sakura

Alla inlägg under november 2011

Av Malin - 13 november 2011 18:44

Idag blev det en otroligt mysig ridtur med Amelia!!

Åkte ut i tid idag medans solen lyste och allt, jag mockade åt Amelia och fixade vatten för hon var tydligen inne och bakade brownies :p MUMS, hennes är så himla goda alltså!

Tog ett tag innan hon kom ut, men när hon väl gjorde det så borsta vi och dona med hästarna, när vi sedan skulle iväg så hade det börjat skymma :p Hahaha helt otroligt, vette fan hur lång tid det tog för oss att göra iordning hästarna men LÅNG tid!

Sen ut och rida då, red mot läskiga vägen och sen svängde vänster som när jag red med Sarah!
Mycket mysigt och mörkt blev det, haha
Vi stannade och fika faktiskt, men vi glömde ju även grimmor och grimskaft så det var lite smådrygt :p Men det gick väl...

Red sedan vidare hemåt, tog genom skogen istället för lönnemossa vägen... Lite trevligare :)

Så jag är nöjd, Pillan var riktigt het på gröten dock.
Märks att hon börjar få styrka och muskler igen då blir hon så dryg för hon kräver mycket jobb då.

Hon behöver träna växeltempon, skritt, till trav, trav till skritt, trav till galopp osv osv, sedan skänkelvikningar och form och böjning. Även mycket galopp skulle vara bra =D Så hon får träna en massa och bli lite trött ;)

Men det kommer :D Hehe

Mycket trevlig dag iaf!! 

Av Malin - 13 november 2011 18:15

Igår var det full rulle minst sagt alltså :/

Började med att vi åkte till stan vid 11 kanske det var, fick för mig 10 men då gick nog jag upp :p Men vi åkte ganska snart därefter faktiskt för jag skyndade mig.

In till Stadium för karln skulle kika på lite träningskläder, snowboardsskor och diverse saker... Glömde såklart mitt rabattkort hemma så vi tog och åkte till Hofors istället för att byta sadlar (min sabine mot en globus clic), tyvärr passa inte min sabine sadel varken hennes häst eller hennes kompis häst, mysko nog. Men men sånt är läget!

Vi ska byta tillbaka dom men jag vet ej när för jag lär ta mig till Hofors igen och möta henne!

Jag tror även Sarah köpt sig en ny sadel till sig och Pillan, en dressyrsadel i läder men bomlös! Den såg inte alls dum ut och hon är fan duktig på att hitta dom bästa sadlarna. Funderar på om inte hon ska få hitta en även till mig :p OCh JAAAAA jag vet, jag har hittat en men den är inte i riktigt läder lr jo kalvskinsläder men iaf :p Den ser plastig ut...

Jaja vi får se hur det blir!
Jag lär ju få min jäkla sabine såld först vilket inte går så värst bra alltså :/ Suck!! 

Men iaf, efter Hofors blev det ett stopp vid Ryggen för jag skulle köra lite, det gick väldigt bra faktiskt och jag växla även till trean och körde i 60, HAHA.. Tredje gången vi kört nu och det känns bra, förutom att jag blir SÅ nervös och tappar allt till en början. Men sen går det suveränt!

Sen blev det stan igen där karln köpte lite träningskläder, vi åkte sedan vidare till Kupolen för att köpa ett par snowboardbrallor också, och den stl David skulle ha fanns inte i Falun... Så vi åkte dit och shoppa loss också sen stanna vi hos Sundberg!

Där bestämde det sig för att det skulle bli Bowling också, så efter lååååång stund rörde vi oss ÄNTLIGEN hemåt och till stallet.
Där jag fixade vatten och mockade, och vad ska jag säga?? Det såg förjävligt ut, Lillan hade verkligen rört runt ALLT i boxen, jösses vad det tog tid och mocka och karln höll sig lugn och fin för det :D Mycket najs! haha

Sen blev det hämta Roy, sen hem och duscha och fixa sen iväg till Bowlingen. Blev jag, David, Roysan, Sundberg, Mica och Cherine som spelade eller jag kikade på som vanligt, det är kul även det :)

Sen blev det hem till Erik och det var trevligt också!
Mycket trevlig och full fart dag kan man säga... hehe
 

Av Malin - 11 november 2011 19:11

Idag blev det mycket träna, haha

Sarah hämtade upp mig hemma för att vi skulle prova sadeln osv idag och som jag sa så passa den inte, men den var inte direkt för vid utan den låg på manken :( Annars låg den bra över ryggen osv så det var väldigt synd helt ärligt.

Nya bettet gjorde sitt också, gud så fint hon gick för Sarah som förövrigt red barbacka på åkern medans jag tömkörde Sakura på töm på volt.

Jag började med Sakura så Sarah stod och kikade på :p

Det gick inge bra i början för tömmarna var såååååå långa :( Hade ingen kontroll alls och longerspöt var för tungt och drygt alltså. Satte dessutom tömmarna dumt, satte dom när man går ut och tömkör i skogen vilket blev knas när man körde på volt det bara fasna och trassla :/

Så jag satte ner dom och då blev det bättre, tog ett tag men sen blev jag lite bättre vän med tömmarna dock var det struligt så jag hade inte all konsentration på Sakura vilket är dumt.
Tror det blir bättre om man får vara i en paddock, lite enklare och få en ren volt och inte en som drar ut sig för mycket åt höger lr vänster osv.
TRÄNA TRÄNA!!

När vi var klara så var det Sarahs tur att rida runt oss :) OCh jösses vad det gick bra för henne :D

Hon säger att hon inte har mycket balans barbacka osv men jag tycker hon blir bättre och bättre och sen att det var HON som sa att idag rider jag barbacka det är starkt gjort!

PAsset gick riktigt bra och hon fick lära sig att mana på lite mer och hålla bra tygeltag samtidigt, Pillan gick riktigt fint för henne och Sarah var så konsentrerad och allt gick skitbra!

Så jag tror att det blir med sådant inom kort ;)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sen var det övningskörning då för min del :)

I mörkret, men det gick faktiskt väldigt bra! Dimma och kolsvart uscha!!
Bilmöten, människomöten och omkörning fick man i allt också uscha.. hahaha

Fick två kärringstopp för att jag fega ur, blev nervös och gjorde heeeelt fel. Men efter dom så gick det bättre :)
Känns faktiskt toppen att vi är igång nu, bättre sent än aldrig!

Vi ska köra imorgon igen och sen fortsätta mer och mer! Jag vill ha mitt körkort och det SNART!!
Sarah erbjöd sig att hjälpa mig med teorin också vilket var väldigt gulligt av henne, det betyder mycket. Även Petra har erbjudit sig att hjälpa till :)

Vi är på gång iaf! 

Av Malin - 10 november 2011 21:04

Sarah hämtade upp mig nu på kvällningen för att hämta börjespaketet, spännande var det men det fattades tyvärr saker så jag ska maila börjes om det och se hur vi kan ordna det. Något måste ha gått snett :(

För övrigt så var alla saker kanon! Reflextäcket är en bra invenstering tror jag, kanonsnyggt! =D
Sadeln, ja den tror jag iaf är körd. Den såg så himla bred ut :o Ändå har dom fått mått utav mig, det var himla synd måste jag säga alltså.

Imorgon ska jag ut och prova alla saker, nya bett har flickorna fått också, spännande och se hur 11.5 sitter på Sakura men hon har ju vuxit ur sitt på 10.5 så jag har ju inget val, kan ju inte rida med för litet hon får sår i mungiporna ju.
Pillan fick sig ett tre delat med fasta ringar och Sakura ett nytt rakt med tyvärr lösa ringar :/ Men det tror jag hon har nu med? Eller har hon fasta kanske :S Gaah vad jobbigt det blev nu. haha

Sen ang sadlar, jag har suttit och sökt runt, läst en massa och mailat lite olika butiker om en sadel. Jag tror jag ska köpa en bomlös dressyrsadel istället till Sakura!
En FreeMax dressyr bomlös, svart kalvskin är den gjord av. Kanske inte den snyggaste men jag tror detta är bättre nu eftersom Sakura kommer bredda sig och sätta nya muskler stup i ett under utbildningen nu, vägrar köpa en bomsadel för flera tusen för att sedan få byta igen :/

Tror jag bestämt mig för det nu!
Globus Clic får vänta tills hon stannat av tror jag. Det känns nästan som det smartaste!

Pillan tror jag också det blir något sådant här med faktiskt, har mailat och frågat om denna ev kan passa på henne, skickade även med en bild på henne och förklarade henne manke.
Enligt det man läser så ska det gå och justera sadeln med koppjärn så att den passar hästar med mer manke också.

Vi får se :)

Denna är det iaf jag kikat på!
   

Av Malin - 10 november 2011 15:16

Japp, ligger hemma fortfarande så idag blir det inget stall för min del och det är väldigt skönt för jag fryser som en gris allvarligt! Har sovit med 2 täcken, 1 filt och kläder för att kunna sova! Huvudvärken är kvar också såklart :(

Sarah och Amelia skulle iaf ut och rida idag, skönt för dom :)
Så himla kul att jag har Sarah och jag hoppas dom hittar knapparna mellan varandra alltså för jag gillar verkligen Sarah! Det är svårt att hitta en person som Amelia men Sarah är så jävla skön! Känns som man känt henne länge men det är inte alls så.

Sarah ska dessutom börja rida 1gång/veckan för Gemma nu med Pillan och det tror jag kommer göra mycket gott för dom båda, sedan tror jag hon var intresserad utav NH lektioner också vilket är kul!

Nästa lektion är bokad för oss, den 19:e November kl 13, ska bli så himla kul alltså!
Tror vi skulle göra något med skänkeltag och tygeltag eller så har jag drömt det? hahaha
Vi får med andra ord se nästa lördag hur det blir.

Idag fick jag Börjes paketet så det ska väl hämtas ut också, vet bara inte om jag törs tillsammans med David för det är inte billigt och det innehåller en ny sadel IGEN... Hahaha
Denna gången är den specialgjord efter Pillans mått men jag är osäker iaf :p

Tänk om dom kunde göra bomlösa av den istället? Det hade inte varit dumt!

Just det, på lördag byter jag bort min Sabine sadel mot en Globus Clic också, riktigt najs.
Hoppas den passar Sakura annars får jag väl sälja den!

Over and out! 

Av Malin - 9 november 2011 16:18

Nu är ena väggen nertagen i stallet, den andra delen sitter svetsad i golvet :/ Hade dock varit sjukt skönt och få lös även den såklart! Vi får se hur det går. Nu är det bra och vad stort och luftigt det blev :)


Liten promenad i skogen också (mer orkade inte jag eftersom jag haft feber och mår skit idag), men kunde inte heller strunta i henne efter gårdagens hårda tag det slutar oftast dumt med stel häst osv.
Jag och Sarah tog alltså 3 hästar och en hund med oss ut i skogen, i skogen kunde iaf Lillan och Dexter springa lösa och lillan uppskattade väldigt mycket kan jag lova ;) 


Hon sprang runt och gjorde lite glädjeskutt ibland!


Over and out! 

Av Malin - 9 november 2011 10:26

Det tog en väldans lång tid innan det blev en lektion 2 kan man säga men det blev och NU ska vi hålla igång alltså :)

Lektionen innehöll en hel del pauser vilket kändes bra, vi jobbade på våran sits bland annat och sedan tempoökning/sänkning. Från trav till skritt och skritt till trav osv och dom båda gjorde det så enormt bra :) Sen var det fortfarande skritt till stanna och sen igång i skritt igen för och se hur vi hade dom idag, pigga/sega.

Sen jobbade vi mycket med sitsen, sitt på rumpan, avslappnade i benen med lätt stöd i bygeln, tummen upp och händerna ca 1dm från manken, axlar bak och bröst fram.

Vi jobbade en hel del i trav denna gång och Sakura blev lite trött på slutet, men vi hängde ändå på och försökte ta galoppen när Sarah skulle det. Och det gick väl bra.
I vänster varv busa hon till lite, så där gjorde vi om, helt själva och det gick KANON :D:D

Bara jobba vidare på det så sitter det snart. Hon vet ju vad jag vill men hon blir lite osäker iaf! 

Vi båda två är mycket nöjda över lektionen.
Sarah kände av stor skillnad i höger/vänster varv på Pillan och som jag sa så är hon inte lika musklad på ena sidan och rumpan är stel och halvsvår att få igång efter kicken men det går om man verkligen jobbar henne regelbundet och inte bara ut i skogen liksom!


Sen sa även Gemma att 80% av hästarna är sämre i vänster sida och det är för att många av alla ryttare är högerhänta. Vår vänstra hand gör ingenting och då blir hästen stelare/låser sig när man rider. Så man ska tydligen lära sig det också.

Ridningen blir som om vi skulle skriva vårat namn osv med vänstra handen istället för höger, och ja.. En bra jämförelse med andra ord.
Det bekräftar även att det INTE bara är olyckan som gör henne ste i bakkärran ;)

Jobba på så är vi snart igång båda två! 

Av Malin - 7 november 2011 18:41

Idag blev det försänt en vila för plumsan :) Hon är så himla duktig och det är en sådan otroligt rolig häst att rida, lyssnar kanon!

Åkte ut och hjälpte Sarah ha ut en ny bal i hagen, hon stod och mocka ur gammalt från tidigare balar samt all skit som kommer hela tiden där :/ Usch hästar! Kan dom inte gå ifrån maten och göra sånt?

Pillan fick en dags vila med :)

Imorgon är det äntligen LEKTION igen, jösses vad jag längtar!

Aja, inte mycket att uppdatera här egentligen, hade brandövning på jobbet idag... Lyssnade på en gubbe först, fick se två korta filmer och sen fick vi gå ut och släcka en docka och en låda som brann... Alla behövde dock inte så jag tror dom var 3 st som var fram :p 

Det får duga! 

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards