sakura

Alla inlägg under oktober 2013

Av Malin - 14 oktober 2013 22:09

daaaaaaaaaa....!!!


Jepp, idag har dagen bestått av allt möjligt skit och jag har varit både förbannad och ledsen men även otroligt lycklig för en stund.. Men det kan talas om i tysthet :p


Nåja, min underbara vän L fixade iaf Sakura åt mig idag för jag har varit i Borlänge hos Polisen, jepp nu har jag varit i farten igen och illa var det ;) NEJDÅ, nu har jag fixat ett nytt leg, kanske på tiden eftersom mitt pass gick ut för 8mån sedan... Men är man slö så är man, ingen har nekat mitt gamla iaf, haha


Lr jo, tills dom neka mig att hämta ut min nya sadel men det är en annan historia. Nu är det fixat och skall hämtas förhoppningsvis i slutet av veckan!

Nu ska jag väl snart ta och göra mig redo för en arbetsnatt till, fy vad jag inte känner för detta denna vecka, något är fel :S Vädret? Skit samma, usch!


Godnatt!

Av Malin - 13 oktober 2013 20:45

Jepp, då var det åter söndag och det är dags för lite arbete igen. som jag känner just nu så skulle jag bara vilja krypa under täcket och sova hela kvällen och natten. Känner mig skitseg!


Men iaf, idag tog jag och longera grisen för jag ville se om det blivit någon förbättring i höger varv men det ser i princip likadant ut. Nu har jag iof inte ridit mer än två ggr barbacka men iaf, haha

Skippar iaf nya sadeln oavsett och hoppas att någon vill köpa den för nu är den använd och går ej att skicka tillbaka direkt.


Longeringen gick riktigt jävla bra, jättefin var hon och gjorde det jag bad om, något seg och olydig för mina kommandon idag emellanåt så fick vifta lite med spöt några ggr, men annars kanon.


Tog båda galopperna jättefint, lugn och fin trav osv. Inga bus eller dumheter.

Fick komma in och få morot innan jag började galopparbete (tog bara lite i bägge varv) och då öva vi pussa också vilket sitter väldigt bra, men efter det så tyckte hon att hon var klar, ville inte alls gå ut på spåret igen men till slut så. Lite smågrinig först men det skiter jag i ;)


Riktigt nöjd, imorgon blir det nog bara en liten skrittur i skogen =)

Av Malin - 12 oktober 2013 20:43

Bilder...

Av Malin - 12 oktober 2013 20:33

Vilket strålande väder det var idag, så varmt och skönt också =D


Perfekt ridväder och så blev det med. Tog en tur förbi Ann, barbacka igen.... Jag kommer nog få tillbaka min balans nu iaf om det ska fortsätta såhär, haha

Det gick iaf bra, pigg som tusan var hon kan jag lova, pigg och framåt och bjöd på fint.


Försökte ta galopp ett par ggr när jag bad om flytt åt vänster, men efter lite om och men så fattade hon sedan ;) Men det blev lite skutt i och med galoppstegen så jag trodde jag skulle åka av några ggr. *hua*


Försöker böja henne en del ute också och hon släpper väldigt fint nu även om hon inte riktigt är villig i början, då går hon liksom lite som en banan med huvudet åt fel håll, ääh skit samma och förklara... Sne/stel är hon men det verkar släppa ändå.

Hon har lätt för kort galopp, haha... Tror nog vi ska kunna få till galoppera fint under vinterns gång men just nu jobbar vi med att få henne likställd i sidorna.. 


Nöjd till tusen trots lite fegheter och allt hon höll på med idag ;) nerver alltså =)


Nu på kvällnnigen har jag och älskling varit hos Sanna, Larse och lilla Emmie <3

Vi har fikat och pratat och jag fick hålla i lilla bebisen så hon låg och sov hos mig under nästan hela tiden, hon är SÅ söt!!


   

Av Malin - 12 oktober 2013 05:57

Den är så vacker!

Av Malin - 11 oktober 2013 20:04

Ja, för många börjar helgen nu men för mig känns det inte direkt jiho längre eftersom jag får helg på onsdagar nu för tiden :p Inte så illa ;)


Nejdå, jag blir superglad iaf eftersom min älskling får ledighet då och man kan kramas med honom <3 Men idag får jag sitta i min ensamhet eftersom han valde att dricka öl med andra, trodde att han skulle fixa datorn bara men tydligen inte bara. 

Snyggt när man har planer imorgon, nåja.. 


Igår blev det som sagt ingen ridning men idag tog jag en sväng på banan, barbacka!

Och det kändes helt ok, kass balans givetvis och jag tror tamefan jag sitter snett barbacka med (vilket jag iof känt förut med) men nu kände jag det betydligt mer när man red dressyrarbeten.


Jag sitter lite mer ner på vänster sida, och om jag inte minns fel så är det samma som med sadeln, jag åker snett...

VARFÖR??????


Nåja... Jag red på där och jobbade in på småvolter igen eftersom det är något vi är riktigt kassa på, så nu kommer det bli mycket småvolter framöver i både skritt och trav till en början.


Fortfarande stel/sne i höger men hon gick på mycket finare idag utan sadeln måste jag erkänna, kändes mycket mer mjuk och följsam liksom.

Höger varv lite sne som sagt men det gick och hon började böja till sig fint när jag tjatade på henne, i traven så var hon skeptisk först och surade till emellanåt när jag bad om trav i höger varv, men hon slappna av ganska snabbt när hon insåg att det inte var något dumt.


Inte direkt stora försök till att galoppera heller även om jag kände ett halvt steg till en början, på slutet gick hon kalasfint.


Hon lärde sig att inte slicka staketet, hålla lite böjd form i bägge varven i både skritt och trav och hon hade en riktigt fin trav idag, mjuk och följsam och hon sökte sig ner på bettet osv emellanåt.

Lyssnade fint på ökad trav också på långsträckorna.

Jobbade ingen galopp alls idag, kände jag ville hitta mjukheten och böjheten mest i höger varv vilket jag gjorde!


Så jag tror det gjorde mycket att rida barbacka, så jag gissar på att sadeln och jag inte gjorde ett bra team tillsammans. Så jag får slänga ut den på annons helt enkelt!


Får se vad morgondagen erbjuder sig =D

Av Malin - 10 oktober 2013 22:57

och det hände inte så fasligt mycket idag kan jag säga.


Skulle ha ridit lite barbacka i paddocken för att se hur hon var utan sadeln, men det regna massor när jag släppte ut dom i morse så när jag var klar i stallet så var hon ganska blöt, jag kände inte alls för att säta mig på henne då :p Så jag tänkte jag kunde åka ut senare istället och rida alt promenera med henne en sväng.


Men jag la mig och vila en sväng på eftermiddagen och blev sedan väckt utav David när han kom hem strax efter 17, då skulle vi snart åka till svärmor på fika eftersom hon fylt år.


Så det blev inget mer stall :/ Dåligt!

Men jag får ta vara på helgen, INGE mer regn hoppas jag.... *grr*

Av Malin - 9 oktober 2013 21:08

Kan börja med att skriva att jag inte hann rida igår utan jag åkte bara ut och fixade allt i stallet och pussa på sötmulen!


IDAG däremot har vi ridit på banan och tränat lite granna, gick inte så jättebra och jag jobbade mycket med skritten och böjningar.

Hon var väldigt stel/sne i högern och jag tror det är mycket för att jag inte kan sitta i nya sadeln riktigt, jag hittar inte balansen och min knä behöver stöd (mitt trasiga knä bland annat) och det får det ej, tyvärr.


Men jag kämpade på med volter lite stup i ett vilket gick sådär, blev bättre och bättre. Sedan ska hon som vanligt slicka staketet, kan det vara för att den är så lågt så hon inte tänker på det? Haha


Sen trava vi lite också i bägge varven och det gick inte alls riktigt i högern utan där ville hon galoppera bara, men fick fram några travsteg emellanåt men med lite sur min dock.

Så nog är det något minsann...


Skulle egentligen inte ha galopperat idag men jag fick såklart lov att prova och se hur det kändes och gick och det var inga problem, där var hon betydligt mer lösaktig och villig.

Traven i vänstern inga problem men jag jobbade vidare med skritten och mer trav och volter och sen till slut efter jag vet inte hur länge så började hon frusta och ha sig och började äntligen slappna av mer och blev mer mjuk (dock fick jag ta tag lite mer i henne och mana) men släpper givetvis när hon går på rätt. (svårt och förklara).


Hon fick på riktigt fint i traven på volten i högern och skritten hyfsat, märktes stor skillnad att hon blev mer mjuk och villig så då skrittade jag av henne tills vi sedan gick in.


Vet inte riktigt hur jag ska rida fram henne och få bort den stela sidan när det förmodligen är JAG som är problemet :( Ska som sagt prova rida barbacka nu och sen låna Linas sadel (ska fråga om den) och se om det ev kan bli bättre igen, den kan jag rida i åtminstone!



Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards