sakura

Alla inlägg under december 2014

Av Malin - 9 december 2014 21:29

Idag var det kallt och frisk luft ute :) nästa 10 minus ute men tyvärr ligger det nära plusgrader nu :(

Skall bli regn/snöblandat regn i natt/imorgon. Kul va? Suck!!

Nåja hade morgon igen och det gick väl bra. Hade råkat sätta fel täcke på två hästar dock. Den ena bråkade jag med alla täcken som hänger framme och nästan rasade ner men den andra vettefan? Men men!

Jag är glad för att mina kan vara utan, nu får dom dock ha täcke vid nederbörd när det är lite kyligt/blåsigt ute, men då ett tunt regntäcke för bara skydd :)

Sakura fick på sig bootsen idag, hon såg finare ut i benen med. Skönt! :)

Imorgon är det stallmöte så jag måste surt nog gå upp tidigare för att hinna fixa till mina flickor innan mötet. Får försöka vila lite innan jobbet sen.

Av Malin - 8 december 2014 21:36

Blev ingen ridning igår, skulle rida med Sus men hennes häst var lite varmt i benet så vi bestämde oss istället för och gå en promenad och bra var väl det måste jag erkänna.


Glansis överallt där ute typ så på vissa ställen gick det knappt och gå. Sakura har aldrig haft problem att vara barfota under vintertid, förr hade jag inte ens boots på henne och hon klarade det väldigt bra, men hon är väldigt stadig och stabil i hennes steg så det hjälper nog givetvis.

Men på glansis då halkar alla, även hon så det var nog tur vi bara promenerade säger jag. Usch!


Idag var det dock bättre där ute för dom hade sandat på bra, märkte knappt att det var is på många ställen när jag gick där i morse, väldigt skönt.

Men idag fick fröknarna stå, eftersom jag kom direkt efter jobbet så fixade jag alla sysslor bara och sen åkte jag hem och sov.


Har morgon imorgon igen, men i stora så kommer väl göra likadant då gissar jag. 


Kommer bli mycket stående för mina flickor dessa två veckor, skall jobba fullt denna och nästa vecka plus nu på lördag så det blir att försöka sova lite extra när jag väl kan det.

Men någon promenad och ompyssling skall vi nog hinna med!


Just det, det var proteinöverskott mina flickor fick, så dom svullna benen försvann när jag minskade på högivan igen. Ökade ju på när det blev kallare efter att ha pratat med en god vän som är duktig på sådant men sen som ni vet blev dom tjocka i bakbenen och jag trodde det hade med det hårda underlaget och göra (vilket det kan givetvis) men sen provade jag och dra ner på högivan efter att en annan god vän tyckte jag skulle prova det och vips så försvann det.


Men men, detta var inget vidare inlägg men ni får stå ut med dom tråkiga uppdateringarna nu eller om det ens kommer några. Det återstår och ser helt enkelt ;)


Godnatt till er som får sova snart!

Av Malin - 7 december 2014 09:21

Har jobbat och slitit hela veckan känns det som men har nu haft lite ledigt iaf, väldigt skönt.

Ska nu i två veckor jobba fulla veckor (5nätter) plus att det ev blir en 6e natt (lör) då vi har så dom två helgerna innan jul. Specialbeställningar :)
Bra för oss, lite extra klirr i kassan ;)

Var julbord med jobbet i fredags, askul och det blev mycket dricka. Fy så full jag var haha Men huvudsaken man hade kul.

Hästarna har fått sina promenader och igår vila.
Idag ska jag ut en sväng och rida iaf, hoppas få rida i snön innan regnet kommer. Yepp, dom lovar regn, äntligen när man fått snö liksom suck :(

Lite bilder :)

Av Malin - 4 december 2014 11:26

Japp, bjuder på lite bilder från igår :)

Gick promenad med båda två igår!

Av Malin - 2 december 2014 19:56

säger jag bara!


Jag klagar inte över att kylan är här, så himla glad för att slippa leran MEN hagarna är ju förjävliga speciellt vid ingången, vatten och mat. Jätte knöligt och stenhårt, detta påverkas oftast inte hästar med skor sig av men sådana som går barfota så är detta inte så trevligt.


Oftast ömmar dom bara några dagar i början men vissa kan ömma längre tid och kanske till och med tills snön lägger sig över det hårda knöliga underlaget och det är inte kul.


Båda mina flickor brukar ömma lite i början när det blir hårt men sen har det lagt sig vilket varit skönt givetvis. Man vill ju inte att dom ska gå runt och få ont i fötterna liksom.


Men idag så var båda lite tjocka i bakbenen, detta för att dom stödjer sig mer på dem nu vid detta underlag. Barfota hästar ömmar oftast mer i framfötterna då det är där all tyngd hamnar när dom går, står osv. Bak påverkas inte på samma sätt liksom.

Jag har personligen aldrig varit med om detta med mina men vet många barfotahästar som får tjocka bakben pga just underlaget vid denna tidpunkt.


Så jag har idag inte ridit någon av dem utan det blev ompyssling, nedkylning av benen samt promenad på plant underlag. Svullnaden gav med sig av detta vilket det också gör, motion på bra underlag är viktigt när dom blir sådär för det blir bara värre av att låta dom stå nämligen.


Så nu blir det att promenera eller rida varje dag, en gång om dagen iaf och sedan kyla ner benen.

Finns ingen bättre hage nu heller eftersom allt som varit mjukt/lerigt är knöligt nu. Hehe.. 

Det visas snö nu under veckan så får hoppas det kommer tillräckligt lager så domfår slippa detta hårda underlag.


Känner mig så dum, men att slå på skor nu bara för att hjälpa lite känns dumt speciellt eftersom dom båda fått så otroligt mycket finare hovar nu än förut.

Miraz har ju iof gått barfota sen liten, var en vinter hon fick fram men det enbart för halkan som hon inte kunde parera med.


Så vi får se hur det går, annars får dom ha boots på sig i hagen tills snön kommer!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards