sakura

Alla inlägg den 27 juni 2013

Av Malin - 27 juni 2013 17:26

Otroligt härligt sommarväder alltså!

Dock något kvavt måste jag erkänna eller något konstigt i luften, klibbigt och ja jag vet ej...


Ingen i stallet idag när jag kom så vi fick stå inne och mysa idag helt själva igen <3 Ögonen såg inte alls lika irriterade ut idag när hon gått utan huva och sen jag testade smörja in med nya krämen runt ögonen. Så jag gjorde likadant idag.

Dock lär jag köpa en hopphuva som jag kan ha vid ridning osv bland annat, jävlar vad dom är på runt öronen när man rider där ute i trakterna, det är hemskt.


Man ser massa småflugor/knott runt hela huvudet på henne HELA tiden :( Så det finns betydligt mycket mer flugfärn här än i Hosjö verkar det som. Men men..


Vi började på ridbanan idag då jag tänkt försöka rida lite dressyr, lite spänd till en början så jag fick lov att rida och hämta en gren :/ Men då blev det åtminstone annat.

Hon mjuka på sig faktiskt och gick hyfsat fint emellanåt även om hon hade koll på saker och ting, framförallt grannens gård bakom buskarna.


Höger sida gick faktiskt väldigt bra och rida förbi där, lite tittig men inte så farligt.

Vänster sida var värre, då gick hon lite i sidledd och ville helst trava förbi så man fick hålla henne lite och trycka henne så gott det gick närmare.

Hon slappna av liiite efter några gånger förbi där.


Vi hann väl börja med travarbetet en sväng sen kom såklart gubbhelvetet ut och började banka och dona där vid veden men Sakura brydde sig inte SÅ enormt mycket i just det men hade koll såklart. 

Sedan så drog han såklart igång vedkluven och då blev Sakura stel/spänd och ville inte alls gå där jag tyckte vi skulle gå osv så när jag väl fick henne lugn så red vi därifrån och red ut istället, runt Sveden hagarna.


Det gick bra, hon är dock så jäkla pigg så hon är stel/spänd och jättesvår att jobba med. Men det kommer givetvis mjukna med tiden men man vill ju ha henne mjuk och fin igen som hon varit sista tiden innan flytten.

Äh det kommer :)


Hon var duktig idag iaf och jag är SÅ stolt över henne <3


Har ställt in hopptävlingen nu iaf, känns som det inte är någon ide att försöka träna till något som är om 2v när vi har en granne att ta hand om samtidigt... Suck :(

Vi får se om det kommer något mer längre fram.

Av Malin - 27 juni 2013 00:54

Och det var dags för hovis besök som oroat mig så mycket, med god rätt för den delen.


Jag hade tänkt rida en sväng på banan innan hovis kom men det hanns inte med kan jag lova för när jag kommit in i stallet med Sakura så var det närmare tolv och eftersom hovis skulle komma runt halv 1 så kändes det onödigt. Annars hade det varit kanon för hon var inte alls blöt över ryggen, bara benen.


Men jag tog och storborsta henne, tvätta ögonen och svansen.

Sedan gick jag ner med henne på banan för att gå runt med henne men det visa sig att hon inte vågar gå på långsidan intill grannen, hon var skiträdd kan jag säga :(


När jag och Lina red förbi där igår så satte ju gubbfan igång och klyvde ved från INGENSTANS så båda hästarna sket typ på sig nästan, Sakura gick sedan förbi när jag bad henne men livrädd. Trodde inte det skulle sätta några skeppar i hjulet dock men tydligen så gjorde de det.


Vi gick förbi men hon gick typ i sidledd, ville hellre springa iväg därifrån men lyssnade såklart på mig, tur nog!

Sen blåste det satan samtidigt givetvis men hon lär ju acceptera allt nytt, det kommer väl ta sin tid innan hon känner sig helt hemma, och jag tänker inte skynda på henne men banan vill jag givetvis kunna använda så det blir lite ledning och bus där nere nu för att hitta stabiliseringen där nere.


Hur ska jag annars kunna rida dressyr och hoppning där?


Jag har startat en facebook grupp för stallet och har precis postat och frågat om ev löshoppning i helgen för oss i stallet. Får se om det ev kan vara något. Skulle vara kanon för Sakuras del iaf!


Nåja, hovis kom lite sent så Sakura hann ju tröttna som vanligt med att stå i gången och sen var hon inte på bästa humöret idag mot hovis heller.

Antagligen en blandning av allt nytt också, får hoppas nästa gång går bättre för idag blev det tyvärr bara nya skor fram och det tog typ en timma lr något trist nog.

Hon ville inte alls vara medgörlig, bara emellanåt, inte rädd lr något utan bara dum och jävlig och envis som hovis säger :p


Ingen ide att bråka med henne när hon är på det humöret.

Inte kul när Sakura bestämt sig för att vara grinig! Haha


Men samtidigt så trodde hovis att Sakura ev gått omkull eller sprungit massor så att hon ev sträckt sig, för hon var väldigt stel i frambenen, ville inte alls ha dom som man ska, inte ens framåt när hon putsar dom på slutet. Och det älskar Sakura vanligtvis då det blir lite stretching av benen då också :)


Nåja...

Bjuder på några bilder från idag, uppställningsbild som blev bra MEN hon står ju för fan med frambenen under sig, suck... Kan dom någonsin stå bra? 

Sedan ska hon börja få nypon + björk när kraften drar igång i höst.. Funderar på att redan börja ge något litet för att testa pulvret. Men tror jag avvaktar!


       

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards