sakura

Alla inlägg under november 2011

Av Malin - 6 november 2011 19:09

Idag blev det stallet vid tolv tiden, jag och Sarah skulle ta oss en LITEN tur men det blev inte riktigt så, turen var kortare än vanligt och vi hade lite mer tempo men ändå tog det tid..

Det gick iaf väldigt bra för övrigt! Båda busade till i galoppen och Sarah var väl halvt påväg av :p Men det gick bra tur nog. Pillan var riktigt het på gröten så kanske borde man ta en riktigt longerdag med henne, på töm..

Sen pratade vi en del om att hon ska börja rida inför instruktör med Pillan för att hitta knapparna bättre mellan dom så jag har messat och frågat Gemma om hon kan tänka sig att ta emot henne. Tror detta kan göra mycket!!

Sen ska vi så småning om börja med NH, tränaren är ju bortrest nu så vi får vänta ett tag på det!
I vår skickar jag nog även iväg Pillan en sväng på lastträning eller om vi gör det på hemmaplan med NH tränaren!

Vi har våra planer minsann och det känns kanon!

Vi plockade aldrig ner väggen idag eftersom ridningen blev lite längre (vi testa en ny väg)! En som jag ridit mycket när jag stod med Pillan i Lönnemossastallet! Såååå mysigt!

Imorgon blir det vila och likaså tisdag...
 

Av Malin - 5 november 2011 15:35

Idag gjorde jag inte mycket i stallet kan jag säga!

Började med att mocka vilket gick skitfort!! Sedan fixade jag vatten...
Sen blev det inte mycket mer, hälsade på flickorna och kolla igenom dom å så fick dom lite godis :)

Mellan allt så kom min ROCKARD som jag nu köpt! Jösses vad skönt att äga en egen IGEN och mer en sådan som jag sökt, lite fix på den men själva "korgen" är nyrenoverad och hela vagnen nymålad i RÖD färg :/

Jag ska bygga om sitsen, för nu får bara en person plats där, ska göra den lite bredare och ev om det går fixa ryggstöd också :)
Sedan ska det svetsas fast öglor fram för fäste av skakelremmarna, och sen även för draglinor.... Sist men inte minst måla om den, och den kommer nog bli svart tror jag... Känns som det snyggaste :)

Har även nyss varit ut och kört med David ;) OCh det gick skitbra alltså, helt förvånad men stolt!
Trodde aldrig det skulle gå så bra som det gjorde, trodde på flertal kärringstopp och allt möjligt men ingenting. De ni ;)
Vi var bara ute 30min för sen fick jag kramp i foten och en aning panik :p Hahahaha

NU ska vi strax dra oss till Svärmor på MIDDAG.. Mums!! 

Av Malin - 4 november 2011 20:48

Idag när jag kom så hittade jag inte på Sakura i hagen och trodde allvarligt att någon snott henne eller att hon rymt :o Lyste med pannlampan inne i stallet, ute vid dom andra och ute i hagen, sen plötsligt så dyker hon upp vid husknuten mot vattnet, där står hon och rör sig inte ur fläcken.... Tror hon saknar kraften, det var hennes livsglädje så hon kommer nog sura ganska länge på mig nu :p

Började med att fixa vatten, inte mycket som behövdes, sedan mocka jag och det var som vanligt igen LÄTTMOCKAT! Tacka gud för att Sarah är som jag, noggran vid mockningen.... Plockar det allra minsta med, det man lyckas vill säga. Ssen samlar både hon och jag det mesta i mitten av spånet, av det lösa så att säga... Då får man bort allt från sidorna.

Sedan blev det storborstning utav Miraz och hon stod lös i gången, riktigt kelen som vanligt :) Tog ett bra tag att komma igenom hela kroppen alltså men det gick ;) Manen var värst och svansen, hahaha
Borstade halva benen, lät smalbenen vara och gick över ner till hovar och karllederna. Tog fram lite godis också för att berömma emellanåt om det gick bra.... (Hon gillar inte att bli borstad nere vid hov och benen)... Denna gången skötte hon sig KANON, inte en rörelse och det är säkert mycket tack vare godiset men om det hjälper så varför inte?

Jag tog bort det värsta, det blöta och dom stora klumparna hon samlat på sig, ville inte dit och vara jobbig när det gick så bra så jag berömde massor och gav sista godis.
Man får ta lite varje dag så kanske det sitter sen :)

Naturgodiset i äpplen gick hem hos Miraz iaf =D 

JUST DET!!!!
Imorgon får jag hem en rockard ;)
Bilder får ni imorgon, ska fota den då och sadeln samt bröstselet är tanken... Hästarna hade varit kul med MEN
det kommer ta tid att borsta bägge trollen :/ Hahahahaha 

Av Malin - 3 november 2011 21:28

Idag blev det en liten barbackatur i enbart skritt, några få travsteg blev det men det var i en liten backe bara :)

Allt gick iaf bra, jag ramlade inte av idag ;)
Sarah red också barbacka, HELT barbacka denna gång och gjorde det skitbra!! Hon ska vara stolt säger då jag. Men det gör nog ganska mycket att Pillan är en snäll varelse också.

Hon ramla nämligen av och bröt armen när hon red barbacka sist :/ Så hon var riktigt glad och stolt idag :)

Så vi är båda MYCKET nöjda över ridturen! Pannlampor hade vi bägge två också, hehe
Vi red upp i skogen och svängde in på den stig där vi  red sist då jag ramla av. (ska jag vara ärlig så var jag på väg av idag med men höll mig kvar!)

Av Malin - 2 november 2011 21:15

Sarah mockade åt mig idag för att jag var iväg och handla spån osv sen tror jag även för att jag hade mocka åt henne i måndags när det INTE var kul och mocka!!

Sen blev det borstning och doning innan vi red iväg, vi skulle rida med Amelia nämligen och vi valde att rida läskiga vägen igen :p
Denna gången var jag inte lika rädd faktiskt, duktigt av mig :) Men lägerplatsen är verkligen skrämmande!!

Turen i sig gick otroligt bra, Sakura var väldigt fjantig, rädd för allt. Hon kanske såg dåligt i mörkret? Jag vet inte, fjantig var ordet och hon var nöjdas om hon gick bredvid Pillan eller först så hon kunde följa Sarahs pannlampa (jag glömde mig)...

Hon var riktigt jävulsk mot Max dock, försökte anfalla honom ett par ggr och en gång kicka hon i luften bredvid honom :o Dumma dumma flicka!!

Förutom det så gick allt kanon, Sarah hoppa för första gången på Pillan också ;)
Över det där diket som jag hoppar av för ;) hahaha

Just det, Sarah åkte och köpte sadel idag också... En bomlös free max sadel eller vad den hette...
Röd en, så hon red i den =)

Av Malin - 1 november 2011 16:15

Idag blir det ingenting för mina två småflickor, Sakura får vila vidare för vi ska tvätta :/ Usch...

Tänkte skriva lite från igår, jag red nämligen ut med Amelia och jag red Pillan vilket jag inte gjort sen i somras någon gång. Så det var inte direkt igår :p

Börja med en riktigt skitig häst :/ Tog mig evigheter att göra ren men benen gick hyfsat fort iaf så det var väldigt skönt.
Red med allroundsadeln vilket gick kanon, jag hade inga problem med henne. Kunde jobba henne både rakt och i sidled utan problem. Jobba henne mest i traven så flicka lilla blev ganska svettig.

Vi tog iaf vägen runt Lönnemossa, men det långa biten vilket betyder att vi red igenom den LÄSKIGA skogen med lägerplatsen och diket där jag alltid hoppar av för att jag inte vågar hoppa över där längre sen olyckan :o

Min pannlampa lyste inte bra, tur Amelias hade bra batterier i sin... Började iaf med att jag skrek ut (skulle låta lite som en björn) ifall någon eller något stod längre fram vid lägerplatsen det blev ett väldigt högt ljud så jag skrämde både Amelia, Max och Pillan vilket inte alls var meningen... Men lite kul var det :p

Strax därefter så blev JAG skrämd utav Amelia och Max skugga, den kom rakt framför Amelia och fort emot dom så det såg ut som en människa så jag skrek och råka skrämma dom igen :p USCH för den där läskiga skogen, jag kan säga att den är läskig även när det är ljust nu var det verkligen KOLSVART!!!

Rider förbi där och sen hör man Amelia "Maaaalin, hjälp Max stannar han ska kissa"... Hahahaha, fy fan mitt framför hela skiten ställer han sig och ska kissa... Amelia var inte lite rädd inte :p

Sen kom det där jobiga diket, jag valde och hoppa av vilket jag inte gilla... Sa åt Amelia att hoppa av också vilket hon gjorde, TACK!
Så gick vi över först sen kom dom... Red vidare och Amelia tog täten....

Då händer nästa grej, Amelia släpper tjockaste grankvisten rätt på mig utan förvarning. JAG får den i munnen och kämpar för att få ut den för den fasna typ, hela jag åker bakåt och jag tänkte det nu åker jag av :p
Men det gick bra, lite barr och skit i munnen och små rivmärken fick jag... Hahahaha

Fy fan vad vi garva, tog ett tag innan jag ens fick ur mig att jag fick den i munnen för jag garva så mycket!

Så turen var verkligen kanonkul! Men bättre lampor nästa gång och vi rider nog inte där igen om vi inte är många fler :p hahahaha
Hualigen!!

NÖJD med dagen och Pillan skötte sig lika bra som alltid!
Dock märktes det att hon tappat allt som jag och Amelia jobbat upp, hon orkar inte riktigt hålla sig i form och på tygeln, men hon gjorde det kanon för det. Fina flickan! 

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards