sakura

Alla inlägg den 3 maj 2015

Av Malin - 3 maj 2015 19:30

Idag har det varit sjukt fint väder alltså, tycker det blåste lite kyligt förut när jag stack upp till stallet men sen har det varit varmt som tusan. Underbart!


Blev en barbackatur med Sakura först idag, red bara lilla slingan. Provade några få travsteg också som avslut och hon känns så himla fin. Hon ville ta lite galopp men det fick fröken inte göra :p Så nu tänker jag rida henne och så får se vi. Imorgon hoppas jag att min vet svarar när jag ringer också så att dom kan få sina vaccinsprutor och kolla tänderna.


Alla såren ser faktiskt fina ut på Sakura nu men ett sår på högra fram är lite svullet under sen det vänstra framknä är fortfarande svullet och idag hade det gått ner lite också. Såg ut som dom hade sprungit runt också för hon hade lera uppstänkt över rygg och rumpa och under hela magen så vet ej om hon gjort något då?


Får se hur det ser ut imorgon!


Efter henne var det Miraz tur.


Lektion var bokad med Miraz, Moa skulle komma och hjälpa mig lite på traven. Tycker det är så svårt och rida själv och eftersom varken jag eller Miraz är så duktiga (Speciellt Miraz) så känns det bättre med hjälp från en duktig person.

 

Miraz hittade jag helt dödstrött i hagen, hahaha...
Så jag satte mig ner bredvid henne och kliade och gosade med henne, hon la ut sig helt platt ena stunden, nästa låg hon med huvudet i knät på mig och nästa nere i marken igen.
Hon var verkligen megatrött och så när jag kliade henne runt huvud och hals så lät hon och hade sig, riktiga njutningsljud hihii

Men sen fick jag faktiskt lov att störa henne i hennes skönhetssömn och det tog lite tid innan jag fick henne på fötter, så pass så jag nästan började tro att hon var skadad... Men inte då, hon var bara väldigt trött och seg :p
Fick upp henne och sen gick saaaakta ner till stallplan där vi gör i ordning dom.

Där stod hon och halvsov också, trodde först hon skulle lägga sig ner en stund :p Men hon stod kvar!

När det var dags för och gå upp till banan så gick det sakta och knappt alls framåt :p Ledde henne upp till banan och det var nästan tur för annars hade vi nog fått bråka från ryggen.
Men vi tog oss till banan som då givetvis var upptagen och jag kände dela den men denna sega varelse så är vi nog mer i vägen så vi gick till en äng i skogen och red lite där.

 

Och det gick väl sådär och rida måste jag erkänna.

Red i bomlösa och jag hade verkligen ingen balans alls i den idag men jag och M tror det är för att Miraz fallit ur en del och speciellt framtill vid manken och bogpartiet och då finns det inte riktigt något "stöd" som håller en på plats eller hur man ska säga.

 

Istället för att benen skall hålla sig rakt/utåt lr hur man ska förklara så åkte dom inåt/framåt och gjorde då att man hamna fel med överlivet bland annat och då även med skänklar/ben.

 

Detta tror vi för att man aldrig haft problemet förr, varken på henne eller Sakura och dom har ju alltid varit runda och fina med muskler och allt.


Nåja, skritten och traven gick hyfsat bra, lite seg i början men tycker hon kom framåt till slut och red på fint förutom när man kom till utgången då segade hon in en del.

Men tycker det blev bättre vissa ggr med när man red förbi.

 

Galoppen gick skit, speciellt i hennes dåliga varv (vänster), där fick jag knappt fram henne alls i galopp men ågra steg fick vi till även om det blev lite sick sack och vingligt.

Dock ej helt varv för hon saktade av varje gång jag berömde eller när vi närmade oss utgången. :p Snacka om att inte vilja jobba idag ;)


Högern gick bättre men även här blev det inte helt varv men jag fick förbi henne i galopp en gång åtmistone vid utgången men saktade åter igen av när jag berömde :p


M fick hoppa upp och rida en sväng för och känna på Miraz och om det bara var jag som var helt ur gängorna men hon kände också att det inte fanns något där. Kändes knappt att man hade en häst mellan benen.. Tja då kan ni förstå va?

Hon kändes så himla liten och helt "borsta", även på Miraz har man suttit som på en tunna men det gör man inte nu.


Med mer rutiner och mer träning så kommer det, nu skall vi få en fin arabtös igen =D Rund och go <3


M sa att hon kanske kan komma nästa helg igen så provar vi en gång till och ser hur det går, men då blir det banan oavsett.


Håll tummarna!


Under veckans gång tror jag det får bli lite galoppträning, cavalettihoppning och longering någon dag.

Vi får se hur det går och känns! =D


Bilder i massor på en trött Miraz och en bild från ridturen med Sakura


                       



Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards