sakura

Alla inlägg den 13 juni 2013

Av Malin - 13 juni 2013 18:38

Jag åkte ut till 16 tiden till stallet, denna gången tog jag paraply med mig men man blir ju blöt om ben och fötter oavsett :(

Nåja jag la i äpple och Hö i boxen innan det var dags att ta in en blöt häst.
Hon blev glad när jag kom för att hämta henne och hyfsat lugn en stund i boxen också tills hon börja gå runt, runt och sen börja hon halvstegra också längs väggarna samt så sparka hon bakut två ggr, väldigt små men iaf.

Hon ville då inte vara inne i boxen visade hon.
Det roliga är att hon har två hästar mitt emot sig men ingen bredvid sig.
Men hon ser och hör dom andra två utan problem.

Så jag stod och kollade på henne bra länge innan jag åkte därifrån.
Jag hoppas hon lugna ner sig iaf!

Annars hoppas jag att någon utav dom andra säger till via sms lr telefonsamtal när dom är ut.

Min snutta <3

Av Malin - 13 juni 2013 09:40

Idag åkte jag med Inger ut till stallet för att få vara med och se hur morgonpasset ser ut och fungerar där ute.

Kändes väldigt bra faktiskt att få vara med såhär, kändes även tryggt och bra mot Sakura med.


Så 06.30 stod jag vid film och fabel och blev upphämtad där...


Möttes av vakna hästar i stallet iaf, en pigg och glad Sakura också med spån i hela ansiktet så sovit gott verkar hon ha gjort iaf ;)
Tror hon faktiskt vaknat ganska precis när vi kom!


Inger började ge alla hö osv så då hämtade jag även hö och slängde in till Sakura, dock var det inte så värst intressant. Hon åt väl lite men hon ville hellre ut.


Och Sakura vaktar sin box bestämt, jag och Inger stod utanför och kollade på henne när hon plötsligt börjar sura rejält osv, så jag hoppas DET lägger sig.

Tur nog är hon iaf snäll när man ska ta in/ut henne samt slänga in mat. Det är bara när man står utanför och sådär som hon blir grinig och jag hoppas det håller sig på det sättet så att det inte blir även när folket går in/ut ur boxen.

För då blir det ett problem!


Alla hästar som går där nu (5 st inkl Sakura) går i en varsin hage, så Sakura fick en egen med vid sidan om alla. Den hade mest gräs också vilket kändes rättvist :p Haha

Där kommer hon få gå tills hennes kompis kommer för då släpps dom i sin stora beteshage vilket känns superbra!


Stallägaren ska fixa tunnor och agregat sedan är allt klart för den hagen och jag längtar sååååå =D

Hon ska gå med en valack som heter Göran tror jag, tyckte Inger sa att det är en bruksnordis eller om det var en kallblodstravare, det återstår och ser när han kommer.

Tror iaf Sakura blir glad för sällskapet!


Annars så har allt gått jätte bra, jag vet inte om jag ska vara med imorgon bitti på utsläppet heller eller om den som har det då tar det själv. Får se sen...


Jag ska iaf ut nu i eftermiddag och hjälpa till med insläppet av Sakura då, som sagt i början är det kanske bra att jag är med vid in/utsläppen åtminstone.


Nåja, bjuder på två bilder från dagen. Hennes fina box och sen godmorgonbild på älsklingen <3


 

 

Av Malin - 13 juni 2013 09:29

Dagen var väldigt lång så jag uppdaterar nu i efterhand!


Det var alltså dags för flytt av häst och det hade ju kunnat gå betydligt bättre måste jag erkänna.


Åkte ut efter 16 tiden och packade ihop alla saker, sedan började jag mocka ur ena boxen.

När älskling kom så fixa vi med släpet och backade bak det.


Tog ut Sakura och skulle lasta, såg ju från början att hon blev lite tittig men absolut inget mer så jag tänkte ok, hon kommer tjafsa lite innan hon går på.

LITE var absolut inte ordet, när jag försökt ett bra tag att få in henne så kom Amelia hem och så tog hon och hjälpte mig och tur var det faktiskt för jag hade aldrig fått in henne ensam iaf!


Tog oss TVÅ jävla timmar att få in hästj*äveln i transporten och det jävligaste var att hon inte var rädd för 5 jävla öre utan bara vrång och envis till tusen.


Till slut så backade vi in transporten bredvid deras garage så att vi fick en fast vägg på ena sidan och sen la vi rep om arslet osv.

Blev en del stegringar men sen rätt som det var så trampa hon in helt av sig själv efter att ha stått lugnt på lämmen en tid.... 


Men 2 timmar??? Hon som jag kunnat lasta helt själv på mindre än 5min förut....

Jag visste att senaste åkturen för drygt 1 år sedan skulle sätta sina spår men inte på detta vis, och sen att hon absolut inte var rädd ens...

Jag menar hon var in nästan helt flera ggr, men man såg att hon inte tänkt hela vägen så då var det bara och backa henne.


Säger som sagt, tur att Amelia kom och hjälpte mig för jag hade inte fått damp på hästkraken!

Amelia gjorde ett kanon jobb, hon är så lugn och duktig. En tjej som borde jobba med hästar faktiskt! Skulle anlita henne direkt ;)


Nåja, hur lugn som helst när hon väl stod i transporten.. Började trampa en del när vi stått ett tag så då åkte vi iväg direkt och hon lugnade sig fort då och stod fint hela vägen bort. Stod still även vid korsningen där vi fick stanna till en sväng.


Urlastningen gick också skit bra, backade lugnt och fint ut men jävlar vad förvånad hon blev när hon kommit ur och såg att hon inte var "hemma" längre.


Men hon tog det med lugnet själv iaf, gick runt något varv på plan sedan gick vi in i stallet och älskling fick bära in spånbalarna så jag kunde lassa dom i boxen medans hon satt fast i ena sidan där i boxen.


Första hon gjorde när hon kom loss var att kissa, stackars flickan var kissnödig ju... Tänk om hästar kunde prata ibland? Vad det skulle underlätta!


Slängde in hö och vatten och sen sa vi godnatt!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards