sakura

Alla inlägg under maj 2015

Av Malin - 15 maj 2015 19:39

Igår var det löshoppning!


Vi samlades vid 09 och byggde banan, sedan så satte vi igång.

Tycker det gick bra faktiskt, lite rörigt ibland dock. Men det blir bättre nästa gång absolut.


Nu körde vi bara med och sätta band över halva banan så många hästar valde och springa runt och showa i mitten av allt så med band runt om nästa gång så går det nog betydligt enklare!


Det blev bara Miraz för min del eftersom Sakura inte är ren i gångarterna ännu :( Super trist för Sakura hade älskat detta!

Får hoppas det går nästa gång!


Miraz skötte sig fint, hon tog det lugnt och visste vad som gällde. Dock stannade hon och försökte käka gräs vid kanterna lr sprang in i mitten så man fick leda henne ner till släpppunkten.


Hon fick hoppas 3 lr 4ggr tror jag, varav första gången så låg bommarna på marken om jag inte minns fel från hästen innan som hoppade.


Nästa gång ökar jag antal skutt samt även höjden, det var lite låg höjd :p


Lite bilder och två filmer får ni iaf =D


Sakura fick sig en promenad iaf, hon börjar bli ganska uttråkad nu och vill komma ut och bli ompysslad och ut på äventyr. Hoppas vi får det snart med!


         



 
 

IDAG blev det vila för båda flickorna =D

Av Malin - 13 maj 2015 22:30

Idag tog jag upp Sakura på banan och longerade henne, lite mer än bara kolla traven och hältan, gjorde lite övningar i skritten eftersom det faktiskt är OK. Sedan trav och man kan inte riktigt se någon hälta, ibland kan man se något steg men man hör att hon inte är helt ren ännu :(


Men det är stor skillnad mot hur det såg ut i torsdags förra veckan, då syntes det långa vägar. Men då har iof svullnaden gått ner mycket sen dess också. Dock tycker jag det står still nu med svullnaden, ingenting händer. Och ja jag vet att det tar tid med svullnader men borde det inte gå ner liiiite varje dag? 


Efter det så stannade jag faktiskt kvar och körde lite AR också, något Sakura aldrig brytt sig om brydde hon sig om idag :p Konstigt! Att vifta med spöt runt omkring henne och ovanför henne. Hon flyttade sig undan, hon blev inte rädd utan hon trodde jag skickade ut henne för och röra sig.


Men fick henne och stå still efter en stund, då förstod hon vad jag menade! Duktig tjej!

Körde lite ryggning/backning och lite smått och gott.


Sen hade jag Miraz också, eller egentligen skulle jag inte haft henne idag men det blev så till slut.

Tyvärr var klockan redan så mycket när jag var klar med Sakura så det blev longering med Miraz med och vilken SKILLNAD det är nu från i början.


Som ni minns så första gången jag longerade henne på denna bana så fick jag knappt fram henne i skritten, andra gången fick jag fram skritt och trav men med mycket smackning/drivning.


Idag var det inte alls så, hon hade farten med sig själv, fick driva på lite i traven för och hålla igång den så pass länge som jag ville. 

Märker att hon tester lite titt som tätt för och se om HON kan bestämma fart och hur det skall gå till. Men hon lyssnade och det var så himla skönt måste jag säga!


Avslutade longeringen med och trava över en bom på marken för och få henne och lyfta på bakbenen då detta behövs. Hon är lite slapp i bakkärran och det gick ruskigt bra så tror jag kommer fortsätta med detta faktiskt! Nyttigt också för den delen.


Avslutade även här med lite AR och sen fick hon mumsa lite gräs innan vi gick ner.

Idag provade jag och lämna Sakura i hagen själv, dels för att boxarna inte var tillgängliga tror jag men sen för att hon hållit sig på mattan.


Det gick bra, visst hon vankade omkring en del och skrek men hon sprang inte runt iaf och DET är huvudsaken!


Imorgon blir det löshoppning, tyvärr får inte Sakura vara med men Miraz får det iaf =D

Får hoppas hon kommer ihåg hur man gör, haha ;)


Någon bild med, liten mage börjar komma fram igen =D

     

Av Malin - 12 maj 2015 21:01

Idag åkte jag upp vid 15 tiden till stallet och jag fick samma bemötande idag av Sakura som igår, gnäggningar.
Två ggr dessutom, sötnöten <3


Tror hon börjar bli en aningen rastlös av att bara gå i hagen och inte göra någonsting annat.

Tog en liten promenad idag, gick upp till paddocken sedan fick hon trava rakt där på grusgången och man såg knappt hälten då. 
Men då sprang ju jag med henne vilket gör det svårare och se måste jag säga!


Sen gick vi vidare så hon fick käka massa gräs, vi gick en bit på raksträckan och sen vände vi. Massor med gräs fanns det på en del ställen där så hon blev då glad ;) Käkar som att hon aldrig sett mat :o 


Efter det så gjorde jag rent såret, idag åkte skorpan av när jag gjorde rent med svampen och det verkar då inte infekterat iaf då det började blöda en del.
Spruta rent det och hade på blåspray.

Sedan fick hon sin kraft i uteboxen och så gick jag och hämtade in Miraz.


Provade två sadlar på henne idag igen, ingen av dem passar tror jag dock så det blir väl och kika vidare. Lite trist men vad gör man inte?


Har starkt funderat på om jag ska köpa Hööks sadel iaf, men jag vet inte. Hade varit skönt med och hitta en billig skitsadel eftersom hon ändå kommer växa ur den.

Vi får se!


Gjorde henne klar och sedan stack vi ut på en ridtur. Så mysigt och trevligt!

Pigg och framåt idag med, jobbade en del med traven idag och sen lite skänkelvikning igen. 


Hon känns himla trevlig nu och med denna fina drivning så gör de det ännu roligare =D Får fortsätta såhär och se vart det tar oss.

Ska väl ta mig en vända på banan med är tanken, får se när!


Imorgon har L henne och hon lovade att hon skulle ut och rida med henne. Sen på torsdag är det löshoppning, lite lättare.

På fredagen kanske man kan ut och klättra lite med henne isåfall.


Får se hur det blir, blir säkert bra detta!


Lite bilder på Sakura från idag, hon lägger på sig mer för var dag tror jag, men det behövs mer över revbenen speciellt!


     

Miraz står och käkar löst under taket :p


 

En bild på såret när skorpan åkt av, usch!


 

<3

Av Malin - 11 maj 2015 16:23

Idag fick man ett fint välkomnade utav både Sakura och Miraz =D


Går i princip förbi deras hage när jag kommer in på gården, och Sakura ser mig varenda gång när jag kommer så jag brukar hälsa. Idag gjorde jag inte det för hon stod och käkade och tänkte då får hon vara ifred men hon såg mig som vanligt.

Och efter en stund när jag hade försvunnit ur synfältet så hör man hur hon gnäggar efter mig, mitt fina troll <3


Sedan när jag varit och fixat maten åt flickorna så går jag ner mot hagen och hon står redo vid grinden och följer mig när jag går längst grusvägen ner mot hagen.

När jag sedan kommer runt hörnet vid buskarna så står båda i hörnet och halvgnäggar mot mig =D Alltså, det om något är kärlek <3


Miraz var verkligen super taggad med, stod och tiggde uppmärksamhet och man såg på långa vägar hur pigg hon är :p Så L får nog en rolig ridtur idag, dessutom blåser det halvstorm ute så gissar att hon säkert kommer vara lite extra på tårna ;) haha

Nu börjar man se lite av den där pigga och busiga Miraz igen!


MEN, jag tog bara Sakura och det var förjävligt tyckte Miraz som då började vanka av och an och sen började hon gnägga och ha sig.

Sen lugna hon väl sig, men gnäggade emellanåt men hon såg oss ju från hagen så då var det lugnt så.


Däremot sprang hon runt lite när vi kom tillbaka från paddocken såg jag, men slutade genast när hon fick syn på oss vid uppbindningen igen.

Men hon fick med sig Madde som började svara på hennes gnäggningar när jag stod och fixade med Sakuras sår och sen när S fick sin mat.


Även det lugnade sig sen.


När jag sedan lämnade S så ville Miraz med mig, så hon följde minsta lilla steg jag tog och när jag sedan gick för och fixa med vattnet följde hon mig längst staketet. Snuttan, hon tycker inte hon får tillräckligt med uppmärksamhet och motion gissar jag.


Men det blir ändring nu, min rygg är i princip helt ok så jag kan ju rida nu. Inte för mycket dock för min rygg värkte fan igår efter att jag ridit men nu kan jag iaf longera och leka hyfsat på banan med så aktivering blir det nu iaf.

L har idag och på onsdag dessutom och vad jag vet så ska hon rida båda dagarna tror jag.


Det blir bra!


Hur som helst SAKURA...

Tog upp henne till banan efter att jag hade borstat av henne och longerade henne lite kort, tillräckligt för och se hur hon ser ut och hältan är bättre, nu syns den knappt. Verkligen riktigt skönt men man kan skymta den lite fortfarande så än är det inte över.


Hon fick käka lite gräs också efter det. Sedan provade jag henne på hårdare underlag också och tja hältan syns inte mycket så förhoppningsvis är den borta inom någon dag och då får vi börja skritta och gå längre promenader än upp till paddock och till/från hagen. Ser jag fram emot!


Såren läker sakta, otroligt sakta men ingenting nytt har kommit vilket känns bra.

Så vi fortsätter väl som vi gör så får man se hur det går helt enkelt.


Löshoppnings på torsdag men det blir ju bara Miraz som får vara med på det givetvis. Kul ska det bli, dock har dom visat regn nu en tid men hoppas det ändras!



Av Malin - 10 maj 2015 19:52

Idag har jag pysslat och myst med flickorna, Sakura har fått stå i en av uteboxarna medans jag stack ut på en liten tur med Miraz faktiskt.

Jag tog min tjocka bomlösa pad som är lite stötdämpning i dessutom, tänkte det skulle vara lite snällare mot min rygg. Sedan red jag bara i grimman <3


Blev en liten tur på 40-50min, helt underbart =D Gick väldigt bra förutom i nedförsbackar och i traven, det gick och trava en hel del faktiskt men ibland skumpa det lite för mycket och då gick det inte lika så bra.

Men det var helt underbart att sitta på hästryggen igen, känns som en evighet sedan fast det "bara" gått en vecka (för min del)...


Miraz var super pigg och framåt, ingen tvekan till och rida iväg idag utan trampade på fint. Behövde inte bråka för 5 öre vilket kändes väldigt bra! Duktig tjej!


Ute var hon så duktig och lyssnade kanon, körde lite skänkelvikning vilket går riktigt jäkla bra om jag får säga det själv ;) Sedan kunde jag öka och sakta skritten, provade även i traven vilket gick bra men kunde som sagt inte rida ökad trav själv.

Så höll oss mest till skrittarbete.


Vi mötte ett gäng cyklister och det gick kalas bra också, hon har aldrig brytt sig för sånt lr joggare som kommit både framifrån och bakifrån utan hon är väldigt lugn faktiskt, det känns skönt =D 


Väl hemma fick hon sin kraft och sen var det Sakuras tur, blev inte mer än borstning, göra rent sår och sen mat.

Hoppas vet kan komma imorgon!


Bilder... 

       

Av Malin - 9 maj 2015 20:30

Kändes det som idag iaf :) så himla härligt och det tyckte även hästarna!

Blev inte så mycket med dom idag, tog Sakura först och skrubba massa hår och smorde in henne i flugmedel.

Gick upp till banan och släppte henne lös och kollade om hon fortfarande visar hälta i traven och det gör hon. Väldigt trist!

Svullnaden går iaf ner, såren ser fina ut eller hur man kan säga det.
Nya hagen är inte direkt lerig så benen hålla rena och likaså såren då.

Efter banan så blev det kraft och rengöring av såren. Sen fick hon gå ut i hagen igen!

Då plockade jag med mig Miraz, gick bra och ta henne bort till uppställningsplatsen iaf men Sakura skrek såklart men höll sig lugn.

Men vågade faktiskt inte göra något med Miraz ifall Sakura skulle börja springa runt.
Så jag borstade av Miraz och tog flugspray på henne med och gav mat.

Just det, provade en till sadel också men den var för smal och för svängd.
Så bara och leta vidare ;)

Provade mitt arabhalter på Miraz igen och tror det kan funka faktiskt. Måste ha en silver kedja dock samt en längre då.

Flickorna verkar nöja med nya hagen, något fundersamma kanske för dom ville följa med mig ut hela tiden :p
Men Sakura var väldigt gosig och trevlig idag, ingen skymt av direkt vrålhungrig så det känns bra! Väldigt bra!hon brydde sig inte ens om när folk sprang med höpåsar framför henne stup i ett ? duktig tjej!!

Bjuder på en drös bilder från idag!

Av Malin - 8 maj 2015 19:29

Har inte så mycket och komma med faktiskt för i måndags morse åkte jag på ryggskott vilket gjort att hästarna blivit stående hela veckan.


Dom fick sig en liten promenad idag, för och kolla Sakuras ben dels.

Sakura fick ett nytt sår i onsdags och med det följde ännu mer svullnad, ovanför knät dessutom och sen var hon stel i skritten och visa hälta i traven.


Så efter nu går mina två ensamma i en hage under en tid så Sakura får läka sina sår och sin hälta.

Detta var vad veterinären ville eftersom det nu varit så mycket i flera veckor, så vi får se hur det går sen när det blir dags för och släppa tillbaka dem!


Idag fick flickorna duscha också vilket dom tyckte var riktigt skönt förutom dom ggr som det råkade bli på tok för kallt lr varmt :p Hade lite svårt och få in lagom temp på vattnet, hahaha


Här får ni lite bilder, en från idag i nya hagen och sen resten från igår!

                     

Här är dom i nya hagen, verkar väldigt nöjda =D

 

Av Malin - 3 maj 2015 19:30

Idag har det varit sjukt fint väder alltså, tycker det blåste lite kyligt förut när jag stack upp till stallet men sen har det varit varmt som tusan. Underbart!


Blev en barbackatur med Sakura först idag, red bara lilla slingan. Provade några få travsteg också som avslut och hon känns så himla fin. Hon ville ta lite galopp men det fick fröken inte göra :p Så nu tänker jag rida henne och så får se vi. Imorgon hoppas jag att min vet svarar när jag ringer också så att dom kan få sina vaccinsprutor och kolla tänderna.


Alla såren ser faktiskt fina ut på Sakura nu men ett sår på högra fram är lite svullet under sen det vänstra framknä är fortfarande svullet och idag hade det gått ner lite också. Såg ut som dom hade sprungit runt också för hon hade lera uppstänkt över rygg och rumpa och under hela magen så vet ej om hon gjort något då?


Får se hur det ser ut imorgon!


Efter henne var det Miraz tur.


Lektion var bokad med Miraz, Moa skulle komma och hjälpa mig lite på traven. Tycker det är så svårt och rida själv och eftersom varken jag eller Miraz är så duktiga (Speciellt Miraz) så känns det bättre med hjälp från en duktig person.

 

Miraz hittade jag helt dödstrött i hagen, hahaha...
Så jag satte mig ner bredvid henne och kliade och gosade med henne, hon la ut sig helt platt ena stunden, nästa låg hon med huvudet i knät på mig och nästa nere i marken igen.
Hon var verkligen megatrött och så när jag kliade henne runt huvud och hals så lät hon och hade sig, riktiga njutningsljud hihii

Men sen fick jag faktiskt lov att störa henne i hennes skönhetssömn och det tog lite tid innan jag fick henne på fötter, så pass så jag nästan började tro att hon var skadad... Men inte då, hon var bara väldigt trött och seg :p
Fick upp henne och sen gick saaaakta ner till stallplan där vi gör i ordning dom.

Där stod hon och halvsov också, trodde först hon skulle lägga sig ner en stund :p Men hon stod kvar!

När det var dags för och gå upp till banan så gick det sakta och knappt alls framåt :p Ledde henne upp till banan och det var nästan tur för annars hade vi nog fått bråka från ryggen.
Men vi tog oss till banan som då givetvis var upptagen och jag kände dela den men denna sega varelse så är vi nog mer i vägen så vi gick till en äng i skogen och red lite där.

 

Och det gick väl sådär och rida måste jag erkänna.

Red i bomlösa och jag hade verkligen ingen balans alls i den idag men jag och M tror det är för att Miraz fallit ur en del och speciellt framtill vid manken och bogpartiet och då finns det inte riktigt något "stöd" som håller en på plats eller hur man ska säga.

 

Istället för att benen skall hålla sig rakt/utåt lr hur man ska förklara så åkte dom inåt/framåt och gjorde då att man hamna fel med överlivet bland annat och då även med skänklar/ben.

 

Detta tror vi för att man aldrig haft problemet förr, varken på henne eller Sakura och dom har ju alltid varit runda och fina med muskler och allt.


Nåja, skritten och traven gick hyfsat bra, lite seg i början men tycker hon kom framåt till slut och red på fint förutom när man kom till utgången då segade hon in en del.

Men tycker det blev bättre vissa ggr med när man red förbi.

 

Galoppen gick skit, speciellt i hennes dåliga varv (vänster), där fick jag knappt fram henne alls i galopp men ågra steg fick vi till även om det blev lite sick sack och vingligt.

Dock ej helt varv för hon saktade av varje gång jag berömde eller när vi närmade oss utgången. :p Snacka om att inte vilja jobba idag ;)


Högern gick bättre men även här blev det inte helt varv men jag fick förbi henne i galopp en gång åtmistone vid utgången men saktade åter igen av när jag berömde :p


M fick hoppa upp och rida en sväng för och känna på Miraz och om det bara var jag som var helt ur gängorna men hon kände också att det inte fanns något där. Kändes knappt att man hade en häst mellan benen.. Tja då kan ni förstå va?

Hon kändes så himla liten och helt "borsta", även på Miraz har man suttit som på en tunna men det gör man inte nu.


Med mer rutiner och mer träning så kommer det, nu skall vi få en fin arabtös igen =D Rund och go <3


M sa att hon kanske kan komma nästa helg igen så provar vi en gång till och ser hur det går, men då blir det banan oavsett.


Håll tummarna!


Under veckans gång tror jag det får bli lite galoppträning, cavalettihoppning och longering någon dag.

Vi får se hur det går och känns! =D


Bilder i massor på en trött Miraz och en bild från ridturen med Sakura


                       



Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards