sakura

Alla inlägg den 21 februari 2012

Av Malin - 21 februari 2012 20:39

Idag var det läkartid för att undersöka min mystiska huvudvärk som kan slå till ibland och det är inte lite när den väl smäller till, jag kan knappt röra mig och tårarna vill bara spruta ut!


Hade tid kl 13, så jag stack från jobbet kl 12, SKÖNT!

Gratis buss också så det var skönt, hahaha


Väl där så frågade han mig tusen frågor och jag kunde väl besvara dom flesta, det han tror det kan vara är migrän eller spänningshuvudvärk, eftersom jag haft problem med huvud sen tidigare (inte denna huvudvärk men ja) så sa han att det kan vara bägge, han kan inte riktigt svara på det utan skulle detta fortsätta längre fram så ska dom göra en bettskena som gör att musklerna får vila i skallen, när jag har den.


Spänningshuvudvärk kommer då muskler och allt i hjärnan försöker för mycket med att få mitt bett rätt och dittan och dattan, det händer mycket i min mun med andra ord! Så detta kan då ha blivit värre efter allt än innan.


Men migrän är inte helt uteslutet heller eftersom jag har vissa symtom.
Inga tester osv tog och han kunde inte se något på röntgenbild eller känna i mun eller utanpå skallen.


Så vi ska avvakta, och som sagt. Fortsätter det kommer dom prova med den där bettskenan för och se om det blir bättre då... Så det är bara att försöka leva med det!


Jag ska även prata med Birgitta sa han när jag ska till Manhem, se om hon kan ana vad det är för fel :)


Jag ska tillbaka till min läkare i juni för kontroll och röntgen...


Tog en buss hem från Lassarettet vid 13.15, så det blev tidig dag i stallet ;)


------------------------------------------------------------------------------------------------------


Stack ut till stallet runt halv 3 kanske, och jag mockade samt fixade vatten åt Sarah, var så himla fint väder och jag var på hugget för lite fix (som i söndags, då gjorde jag också allt)... 
Imorgon är det min dag och jag är inte lika positiv till det, HAHA


Tog sedan in bäsen och gjorde faktiskt som så att jag träna på att stå stilla på gången LÖST, vilket gick förvånat bra :D Varje gång hon försökte gå framåt hann jag stanna henne och backa bak na, till slut stod hon där och jag kunde borsta bakben och svans utan problem! STOLT!


Provade det nya tränset, och som jag misstänkte så var det förlitet :/ hahaha

Så det ska säljas!


Satte på henne sitt träns och tog oss iväg, idag blev det en tur runt Långtäkt. Gud så länge sen det var och ponnyn var väldigt fjantig idag, kanske för blåsten inte vet jag. Men ho trodde det var trott överallt :o Hoppade till för att det rasa snö från ett träd tror jag en gång, nere på backa barna.

Vi mötte en gigantisk hårig hund som tydligen var livsfarlig också, alltså jag vet inte vad det var med henne idag men kände hur spänd och rädd hon var under mesta delen av ridturen.....


Vi skrittade mest, men tog lite travgång också och testade lite skänkelvikning åt bägge håll i skritt och provade sedan även i trav och jävlar vad denna häst kan :o Man behöver knappt röra med skänklar så går hon dit man vill. Min dressyrponny <3<3


Fösökte hitta lite stöd på bettet också och få henne ner i form - tygeln, men hon var som sagt lite här och där så det var svårt men gick hyfsat bra. Tror jag ska rida sällskap ett par ggr nu, få ner nerverna lite kanske. Tömköra någon dag också.


Väl hemma fick hon välförtjänst gotta i hinken ;) Mums sa hon till det!
Borstade av henne och släppte ut na och tog då in Miraz istället.


Storborstade tösa som bara stod där och sov för det var ju så himla skönt ;) Och HJÄLP vad hår hon lossar, dax att ta fram ryktstenen kanske? ;) Fick hälften av håren  munnen typ USCH!


Skötte sig exemplariskt iaf!

Tog sedan fram Sakuras gamla träns och bett. Vinrött träns med nosgrimma och sedan ett rakt bett.

Miraz kan ha det utan problem, kändes ju ganska bra ;) Dom håller samma stl ganska bra vid samma ålder. Förutom att jag fått flytta ner några hål på tränset då på Sakura.


Första gången Miraz har träns och hon tog det i munnen som om hon gjort det förr, tuggade lite och sådant men gjorde ingenting mer. Duktig som attans!


Så idag hade jag TVÅ duktiga flickor att glädjas över i vårsolen!


Hovis skulle ha kommit idag enligt min kalender, men mitt fel. Skrev in fel vecka

så nästa vecka kommer hon. Smart va? ;) 


Bjuder på två bilder vadera på bäsarna!

         

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards