sakura

Alla inlägg den 30 juni 2013

Av Malin - 30 juni 2013 20:21

Åkte ut efter 15 tiden idag till stallet, tog in och gjorde Sakura klar.


Ställde även fram ett hinder idag på banan, ca 30cm ev 40cm. Jag mätte inte! :p

Men det fick räcka, jag ville bara se om hon var lättare att hoppa nu än hur det gick för A och henne i måndags.


Började givetvis med att skrämma ihjäl hästen, banan var ju lite torr så då ska man ha vattenspridarna på några min innan användning och tänkte att jag drar väl igång dom medans jag fixar Sakura på gången. Började med dom längst bort och sen bytte jag till dom närmast stallet.


Sakura var nervös när jag kom in i stallet sen och fattade inte riktigt vad det var, men sen hörde jag vattenspridarna genom fönstren och misstänkte att det ev kunde vara dom som spökade.

Så jag tog ut henne på gården för att visa dom, och sen tänkte jag att jag kunde stänga av dom samtidigt men tji fick jag!


Sakura blev livrädd för dom där sakerna, när jag väl fått henne hyfsat lugn så sket på stallplan :p så jag följde med dom andra två som hämtat in sina hästar från hagen och så tänkte jag sätta fast henne på gången så jag kunde springa ut och stänga av dem.

Men dom andra tjejerna var snälla och gjorde det åt mig.


Sakura tittade lite skeptiskt ner mot banan och stannade någon gång påväg ner. Så jag hämtade en gren som jag kunde ha som spö ifall att.

Men det hade inte behövts alls för när vi sen klev in på banan så var det inga problem, ledde runt henne till en början för hand och gick över hindret några ggr från bägge hållen sedan hoppade jag upp.


Inga problem alls så trava runt lite också och sen hann vi hoppa en gång innan gubbhelvetet (grannen) skrämde både mig och Sakura när vi precis red förbi honom, Sakura hoppa ju undan och jag höll på och flyga av mot staketet men höll mig kvar.


Däremot reagerade jag snabbt, svor och skrek åt gubben att jag tänker stämma honom om han tänker fortsätta på det där viset.

Då blev han faktiskt tyst!


Klappade om Sakura och red sedan vidare, red runt lite i skritt och sen trav sedan hoppade jag några fler ggr utan problem. Sakura var supertaggad trots den låga höjden, hon tyckte det var super kul =D


Ingen vägring och ingen tvekan... Dock lite raglig inpå hindret så man får vara med att styra henne försiktigt så man inte tar för mkt åt något håll.

Vi tog hindret bara i trav men avslutade i galopp.. Gick så sjukt bra =D


Avslutade med att rida runt vinterhagarna!


Min älskade plutt <3<3

Av Malin - 30 juni 2013 05:00

Kan iaf säga att jag fick min nya mobil i fredags precis som jag hade hoppats =D

Min första tanke när jag tog ur den ur kartongen var "Hjälp vad stor den är", kändes som en tegelsten när jag provade och hålla den mot örat.


Men den känns mer och mer helt OK! Det är snygg telefon, funkar hittills väldigt bra fortfarande något stor men det går säkert att vänja sig vid. Vet dock inte riktigt vart jag ska ha den när jag är i stallet lr går ut osv. Men får som sagt hitta en lösning även där ;) Kanske skaffa mig sådan där väska man sätter på armen men istället sätta den nere vid benet? hahaha

Inte vet jag, men det löser sig nog... Värsta fall får jag skaffa mig en väska igen, en liten variant med enkelt axelband.


Det blev en Sony experia Z, en lila :)


Fredagen blev det något av ett äventyr för min del, och även för älsklingens del faktiskt :)


Först blev det en vända till skroten där vi slängde lite skit, sedan så åkte vi och hälsade på Miraz =D


Och jag fick ett väl bemötande av henne, vi kom in i hagen och närmade oss dom, dom tittar upp och jag ropar på Miraz, därpå hon börjar trava och sen galopperar emot oss i full fart... Kommer fram och hälsar <3

Min söta lilla bebis, vad jag saknat henne... En stor kram och massa pussar och klappar fick hon. 


Hon har det riktigt bra där hon är alltså, väldigt bra band med den nya hästen och hon sköter sig exemplariskt med allt. Känns väldigt skönt att veta att hon får bästa möjliga omhändertagelsen där, det där är ett hem som verkligen räknas. Dom är så otroligt noga med hästarna.

Jag skulle lätt kunna sälja en häst till dom! Men INTE Miraz!


Efter det åkte vi hem på fika hos Roys mamma, Roy var såklart också där.. Väldigt gott med fika och trevlig stund.

Bestämdes grillning senare på kvällen också så vå åkte väl och handla och fixade med allt.


Sedan körde vi även till stallet och fixade vatten till hästarna samt hälsade på fina Sakura som även fick en ny flughuva som satt riktigt bra! Skönt det!

Bromsbettet vid ögat ser bättre ut nu också och även den under/vid sidan om ganachen.. 


Bäsen följde efter mig när jag skulle gå ifrån henne så jag fick stanna henne och krama om fina och säga att hon fick en fri dag idag.


Sen var vi väl hem och bytte om osv sen for vi till Hosjö igen och var där resten av kvällen....


Idag, lr igår? Hur man nu vill tolka det eftersom kl är 05 på söndags morgonen... Men iaf lördagen den blev rätt boring för jag vilade från Sakura även idag...

Har mest sovit och slöat i soffan, färgat håret iof, känns väldigt skönt!


Men mer har jag inte att säga....

Telefonen fungerar bra fortfarande ;)


Nåja, bjuder på 3 bilder på Miraz från fredagen :)

     


Godnatt!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards