sakura

Alla inlägg under maj 2014

Av Malin - 21 maj 2014 17:10

Kan man säga minsann...


Fått höra att jag fått lite mer läsare av min blogg vilket jag tycker är super duper kul, för som bloggare vill man givetvis ha en massa läsare och jag har väldigt många fina sådana som gör det roligt att skriva.


Ni stammisar vet ju det mesta eftersom när jag väl sätter mig och skriver så åker oftast hela skiten med i skiften, och nu vill jag be om ursäkt från inlägget jag skrev igår som blev väldigt missförtådd utav flera och det är inget jag vill såklart så jag har idag skrivit om inlägget från igår.


Som som följer min blogg vet att jag har det lite jobbigt med stall och mina hästar, jag ska få hem min arabtös men hon kan inte stå i mitt nuvarande stall där jag har Sakura MEN jag fick iaf hyra in henne på betet (juni-sept) vilket jag glädjer mig så in i norden åt, tusen tack till stallvärden!


Men sen ska även hon ha stallplats och detta känns bara skit, och det uttryckte jag mig lite knas igår.

Det lät som jag var trött på mitt nuvarande stall, att det bara var massa skit där med diverse saker, så var det absolut INTE, visst har det varit lite snack och hysch men absolut inget farligt.


Jag blev "anklagad" för att ha skrivit skit om stallet och dom inhyrda men så är det då absolut, då har man tolkat min text helt galet för det var absolut INTE så jag menade. Jag har ingenting emot dom inhyrda, dom är ju heltklart bäst, sen tycker och tänker väl alla olika och det kan uppkomma lite gnabbel men det har aldrig varit något dumt. Missförstånd och diverse saker sker i stall.


Hur som helst, jag är väldigt ledsen för att ha fått folk irriterade och vilseledda det var inte min mening.

Hoppas att ni fortsätter följa min blogg :)

Av Malin - 20 maj 2014 20:39

Idag fick vi träcksvaret, dock väldigt sent. Fick det nu på kvällen så inte hann det med och maska dom hästar som skulle ha gjort det.


Det var 3 stycken i stallet som hade mask, en vars EPG på blodmask vad så man inte behövde maska för det MEN då hade den även förekomst av bandmask så den bör avmaskas för det för att inte smitta dom andra då.

Sedan var det Sakura som hade 350 EPG så hon skall avmaskas också för att slippa ev smitta i nya hagar också, sen en till som hade mer ändå.


Så nu skall man bara få hem maskmedel och planera in mer ang betessläpp och Miraz så kan dom sedan maskas och sedan ut på betet!! Yeey ;)


----------------------------------------------

 

Det är tamefan bara skit med och runt om stall och hästar nu känns det som. Så trött på det mesta så det finns inga ord... Men det är jobbigt när man inte kan få som man önskar sig :(

 

Stall, bete och allt däromkring, så många frågetecken som hänger i luften omkring mina flickor så man går i tusen bitar snart.


Sen gör det inte bättre att man får veta att det snackas lite om diverse saker, man blir lite irriterad när man får höra saker och ting från olika folk och sen stämmer inte dittan och dattan men sånt skall väl gå och reda ut iaf. 
Jag blir frågad om diverse saker som jag inte ens förstår mig på, sen att göra en sak man trodde gjorde rätt pga sina orsaker är också fel men sånt händer...


Men allt blir väl bra i slutändan förhoppningsvis?


Något jag anser vara ganska förståligt att jag vill ha mina flickor ihop i samma stall helst, 

men det går inte i mitt nuvarande stall vilket jag tycker är otroligt jävla trist eftersom jag ÄLSKAR stallet, finns stall omkring där jag står men det som jag ev kan tänka mig att ha Miraz i isåfall är det väldigt osäkert på om jag får någon plats.


Jag hoppas så innerligt att vi kan hitta VÅRAN gård snart, då skulle allt bli lite enklare!


---------------------------------------------


Nåja, älskling följde med mig till stallet idag. Så han passade på och cykla medans jag fixade i stallet.

Tog in hästarna men M tog åt sig och fodra för hon skulle ut och rida =)


Sakura fick vilodagen idag vilket hon förtjänar =D

Av Malin - 19 maj 2014 20:49

Red tillsammans med lill C idag bort till Sveden och över ängarna, så snälla och dutkiga ponnier vi har.

Zacco går så himla bra tillsammans med Sakura, alltid lugna och fina. Vi kunde till och med trava på lite överallt, rida bredvid varandra först och halvt sist.


Kul att C får komma ut lite mer ensam med, hon börjar bli stor ;)


Raspade aldrig till fötterna idag då jag inte hann det men sen även för att tänkte låta det vila lite till. Sen var det fullt spring i stallet så lika bra och ta det imorgon kväll, då är jag nog ensam där ute säkert eftersom jag har kvällen.


Blir nog bra, hovarna såg fortfarande riktigt fina ut ;)

Dock kändes det som hon ömma lite mer på vänstra fram hov, men det var även den jag började verka innan vi red ner till vattnet med all sten, så hon har säkert lite ont efter det. Känner mig så dum... Men det gick bra, inget överdrivet ömmande ändå...


*Peppar peppar*



Av Malin - 17 maj 2014 18:30

Idag fick Sakura beta lite i lillhagen medans jag mockade och fixade i stallet, det gillade hon verkligen kan jag lova. Men sen var det andra som inte verkade lika glada för att vi fått släppa dom där innan vi kollat masken, vi trodde det var ok i den hagen eftersom ingen ändå använder den och den iaf görs i ordning efter varje år som går plus att vi fick klartecken av stallchefen.


Men men, sedan gjorde jag och M klara våra hästar och red bort barbacka till vattnet, borta vid holmen. Tyvärr var det riktigt otäcka stenar där :( Stora och vissa var vassa så Sakura hade det riktigt kämpigt att gå där, kände mig SÅ dum :(


Men väl nere vid vattnet så var Sakura superglad att få plaska runt där, okey det blev i "lilla" pölen för i själva sjön var det brant och det blåste små vågor mot stranden så dom var lite chicken att gå i där faktiskt.

Men nästa gång får det bli på annat bättre ställe, för vi ska ner och bada med dom!


Efter ridningen verkade jag till Sakuras framhovar, riktigt läskigt men jag tror jag fixade det.

Blev inte helt jämnt osv för hon var svår att verka, hon vägrade att stå still, hoppade runt på 3 ben lr slog ifrån benet man höll, hon gillar inte längre att ha benet fast mellan ens ben.


Sen gjorde det inte alls enklare med att hennes hovar är stenhårda, går liksom inte att göra en repa i dem :o Så att raspa till kanterna osv var inte det lättaste kan jag erkänna, så till slut fick jag lov att sluta.
Men med mer övning så går det nog bättre, var ganska mycket och jämna till idag så kanske blir det enklare nästa gång!!


Imorgon har A Sakura!


Bilder =D

Badbilden fick jag av M!

     

Av Malin - 16 maj 2014 21:15

Då blidde det lite tur runt vinterhagarna barbacka och landade sedan på banan för lite travarbete tänkte jag eftersom jag satt barbacka.


Hon sjukt jävla fin och mjuk, hon blev lite okonsentrerad i början när Prince anslöt till banan men det släppte efter en stunds utskällning på na :p Inte riktigt så men ja, fick säga åt henne några ggr iaf för att hon skulle konsentrera sig på vad jag bad om.


Himla trevlig och fin är hon och rida nu och man märker att hon orkar ridas på banan utan större problem nu, galoppen är lite svag igen så det gör det lite tungt men jag ligger på för det.


Blev även lite galopp idag med för hon var som sagt så himla fin, dock var hon inte fin i galoppen :( Vet inte om det var för att värmen tog oss båda, hon trött och jag trött eller om hon ev var lite låst i bakdelen för hon släppte inte loss bak alls utan hon ja jag vet inte vad hon gjorde och Moa sa det med.


Hon släppte loss lite på slutet men hon blev verkligen jätte varm och trött så jag avbröt efter ett tag faktiskt, vill inte alls rida för hårt i värmen.


Moa trodde att det ev kunde vara att hon söker sig för långt neråt i formen och då inte får med sig bakdelen eller så kan det varit jag och min sits hållning som höll emot och gjorde det svårt för henne, vanligtvis sitter jag löst i bomlösa och den ger mig ändå stöd i fram och bak även om jag rider utan stigläder osv, nu satt jag helt barbacka och vågade inte riktigt slappna av helt.


Men tycker vi går framåt hela tiden, även om galoppen var lite si så där idag :p

Nästa gång tar vi det!


<3


David hämtade mig i stallet efteråt och vi åkte då vidare till Borlänge - Hööks =D

Jippi, lr inte... Jodå nog är det kul och gå där inne, man ser då bara mer och mer saker man vill ha där iaf. Såg såklart snyggaste schabraket som jag vill ha till Miraz, ett oranget :p SKIT SNYGGT!

Så det ska inskaffas faktiskt!


Men det jag kom ut med var hovrasp, hovkniv och en ny snygg grimma åt Miraz, en orange som det står Hooligan på, nästan lite passande hahaha

 

Efter hööks så stannade vi till hos Miraz också faktiskt, avmaskade henne och provade grimman, så snygg blev hon =D Bjuder på två bilder på henne!

 

   

Av Malin - 15 maj 2014 21:20

Idag blev det longering utav min fina bäs och det gick sjukt bra.


Är så tacksam för banan och ha tillgång så man faktiskt kan hålla igång med träning av olika aktiviteter.

Tycker hon blivit riktigt fin och mjuk nu, inte helt där utan tycker mig se lite lite stelt ibland men absolut inget farligt tror mer att man kanske rider för mkt i ena sidan och gör henne stel på det sättet för hon är annars väldigt fin i rörelserna.


Hon jobbade på rktigt fint idag och hon blev trött ;) Men gjorde som hon skulle för det, inga problem där. Mot slutet började hon faktiskt bli andfådd också i galoppen osv men lät henne jobba vidare lite till för det, det behövs det där lilla extra som jag och Moa pratat om många ggr och inte det där att jag avslutar när hon börjar bli trött osv.


Ska man komma någonstans så lär man köra lite mer helt enkelt och detta har visat stor förändring på kort tid hos Sakura. Väldigt trevlig och fin!


SUpernöjd med dagens pass!


Imorgon eller lördag blir det dressyrpass, hoppas på imorgon men vi får se hur banan ser ut och om det ev är massa andra på banan.



Av Malin - 14 maj 2014 20:24

Idag blev det lite vila för fröken, vilket säkert uppskattades efter dessa dagar som vi hållit igång :)

Tog in och borsta av henne och provade mäta hovarna igen, blir inte klok på det. Haha


Måste köpa en rasp och hovkniv så jag kan fixa till hovarna lite granna, kanske går lättare och mäta då när

hoven ser lite finare ut :p



Av Malin - 14 maj 2014 20:22

Idag blev det en barbackatur tillsammans med Moa =D


Vi red till sveden och sen över åkrarna, riktigt mysigt och härligt!

Blev pyttelite trav också innan vi kom ut på grusvägen, verkligen ursmysig tur <3

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards