min bebis. Tror Sakura och Amelia kan bli riktigt fina och duktiga ihop!
Men här blir det träning, tävling och träning kan jag lova! Hon kommer även få rida riktig träning här, inte med mig som tränare utan förmodligen Gemma skulle jag tro ibland för att få ut det bästa av allt! 


Kommer bli ASUM!!!!


Jaja, på onsdag ska Amelia hänga med mig så att jag kan tömköra lillfisen igen... Jag skulle ha jobbat mycket med henne nu under Sakuras fina 1 månadsvila och den är slut i helgen och ja vad ska jag säga. Jag har tömkört Miraz 1 GÅNG!!! Hahahaha

BRA Malin!


Så på onsdag kör jag en tömkörning så det heter duga!

Kör runt kyrkan då också tänkte jag bara för att få lite mer att träna. Om Amelia rider eller går med utan häst får vi se men jag skulle tro rida ;)


Nu får ni lite bilder från idag och en film ;)

                                       



FILMEN!!



En dressyrfiilm också!


 


Av Malin - 10 februari 2012 18:58

Gud så skönt med helg äntligen!

Efter två dagar hemma så var det ganska skönt att komma tillbaka till jobbet, fick dock för mig att det var måndag där när vi hade haft första rasten :p Så det var inte så dumt... haha


Igår var jag inte ut till stallet utan var hemma och tog det lugnt, vilade skallen och allt därtill! 


Idag var jag ut, inte mycket och mocka dock och jag tror Sarah måste sett liiite fel på bajs och spånbollar igår när hon mocka för det var utspritt i ena boxen men man såg samtidigt att det inte var någon häst som rört runt det :p Men det är lugnt Sarah ;) Det var inte mycket men ja :p Hahaha


Amelia visade mig ena isalatorhantaget eller vad man ska säga vid grinden, den var helt väck :S Alltså helt sönder och dom går inte sönder bara sådär, så jag vet inte vad som hänt men mysko.
Antingen några ungar??? Eller någon annan häst som nosat på våra och så har dom sprkat till med framhoven och knockat ner den? Jag vet inte, helmysko var det.
Amelia sa att hela tråden låg ner på marken också, tur nog var det nedersta så det gör inte så mycket, Miraz är inte så liten längre, hahahaha


Och TUR NOG så jag ju byta ut allt till sommaren, bara hästarna kommer ifrån den där hagen så ska jag ta ner all tråd, byta ut isalatorerna samt köpa in ny tråd och sätta om allt. Måla stolparna med ;)


Sen lär vi mäta och allt med lösdriften, den lär ju fixas den också =D
Gud vad jag längtar tills i sommar när man bara kan börja planera, bygga och hålla på för fullt.


Jag vill gärna ha ligghallen klar tills det är dax att "ta in dom", för då slipper vi använda oss utav stallet så det kan stå redo för tex sjuka fall, svettiga hästar osv... Det blir bra det.

Och framför allt, Amelias häst lär få plats vilket det inte gör nu, det får inte plats en till häst i ligghallen den räcker precis för mina :o


Men allt ska lösas, Sarah har erbjudit sig hjälpa till också och jag ska fråga karln min med :) Lite bygge är ALLTID kul ;)

Snygg solbränna om inte annat, haha


Nej, ska avsluta här för Mica är på G hit....
Gosade med hästarna innan jag stack hem, dom fick lite godis :$


Älskade Sakura tigger om att få komma in och ut på äventyr nu, haha sötnosen <3

Av Malin - 9 februari 2012 17:32

Japp här kommer filmerna från när jag hoppade för första gången på Sakura i skogen ;)



 
 

Av Malin - 9 februari 2012 12:32


 
 
 
 


 
 

Av Malin - 9 februari 2012 12:21

Här kommer bilderna från igår 120208


Dessa två bilder som kommer först är från när jag gick ifrån dom och hör hur lilltösa kommer i FULL galopp efter mig =D Vänder mig om och knäpper två kort!

                                               



Här kommer bilder som Michelle tagit när vi var ut på långturen med fika den 6 Januari -12

                         





Av Malin - 8 februari 2012 20:01

Dålig natt med lite sömn och allt möjligt :( Huvudvärken som jag inte haft på ett tag kom åter idag och i det dubbla kändes det som. Att inte knappt kunna röra sig för att det gör så förbannat ont är INTE kul :( Tårarna ville bara spruta ut på mig men efter massor med tabletter och massa te så mår jag hyfsat nu. Frågan är om jag kommer kunna sova i natt?

Jag vill inte vara hemma från jobbet mer, verkligen inte!

På moset fick jag även veta i morse att min skjuts kanske inte kommer imorgon för hon mår jätte dåligt. Hoppas inte, har inte hört av henne under kvällen men kl är inte så mycket så... Hm...


Fredagen har jag ingen skjuts till, så jag tänkte försöka ragga skjuts på något sätt.. Hur vet jag inte för jag vet ingen som bor här ute :o Ååååh vad jag vill härifrån! 


Idag hängde jag på Sarah ut i stallet, hade ju stallet idag så och jag vägrar ge om hjälp när jag bara har ont i huvudet och sovit dåligt. Då kan man faktiskt göra det! Frisk luft brukar även vara bra liksom ;)


Jag tänkte mocka och dona medans hon stack ut och red MEN det var två högar bajs att mocka och 4 hinkar vatten att fixa så det blev klart långt innan Sarah ens var klar med Pillan i stallet ;)


Så jag tog tag i utbygget av hagen, den lilla del som jag skulle utökat sen länge men som ej blev av.

Men nu är det gjort! Och hästarna blev otroligt glada, ja Miraz och Sakura vill säga för Pillan var ute och dryga sig med Sarah!


Miraz var den som busade till mest, var så kul och se på dom :)


Jag och Sarah har även pratat om Pillan, nu lär hon ridas hela tiden och kan man inte så får man kolla med en annan för nu blir det inge mer vila. Kan inte minnas sist Pillan bara stod :o Hon mår dåligt av det och det är inte kul, hon blir inte kul att jobba med om hon har en massa överskottsenergi och bara jävlas för en.


Så jag hoppas det där funkar nu för annars får jag nog ta tillbaka allt, låta Sarah ta över Pillan tidigare :)

Nu lär det bli annat helt enkelt för jag trött på det! (OCH JA NI KAN FRÅGA MIG OM HJÄLP OCKSÅ!!!!)....... ;)


Jaja, nu ska jag se om jag kan hitta på en alla <3-dags present till min älskling!

Slänger in några bilder snart!

Av Malin - 7 februari 2012 19:47

Idag har jag och min älskade David varit tillsammans i 8år, helt sjukt vad tiden går och jag älskar han otroligt mycket! Dock är ju karln inte hemma, han var lite dum och bokade in alpernaresan denna vecka (omedvetet). Han kom på detta för ett tag sen bara. Men jag överlever ;) Det får firas när HAN kommer hem!


Igår hängde jag med Sarah ut till stallet för vi skulle rulla ut höbal, men det var ASmycket mat kvar så det blidde inte av, jag fixade vattnet och hon mockade.
Vattnet, ja vad ska man säga om det? För det första stod baljan längst ner i hagen, ok det kan hända när den är tom MEN det var is så in i helvete, man såg att det absolut inte hade blivit gjort dagen innan :/ Och det märktes även på kusarna, stackars hjärtan!


Tog ett tag innan isen lossna men det gick, sen fick man springa ett par vändor med hinkar för och fylla den.... Flickorna små! <3<3


Sen åkte vi väl hem, Sakura vill ha uppmärksamhet så vi gosade lite men hon blidde bara sur emellanåt eftersom hon inte fick något godis så då fick det vara :p Då gick hon till Sarah och där fick hon någon godisbit minsann ;) Hehe


Imorgon ska jag ut, får se hur det ser ut då.. Borde inte vara mycket och göra eftersom det stått still så länge nu :) Vet inte om jag ska ta någon på promenad, funderar på det. Vi får se :)

Vet inte ens om jag ska ut själv eller om Sarah vill med? hm... 

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards