sakura

Alla inlägg den 17 april 2014

Av Malin - 17 april 2014 07:45

Tog ett dressyrpass på banan idag för att få bort lite ev överenergihalter hos hästen min, haha


Men jag tyckte inte ridpasset gick så himla bra denna gången tyvärr, Sakura var väldigt framtung och hon hängde/låg en hel del på bettet emellanåt så det blev riktigt jobbigt åt armarna och min hållning för den delen eftersom man blir lite framåtlutad.


Sedan så var det nog första gången jag kände att sadeln är lite liten i sätet för mig :( Jag åker ur med knäna utanför och får inget stöd vilket gör att jag även glider i sadeln :( Så himla tråkigt, tänkte ju åka in och byta stl men det hade redan efter 4ggr ridning i den (varav 3ggr med stigläder) blivit små skiftmärken efter stigläderna så då var det ingen idé. Så dom ggr jag rider med denna nu får jag helt enkelt stå ut, ska prova och länga ett hål till och se ifall det kan hjälpa lite. Då blir det nog lite förlångt men tror det kanske blir bättre. Får se!


Nåja, ridpasset var det...


Försökte jobba fram henne i både skritt och traven, det gäller ju att driva på och få till att dom släpper och mjuknar till och slappnar av vilket man kunde känna emellanåt faktiskt, och hon frusta och höll på men ändå så framtung.


Körde lite volter och serpentiner i hopp om lite lösgöring och det blev faktiskt lite bättre dock något mer vingligt men vi försöker hitta balansen igen ;)


I galoppen kändes hon mycket mjukare och trevligare däremot svagare denna gång, fick driva mer denna gång än senaste passet, hon gick ner några ggr nu med och det kändes som att hon tyckte det var jobbigt med.

Men tycker hon skötte sig riktigt fint för det! Hon är riktigt duktig.


Älskar henne, hon är duktig och dåliga dagar kan alla ha givetvis, men det var riktigt jobbigt för mina armar :p

Har riktigt ont nu kan man säga :p haha


Igår (ondags) så tog jag bara en barbackatur i grimma i skogen, blev en snabb tur då kl sprang iväg som vanligt :(

Tror dock hon uppskattade den lugna turen, fina flickan <3


Får se vad som händer idag!

Av Malin - 17 april 2014 07:29

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja riktigt, egentligen har det inte hänt så mycket på hästfronten.


Åkte ju till Örebro i lördags em, så det blev inget stall där utan Moa tog Sakura då och även söndagen.

Söndagen så longerade hon S åt mig, hade väl gått bra men S var väldigt busig så hon var mycket i luften kan man väl säga :p


JAG har iaf haft en helt underbar vistelse nere i Örebro, kort men jag hann med en del iaf. Kanske allt jag vela men nästan allt åtminstone.


Fick träffa lilla bebisen, han är så sjukt söt och go alltså. Man blir nästan lite avis även om jag inte direkt vill ha ett eget barn så blir jag ändå lite avis på dessa söta bebisar.


Syrran har fått sig en riktigt fin liten kille, lugn och rar dessutom. Skulle man haft en unge så vill man såklart ha en sådan isåfall ;)


Så lördagskvällen var vi hos Mica och hade det mysigt sedan på söndagen så var vi hos Mica också nästan hela dagen. Petra och ungarna var där när jag och Michelle kom dit, så man fick träffa dom busfröna med =D

Sedan fick Mica även besök av bebisens pappa och familj mitt på dagen så man fick även träffa dom, väldigt trevliga människor!


Sedan senare på em så gick vi hem till mamma där vi käkade mat tillsammans och hade det trevligt hela kvällen lång. Jag följde med Mica hem och sov hos henne också, vi såg på en film tillsammans och hade det riktigt mys :)


Sedan somnade vi alla 3 i soffan <3


Måndagen var det full fart igen, haha

Då var det stadsparken, men först ett kort besök hos mamma och Michelle, Mica följde med dit också.


Men det blev bara jag som åkte till stadsparken tillsammans med Petra och resterande familjemedlemmar =D
Vi hade det otroligt trevligt där, dock molna det på och blev ganska kyliga vindar på slutet så det blev lite kallt, men så länge solen lyste och man var i den så var det riktigt skönt =D


Käkade även årets första mjukglass =D Mums säger jag!


Sen var det tåget hem bara, väldigt tråkigt men vad ska man göra? :(


Jag är otroligt tacksam för att Moa fixade Sakura åt mig lördag och söndag, hon är bara bäst! <3

Ska se om jag ev kan köpa något åt henne vid löningen, frågan är vad? 


Måndags kvällen avslutades med stallet, älsklingen hämtade mig vid tåget och då åkte vi dit så jag kunde fixa med allt sedan plockade jag även in Sakura så slapp C göra det när det var dags, kl var iaf halv 8 när jag åkte därifrån.

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards