sakura

Alla inlägg den 7 april 2014

Av Malin - 7 april 2014 18:45

Blir en ganska tråkig skrivdag idag då jag inte har så mycket att skriva om, tyvärr ;)


Eftersom passet igår var ganska hårt så blir det lugnt för donnan idag, ska longera henne en sväng innan intaget ikväll och låta henne trava av sig lite, så med andra ord skritt och trav blir det.



Av Malin - 7 april 2014 18:35

Igår var Alexandra och Sakura på deras första riktiga hoppträning, på Sveden/Fars. Tränare var Fia som jag bara älskar alltså, en sådan otroligt lugn och trygg person som vet vad hon gör, sedan är hon även en duktig tränare för grupper. Hon pratar gemensamt men går även på person och häst per ekipage vilket många tränare kan glömma ibland (uppplever jag). 


Tex man kan få mindre hjälp och respons då en annan tex behöver mer hjälp osv, men Fia kan detta med att dela lika och finns där för varje ryttare och häst!


Nåja, träningen gick riktigt bra och så blöt som Sakura var på framdelen har jag aldrig någonsin sett henne, inte ens under en het sommardag när man ridit tex (iof tar man det ju lugnare då, men iaf).


Men det var bra tänk och benaktivitet samt att dom träna mycket på lyhördheten och takten, skritt, trav och galopp. Trav till galopp, ner till trav och sen galopp igen osv.

Sakura fick verkligen tänka mycket idag och det behöver hon, hon behöver grunderna såklart eftersom vi inte fått dom när man hoppat lite själv liksom.


Idag hade hon en jävla fart och fläkt med samt lite busig, hon kunde bralla lite efter hindrena osv så det som A fick och ska träna på är att driva på vid landningen efter hindret och ev ta upp händerna också ifall hon ska till och busa. Sedan ska dom även hoppa mycket/ofta 50cm hinder i trav och sen göra trav, galopp, trav, galopp fattningar och sedan hitta tempot såklart, för idag låg hon på som fan (speciellt efter ett hinder som gick ut längs ena långsidan).


Sakura blir otroligt mycket häst vid hoppning ibland, men såhär jäkla mycket häst har jag inte sett henne bli :p Ojoj.. Men nyttigt med.

Dock lär dom hitta balansen i gångarterna, hon kunde bryta av rätt som det var från galoppen till traven men tror det blev bättre på slutet med det också. Hon lärde sig nog att driva på i tex svängar då hon kunde bryta av osv.


Jag är supernöjd med deras första träning för Fia, mycket beröm fick dom. 

Sakura har en riktigt fin teknik, höjden är inga problem heller sa Fia utan det är dessa småsaker som hon lär lära sig. Lyssna och ha mer koll på ryttaren än allt runtomkring dels.


=D

Nästa träning är påskhelgen, får se hur det går då!



Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards